Kush eshte piktori juaj i preferuar?

bebi

Primus registratum
Re: Kush eshte piktori juaj i preferuar?

zog, mos e ngatrron me ndoj kojshi t'tanden /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une edhe ne kolegj, edhe ne akademi te arteve te bukra ( jo ne nji shtet, por dy) e kam njoft si IMPRESIONIST Eva Gonzales.
Ajo ishte e bija e nji shkrimtari dhe nji muzikanteje (spanjol i jati e belge e ama).
Ishte nxanse e MANET (rebelit impresionist) prej t'cilit ajo msoj gjithcka dhe ishte gjithashtu modelja e tij ne nji portret t'MANET nen emnin e saj q1 ai e ka prezantu n'sallon n'1870.
Bile per ma teper, pervecse e njoftun si IMPRESIONIST PAINTER puna e saj asht vlersu n't'njejtin rank me MORISOT (berthe) & CASSAT (mary).

Odea, profesorat e mij ma kane prezantu si PIKTORE, zogu e njef si fotografe.
Fjalori i Artit t'OXFORDIT e njef si piktore impresioniste.

nejse, tjeta zog /pf/images/graemlins/smile.gif

BOUCHER

Diane%20au%20bain,%201742%20de%20Boucher.jpg

bebi

Primus registratum

Cranach

Ate q1 m'pelqen ma shum' nuk e gjeta...

cranach_judith.jpg

lucas-ae-d-cranach-katharinenaltar-mittelbild-szen-02069.jpg

bebi

Primus registratum

a. gentileschi 1593-1652

nuk mrrita me e gjet' t'plot'. /pf/images/graemlins/shrug.gif ky asht vetem nji detaj i cleopatres.

cleo2729det.jpg

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
alma tadema

(n'fakt i preferoj shum' piktura, por ket' po ve per momentin)
10071.jpg

[/ QUOTE ]

skuza, komenti im per gonzalesin (ne fakt ate e perdora veç si argument per te shtruar pikepamjen time qe eshte katerciperisht e drejte) i referohej kesaj fotos ketu.

ilirjan

Primus registratum

Kur kam qene femije kam lexu dicka per ARTIN (estetiken) nuk me kujtohet autori

"provoni te derdhni ne gips doren origjinale e te dashures suaj dhe vendoseni perpara tryezes, do ju duket si nje kufome pa jete , atehere merr artistin i cili me dalten e tij nuk do RIPRODHOJE doren e sakte por do ti jape JETE"

Keto pikturat me siper me duken riprodhime (kallupe) natyraliste pa pike arti

zog

Primus registratum

Pa dashur me e kthy kete teme ne teme diskutimi mbi artin e mirefillte, jam thjesht kurioze te di zog pse sipas teje arti i Gonzales ishte i dobet. Mua, personalisht me la shume pershtypje por kjo ndoshta ngaqe cdo vlere arti me pelqen. Ta be kete amerika ku cdo gje e vleresojne si art...

[/ QUOTE ]

po sepse jo çdo gje eshte me nivel. tek rrobat psh ti je ne gjendje ta besh me kollaj dallimin midis nje prodhimi me cilesi si dhe nje prodhimi pa shume cilesi. te zgjedhesh dy kepuce ose dy copa ose dy mobilje ose dy vetura, etj.

si dhe nuk mund te thuash qe te gjitha keto "dyshet" te pelqejne njesoj.

e pra ka njerez , te specializuar, (piktoret pergjithesisht) qe kete dallim e bejne edhe tek piktura. kur ata vizitojne nje muze, nje ekspozite ose galeri, veprat me te mira, pra me me vlere i dallojne lehtesisht.

dmth sikur ti te kishe nevoje per leke, e te te fusnin tek shpella e alibabes, e mbushur kjo plot me tabllo (jo te gjitha me vlere), e te te thonin zgjidh njeren (monalizen), mendoj se do ta kishe me veshtire sesa sikur te qe fjala per kepuce psh. keto do ti zgjidhje me lehtesisht e patjeter fitimim (nga shitja e tyre) do ta kishe te siguruar.

ndersa tek tabllote, mund te zgjidhje ate tabllo qe mund te mos te kishte asnje vlere pikturale e te mos fitoje asnje lek ose shume pak nga shitja e saj.

ps; kam njohur njehere nje vajze shqiptare 22 vjeçare, e zgjuar, poliglote, dhe qe s'kishte pare kurre piktura vaji gjate jetes se saj. ne shkuam pame nje ekspozite pikturash e te per te qe hera e pare.

bebi

Primus registratum

nuk e kuptova c'lidhje kishte piktori klasik anglez (dutch born), Sir Lawrence Alma-Tadema me fotografine(?) dhe me impresionisten Gonzales(?).

klodiandodaj

Primus registratum

Mu me pelejn disa,se kam studju ne Shkod ke shkolla e muzikes,e tash ne ITA per art.
Van Gog eshte ndoshta ai qe me pelqen me shume

^Res-Cogitans^

Primus registratum

...l'aspiration au vrai , COURBET!

Bohet me bashkanjit nej veper ktu?-apo jam e pa'aft une ?!

Erind

Forumium maestatis

a. gentileschi 1593-1652

nuk mrrita me e gjet' t'plot'. /pf/images/graemlins/shrug.gif ky asht vetem nji detaj i cleopatres.

cleo2729det.jpg

[/ QUOTE ]

cleopatra-1630.jpg

X blue /pf/images/graemlins/smile.gif

ps. shume nice!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

L'origine du Monde , Courbet ! /pf/images/graemlins/laugh.gif

E kam si imazh por s'po mundem ta qes n'drit... /pf/images/graemlins/angel.gif WANTED /pf/images/graemlins/angel.gif!!!

/pf/images/graemlins/shrug.gif

zog

Primus registratum

L'origine du MONDE , G. Courbet.

[/ QUOTE ]
412871497-GustaveCourbet..jpg

i_own_u

Primus registratum

L'origine du MONDE , G. Courbet.

[/ QUOTE ]
412871497-GustaveCourbet..jpg

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
interesante...

abs

nuk e di...

Nuk paraqitet e „perditshme/zakonshme/normale“ nje Veper e tille para syve tane.

…te veshtrosh kete Pikture, ku lakuriqsia e trupit te krijon ndijimin e respektit ndaj kesaj krijese, qe dhe nuk eshte njeshbashkuar me lakuriqsine e mendimveprimit qe ne pergjithsisht e quajme `kryesor` ne lidhje me kete pjese trupi.

Nga dora e Piktorit `lexohet` natürshmeria shoqeruar me shume ndjesi respekti dhe vlersimi kundrejt trupit dhe vecanarisht pjeses gjenitale, delikate por dhe teper personale e intime.

Te zgjon deshiren ta mbulosh mos ta prekish, mos t ja prishish qetsine, mos ta „demtosh“, vec ta vezhgosh pafundesisht si krijimtari perfekte te natyres, qe cfaq dliresine dhe sensualitetin e qenies se paster.
Perflokshmeria me krijon idene qe sapo eshte `shkeputet` nga femirija, por qe eshte akoma ne pubertät _in e saj.

(nuk e di se c ndijime ngjall tek nje mashkull kjo pikture) mua me krijon deshiren ta mbuloj, e mos ti prish qetesine kesaj dliresie, dhe sikur - ai po e pikturon gjate kohes qe ajo po flen gjume.

Gjithsesi perfektshmeria e natyres eshte art! Piktori na e dhuron kete ndjesi nepermjet dores e talentit te tij genial.

Mendoj qe nje pikture e tille, vezhgohet zakonisht nga nje grupnjerezish te caktuar qe jane profesionist, apo artdashes e artndjekes te ketij drejtimi.

Megjitheate, jam e mendimit qe arti tenton/don/deshiron te perfshije ne gjirin e saj masen e gjere.

Dhe nje pershtypje me bani, reagimi i heshtur i publikut te forumit, Respekt!