Kur njeriu sillet si i civilizuar

Kur njeriu sillet si i civilizuar

Klevisi, më në fund, mund të kurohet jashtë

Vitore Nela

Kur ai hyri në redaksi dhe na u prezantua, ne u vumë ne mendime, sepse emri i tij diç na thoshte. Me Mahmut Zgurin ne “Shekulli-Kontakt”, ishim njohur dikur nga data 15 gusht. Atëherë ai erdhi personalisht në redaksi dhe tregoi për nipin e tij 7-vjeçar, vogëlushin Klevis, i cili kishte nevojë për ndërhyrje urgjente kirurgjikale. Klevisi ka lindur me probleme nga enët e gjakut në këmbë. Që nga ajo kohë prindërit ishin munduar që të merrnin një vizë pranë ambasadës greke, por pa rezultat. Para se t’i drejtoheshin Shekullit ata kishin bërë dhe tentativën e fundit më datë dy gusht. Të sigurt se kësaj here do ta merrnin, sepse plotësonin të gjitha kushtet që nga rekomandimi i doktorit në Tiranë, ata ishin nisur për në ambasadë. Çuditërisht, pasaportat i morën pa vizë. I dëshpëruar, gjyshi i Klevesit erdhi në redaksinë e “Shekulli Kontakt”, ku na shpjegoi situatën dhe kërkoi që nipi i tij të ndihmohej. Të nesërmen ne botuam historinë e Klevisit të vogël dhe apelin e gjyshit tij.
Dje Mahmut Zguri u ul sërish në tavolinën e pritjes në “Shekulli- Kontakt”, por kësaj here fytyra e tij ishte e çelë dhe tregonte gëzim. Më në fund, ishin pajisur me vizë dhe do të niseshin për kurim në Greqi. Me sytë gati në përlotje ai tha: “Dua të falënderoj ministrin Cikuli që dha notën, ambasadën, doktorin e fëmijëve Hysen Heta dhe sigurisht, gazetën tuaj, që ndikoi fuqishim në sensibilizimin e këtyre institucioneve për hallin që kishim”. Shërim të shpejtë, Klevis!

Dotesa

Primus registratum
Re: Kur njeriu sillet si i civilizuar

Tregohuni te sinqerte ku do shkonit te kuroheshit tek nje mjek qe ka nje klinik te bukur vete eshte i bukur vishet mire ka makine te mire apo tek njeri qe ka nje klinike modeste vishet me rroba te dores se dyte shkon te pune me nje makine qe prishet cdo 200 m?
Edhe une mendoja qe mjeku duhet te ishte human, duhet te ishte keshtu duhet te ishte ashtu e bla bla bla...por provoni ta vini veten ne stresin qe kalon nje student mjekesie. Koqet i kane te gjithe se nuk o puna te lexoh volume e volume librash...por tek stili i jetes. Mjeket kane te bejne duan sduan me cdo strese te popullsise. duhet te japin lajme te kobshme nganjehere. jane njerez dhe nuk kane veti mrekulltaresh. Ne cdo moment jane ne pune...se edhe sikur te jene me pushime ne rast emergjence duhet te nderhyj se po nuk e beri ndiqet penalisht.
e shume e shume probleme te tjera. Prandaj mos prisni qe mjeket te jene njerez te zotit dhe te harroni qe edhe ato jane njerez.
Ajo cka ke thene ti bunny eshte e vertete dhe une prandaj i quaj baron...se po jetoj me ato lloj njerzish. dhe lus zotin qe mos behem kurre si ata.
mlk...ato taksat dhe siguracionet duhen paguar ne fund te vitit. ata femijet qe si kane prinderit ne shtepi per jave te tera te pakten duan kenaqesi materiale... sa e dobishme eshte?! per mua aspak por kur futesh ne ate rreth duhet te kercesh vallen, fatkeqesisht!!!!

i_own_u

Primus registratum

sa me qejf e paske shkrimin ti pianiste... nejse,

sillu si i civilizuar... ma sempre nel culo lo prendi, koh t'veshtira them un

MLK

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Tregohuni te sinqerte ku do shkonit te kuroheshit tek nje mjek qe ka nje klinik te bukur vete eshte i bukur vishet mire ka makine te mire apo tek njeri qe ka nje klinike modeste vishet me rroba te dores se dyte shkon te pune me nje makine qe prishet cdo 200 m?
Edhe une mendoja qe mjeku duhet te ishte human, duhet te ishte keshtu duhet te ishte ashtu e bla bla bla...por provoni ta vini veten ne stresin qe kalon nje student mjekesie. Koqet i kane te gjithe se nuk o puna te lexoh volume e volume librash...por tek stili i jetes. Mjeket kane te bejne duan sduan me cdo strese te popullsise. duhet te japin lajme te kobshme nganjehere. jane njerez dhe nuk kane veti mrekulltaresh. Ne cdo moment jane ne pune...se edhe sikur te jene me pushime ne rast emergjence duhet te nderhyj se po nuk e beri ndiqet penalisht.
e shume e shume probleme te tjera. Prandaj mos prisni qe mjeket te jene njerez te zotit dhe te harroni qe edhe ato jane njerez.
Ajo cka ke thene ti bunny eshte e vertete dhe une prandaj i quaj baron...se po jetoj me ato lloj njerzish. dhe lus zotin qe mos behem kurre si ata.
mlk...ato taksat dhe siguracionet duhen paguar ne fund te vitit. ata femijet qe si kane prinderit ne shtepi per jave te tera te pakten duan kenaqesi materiale... sa e dobishme eshte?! per mua aspak por kur futesh ne ate rreth duhet te kercesh vallen, fatkeqesisht!!!!

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif
Ata qe punojne neper varreza e varrosin per dite sa marin /pf/images/graemlins/laugh.gif
Po minatoret sa marin /pf/images/graemlins/laugh.gif
Po ata qe punojne ne ndertim sa marin /pf/images/graemlins/laugh.gif
po marinaret qe lujane me jeten ne det sa marin /pf/images/graemlins/laugh.gif
Si keto ka me dhjetra raste e ska lidhje fare me veshtiresine.
Doktor, avokat, noter, financier jane te gjitha profesione qe jane ushtruar e ushtr=ohen nga familjet borgjeze ne 80% te rasteve /pf/images/graemlins/wink.gif
Sma do mendja se shtresat e pasuara i rezervuan vetes profesionet me te veshtira /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ps. Mos e bej balte se ma prishe temen tani /pf/images/graemlins/laugh.gif

u74

Primus registratum

Mire mor .. kane pune te veshtire etj.. etj .
Po ca mund ti thush nje mjeku kur eshte i qarte per diagnozen e pacientit dhe kur vjen puna te ilacet plus atyre qe duhen , ne recete shkruan edhe te tjera qe s'kane lidhje hic me semundjen ne fjale . Perkundrazi demtojne , burri i botes mban edhe graden prof. E ketij qe them une nuk eshte se i mungonin paret nga pacientet .

Per menimin tim mjeket ne Shqiperi , shumica e tyre jane njerez shum te papergjegjshem .

MLK

Primus registratum

Ne Sqhiperi ben mire qe ti i quan mjek, pasi te tille jane, se nuk ka doktora.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

[/ QUOTE ]

O ti shoqe...mua nuk me duhet makina e mjekut...as shtepia...mu me duhen duart kur eshte fjala per nje kirurg dhe mendja e te gjitheve, eksperienca...sa per veten time njoh edhe mjeke qe shkojne ne pune me biçiklete...dhe jane edhe profesore ne fakultet...kane edhe klinike private...merren edhe me çeshtje humanitare...keta jane mjeke...per te cilet po flisja me lart "humanet"

abs

nuk e di...

Nuk jam dakort me mendimin qe s ka Mjek ne shqiperi!
Para disa vitesh erdhi ketu ne zvicer per specializim nje mjeke Gjenekologe qe kishte studiu dhe punonte ne shqiperi ne Lezhe.
Gazetat kane shkrujt per aftesine e saj fjalet me geniale. E kane lutur te rrije ketu me pune dhe s ka pranuar. Ka kerkuar vec ndihme materiale nga spitali.

Si rasti i kesaj ka dhe te tjera.
Fakt eshte se ju mungojne mjetet e punes.

Por, s duhet te injoroni faktin qe, dhe ketu ne zvicer psh qe kane mjetet me moderne dhe bajne gabime trashanike pa fund.

Mbi te gjitha mjeket me te huajte (te cilet nuk perkthehen korrekt per faktin e mungeses se gjuhes, te parave per te marre nje qe njeh termologjine Mjeksore) bajne sic ju do dora e tyre dhe jane „ me ndergjegje te paster“ nen argumentin se ashtu me eshte perkthyer, eshte e firmosur…edhe pse e shohin qe tjetri s po ja kupton tamam cfare don me thane mjeku, dhe se tjetri nuk ka guximin me i than atij: zotni doktor se kuptoj ka mundesi me ma than me fjal te tjera?...etc.

Njoh nje alamet vajze qe se ka nje Brinj mangut krejt kot.
Kur ishte femij, ishte rrezuar ne balestren e shkolles, ka pas probleme me shtyllen kurrizore, me kete rast mjeku i kishte heq nje Brinj. Kete e konstaton ajo mbas pak vitesh. Dhe kur hapin dosjen e saj, shohin qe Mjeku kishte pyet perkthyesen (motra e saj 16vjece) dhe ajo i kishte thane „eshte dakort te hiqet“! e firmos natyrisht.

E shume raste te tilla.
Hey njerez mos i hyjnizoni te huajt! Duhet me pas vesht e ngref, guxim, e mbeshtetje!
Natyrisht qe ka pas e ka plot raste nga to qe jane realizuar me sukses…

Kaq iher per tesh nadje /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dotesa

Primus registratum

jo me te veshtirat por me prestigjozet djale i mbare. Dhe meqe se ke vene re po ta them une qe ata qe nuk e kane trashegemi kete profesion nuk i lejojne kurre femijet e tyre te behen te tille. Dhe te siguroj qe pjesa me e madhe e atyre qe kane titullin profesor skane hyre kurre ne nje salle operacioni po te jene kirurg o nuk dine te bejne as nje anamnezi. Dhe te siguroj qe ne fund te muajit ata marrin mijra euro.
NUk vijne me muaj ne shkolle se po merren me problemet e zgjedhjeve e ulerasin me shume se te tjeret.
Skam ci bej as une e as ti e as njeri ne bote...
ahh dhe dicka tjeter nje hidraulik merr rreth 120 euro per te te nderruar ate kapacken qe ze kalkar, 10 min...nje vizite tek nje prof kushton rreth kesaj shifre...vizite private ne itali behet fjale. Keshtu qe mos i nenfleteso shume profesionet e tjera /pf/images/graemlins/winkwink.gif

ps. me fal por baltosjen por shiko kush ka bo kepucet pis per te pare se kush ka baltos... se une as qe futem ne ambjente me balte.

Dotesa

Primus registratum

Duhet te kesh parasysh nje koncept para se te gjykosh me sepate ne dore... persa i perket diagnozes. Cdo njeri ndryshon nga nje tjeter kjo ben qe edhe pergjigjia ndaj ilaceve te jete e ndryshme ne individ te ndryshem...e ka vendos natyra keshtu. Mjeku vepron me probalitet. Se nuk ka as sferen magjike as shkopin magjik. Prandaj quhet edhe shkence sepse mjeku eksperimenton. se pote shikosh librat ato historite mund te te duken perralla.Mjekesia punon me konceptet shkencore qe zbulon fizika, kimia, biologjia. dhe keto koncepte nderthuren per te vene ne pune nje makine "perfekte".

Dotesa

Primus registratum

[citimi
O ti shoqe...mua nuk me duhet makina e mjekut...as shtepia...mu me duhen duart kur eshte fjala per nje kirurg dhe mendja e te gjitheve, eksperienca...sa per veten time njoh edhe mjeke qe shkojne ne pune me biçiklete...dhe jane edhe profesore ne fakultet...kane edhe klinike private...merren edhe me çeshtje humanitare...keta jane mjeke...per te cilet po flisja me lart "humanet"

[/ QUOTE ]

Po mi shoqe po...ti je nje por sa rob ne dite takon ai mjeku e pyet dot veten? sa nga ata e mendojne si ti?
Shkon me biciklete per mode dhe se ka kohe. se ku i del atij me fillu me pedalu kur i ka robt tu vdek te puna?! Apo kur naten perpara ka bo turn roje dhe te nesermen ne dreke duhet te jete serish atje? Dhe nje stres psikologjik te pa pare e degjuar? Ku i gjeti leket ai me hap shoqata humanitare mi lal? po se fito si qen se ai profesori qe thu ti trajton si skllav ate qe po specializohet dhe ate doktorin e thjesht qe ben punen. Se e di shume ti se kush ta hapi barkun prof apo ai ndihmesi... ahhh sa rehat qe jeni ju po cmu ka desht mu me i mesu keto gjera isha rehatkur si dijsha /pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
sE JU HARRONI QE MJEKU ESHTE NJE PERSON QE DEGJON 30 E 40 PERSONA NE DITE. Ju flisni sikur cdo individ ka mjekun personal... dhe e konsideroni te hyjni te pa arritshme. harroni qe edhe ai o zone me grune, ka kalamanin me temperature o e ka kap barku se o helmu /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ju jeni ne pune dhe kur flisni me shume veta ktheheni ne shtepi e thoni uuuuf u lodha, kur bohet fjale per mjekun kerkoni humanizma, kerkoni qe ai te jete i gatshem per ju orar e pa orar. think rob te mire think

Dotesa

Primus registratum

Nuk jam dakort me mendimin qe s ka Mjek ne shqiperi!
Para disa vitesh erdhi ketu ne zvicer per specializim nje mjeke Gjenekologe qe kishte studiu dhe punonte ne shqiperi ne Lezhe.
Gazetat kane shkrujt per aftesine e saj fjalet me geniale. E kane lutur te rrije ketu me pune dhe s ka pranuar. Ka kerkuar vec ndihme materiale nga spitali.

Si rasti i kesaj ka dhe te tjera.
Fakt eshte se ju mungojne mjetet e punes.

Por, s duhet te injoroni faktin qe, dhe ketu ne zvicer psh qe kane mjetet me moderne dhe bajne gabime trashanike pa fund.

Mbi te gjitha mjeket me te huajte (te cilet nuk perkthehen korrekt per faktin e mungeses se gjuhes, te parave per te marre nje qe njeh termologjine Mjeksore) bajne sic ju do dora e tyre dhe jane „ me ndergjegje te paster“ nen argumentin se ashtu me eshte perkthyer, eshte e firmosur…edhe pse e shohin qe tjetri s po ja kupton tamam cfare don me thane mjeku, dhe se tjetri nuk ka guximin me i than atij: zotni doktor se kuptoj ka mundesi me ma than me fjal te tjera?...etc.

Njoh nje alamet vajze qe se ka nje Brinj mangut krejt kot.
Kur ishte femij, ishte rrezuar ne balestren e shkolles, ka pas probleme me shtyllen kurrizore, me kete rast mjeku i kishte heq nje Brinj. Kete e konstaton ajo mbas pak vitesh. Dhe kur hapin dosjen e saj, shohin qe Mjeku kishte pyet perkthyesen (motra e saj 16vjece) dhe ajo i kishte thane „eshte dakort te hiqet“! e firmos natyrisht.

E shume raste te tilla.
Hey njerez mos i hyjnizoni te huajt! Duhet me pas vesht e ngref, guxim, e mbeshtetje!
Natyrisht qe ka pas e ka plot raste nga to qe jane realizuar me sukses…

Kaq iher per tesh nadje /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Hola absi...

ke te drejte timi zemer...se shqiperia ka mjek dhe doktora shume te mire. Ata kane nje ekperience te jashtezakonshme qe mjeket e huaj se kane. Nje mjek i huaj sdo e merrte persiper te punonte ne nje spital shqiptar... sepse sdi jo sepse sdo. Ata dine te vizitojne me aparatura duke harruar te kryejne anamnezi. sepse sdine. Mjeket e huaj dalin nga shkollat dhe sdine te matin presionin e gjakut...sdine te bejne nje gjilpere intramuskolare. dhe as qe behet fjale qe dine te kapin ndonje vene o me prek noj organ. Mjeket shqiptare dine kur dalin nga bankat e shkolles.
Mjeket shqipo kane mungese te theksuar literature dhe aparaturash per te ecur me perpara. Dhe shume ndertesa duhen rikonstruktuar...edhe pse teorikisht jane bere punimet.
Per te mos folur per mjeket shqiptare qe jane diplomuar jashte...qe vijne me nje respekt te ri per punen dhe onoraret qe duhen marre nga pacientet.

Dotesa

Primus registratum

Tani ju uroj nje shendet te plote dhe nje jete te gjate se per mua kjo teme u ezgaurua. Pasi ju doni ti boni zota mjeket e doktorat dhe me vjen keq tu zgjenjej.Ju doni te besoni qe ata jane human se ju behet vone shume per te tjeret dhe harroni qe ata jane te tille sepse ne fund te vitit spaguajne taksat.
me vjen keq por kjo o jeta e bukur apo e shpifur. e vetmja keshille qe ju jap une eshte qe kur shkoni tek mjeku pyeteti per cdo fjale qe ju thote...kerkoni te dini shpjegimin e saj. Mos mendoni qe nje mjek qe flet me terma shkencor o shuuuume i zgjut...sepse flet ashtu qe ju mos e kuptoni dhe te gaboni.
uroj qe mos keni nevoje per mjek se po patet kavie do jeni do apo sdoni....se jeni pala ne hall dhe pranoni cdo lloj nderhyrjeje.

abs

nuk e di...

Hola Melodia, si me `stacato` me tingellon kajhere moj Yll /pf/images/graemlins/angel.gif!

E para e punes ju kerkoj ndies per gabimet e shumta shkrimi qe baj,megjithse jeni msu tashme me mu, dhe se gzohem qe me doni ishtu sic jam /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Danke /pf/images/graemlins/wub.gif

E dyta do thoshja qe as un as tjetri as ai tjetri se ka as keq dhe as mire, mendoj se ne te gjithe jemi pjeseza pervojash ne shkembim mendimesh ku secili simbas kandarit te vet del ne nje perfundim.
Me kete dua te them qe, nese tingelloj shkrimi im si i njeanshem korigjohem me ate qe, gjithandej ka mjek te mire, gjithandej ka jo te mire edhe pse me dhe jo kushte te mira!

Mjeksia si dhe cdo profesion ka individe qe jane te talentuar si dhe nga ato qe mesojne se kane mundesi dhe kushte ta pervetsojne ate profesion. per kete arsye mendoj se asnje gje s prehet me "thik" ...

Mbasi tani lexova nja dy shkrime te fillimit (njaq kohe kam /pf/images/graemlins/wink.gif) e gjej me vend te quhet civilizim apo qytetrim MIRNJOHJA e ndihmes qe te afrohet, sado e vogel qe te jete ajo!

Me kaq e mbylla per sot /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tjeta juj /pf/images/graemlins/smile.gif

MLK

Primus registratum

Une them ti bejm heronj te popullit mjeket shqiptar /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pash zotin se kam qen ne spital per dike, e kirurgu qe ishte drejtor pavioni e merte nga çdo pacient me mijera euro per operacione, ishte i vesh me nje perpajse si kasap, me zuri barku /pf/images/graemlins/angel.gif
Mos na tregoni per mjeket ne Shqiperi e merrni per shembeull mjekun me te mire shqiptar e ta krahasoni me mjekeun me koti ne perendim!
Si na u bekan mjeket me te mire shqiptar, ne nje kohe qe nuk kane as shkollat, as literaturen, as kushtet, as rrogat?
Po boni gallate ju apo si eshte puna /pf/images/graemlins/laugh.gif
Llogjiken e vini dot dy minuta ne pune?
Apo do dalim me teorine qe jemi raca me e zgjut e rac e zgjedhur tani /pf/images/graemlins/laugh.gif
80% fshat e dolem ne me mjeke me te mire se perendimi tani /pf/images/graemlins/laugh.gif
Mos e perhapni shume kete se do na vijn amerikanet te kerkojne azil ne Shqiperi /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Kadal mor MLK, sa dor t rand qe paske! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pervedi ne kto 16 vjet hala s jam konfrontu me Spitalet tona, masanej c randesi ka perparsja e mjekut.
Per kushtet jam me ty, pash nje Prof.Doc ne nje bodrum e kishte zyren dhe jam llahtaris per ato pak ore qe nejta me te.
Ne koh t monos s ka ken iky gazep vec.

Nejse...qe te flas hapur ne keto caste do te thote qe, per spitalet vecanarisht kisha me lidh mbas krevatit politikanet tane te zot dhe do i kisha lan aty te lidh per te pakten nje muaj rresht, tuj pellit!!!

Thuj vec kane fat qe s jam atje /pf/images/graemlins/crazy.gif

ps: ne amerike kam ken ne spital per dhimje veshi,spitali ishte shume shume i thjeshte! s asht cudi t vijne ne shqiperi /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dotesa

Primus registratum

Une them ti bejm heronj te popullit mjeket shqiptar /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pash zotin se kam qen ne spital per dike, e kirurgu qe ishte drejtor pavioni e merte nga çdo pacient me mijera euro per operacione, ishte i vesh me nje perpajse si kasap, me zuri barku /pf/images/graemlins/angel.gif
Mos na tregoni per mjeket ne Shqiperi e merrni per shembeull mjekun me te mire shqiptar e ta krahasoni me mjekeun me koti ne perendim!
Si na u bekan mjeket me te mire shqiptar, ne nje kohe qe nuk kane as shkollat, as literaturen, as kushtet, as rrogat?
Po boni gallate ju apo si eshte puna /pf/images/graemlins/laugh.gif
Llogjiken e vini dot dy minuta ne pune?
Apo do dalim me teorine qe jemi raca me e zgjut e rac e zgjedhur tani /pf/images/graemlins/laugh.gif
80% fshat e dolem ne me mjeke me te mire se perendimi tani /pf/images/graemlins/laugh.gif
Mos e perhapni shume kete se do na vijn amerikanet te kerkojne azil ne Shqiperi /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

mos tu hapte barku ishalla jarebi... /pf/images/graemlins/laugh.gif une si bej heronj por edhe ti ndryshoj mjeket e shqiperise nuk i ndryshoj dot. lus zotin mos te bi ne doren e asnjelloj mjeku. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kam kaluar nje eksperience te tille edhe vete...madje edhe jam ofenduar se beja shume pyetje dhe kam henger edhe deren e mbyllur ne surrat. por prape nuk mund te them qe sjane te zotet ne profesion ne anen praktike. ne shqiperi perdoret literatura ruse dhe te siguroj qe i rru lesht 3 e 10 volumeve te anatomive europiane. mesohen gjerat qe realisht mbahen mend jo bla bla bla dhe sdine se ca kane lexuar ate te rinje te varfer.
/pf/images/graemlins/laugh.gifune spo tallem dhe skam ndermend te tallem me kete problem kaq delikat. Por edhe ti beni mjeket europian heronje te humanizmit o jo me te hap barkun po me i kap e me i flake zorret ne plehra.
na trego pak si i fshehin taksat dhe si i ruajne pasurite e tyre...te lutem. /pf/images/graemlins/frown.gif( mjeket europian jua mesuan pislleqet te taneve dhe si ne cdo fushe ne i bijme me top hajdutllikut. pastaj si dreqin asnje nuk shkon me i denoncu keta rob? pse secili sheh menderen e vete...pagova dhe ja bofte zoti hallall se me trajtuan si princeshe...edhe jashte po deshe sherbime pa rradhe paguan e te trajtojne si princeshe. perndryshe pret rradhen 3 muaj per te bere nje lesh TAC( i ashtuquajturi skaner). paguj leket ti ne mjeku te opero neser mos paguaj dhe pret nja 3 mauj per te te ardh rradha.
ju thoni shqiptaret e te huajt. sinqerisht uroj mos te bini ne doren e mjekve nga do qofshin /pf/images/graemlins/shrug.gif
kujdesuni per veten tuaj!!!!
sdq ne shqiperi ska edukate shendetsore te mirfillte

Dotesa

Primus registratum

Hola Melodia, si me `stacato` me tingellon kajhere moj Yll /pf/images/graemlins/angel.gif!

E para e punes ju kerkoj ndies per gabimet e shumta shkrimi qe baj,megjithse jeni msu tashme me mu, dhe se gzohem qe me doni ishtu sic jam /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Danke /pf/images/graemlins/wub.gif

E dyta do thoshja qe as un as tjetri as ai tjetri se ka as keq dhe as mire, mendoj se ne te gjithe jemi pjeseza pervojash ne shkembim mendimesh ku secili simbas kandarit te vet del ne nje perfundim.
Me kete dua te them qe, nese tingelloj shkrimi im si i njeanshem korigjohem me ate qe, gjithandej ka mjek te mire, gjithandej ka jo te mire edhe pse me dhe jo kushte te mira!

Mjeksia si dhe cdo profesion ka individe qe jane te talentuar si dhe nga ato qe mesojne se kane mundesi dhe kushte ta pervetsojne ate profesion. per kete arsye mendoj se asnje gje s prehet me "thik" ...

Mbasi tani lexova nja dy shkrime te fillimit (njaq kohe kam /pf/images/graemlins/wink.gif) e gjej me vend te quhet civilizim apo qytetrim MIRNJOHJA e ndihmes qe te afrohet, sado e vogel qe te jete ajo!

Me kaq e mbylla per sot /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tjeta juj /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]
As une nuk kam vene ndarjen me thik ketu qe shqiperia e sak...por edhe te lavderohen te tjeret per humanizma ska lezet. une keto po them qe cdo njeri ka eksperiencen e tij dhe menyrene tij te perjetimit dhe mjeku ne rradhe te pare duhet pare si njeri e jo si hyjni. pastaj aftesia per te bere diagnoza te mira varet pak nga pregatitja e shume nga fati i mire i pacientit.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

[citimi

[/ QUOTE ]

Po mi shoqe po...ti je nje por sa rob ne dite takon ai mjeku e pyet dot veten? sa nga ata e mendojne si ti?
Shkon me biciklete per mode dhe se ka kohe. se ku i del atij me fillu me pedalu kur i ka robt tu vdek te puna?! Apo kur naten perpara ka bo turn roje dhe te nesermen ne dreke duhet te jete serish atje? Dhe nje stres psikologjik te pa pare e degjuar? Ku i gjeti leket ai me hap shoqata humanitare mi lal? po se fito si qen se ai profesori qe thu ti trajton si skllav ate qe po specializohet dhe ate doktorin e thjesht qe ben punen. Se e di shume ti se kush ta hapi barkun prof apo ai ndihmesi... ahhh sa rehat qe jeni ju po cmu ka desht mu me i mesu keto gjera isha rehatkur si dijsha /pf/images/graemlins/cry.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
sE JU HARRONI QE MJEKU ESHTE NJE PERSON QE DEGJON 30 E 40 PERSONA NE DITE. Ju flisni sikur cdo individ ka mjekun personal... dhe e konsideroni te hyjni te pa arritshme. harroni qe edhe ai o zone me grune, ka kalamanin me temperature o e ka kap barku se o helmu /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ju jeni ne pune dhe kur flisni me shume veta ktheheni ne shtepi e thoni uuuuf u lodha, kur bohet fjale per mjekun kerkoni humanizma, kerkoni qe ai te jete i gatshem per ju orar e pa orar. think rob te mire think

[/ QUOTE ]

Po jo mi shoqe jo...se une nuk jetoj ne Pakistan...normale qe kerkoj humanizem nga mjeku...mos ta kete kete eshte kasap...normale qe edhe çdo njeri ka mjekun e tij personal...se mos ta kete ketu ku jam une..del jashte rregullave...dhe nuk i kthehen paret qe pagun per specialistin mbrapsh...nga sigurimet qe paguan...sa per shoqatat humanitare...kush shkon ne Indi?, po ne Afrike?...i njef ti Medecin du Monde...njerez si puna ime dhe jote ...japin pare qe keto organizata te funksionojne...Pharmacien sans frontiére...i njeh ti?...robt punojne vullnetarisht...dhe jane te papaguar...behet me shpirt me humanizem ne solidaritet me vendet e varfra...ti mund te dish shume gjera rreth mjekeve..jam dakort...sharlatanet egzistojne gjithandej...si burri i botes ne Gjermani qe ushtronte profesion qe prej 12 vjetesh...pa diplome ..kishte plagos gjithe ato femra...se ishte gynéco vllai...po kjo nuk do te thote qe te gjithe jane njesoj...nje mjek i mire mund te shohe edhe 100 vete ne dite...shko nje here ne urgjence te qytetit tend dhe e shikon se sa vete kalojne ne dite...normale se jane njerez si gjithe te tjeret dhe deshperohen si gjithe te tjeret...por ata qe jane mjeke ne shpirt...qe duan jeten me shume se vdekjen...qe luftojne kunder vekjes...ata nuk kane orare...ata nuk njohin lodhje...dhe kjo egziston...dhe une njoh te tille...dhe kam shume respekt dhe mirenjohje per ta...

Dotesa

Primus registratum

E para punes ti ke mjek familjeje dhe ske mjek personal. dhe ai mjeku i familjes tende ka edhe 5000 paciente te tjere.
Sa vete ne dite viziton falas ai mjeku qe njeh ti? sa here ne muaj shkon tek lagjia e varfer dhe thote sot do bej vizita falas per ju qe keni te ardhura te pakta dhe jeni ne kushte te veshtira ekonomike?
Jo per gje po ske nevoje me dal deri ne afrike, azi apo amerike latine se i ke te ajo lagjia mbas pallatit keto kushte.
Dhe ato shoqatat qe me permende dije se nuk jetojne me 1 euro ne muaj qe i dhurojne njerzit e thjeshte por me mijra eurot qe japin vete mjeket dhe bizneset(mlk mund ta shpejgoj me mire se cju ndodh taksave te tyre ne fund te vitit). Ato shkojne atje dhe marrin rroge dhe ju paguhet udhetimi falas. NUk them qe nuk ka mjek qe shkojne per te ndihmuar e per te nderruar koleget e tyre ne periudha festash. Por po te ishte gjithcka pa lek ti dhe une sdo kishim nevoje te jepnim lek ne fudn te fundit.
DHe mos harro qe me ty eshte i mire ai person por per dike tjeter eshte "vrases".

ps. ta siguroj qe do doja tmerrsisht shume qe te ishte mjekesia ashtu siq thua ti. Sepse mbi te gjitha une e dashuroj dhe i kam falur vitet me te bukura te moshes time...por fatkeqisisht nuk eshte keshtu dhe e di qe jam e pafuqishme per ta ndryshuar.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

po mire mi familja ime eshte e lagjes? personale eshte...mjeku i familjes eshte personal...te varfrit e lagjes teme nuk e fusin doren ne xhep mi shoqe ketu ku jam une...edhe greffe bejne edhe chimiotherapie bejne dhe nuk e fusin doren ne xhep...e di ti kete? Falas te gjitha...dhe nuk jane te pakte ata qe nuk kane mundesi te paguajne...Se sa jap une eshte puna ime...mendo qindra mijera njerez qe japin vetem nje euro....
çudi se ti thu qe nuk kane zemer...si i behet qe japin pare vete mjeket? pse ti kujton se kur shkojne ne Azi e Afrike shkojne ne hotele luksi? shkojne per pushime...
ti nuk e je pafuqishme mi vajze...nese nuk te pelqen nderro dege..kur je kaq e zhgenjyer nga mjekesia...kur ke kaq mllef kunder tyre...mos u torturo kot...bej studime te tjera...por mos u mundo te nderrosh mendimin e njerezve...se eshte e pamundur...secili shikon dhe pergjigjet per ate qe di dhe qe i ka ndodh...mua mjeku me vjen edhe ne dy te nates kur kam nevoje...kam pershtypje shume te mira ketu ku jam, si hyjni nuk i shoh as ata as njeri tjeter...te thashe i respektoj punen dhe perpjekjet

PS se dija qe MLK ishte mjek ose punonjes te taksat e shtetit...shume i mçef je edhe ti çuno