Kryqet ne Bushat!

shkodranlover

Primus registratum
Re: Kryqet ne Bushat!

Une po flas realitetin nuk kam deshira te zjarrta. Nqs ke dale ndonjehere jashte Tiranes e kupton per cka po flas.
Shtetet evropiane i qendrojne fort asaj ideje saqe edhe kushtetutes se ardhshme i thane "JO" dhe pike.

Ti Hawk se kuptoj ca vazhdon me fakte per turizmin, ca lidhjet ka me temen.

Gysi

Primus registratum

Ti ngaterron realitetin politik me realitetin popullor.
Populli eshte shprehur kunder kushtetutes, nderkohe qe politika e ka pranuar turqine ne evrope.
Por edhe tek populli ti ngaterron disa gjera. Populli eshte shprehur kundra, thjesht per fenomenin e emigracionit dhe jo thjesht per faktin qe nuk i duam pse qenkan muslimane. Pastaj edhe fenomeni popullor evropian eshte krijuar keshtu ne saj te propagandes ksenofobike anti islamike te mediave, dhe jo per ndonje koshience te larete fetare.
Pastaj mbi te gjitha mospranimi i tjetrit pse eshte musliman nuk eshte ndonje fenomen per tu vleresuar. Perkundrazi, tregon vetem dobesi, ksenofobi, racizem.
Dhe ndaj ketyre tendencave duhet reaguar me ashpersi, dhe jo me ti mbrosh.

hawk

Primus registratum

Te dhenat per turizmin ishin publicitet kulturore pasi disa ishin te keq informuar dhe si gjithmone duhet te dalin tek feja.

OROSHI

Primus registratum

Te dhenat per turizmin jane kaq te rendesishme sa do thoja nder me te rendesishmet per ekonomine e nje vendi!
Greqia mbijeton vetem ne saje te turizmit!
Turqia eshte nje nder vendet kryesore te turizmit per Evropianet!
Evropianet nuk pyesin per fe kur vje puna per vakance!
Pastaj ,feja ska te beje fare me turizmin,perjashto ngjarjet terroriste qe ndodhin ne vende turistike(Egjypt,Bali,Spanje,Greqi etjetj).
Turqia do hyje ne Evrope ne nje te ardhme te afert,politika Evropiane si gjithmone eshte shum e rafinuar!

shkodranlover

Primus registratum

Tani Orosh te mos shifja shkrimin tend perbri avatarit tend nuk do ta kisha besuar kurre qe e ke shkruar ti.
Me vjen keq por turizmi si teme ketu eshte fute vetem per te levduar pa lidhje Turqine, se ka nje turizem te zhvilluar e se eshte shtet islamik i moderuar, e jo me nje lidhje te drejte me temen Kryqet ne Bushat.

Gys po perseris fjalet e tua: Aderimin ne Evrope duhet ta meritojme e mos ta marrim si gjynah e te na e japin si dhurate. Kete e ke shkruar pak shkrime me siper apo jo.
Atehere pse do te na sherbente aleanca dhe integrimi i Turqise, per sa kohe qe un i permbushi standartet vete, nuk kam nevoje per asnje mbeshtetje, dhe nuk kam nevoje ta mbaj veten me shprese per kete.

Gysi

Primus registratum

Se pari turizmin ketu efuti nje nga anetaret, i cili po thoshte se me shtimin e minareve nuk vjen kokerr turizmi ne Shqiperi.
Rastin e turqise e solla une ne vemendje per te deshmuar se minareja nuk ka lidhje dhe nuk e pengon turizmin. Perkundrazi, ajo mund ta stimuloje nqs meremetojme objktet e vjetra te kultit apo nese ndertimi i xhamive te reja do te behej sipas nje arkitekture te zhvilluar.

Per sa i perket aleancave brenda BE-se, kjo vjen pasi eshte normale ne nje rast kur per t'u anetaresuar duhet nje shumice votash nga vendet evropiane.
Problemi eshte se pa arritur standardet nuk ka aleance qe te pranon ne BE. Kur standardet ti jene afruar te pranueshmes, atehere eshte e nevojshme edhe nje mbeshtetje nga vende aleate brenda Evropes. Por mos kujto se aleanca, apo perkrahja e Turqise ndaj shqiperise behet per arsye fetare. Arsyeja fetare vjen me teper si justifikim. Perkrahja e turqise ndaj nesh vjen pasi kemi te njejtat interesa ne ballkan. Te dy vendet kemi te njejtet kundershtare, ne rajon, dhe historikisht turqia ka qene pro nesh ne perplasjet tona me greket dhe me serbet. Viti 97 e rikonfirmoi me se miri kete.
Pra problemi nuk eshte fort fetar se sa eshte politik, historik, ideor etj.

hawk

Primus registratum

Turizmi nuk ka lidje me temen por solla disa te dhena per te qartesuar ate zoterine qe ngaterron kekun me byrekun.
Shqiperia duhet te hyje vete ne Europe dhe ashtu do beje pasi nuk eshte mesuar te kete aleat.Por sikur te kishim ndonje te tille eshte i mirepritur.
Nje profesor historie nga Novara,italian i martuar me nje shqipetare pohonte ne nje seminare se hyrja e Shqiperise ne Europe duhet te kaloje nepermjet Greqise.Tani un nuk dua te komentoje kete por vetem faktin se aleanca eshte e nevojshme me cdo shtet nga i cili mund te perfitojme.Kjo quhet diplomaci.
TURQIA ESHTE VEND ISLAMIK E JO SHTET ISLAMIK.Shteti turk eshte laik,madje dhe ekstremist laik.E di qe mund ta kesh thene me kete kuptim por sqaroje te lutem se dikush nuk ka informacion...dhe na detyron te largohemi nga tema.

Gysi

Primus registratum

Sigurisht Hawek qe eshte laik.
Ajo qe nje pjese ketu kane ndonje lloj lekundjeje eshte tek fakti i politikave qe luan turqia, pasi s'ma merr mendja qe ka ndonje qe nuk e di qe turqia eshte shtet laik.
Por kur behet fjale per aleanca strategjike rajonale, politikat ngrihen mbi baze te interesave kombetare dhe jo thjesht mbi perkatesite fetare.
P.sh. aleatet me te forte te Turqise jane SHBA, Izraeli, dhe Turqia ka pasur probleme me Sirine p.sh. me sa di une.
Pra, edhe rasti i Shqiperise, eshte nje lloj aleance pasi interesat tona ne rajon jane te perbashketa. Problemet territoriale tona perputhen me problemet territoriale te Turqise me Greqine (ceshtja e Qipros).
Pikerisht kjo na bene aleate te fuqishem, pasi interesat tona kombetare perputhen.

hawk

Primus registratum

Me duket se thashe per mua do ishte pozitiv nje aleat,kushdo qofte.Natyrisht qe Turqia eshte aleate shum konveniente,pasi balancon influencen shoviniste Greke.

OROSHI

Primus registratum

Shkodranlover!
Asnji e keqe nuk na vje nga Turqia,as e keqja ma e vogel!
Flas per kete Turqi qe esht tani,me aleat Perendimin dhe Ameriken!
Shteti Turk asht laik,shteti Turk nuk ka pretendime territoriale kunder nesh!
Persa i perket turizmit Turk,nqs e ke fjalen per prapambetje-islamike....nuk ke nevoj me shku aq larg(ne Turqi)shko deri ne Kavaje dhe te duket vedi se je ne bregdetin Pakistanez!!
Turqia turizmin e ka PRIORITETIN ma te madh(mbas ushtrise /pf/images/graemlins/laugh.gif)!!
Futja e Turqise ne Evrope(Be) do ishte direkt/indirekt nje ndihme e madhe edhe per ne,sepse duke dit qe ne jemi nje vend me shumice muslimane, hipotezat/akuzat e fqinjeve tane kunder "Shqiperise muslimane" dhe rrezikut shqiptar per Evropen,do binin poshte sepse nje popull musliman dhe i fuqishem po aderon ne Bashksine Kristiane!
Lidhjet Kristianizem-Islamizem kane qene shume te hershme,dhe keto lidhje jane ba pikerisht nepermjet Turqise/Perandorise Osmane!

Keto ishin fjale te bukura vetem per Turqine.....
mos tja filloj per vendet arabe se s'po kam oreks /pf/images/graemlins/laugh.gif!

Sa ndjehemi krenar kur dikush na flet mire per nje vend tjeter /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif(per hawk /pf/images/graemlins/pickellonja.gif)

shkodranlover

Primus registratum

Orosh un nuk kam frike nga Turqia mor Orosh, kete frike une nuk e kam shkruar askund sepse di qe marredheniet jane te mira, si dhe nuk ka ndoj influence ekstremiste prej saj dhe kjo eshte gjeja ma me rendesi.
Por, une nuk du nder nga Turqia, nqs Shqiperia futet ne BE nuk e du per nder te Turqise. Gjithashtu (si tha shoku Gys) nqaqe ndoshta edhe mund ta meritoje 100 perqind, pavaresisht se "nder" bashkeforumistat tane done me pare nga turku sesa nga evropiani. /pf/images/graemlins/smash.gif
Merren me turkun qe ndoshta nuk futet kurre ne Evrope, e nuk merren me ata qe do vendosin fatin e vendit.

Legjionixx

Forumium maestatis

ende mirreni me kete teme
ooooooooooohhhhhhhhhhhooooooooo
zgjatne zgjatne. /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif

erimire

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pse ju shqetesojne kaq shume zgjedhjet e te tjerve? /pf/images/graemlins/shrug.gif
Kan qejf te ven kryqe ne fshatin e tyre, le ti ven, pse jo??!! Lerini njerzit te shprehen, e te bejne cte duan!

[/ QUOTE ]

Jo,ne Shqiperi nuk mund te besh c'te duash,sidomos me simbole fetare,tradita e venies se kryqeve ne maje kodrashg eshte tradite Grekesh,Serbesh dhe Malazezesh,por jo shqiptaresh!
Venia e kryqeve ne maje kodrash eshte gjithashtu tradite e Deshmitareve te Jehovait!

Jam 1000% i sigurte qe gjysa e njerezve qe moren pjese ne venien e kryqave,vijne nga familje ku mallkimi kryesor ka qene"te dhjefsha Zotin/Krishtin",ku i ati ka qene i pari per te prish kishat,ku xhaxhai i tij ka qene deshmitar kunder ndonje prifti!
Dhe keta njerez,per te lare gjynahet,bajne veprime injorante!
Por nuk lahen gjynahet duke vu nji kryq diku ku te duket ma shum,feja kristiane,me sa di une,asht fe e thjeshte dhe shume modeste,gjithashtu tolerante!

Injoranca e bushatllinjve nuk duhet te fundose Shqiperine!

[/ QUOTE ]

orosh gjate leximit te citimeve tuja te kam dite ma te pjekun, perkundrazi sot po kuptoj qe qenke me te vertete "KREJT NJERI KOT" (e ke shkodranishte te vjeter kete shprehjen)
Je kot sepse ia ke fut kot muhabetit:
1)-kryqat ne maje te kodrave nuk jan tradite e malazezeve, grekeve apo serbeve. Jane tradite e te krishtereve biles nje tradite boterore e vjeter, (si shembull po tregoj se ne Brazil gjendet prej shume kohesh nje trupore e krishtit me krahe te hapura ne forme kryqi dhe eshte e vendosur ne nje vend te larte.
2)-nuk eshte stil i deshmitareve te Jahovajt, sepse ato nuk besojne fare ne kryq, biles aq shume e mohojne saqe nuk e pranojne qe Jezusi vdic ne kryq
3)-ti ishe aty kur u vendos kryqi? d.m.th qe ti e pe se kush e vendosi dhe je 1000% i sigurte se ato ishin familje ateiste
4)-me vjen keq qe je kaq racist sepse bushatllinjte mund te jene katundar po nuk jane aq injorante sa thua ti te pakten ti ne kete fushe ua kalon, dhe sa per dijenine tende jane shume njerez te kulturuar, aty gjen edhe mysliman edhe katolik dhe kan me shume tolerance fetare se sa ti ne vetvete
5)- Kush ta tha se kryqin e kane vendose per te lare gjynahet???? apo ishte hamendesimi yt 10000000000% i sigurte?
6)-gjysem hana nuk eshte shenje e myslimanizmit por eshte simboli kombetar i flamurit te Turqise. Po te vendosej nje simbol mysliman me kuptim te perafert me kryqin do te ishte nje pllakate me nje mbishrim te marre nga Kurani i Shenjte.
7)-ti je besimtar ne ndonje fe??? cilado fe ka simbolet e veta po ashtu si edhe feja ne te cilen ti mund te besosh...
dhe ti e cuan injorance te besosh ne keto simbole fetare???!!!!
8)- ne fakt sot eshte injorance te paragjykosh gjera te tilla
9)-por ti ke qellimin e mire te parandalosh konfliktet fetare /pf/images/graemlins/lol.gif ne fakt me kete qe ke shkru ti i ndez pa shkrepse
10)- gjeja me e mire eshte qe te mos vihen ne dukje aspak gjera te tilla nga asnje komunitet fetar, pra te vendosen simbole fetare nga te treja fete nese deshirojne
(rrini pa merak se nuk do mbushet vendi me simbole fetare derisa njerezit te mos e mendojne veten armic te njeri-tjetrit "ato vendosen sot neser vendosim ne nje simbol tonin")

OROSH tu prift mbar! e me mend tjera!
e mos i kercellit dhembet aq shume nga racizmi qe bluan sa te flasesh aq kot

ndricim

Primus registratum

ato kryqet ne Shkoder te kujtone kryqet qe u vendosen ne kohen e Spanjes muslimane, kur u vendosen ne xhamiat dhe sahatet.

Eshte njelloj si propaganda e homoseksualeve qe vendosin flamujt e tyre ne vende qe nuk duhet dhe nuk u lejohet, vetem per ta perhapur ideologjine e yre sameshume.

premtim

Primus registratum

Turizmi turk sa per dijeni nuk kryeson askund ne Evrope per turizem. FIKSOJE dhe lexo nganjehere para se te postosh.

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/confused.gif....... /pf/images/graemlins/booki.gif......TI....pastaj /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

hawk

Primus registratum

Orosh un nuk kam frike nga Turqia mor Orosh, kete frike une nuk e kam shkruar askund sepse di qe marredheniet jane te mira, si dhe nuk ka ndoj influence ekstremiste prej saj dhe kjo eshte gjeja ma me rendesi.
Por, une nuk du nder nga Turqia, nqs Shqiperia futet ne BE nuk e du per nder te Turqise. Gjithashtu (si tha shoku Gys) nqaqe ndoshta edhe mund ta meritoje 100 perqind, pavaresisht se "nder" bashkeforumistat tane done me pare nga turku sesa nga evropiani. /pf/images/graemlins/smash.gif
Merren me turkun qe ndoshta nuk futet kurre ne Evrope, e nuk merren me ata qe do vendosin fatin e vendit.

[/ QUOTE ]

Nuk eshte "nder" por aleance.Por feja te ka verbuar...
Edhe Turku eshte ne Europe(shiko atllasin).
Ne fakt nuk ishin europiane(perendimore) ato qe mbeshteten rrumujat e 97'!! /pf/images/graemlins/grin.gif

OROSHI

Primus registratum

Aleancat i kemi shume te nevojshme,duhet nje maturi politike dhe te mos verbohemi nga urrejtja!

Gjithsesi aleanca jone me Turqine duhet te jete ne nivel politike,dhe jo ta bajme si paraardhesit tone te cilet luftuan gjithmone per interes te t'Turqise ne nje kohe kur kjo i shiste interesat shqiptare sa majtas/djathtas!
Te kesh nje mik si Turqia,eshte shum domethenese edhe ne rrafshin e ekzistences tone!
Partneriteti me Turqine nuk simbolizon partneritet fetar!
Gjithsesi duhet te ndergjegjsohemi dhe t'i kujtojme Turqise "borgjet" qe na ka ne aspektin e asimilimit shekullor te shqiptareve,si dhe lenien ne erresire per generata te tera!

erimire

Primus registratum

katolicizmi nuk eshte thjesht nje ideologji, as sekt as kult, as kunderkultur, por eshte FE dhe me e madhja fe boterore. nuk ka nevoje per te marre fame se ka me se 2000 vjet qe eshte perhapur.

nese katolicizmin e krahason me homoseksualizmin atehere me ke do ta krahasosh myslimanizmin "injorant i gjalle"??

te them te verteten ne profesionin tim si psikiatre kam pasur shume raste te vecanta po ti cenke rast me vete dhe sinqerisht nuk mund te them se ke nevoje per psikiater por shko te te kendoje ndonje hoxhe..

TEO

Primus registratum

Edhe e shani Enverin ju. Dinte c'bente ai kur i hoqi te gjitha me kisha e xhamira, populli eshte bageti, jo vetem i joni po c'do popull, me mire eshte kur vendosin te tjeret per te.