Kur dikush nuk ju shikon ne sy,kur flisni

Teardrop

Primus registratum
Re: Kur dikush nuk ju shikon ne sy,kur flisni

Une nuk arrij te shoh ne sy,ne ca situata,njeriun qe dua!

Per kusurin edhe kur genjehet ulen kaihere syte!

P.s:E drojtme s'jam jooooooooooo!

gezim lame

Primus registratum

.....kur isha i vogel dhe nuk arrija te shihja ne sy ndonjerin ne ndonje bisede me keshillonin gjithnje ne familje qe te pakten te shihja ne goje ose ne hunde se perndryshe ishte mungese respekti....!!!!! :rolleyes:

Danae

Primus registratum

nuk besoj se eshte ndonje gje shume e komplikuar,ka njerez qe kur flasin nuk shohin ne sy dhe kete e bejne gjithmone,kjo me duket dicka e keqe,qe ka lidhje me mungesen e respektit por me ngjan shume me puthjen e Judes.
ndersa rastet kur dikush e ben ne raste specifike,do i shihja si rastet kur njerit prej bashkebiseduesve nuk i pelqen tematika e bisedes,apo mbase nuk i pelqen te trajtoje tematika te tilla me bashkebiseduesin,ajo qe ata te shpise me thone gjithmone eshte qe te mos shikosh dike ne sy kur te flasesh,tregon percmim apo perulje te dikujt.

Klinton

Primus registratum

» Kur dikush nuk ju shikon ne sy,kur flisni »
Per hapesin e temes do deshiroja ta specifikonte ose klasifikonte ne disa kategori sepse nenndarjet hedhin tutje paragjykimin qe mund te linde gjate bisedes.
Do deshiroja ta klasifikoja vete kete teme por meqe une nuk jam hapesi i saj po ja le te zot.
Mua me ka rastisur qe pronari im te ishte dredharak dhe kur i flisja nuk me shikonte ne sy por e luante koken majtas djathtas
Pra dicka me fshihte dhe hipoteza ne kete rast perputhet plotesisht me ndodhine.
Ndersa po ti propozosh nje vajze "e cila ul koken"atehere hipoteza hidhet poshte dhe merr ngjyrim tjeter aspak negativ ne paraqitje

Petroninsja

Primus registratum

Kur dikush flet e s'shikon ne sy ...
Hmmmm njeri i dobet ose i trembes hijes se vet...
Skam ndonje debulese per ata indive, por sy ulurit jane ata nga te cilet duhet patur kujdes..

Noe

Primus registratum

Klintoni ka pak te drejte kur thote per specifikimin e bashkniseduesve,pasi pervec atyre te permendura ka dhe raste te tjera kur njeri nga bashkebiseduesit nuk te shikon. Por pavaresisht kesaj une do ta trajtoj duke menduar ashtu sic ka menduar hartuesi i temes. Ata qe nuk ju shohin ne sy kur flisni: a. nuk tregojne respekt per ty,(ki mendjen ndaj ketyre personave), b. jane tipa me te dobet se sa ju dhe nuk e perballojne ndeshjen e veshtrimeve (do t'i vinte ne veshtiresi ose siklet), c. ti po ja fut kot (ne kete rast bashkebiseduesi nuk e ka mendjen fare tek ti por vetem te miraton).

policia

Forumium maestatis

une besoj se keto cilesi mund ti kete edhe nje person qe te sheh ne sy...
te sheh ne sy dhe pa iu dridhur qerpiku te genjen
nuk e ka problem te te shohe ne sy dhe te thote se cfare ndjen per ty...
ndersa ajo ceshtja e turpit mua me duket se mund te jete gjate nje periudhe te shkurter, kur je ende i vogel, se te jesh ne marredhenie pune dhe te kesh kete problem mua nuk me duket shume normale...

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

shume interesante shkrimet...

Une nuk po flas per te tjeret po flas per vete...Une shikoj drejt e ne sy...me kete dua ti them tjetrit (kushdo qofte)...qe po ndjek biseden, qe jam e interesuar, qe po e vleresoj...nese filloj e shikoj majtas djathtas...filloj e humbas perqendrimin, ose lodhem...mundohem te nderroj teme...

Jam shume dakort qe mund te genjesh pa asnje problem duke pare tjetrin drejt e ne sy...Keta tipat jane shume te forte...jane te jashtezakonshem, merren vetem me genjeshtra dhe nuk impresionohen nga asgje...nga dhe veshtrimi drejt e ne sy pa ju dridh qerpiku...kam njohur plot te tille /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Eshte e vertete qe me miqte qe kam...e kuptoj vetem nga veshtrimi...qe...me ndjekin ne bisede apo jo; jane apo s'jane dakort me mua;per te genjyer se besoj, midis miqsh nuk genjehet, s'ka as ndrojtje...

Sa per uljen e syve nga ndrojtja...jam dakort edhe per kete...une ndihem keq kur marr komplimenta...me pelqejne normal qe me pelqejne...por shikimi ulet vete...skuqem si adoleshente...e kshu, kshu ti Policia... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Julianna

Primus registratum

Une mendoj se varet nga bashkebiseduesi dhe biseda. Por nese je mjaftueshem i mprehte dhe i vemendshem mund ta kuptosh se perse ai/ajo nuk po shikon ne sy.

Une psh, kam nje te keqe... nese ka TV rrotull...me terheq shume shpesh vemendjen, /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif por kush me njeh tani e di... DHE E FIK. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

Por jam dhe nga ata qe permend DAHLIA, dhe nuk eshte e vertet se merremi me genjeshtra /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_liar.gif gjithe kohes. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif

Cdokush e ka nje "TICK".. kur genjen, nuk eshte e thene te ule syte, mund ta kuptosh nga duart, nga qendrimi, nga gjunjet. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Adile

Primus registratum

Une jam e shperqendruar dhe e pavemendshme. Shpesh jam e pranishme ne 1 bisede, por ne te njejten kohe dhe s'jam aty /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/shrug.gif. I shikoj njerzit ne sy, po shpesh nuk i degjoj... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif Vete s'genjej (sja them fare) dhe pak rendesi ka ne me thon genjeshtra ...edhe te verteta ti kene une prap si besoj /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif (perjashtohet familja dhe disa persona, qe me interesojne)
Kur me pelqen ndonjeri miks i kam ndjenjat dhe reaksionet. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/blush.gif.... s'kuqem, ul syte, prek floket, buzeqesh kot... osht siklet i madh kur ke ndonje gje per te fsheur! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_think.gif

abs

nuk e di...
dialoguesi nuk ju sheh ne sy...

Pika ma e vlefshme e siperfolesve ne kete teme (per mua) eshte e folura me [une] ne veten e pare.

Sado i afte te jete tjetri te genjeje duke te pare ne sy, nese eshte genjeshter 'nuk ndjehet' biseda qe degjon, nuk te njet/ngjit sic thojne shkodrant (pergjithsisht flas), nuk te kalon poshte lekures me fjale te tjera, ose te krijon nje ndijim relativ te cuditshme ne bark.

Shikimi im i drejtperdrejt kondrejt bashkfolsit eshte nganjehere me shume se c'duhet intensiv, kjo ben qe bashkdialoguesi frenohet,bllokohet, ose c'orientet, skuqet...
qellimi im eshte qe ai te ndjehet i lire, i pabllokuar, te mos 'lodhet' duke seleksionuar/riformuluar mendimn e tij, te mos ta kete te nevojshme te mshehi mendimin, 'gabimin', te mos ndiehet fajtor, ose inferior. te perfitoj nga vetja duke mos e pas te nevojshme te 'lodhet' ose te genjej, ashtu dobi nuku ka paragjithash per vehten, simbas meje natyrisht.

...sich duket, ndoshta nganjehere eshte personi perball qe (me dhe pa qellim /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif )tjetrin e pozicionon/detyron te formuloj ndryshe. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_boohoo.gif
ju ka shku ndonjehere ndermend ky detail? apo flisni vazhdimisht me njerez super te vetdijshem...:)

Pun' me vehten..., i kam pas than asaj /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_think.gif , dhe pse...

http://www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A&mode=related&search=

policia

Forumium maestatis
Re: dialoguesi nuk ju sheh ne sy...

"Sa per uljen e syve nga ndrojtja...jam dakort edhe per kete...une ndihem keq kur marr komplimenta...me pelqejne normal qe me pelqejne...por shikimi ulet vete...skuqem si adoleshente...e kshu, kshu ti Policia... "

tani ti Dahlia une nuk po them qe njeriun ne momente te caktuara te mos e zere turpi dhe te uli pak syte se edhe tia ngulesh tjetrit syte gjithe kohes e ve ne siklet dhe e ben tjetrin pastaj ta zeri turpi...
edhe une jam keshtu si puna jote tjetrin e shikoj ne sy dhe nuk me pelqejne kur nuk me shohin ne sy, madje ka pasur raste kur e kam lene biseden pergjysem per ti dhene te kuptoje se me besdis kjo lloj menyre...
ndonjehere kur me ze turpi une filloj loz me varesen, me goten, pra merrem me ndonje pune...

e_dlira

Primus registratum

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

si thate ju?

"kush nuk te shikon ne sy, genjen"

nuk eshte aspak e vertete

ne biseda me te tjeret (sidomos po te jete nje mashkull)

nuk arrij kurre ti mbaj syte e fiksuar tek syte e "tij' sepse sikletosem shume shume

po kjo nuk do te thote qe po genjej,thjesht reagoj ne menyre te pavetdijshme

e ne fakt nuk me duket aspak e rregullt per nje person sidomos per nje femer qe ia ngul syte nje mashkulli pa pushim, ndoshta gabim por e vleresoj ne nje shoqeri me "crv-te". pamvaresisht nga "kategoria" qe ka

abs

nuk e di...

.

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

policia

Forumium maestatis

e ne fakt nuk me duket aspak e rregullt per nje person sidomos per nje femer qe ia ngul syte nje mashkulli pa pushim, ndoshta gabim por e vleresoj ne nje shoqeri me "crv-te". pamvaresisht nga "kategoria" qe ka

eshte tjeter gje ajo qe po flitet ketu, komplet tjeter ajo qe thua ti, ketu thuhet te shikosh tjetrin ne sy dhe jo ta gjuash tjetrin dhe ketu nuk flitet vetem per mashkull, por per te gjitha kategorite qe nga femija e deri te plaku,
s'besoj se kur sheh nje femije ne sy kur flet po e "gjuan" ate, apo me keq akoma nje plak...
po ti vetem thelbin nuk i ke kapur kesaj teme...

SkErDi

Primus registratum

Asistova ne ca intervista para ca vitesh diku dhe nje person intervistues tha : Nuk me pelqeu kandidati qe sapo doli sepse nuk te shihte ne sy kur fliste. Kjo nganjehere tregon jo-sinqeritet.
Pffffff ... une s'e di, s'e besoj per vete /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Megjithse ketu qenka pak ndryshe tema. Qenka : njeri flet, tjetri nuk e sheh ne sy. Kjo mbase eshte ceshtje tjeter.

e_dlira

Primus registratum

policia...mbase ke qene me sherbim diku tjeter jashte forumit kur ke lexu shkrimin tim, prandaj nuk e ke gjet thelbin...

sikur te kesh kohe t'i lexosh fjalite e para do ta kuptosh se aty e kam dhene mendimin tim per temen.

ndersa tek ai paragraf qe ju keni ri-cituar eshte thjeshte mendimi im per nje kategori...