KUSH E NJEHE KTE BIME :TARTUFI

Z

zani mena

Guest

Pershendetje forumist,

Jam kurioz te mesoje nga ata qe e din se cka esHte tartufi...sjam shum i sigurt nese dhe ne gjuhen shqipe i thone po me kte emer TARTUF.

kam pak info ,,ne lidhje me kte bime ,nje gje e dije vetem se eshte shum e rralle,dhe kushton shum shrenjte.Perdoret neper restorante sepse ka nje shije specifike dhe te vecant..une jam kurioz te mare info nga ju ..

Sweety el

Locus omnem
Tartufi nuk eshte rrenje por kerpudhe qe rritet nen shtresen e gjetheve dhe humus-it. Nuk e di me ekzaktesi, por mendoj se duhet te kete. Kushtet klimatike jane te pershtatshme per rritjen e tij dhew terreni natyror po ashtu( tartufi ndeshet me shpesh ne pyjet me lisa dhe dushqe).

M

milanisti

Guest
Tartufi nuk eshte rrenje por kerpudhe qe rritet nen shtresen e gjetheve dhe humus-it. Nuk e di me ekzaktesi, por mendoj se duhet te kete. Kushtet klimatike jane te pershtatshme per rritjen e tij dhew terreni natyror po ashtu( tartufi ndeshet me shpesh ne pyjet me lisa dhe dushqe).

M

milanisti

Guest
truffe ose tartufi si thoni ju eshte nje kerpudhe e nendheshme dhe ndahet ne 3-4 lloje ne baze te ngjyrave te saj. trufa e bardhe qe eshte me e lire ne treg nga 400 euro deri nje 1000 euro per kg dhe trufa e zeze qe eshte me e preferuara dhe me e shtrenjta qe kap cmime nga 1000 deri ne 5000 euro kg. Perdoret kryesisht ne kuzhine me vlera te medha ushimore por dhe ne mjekesi pe kurimin e disa semundjeve.Franca dhe Italia jane vendet qe e konsumojne me shume por trufa gjendet ne shume vede te evropes dhe ne ballkan duke perfshire dhe Shqiperine Greqine etj.Gjendet ne pyje me lis, dushk,ah,lajthi etj.Rritet ne koren e tokes ne thellesi nga 5 cm deri ne 25 cm dhe zbuloet vetem me anen e nuhatjes te qenve te stervitur Franca dhe Italia vitet e fundit kane praktikuar dhe kultivimin e trufes (tartufit) duke mbjelle fidane te pemeve te permendura me lart dhe duke injektuar ne rrenjet e tyre mykun e trufes.

Sonia007

Papirus rex

Pershendetje forumist,

Jam kurioz te mesoje nga ata qe e din se cka esHte tartufi...sjam shum i sigurt nese dhe ne gjuhen shqipe i thone po me kte emer TARTUF.

kam pak info ,,ne lidhje me kte bime ,nje gje e dije vetem se eshte shum e rralle,dhe kushton shum shrenjte.Perdoret neper restorante sepse ka nje shije specifike dhe te vecant..une jam kurioz te mare info nga ju ..
Tartufi:Mikroriza qe rriten ne rrenjet e lisit! I kane zbuluar derrat dhe jane shuuuuuum t mire thon por edhe te shtrenjte ;)

A

andrea

Guest
Re: KUSH E NJEHE KTE BIME :TARTUFI

Dy miq te mi Italiane erdhen me gjithe qen ne 94-95-en ne Tirane dhe i rane gjithe pyjeve te zones rrotull kryq e terthor... Gjeten shume pak... Pjesen me te madhe e gjeten ne zonen e Qafe Kerrabes... Kam ngrene makarona me tartuf ato kohe, qe c'te te them...

A

andrea

Guest
truffe ose tartufi si thoni ju eshte nje kerpudhe e nendheshme dhe ndahet ne 3-4 lloje ne baze te ngjyrave te saj. trufa e bardhe qe eshte me e lire ne treg nga 400 euro deri nje 1000 euro per kg dhe trufa e zeze qe eshte me e preferuara dhe me e shtrenjta qe kap cmime nga 1000 deri ne 5000 euro kg. Perdoret kryesisht ne kuzhine me vlera te medha ushimore por dhe ne mjekesi pe kurimin e disa semundjeve.Franca dhe Italia jane vendet qe e konsumojne me shume por trufa gjendet ne shume vede te evropes dhe ne ballkan duke perfshire dhe Shqiperine Greqine etj.Gjendet ne pyje me lis, dushk,ah,lajthi etj.Rritet ne koren e tokes ne thellesi nga 5 cm deri ne 25 cm dhe zbuloet vetem me anen e nuhatjes te qenve te stervitur Franca dhe Italia vitet e fundit kane praktikuar dhe kultivimin e trufes (tartufit) duke mbjelle fidane te pemeve te permendura me lart dhe duke injektuar ne rrenjet e tyre mykun e trufes.

A

andrea

Guest
nese eshte no njeri i interesuar per tartuf une mun ta gjej ate dhe cemimi eshte 4000-5000 euro kilen ju mirpres

E

eri237

Guest
padyshim qe ne shqiperi ndodhet dhe madje me vlera ushqyese me te larta......para 1 muaj mblodha tartufin e zi,,,bera 2 kg e 300 gr me 2750 euro/kg llogarite bejini vet.......e kam shit ne nje restorant luksoz ne ARONA te italise

iPaFajshmi

Primus registratum
mirdita andrea une njofe (TERTUF ) Te Bardh Ne Formen e Kerpulles e bardh nen toke ka nje si forem patate cel ca lule lart ngjyre jeshile nga lart dhe nga posht si manoshaqe kam shume nevoj per informacion ju flm pres!!!!!!!!

scadarsko

Locus omnem
Re: KUSH E NJEHE KTE BIME :TARTUFI

Tartufi eshte nje kerpurdhe qe nuk gjendet kollaj; biles ajo gjehet me ane te qenit ose derrit qe jane te stervitur per ate pune.Gjendet shum ne pyjet e Frances;ka te zeza dhe te kafta

kerpudhe leshit......eshte n forme patateje e zeze pak e rrudhur.ske nevoj me shku n france por ne alpet shqiptare.n vermosh,n dukagjin e ma posht gjen ket patate luksi e cila varion nga 1000eur kg deri ne 2000 eur kur ka cilesin extra....ajo perdoret ne makarona dhe mishra .

rikima

Forumium maestatis
Ben pjese ne familjen e kerpudhave,perdoret dhe si afrodiziak ,ne gatim.shume e shtrenjte nese vendos te merresh me kete biznes" ia ke hedhur".Tartuf ka dhe ne Shqiperi sepse nje njeriu im u interesua shume per disa zona te vecanta ne shqiperi.Ajo do vetem qenin e stervitur te cilet kushtojne 1000 euro ndoshta dhe me shume besoj.Eshte e lodhshme si pune duhet te kesh patjeter dike me vete sepse vetem eshte pak e frikshme.

Agustin Miraka

Primus registratum
Toka bujqësore me siperfaqe 10800 m2 me çertifikat pronësie të rregullt dhe pa konflikte me asnjëri ndodhet afër 50 deri 60 metro nga By-pass Fierit, në km e 17. Rruga ka një gjatësi prej 22 km Fier - Levan, që i përket tokave të fshatit Shtyllas Fier. Toka ndodhet 5 km larg detit. Këto që po ju shkruaj ua vërtetoj me dokumenta nga hipoteka Fier dhe komuna Levan. Në lidhje me çmimin, për shkak të nevojës ekonomike që kam, tokën e shes 10 € për 1 m2

Agustin Miraka Cel: 0682666140

Dreamer

Under the Dome
Toka bujqësore me siperfaqe 10800 m2 me çertifikat pronësie të rregullt dhe pa konflikte me asnjëri ndodhet afër 50 deri 60 metro nga By-pass Fierit, në km e 17. Rruga ka një gjatësi prej 22 km Fier - Levan, që i përket tokave të fshatit Shtyllas Fier. Toka ndodhet 5 km larg detit. Këto që po ju shkruaj ua vërtetoj me dokumenta nga hipoteka Fier dhe komuna Levan. Në lidhje me çmimin, për shkak të nevojës ekonomike që kam, tokën e shes 10 € për 1 m2

Agustin Miraka Cel: 0682666140
Ke gabuar teme o mjeshter