KUR MUND TE JESH I LUMTUR?

admir hamataj

Primus registratum
KUR MUND TE JESH I LUMTUR?

MENDONI QE KA LUMTURI SIC E PERSHKRUAN FAUSTI,APO NUK EKZISTON SIC SHKRUAN REMARKU OSE EMINGUEJ?

Guest
Re: KUR MUND TE JESH I LUMTUR?

Kufijte e lumturise jan te padukshme..Kufijte e lumturise jane si te kerkosh te gjesh kufijte e vdekjes..gje qe nuk arrin kurree..
Prandaj dote citoja qe aty ku njeriu mendon se ka arritur Lumturine dhe gjithcka shkon perfekt atehere kane filluar dhe vuajtjet e tij,pasi fillon monotonia dhe humbja e Sensit per jeten.
Lum ai njeri qe vazhdon e jeton, nen embelsine e bukur te endres per te arritur Lumturine..
Ajo eshte per mendimin tim gjendja e me lumtur shpirterore e nje njeriu..
Arritja e dickaje eshte fundi i gjithckaje..
Enderimi eshte Shijimi..
Pra qofshi te lumtur ..sipas Teorise time /pf/images/graemlins/wink.gif

picasso

Forumium maestatis

>Moleri ka thene:lumturia nuk eshte te arrish ate qe do,por te kenaqesh me ate qe ke!
une i shtoj te kenaqesh me ate qe ke...dhe te mundohesh gjithnje e me mire.pa lene pa shijuar ate qe ke!

Guest

Fillimisht postuar nga vetvetja:
[qb] >Moleri ka thene:lumturia nuk eshte te arrish ate qe do,por te kenaqesh me ate qe ke!
une i shtoj te kenaqesh me ate qe ke...dhe te mundohesh gjithnje e me mire.pa lene pa shijuar ate qe ke! [/qb]
Ato qe kane thene te tjeret jo gjithmone mund te pasin ne jeten tone..
Pershembull un sjam me ty ketu,pasi nuk me merr vesh koka te kenaqem me cfare kam.. :smash: dua te kenaqem me ate qe skammmmmmmmmmmmm :devil:

Prodigychild01

Primus registratum

Te ndjekesh lumturine, (the pursuit of happiness) eshte gjithe celesi i kesaj teme.

Lumturia nuk eshte dicka absolute qe mund ta perkufizosh e ta fusesh ne nje kuti. Lumturia eshte me teper nje ndienje relative, te cilen e ndjekim dhe cmojme gjithe jeten... Dhe kjo ndjekje mua me lumturon automatikisht.

assassino26

Primus registratum

Molieri e ka pas si ne shqiptaret mesa duket...Shtrij kembet sa ke jorganin.Une asnjehere se kam kuptuar kete shprehje.UNe mund te bej te kunderten te shtrij jorganin te me mbuloje kembetNga siper pastaj vishem trashe edhe nuk merdhif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Edhe po merdhifa per inat te popullit do i shtrij kembet me shume se jorgani :smash:

Guest

Fillimisht postuar nga PESHKATARI...:
[qb] Molieri e ka pas si ne shqiptaret mesa duket...Shtrij kembet sa ke jorganin.Une asnjehere se kam kuptuar kete shprehje.UNe mund te bej te kunderten te shtrij jorganin te me mbuloje kembetNga siper pastaj vishem trashe edhe nuk merdhif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Edhe po merdhifa per inat te popullit do i shtrij kembet me shume se jorgani :smash: [/qb]
Pse ne te dy terhiqemi nga tendenca me dale jashte teme?? :smash:
Edhe une ashtu du te fle me kembet jashte...Leqe jorganit i ka hik moda me kohe ngrofim me mire dhomen..
Eh Lumturi lumturi...Sikur ti dija kufijte ku i kishe sdo te lodhesha duke i kerkuar ato..
Por ja qe si di dhe bej sikur i kerkoj :goofy:

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga fantazia_G:
[qb]
Fillimisht postuar nga vetvetja:
[qb] >Moleri ka thene:lumturia nuk eshte te arrish ate qe do,por te kenaqesh me ate qe ke!
une i shtoj te kenaqesh me ate qe ke...dhe te mundohesh gjithnje e me mire.pa lene pa shijuar ate qe ke! [/qb]
Ato qe kane thene te tjeret jo gjithmone mund te pasin ne jeten tone..
Pershembull un sjam me ty ketu,pasi nuk me merr vesh koka te kenaqem me cfare kam.. :smash: dua te kenaqem me ate qe skammmmmmmmmmmmm :devil: [/qb]
ke te drejte persa i perket qe...jo te gjitha ato qe kane thene te jeraet jane te drejta!per keta asnje nuk e ve ne diskutim.pasi ne vende dhe ne kohe si dhe ne persona te caktuar ndyshyshon gjithcka.
po shikoja nje film.per nje grua veneciane.e cila kishte gjithcka vec dashurise...dhe i humbi te gjitha.edhe ata qe verte i desh...ambicia per te pas ate qe nuk ke....nuk te le te shofesh dhe te kenaqesh me ato qe ke.
une per vete si pike referimi kam dashurine.dhe nuk gjej paqe pa te.por kjo nuk do te thotese per te gjithe eshte njesoj.
vetem se di dicka.
asnje femer qe (apo mashkull )i pasur qe mund te i lojeje vetes shume..te kete ambicie shume.te arrije shume...nuk eshte i/e lumtur...perse???ja keni ber ndonje here vetes kete pyetje?bejani!kushedi...ndoshta u behet ndihme per te gjetur lumturine.

Guest

Dalim te shprehja e popullit "tafma e madhe te le pa gjo"
Megjithate ka dhe ajo tafma lezetin e vet VETVETE.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga fantazia_G:
[qb] Dalim te shprehja e popullit "tafma e madhe te le pa gjo"
Megjithate ka dhe ajo tafma lezetin e vet VETVETE.. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
nuk e ve ne diskutim!
por nuk te jep lumturine!
jane gjera fare te vogla...detaje...qe i japin kuptimin dhe shijen kesaj jete.

I love new york

Primus registratum

lumturia eshte gjendje, matet me seconda ose momente, asnjehere nuk paraprihet vetem perjetohet.

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga HELEN OF TROY:
[qb] lumturia eshte gjendje, matet me seconda ose momente, asnjehere nuk paraprihet vetem perjetohet. [/qb]
emmmm
ja nje qe...

Isabelle

Valoris scriptorum

... kur ke njohur dhe pranuar veten !

And you can go on and on from here...

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb] ... kur ke njohur dhe pranuar veten !

And you can go on and on from here... [/qb]
nuk e di me ke e ke?!?!?!por une e njof dhe e pranoj veten.
per te tjeret...nuk e di?!@?!?!!?

Isabelle

Valoris scriptorum

More po ti veten e pranoke po nuk pranoke te tjeret /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Ju pergjigja temes une : zej be per veten tate qe nuk e kisha me ty !

Shnet !

picasso

Forumium maestatis

[qb] More po ti veten e pranoke po nuk pranoke te tjeret /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Ju pergjigja temes une : zej be per veten tate qe nuk e kisha me ty !

Shnet ! [/qb]
une po ze be koken time qe e kisha me ty /pf/images/graemlins/laugh.gif
perkundrazi une jam njeriu me liberal qe mund te gjesh.njeri qe i pranon te gjithe...

Isabelle

Valoris scriptorum

Ca e pranume osht kjo ? M'ka cu nona me la gojen eeeeeeee /pf/images/graemlins/laugh.gif ?!

Ai qe te prano te pranon dhe pike. Nuk ka mani me te te sulmu ven e pa ven : te sulmo kur se ke men'jen /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Tashi ktheju temes se kam hall m'fshijne mu e ty dhe kto filozofite tona mbi lumturine.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

inanissa

Primus registratum

...kur ke nje memorje te keqe...
e kane kualifikuar si nje nder sekretet per te qene te lumtur.

picasso

Forumium maestatis

[qb] Ca e pranume osht kjo ? M'ka cu nona me la gojen eeeeeeee /pf/images/graemlins/laugh.gif ?!

Ai qe te prano te pranon dhe pike. Nuk ka mani me te te sulmu ven e pa ven : te sulmo kur se ke men'jen /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Tashi ktheju temes se kam hall m'fshijne mu e ty dhe kto filozofite tona mbi lumturine.

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
te pranoj ty!por ate mendimin tend nuk e kuptova mire...ndaj dhe u mora me te...por edhe sikur ta merrja vesh dhe te mos isha dakort me te...nuk thote thote qe nuk jam dakort me ty /pf/images/graemlins/laugh.gif sa per te mos dal nga tema :rockband: hajt gezuar /pf/images/graemlins/laugh.gif