Re: Kultura jone dhe ajo e huaj.
..., e jona nga e(te) huaja(t) jane te NDRYSHME...tek te secilat ka per te marr me vehte (pra te bukur) dhe per te seleksionuar...
...po te ishin te gjitha njesoj...s do ishin aq interesante(plot variacione)...
...psh: kultura e zvicres indentifikohet me kulturen e punes...
...kultura shqiptare identifikohet nga zemerngrohtesia dhe ndihmese....por,per momentin eshte jo e mjaftueshme e njohur si kulture, prandaj identifikohet disi "speciale"...psh: nga nje turme, kush "gerthet" me shume, bie ne sy, "gerthitja", kjo s duhet te pergjithsoje kulturen e nje populli, por ky pergjithsim eshte i rehatshme )... :wink: e kjo ka te miren e te keqen e vet...
...,personalisht jam e bindur, se kultura jone asht ashtu sic ne e njohim dhe sic ne e prezantojme.
Kam degjuar nga sociologe dhe njerez te fushave te ndryshme se: nje njeri eshte i sukseshem dhe ndiehet mire ne nje kulture tjeter, vetem kur ai njeri njeh e vleron kulturen e vet.
Personalisht jam e bindur, se kur nje kulture shkon drejt asimilimit, ajo bahet virusi me i keq i shkaterrimit te nje shoqerie...ne kte kontekst dua te them se dhe, ato kultura ekonomikisht te zhvilluara, qe bejne perpjekjen e asimilimit nepermjet fjales "Integrimi " duke mos i dhene shance nje kulture tjeter te mbarti me vehte rrenjet e kulturen e saj...ajo do `mbytet` nga `i mbyturi` nje dite!!!
Dicka nga kultura jone...nga nje pikkendveshtrimi: sikur te nihnim kostumet popullore te cdo fshati,krahine te vendit tone, do shikonit nje larmi aq te pasur, nepermjet te ciles do nifshim lashtesine e pasurine e kultures tone!
te leme me nje ane strukturen e kengeve/valleve te cdo fshati te vogel, te cdo pellembe te vendit tone...
me vertete na mungojne kushtet per ta prezantuar dukshem kulturen tone ne bote (si dhe ne rradhe te pare ta njohim dhe ne vete /pf/images/graemlins/wink.gif ),
gjithashtu na mungon te dime SE SI TE PREZANTOJME PASURINE E KULTURES TONE...(por dhe kjo mesohet, si cdo gje tjeter)...
"s ka gje me jezuite se Deshira" thote balzaku...
-----------------------
para pak ditesh, ne nje emision me humor gjerman. flitej per : kriminaliteti dhe homoseksualiteti po rriten me nje rritem shume te shpejte... (cdo te thote kjo?)