Kur dikush nuk ju shikon ne sy,kur flisni

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: dialoguesi nuk ju sheh ne sy...

Mendoj që kur tjetri nuk të shikon në sy kur i flet do të thotë që është në siklet prej teje ose ka diçka për të fshehur (përfshi edhe natyrën e vërtetë të tij/saj). Në të dy rastet dialogu çalon.

Për vete nuk e shikoj në sy bashkëbiseduesin por tek buzët. Prandaj sa herë dialogoj me nanjonën me buz t'bukra m'shko menia për pislliqe...

malaika

Primus registratum
Re: Kur dikush nuk ju shikon ne sy,kur flisni

L'anima di una persona è nascosta nel suo sguardo, per questo abbiamo paura di farci guardare negli occhi...
Nese dikush nuk te sheh ne sy kur flet,arsyet jane nga me te shumtat!

LUANESHA

Primus registratum

nuk e justifikoj por me duket se kur flas ,dhe personi nuk me shikon ne sy me duket sikur flas vetem,nje gje e tille nuk me pelqen.

prodigious

Primus registratum

Ne rastin tim nuk eshte asnjera nga keto qe thate. Une kur flas me nje person gjithmone e shikoj ne buze dhe jo ne sy pasi eshte me e lehte ta kuptosh edhe kur degjon fjaline edhe kur shikon levizjen e buzeve. Psh shurdh-memecet te kuptojne me ane te levizjeve te buzeve.

Florus

Forumium maestatis

Me ndodh dhe mua te verej levizjen e buzeve per te kuptuar me mire fjalet (sidomos ne kushte uditive teper te dobta).
Per t'iu kthyer temes, kur dikush gjate bisedes nuk shikon ne sy mund te tentoje te fshehe dicka, por le te mos ta pergjithsojme kete, ndryshe do te ishte shume paragjykuese.
Ne fakt edhe teprimi i te parit ne sy nuk eshte sinjal i mire. Mund te merret per shembull si mosbesim, person i cuditshem etj. Pra kontakti me sy duhet te jete i dozuar ne masen e duhur, as te evitohet por dhe as te teprohet.

Ema

Goddes

Ka shume hipoteza per te mos-paren ne sy dike.
Po flas per ato qe kam pare vete:

Nese im vella nuk me shef ne sy kur e pyes per dicka po me thote te verteten,nese me sheh ne sy me insistim po me tregon genjeshtra.
Nese shefi nuk me shikon ne sy domethene se eshte me nerva dhe nuk eshte i zoti te perbaloje nje bisede sqaruese.
Nese ime eme nuk me shikon ne sy domethene se ka nje surprize per mua(pergjithesisht te kendshme).
Nese nje shoqe s'me shikon ne sy domethene se po del me dike dhe e ka akoma sekret e s'ndjehet gati per te me treguar.
Dhe rasti i fundit,para disa ditesh,isha duke folur me dike dhe nuk shikonte drejt ne sy por shihte horizontin :D. Ne ate momet e lexova si shenje dobesie nga ana e tij(sipas meje nuk donte te humbte kontrollin dhe te jepte pershtypjen e nje njeriu te cliret,ashtu eshte ne te vertete),por nuk me dha bezdi.
Sa me shume njerez njeh,aq me shume meson te kuptosh situatat.Une vete nese nuk shoh dike ne sy,ne varesi te rrethanes dhe te njeriut qe kam perballe kam ne mendje gjera te ndryshme.

....
Pacim.

Po ti hyjme koma me gjate fenomenit te te parit ne sy ,do te mesojme se mund te genjesh dhe duke pare ne sy.Levizjet majtas - djathtas tregojne perseri se nje person genjen.Ne te kundert levizjete syve lart-poshte tregojne se personi tregon te verteten .Dikush qe i ka mesuar keto mund te genjeje *pa iu dridhur qerpiku,e hajde mere vesh se kush genjen, kush eshte genjeshtar i kualifikuar...dhe kush tregon te verten ??

Admir

Forumium maestatis

Kur ti ngul syte dikush me vemendjen me maksimale nuk se po te ndjek ate cfare po thua. S'para ka lidhje me respektin, apo mashtrimin. Eshte thjesht ves. Une psh hutohem kur ndodh kjo.

melankolikjaE

Primus registratum

Un psh e kam ves te theksuar, i shikoj njerezit drejt e ne kokordhok te syrit edhe po mos ti njof fare...shpesh here me kritikojne per kete fakt,por eshte me e forte se une.
Jam ndjere shum ne siklet para disa ditesh sepse isha duke folur me nje person qe nuk degjon edhe ngaqe gjith kohes e shikoja ne sy e jo tek buzet nuk kuptoja mire cfare thoshte sepse i shqiptonte shume te nderprera fjalet... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/crazy.gif
Nuk e di pse por preferoj qe njerezit te me shohin ne sy kur me flasin,sipas meje do te thote respekt,perqendrim,interes per biseden mgjth cdo gje eshte relative.
Mund te jene te treja arsyet.
Njerezit qe njoh zakonisht i dalloj kur me genjejne apo kur nuk preferojne te flasin per dicka.
Mund te ndodhi qe ndonje katil duke ditur faktin qe me pelqejne tme shohin ne sy kur flas,tme kepusi dhe ndonje kokerr genjeshtre... si dihet... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eek.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

lu_lu

Primus registratum

Kur dikush nuk me sheh ne sy nderkohe qe flet me mua....do te thote se po shikon diku tjeter...heheheh ( shaka )

Arsyet mund te jene te treja qe permendni me siper por mund dhe te jete sjellja juaj ose gjestet qe e vene ne siklet... pra jo gjithcka varet nga bashkebiseduesi per mendimin tim.
Pastaj ka dhe persona qe e kane shikimin shume "karakteristik"
( sy shqiponje sic ju thote populli ) qe dhe po te jesh personi me spontan (pa ndrojtje) nuk i sheh dot ne sy pa e larguar vazhdimisht shikimin tek dicka tjeter.

bora_bora

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: FloBo</div><div class="ubbcode-body">Me ndodh dhe mua te verej levizjen e buzeve per te kuptuar me mire fjalet (sidomos ne kushte uditive teper te dobta).
Per t'iu kthyer temes, kur dikush gjate bisedes nuk shikon ne sy mund te tentoje te fshehe dicka, por le te mos ta pergjithsojme kete, ndryshe do te ishte shume paragjykuese.
Ne fakt edhe teprimi i te parit ne sy nuk eshte sinjal i mire. Mund te merret per shembull si mosbesim, person i cuditshem etj. Pra kontakti me sy duhet te jete i dozuar ne masen e duhur, as te evitohet por dhe as te teprohet. </div></div>

Jam dakort sidomos me fjaline e fundit.Do te ishte mire te kishte nje nderthurje e te parit ne sy gjate bisedes dhe shkeputjes se tyre ne momente te caktuara,pasi te dyja ekstremet do te ishin te cuditeshme.Pra edhe po te shikojme gjate gjithe kohes tjetrin eedhe po mos ta shohim fare ate nuk do te ishte mire.Ata qe bejne vetem kte te fundit mendoj se tregojne per ndjenja ndrojtjeje,sikleti ose faji.Megjithate prap ngelet fakti qe eshte edhe shume subjektive per tu percaktuar...

honey_4you

Primus registratum

kur nuk me shikon dikush dhe me flet pa me par ne sy,mua me duket sikur nuk e ka mendjen aty vetem flet kot,gje qe nuk me len pershtypje ta degjoj fare...

Cleopatra

Forumium praecox

Nese dua qe te me degjoj kushdoqofte ai njeri,&quot;e bej&quot;qe te ma ve veshin e te me shoh ne sy,edhe nese te ishte hera e fundit qe me shikon se dihet mrapa asaj ka injorim total.
Nese jam ne ambjente te ndryshme e rrethuar me njerez.Ateher ndryshon puna.Flas me ke me flitet,e nese me pelqen biseda dihet qe cdo gje shkon reciproke nga kushdo qe te kem perball.

emi_azul

Primus registratum

po nqs me shohin ne sy shumica fiksohen te to e sme degjojne
laugh.gif

perhumben ne kaltersine e tyre...
them se ka eshte mir te shohim njeri tjetrin ne sy por jo domosdoshmerisht gjithmone

Cleopatra

Forumium praecox

hah Elma une e kam marr temen me kuptimin qe te me shikojne ne sy &quot;te ken vemendjen tek une apo kushdo qe po flet&quot;.
Nese flasim qe te na shohin syt se sa te bukur i kemi...ateher sme shikon kush sic te shohin ty
frown.gif

Me mungon ngjyra e kaltert e tyre
smile.gif
.Por nganjeher njeriu skerkon mijra sy te fiksohen ne to...nganjeher mjafton vetem nje pale,e te shohi cfare ato kane brenda tyre ,pra te kaloj me thell se ngjyra e tyre.
eusa_angel.gif

Megg

Carpe Diem
ka ndryshim mes atyre qe nuk te shohin ne sy,,ka njerez qe nuk te shohin ne sy
1) sepse te genjejne,,,
2)sepse fillojne te ndihen jorehat duke te te ndjekur me syy gjate gjitthe kohes,,per te tjerat si ndjen dicaa per ty etj,,,jane pa lidhje....