Kryqet ne Bushat!

OROSHI

Primus registratum
Kryqet ne Bushat!

Me ta than te drejten jam shum i merakosun nga nji propagande shum agresive te te tre feve ne Shqiperi!
Te marrim tre kryqet e nalta qe jan vendos ne kodrat rreth Bushatit.
Percka vlejne?
Pse u vendosen ne tre vjetet e fundit?
A jane Bushatsit ma fetar se pjesa tjeter e Veriut?
A ka ndiku injoranca dhe varfnija tek ky veprim?

Mendoj qe ky asht nji veprim i panevojshem dhe dashakeqes,sikur edhe muslimanet te vendosin gjys-hanen neper kodra,atehere Shqiperia mjerane do ja kalonte edhe vete Jerusalemit.
Jam vendosmerisht kunder provokimeve me simbole fetare!
Jam kunder propagandave fetare neper vende publike!
Jam kunder futjes se fese ne shkolle!

Mos e ktheni Shqiperine ne nje Bosnje te dyte!
Humbjet do jene nga te dyja palet!
Shqiperia ka per tu zhduk nga faqja e dheut nga veprime injorante!

Marathonman

Primus registratum
Re: Kryqet ne Bushat!

me tregoni ku gjindet Bushati, do ta vizitoj Shqiperine kesaj vere dhe medoemos duhet ta vizitoj edhe Bushatin

Legjionixx

Forumium maestatis

Sheh sa i ditur je
Maratonaman /pf/images/graemlins/lol.gif
te gjitha po na i tregon
dhe don te gjith ti beshe Krishter
e nuk e din ku gjendet
Bushati. /pf/images/graemlins/smash.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif
shko ne shkolle
dhe se pari meso historine e popullit tende.
e pastaj na meson per fene. /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Legjionixx

Forumium maestatis

OROSHI .....
Shume teme me vend.
Po do ta ngaterrjone ndoshta.
dhe do te bejne
Konflikte disa budallenje.

teme sume serioze

Gysi

Primus registratum

Nuk e di Orosh,por po verej se ka nje tentative, per te stimuluar njefare konfliktualiteti te stisur fetar ne kete vend. Jane disa incidente qe kane kaluar ne nje kohe mjaft te shkurter te cilat paraqesin nje lloj atmosfere, jo te kenaqshme.
Kujtoj incidentin e kalase se shkodres, ndermjet drejtuesve fetare te shkodres, incidentin e debateve lidhur me kryqet ne bushat, disa stisje te cuditshme ne medja per trakte imagjinare qe jane shperndare kundra vitit te ri ne Tirane, perdhosjes se xhamise se Tabakeve ne Tirane.

Nuk e di, po kjo atmosfere te ligeshton, dhe duket qarte qe eshte e stimuluar nga jashte komuniteteve ne te shumten e rasteve.
Por kjo klime, me duket se me teper fryhet edhe nga mediat, te cilat perpiqen te krijojne efekte negative tek audienca, e cila nuk arrin ti sheshoje drejt gjerat, por krijon menjehere urrejtje per palen e stigmatizuar.
Po keshtu, nje klime te tille urrejtjeje konfliktuale une kam kohe qe e verej mjaft te perhapur edhe ne kete forum, ku arroganca e mjaft diskutuesve ben qe gjuha e debatit te jete me teper gjuhe sharjes, akuzash etiketimesh se sa gjuhe diskutimi, mes njerezish te urte, e me llogjike.
Kjo besoj, eshte nje nga gjerat qe e demton me se shumti shoqerine shqiptare.

Mirsa

Primus registratum

Pse ju shqetesojne kaq shume zgjedhjet e te tjerve? /pf/images/graemlins/shrug.gif
Kan qejf te ven kryqe ne fshatin e tyre, le ti ven, pse jo??!! Lerini njerzit te shprehen, e te bejne cte duan!

melos

Primus registratum

Shume e drejte kjo qe po thoni Orosh dhe Gysi

Mendoj se ne Shqiperi ekziston nje tolerance e madhe nderfetare dhe potezat e fundit te benje te mendosh ndryshe.
Nje Shqiperi e destabilizuar si ne kete rast fetarisht dhe duke ja shtuar edhe ate nje Shqiperi me popull te armatosur e me vrasje te pakuptimta qe thuaje ndoshin cdo dite, eshte shume larg nga BE-ja
Edhe une mendoj se keto jane vepra te nje dore te zgjatur e cila nuk ja don te miren Shqiperise dhe ka deshire qe ate ta paraqesi sa me te destabilizuar.
Dhe nje gje tjeter viti 2006 do te jete vite i zgjidhjes se statusit te Kosoves dhe nje Shqiperi e destabilizuar do te nje plus shume i madhe per ata qe shqiptaret i kane hal ne sy.
Nje Shqiperi e destabilizuar nuk do te besimin e bashkesise nderkombetare te jap kontributin e saj ne lidhje me negociatat e Kosoves pra per zgidhjen e ceshtjes se statusit te vet kombit tone.

shtohet pyetja pse mu tani ka filluar te behet nje zgjim i tille fetar ne oren kur do te zgjidhen ceshtje te rendesishme kombetare.

OROSHI

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pse ju shqetesojne kaq shume zgjedhjet e te tjerve? /pf/images/graemlins/shrug.gif
Kan qejf te ven kryqe ne fshatin e tyre, le ti ven, pse jo??!! Lerini njerzit te shprehen, e te bejne cte duan!

[/ QUOTE ]

Jo,ne Shqiperi nuk mund te besh c'te duash,sidomos me simbole fetare,tradita e venies se kryqeve ne maje kodrashg eshte tradite Grekesh,Serbesh dhe Malazezesh,por jo shqiptaresh!
Venia e kryqeve ne maje kodrash eshte gjithashtu tradite e Deshmitareve te Jehovait!

Jam 1000% i sigurte qe gjysa e njerezve qe moren pjese ne venien e kryqave,vijne nga familje ku mallkimi kryesor ka qene"te dhjefsha Zotin/Krishtin",ku i ati ka qene i pari per te prish kishat,ku xhaxhai i tij ka qene deshmitar kunder ndonje prifti!
Dhe keta njerez,per te lare gjynahet,bajne veprime injorante!
Por nuk lahen gjynahet duke vu nji kryq diku ku te duket ma shum,feja kristiane,me sa di une,asht fe e thjeshte dhe shume modeste,gjithashtu tolerante!

Injoranca e bushatllinjve nuk duhet te fundose Shqiperine!

Mirsa

Primus registratum

Jo,ne Shqiperi nuk mund te besh c'te duash

[/ QUOTE ]

Vetem ne Shqiperi qe mund te besh cte duash, ku e kur te dush ti biles /pf/images/graemlins/lol.gif

Mgjth, mua nuk me duken veprime "injorante" vendosja e simboleve fetare, pasi e gjithe bota, (tani edhe Shqiperia), e ben dicka te tille. Mendoj se ska asgje te keqe...njerzit jane te lire te bejne ate qe duan, prandaj mos paragjykoni!!

Dardanus

Primus registratum

Ja keshtu fillon perqarja. Se pari kryqat apo gjysemhanat, pastaj i ndajne femijet neper shkolla simbas fésë, dhe krisja tanaj pushkes si n'lepuj.

Une jam shqiptar.
Jo une jom shqiptar.
Jo ti po une jom.
Jo une jom e ti s'je.
Jo une.
Jo une.
Cka asht bre kjo jo une, jo une ?
Tybe s'di qyshtu jemi metë tu u shtye mes veti e hiq s'pe di kush ja ka nisë i pari edhe percka, na ka met amanet i t'parve se na kishin pas nemë shume keq n'at kohe.

----------------------------
Tek ne mundet me ba kush qka t'don, dashti apo s'dashti.

tushi

Valoris scriptorum

O Orosh, po kush te tha se vendosja e kryqeve ne maje kodrash asht tradite greke, serbe apo malazeze e jo shqiptare /pf/images/graemlins/eek.gif

me sa duket e ke prej te pashetitunit /pf/images/graemlins/shrug.gif
mgjth, po te kujtoj se dikur,para çlirimit e kam fjalen, ishin ose te gdhendun ne peme , ose drunit gjithmone anes rrugve, per vete mundsite e asaj kohe

Gysi, teper korrekt shkrimi jot /pf/images/graemlins/winkwink.gif
Nuk jam dakort me Sihanen kur pyet se pse ndodh ky zgjim fetar tash
Ajo nuk ka faj sepse nuk ka jetu ne Shqipni por mund ti tham se me qindra vete kan preferu burgun (deri 38 vjet si Kardinal Koliqi) perpara se me mohu fene.
Pra identiteti fetar ka kene te shqiptaret edhe ne ditet ma te zeza kur denohej me ligj, jo ma sot.
Jam shume dakort kur thote se dikujt i intereson ndoj tip konflikti fetar sidomos kete vit.

Edhe q1 do te investojne shuma te konsiderushme ne kete drejtim jam mase i bindun,
si edhe perveç shkerdhatacionit te disa njerezve kane si ndihme edhe injorancen e shume te tjereve nga te dy fete.

Une e kam shpine (ne Shkoder) krejt afer xhamise se re q1 asht tuj u ndertu (ish qendres llogaritese) edhe hoxha/manjetofoni q1 knote sa here ne dite te dritaret e mija qysh prej viteve 90 e deri tash s'me ka dhane asnji fare problemi.
As xhamija e madhe te muzeumi (ndoshta ma e madhja ne Shqipni) e ndertume ne nji lagje me shumice katolike s'besoj te kete shqetsu kend nga pamja apo nga kanget e hoxhes ne artoporlant.
Tash ti Orosh thu se kryqet ne Bushat po ju vritkan syte aq shume disave sa q1 mund te perfundojme si Bosnja.
Qeni ju a ******** atyne disave kushdo qofshin.
Edhe krahasimet me Bosnjen mu duken me te vertete qesharake, e mbrame per kete arsye nuk shkrova /pf/images/graemlins/shrug.gif

pra nks tre kryqa kekan provokacion per disa muslimane athere edhe xhamite ne Berdice e Baçallek ne rrugen kombtare Tirane-Shkoder jane provokacion per katoliket edhe kisha e Zojes pak metra ma ndej asht provokacion, edhe xhamija te muzeumi po kshtu
Ju more zotnij te dashtun q1 e mendoni ne kete menyre keni mentalitet tipik komunist /pf/images/graemlins/tipsy.gif

toleranca nuk fitohet tuj prish kryqe as xhamija po tuj i respektu si njenen si tjetren.
per ju asht ma kollaj prishja se respekti e per kete arsye merrni gjithmone te paren si zgjidhje.

per kete arsye shume anetare ktu ne AF mundohen ma shume me diskretitu fene tjeter sesa me ndjek te tynen /pf/images/graemlins/tipsy.gif

si ka thane Skenderbeu "lirine nuk ju a solla une po e gjeta mes jush" ashtu kishin me thane edhe kryqat e minaret sikur te kishin goje
"perçamjen nuk ju a kena pru ne po e kena gjet te injoranca, xhelozia e shkerdhatacioni juj"

Legjionixx

Forumium maestatis

Arehere fillo nga
themeli.
e jo nga catia

(edhe une kisha bibironin ne goje kur erdha ne zvicerr
ne fillim te viteve te 80-ta isha bebe.) /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/booki.gif /pf/images/graemlins/booki.gif

ti leme keto llafe e mos dalim nga tema
dhe ti permbahemi temes
nuk meriton te theme me fal /pf/images/graemlins/winkwink.gif /pf/images/graemlins/winkwink.gif
por kesaj here te them me fal. /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

H

harap

Guest

Me ligjet shqiptare thuhet hapur edhe paster : Ndalohet vendosja e simboleve fetare larg kulteve.

Mreme eshte hequr nje kryq ne bushat ne fillim me gur fesibel e pastaj me dinamit.Presidenti sot i ka kerkuar falje myslimaneve per kete vendosje e fjalimin jo te hijshem qe ka bere ne oksford.

Dardanus

Primus registratum

toleranca nuk fitohet tuj prish kryqe as xhamija po tuj i respektu si njenen si tjetren.
per ju asht ma kollaj prishja se respekti e per kete arsye zgjidhni gjithmone te paren si zgjidhje.

per kete arsye shume anetare ktu ne AF mundohen ma shume me diskretitu fene tjeter sesa me ndjek te tynen /pf/images/graemlins/tipsy.gif

si ka thane Skenderbeu "lirine nuk ju a solla une po e gjeta mes jush" ashtu kishin me thane edhe kryqat e minaret sikur te kishin goje
"perçamjen nuk ju a kena pru ne po e kena gjet te injoranca, xhelozia e shkerdhatacioni juj"

[/ QUOTE ]

Gjith po m'doket qe i kam lexu keto dikund n'AF, veqse ket t'fundit ne nje verzion pak ma t'butë, nejse.

M'vjen shume mire kur shoh qe po vijne njerzit tu mushë ngadal, e tu u ba patriota, sepse e para dhe e dyta jan shume t'mira per njeri, si person n'vete, kurse e dyta asht shume mire per Shqiptarizem.

Pasi qe ua kam uruar vllezerve SHQIPTAR kristian Krishtlindjet shpresoj qe me lejoni t'jua uroj edhe vllezerve SHQIPTAR musliman Kurban Bajramin.

Ju uroj te gjithve festen e flijimit (kurban bajramin), Zoti jua falt mekatet dhe jua plotsoft deshirat.

tushi

Valoris scriptorum

Me ligjet shqiptare thuhet hapur edhe paster : Ndalohet vendosja e simboleve fetare larg kulteve.

[/ QUOTE ]

Harap me sa di une per nji kryq tjeter (te rruges Tirane -Elbasan) çeshtja ka shku ne gjykate edhe kjo e fundit ka vendos q1 nuk ka asnji arsye me u prish

nji tjeter asht prish si ndertim pa leje

po q1 te prishet se ju dhambin syte disave, kjo asht fymje per vete ata q1 e kerkojne /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Dardan urime per sensin e humorit /pf/images/graemlins/lol.gif

urime per Bajramin ty Legjionit Sihanes (nks asht muslimane) Gysit Harapit e te gjithe antarve te AF e muslimanve shqiptare /pf/images/graemlins/wave.gif

H

harap

Guest

kurse ai ne sarande u prish edhe do prishen edhe tjeret Tushi
flm per urimet.je djale i mire

Dardanus

Primus registratum

Une personalisht jam kunder mesimeve fetare ne shkolla.
Kjo nuk do te thot qe jam ateist apo komunist, pasha besen e shqiptarit aspak, une besoj 100% ne nje Zot, por jam i vetdijshem qe nje ndarje e femijeve ne religjione, ose ma mire me thene ndarja e nxensve ne Religjione, qoft ajo edhe vetem per nje ore ne jave, nuk eshte ne dobi te kombit dhe te besimeve tona, sepse keshtu fillon ndarja, dhe ata femije shqiptar musliman (jo M Y SLIMAN se kshtu i thon turqit, shqip themi M U SLIMAN) ndjehen mes vete më vllezer se me shqiptaret kristian, e njejta do te ndodhte edhe me femijet shqiptar kristian. Pra votoni kunder. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Keso ndarje ma merr mendja qe nuk don askush nga ata shqiptar me nje tru te shendosh, natyrisht duhet te mesojme se si dhe ne cka besojme, por per kete gje let te mbesin Kishat dhe Xhamijat, shkollat jan per dicka tjeter.

E sa per ata qe hekin Kryqa e qojne (po them une) Kisha e Xhamia ne air me dynamit, ose vetem qe i shajne, une mendoj qe ata nuk jan shqiptar, por jan shqipfolsa ne sherbim te armiqve tonë.

Dardanus

Primus registratum

Faleminderit per urim Tushi, keshtu duhet te jemi ne shqiptaret, apo jo.

E sa per "belanë" ne mes teje dhe Harapit, qeroni vet hesapet se une nuk do te perzihem, vetemse ruanu se po thoni naj sen qe nuk doni me thane ne te vertet.

Ju pershendes te dyve /pf/images/graemlins/winkwink.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

H

harap

Guest

Dardanus ke te drejte.por te ato veprime mund te kete shume gjera qe sdihet kush mund ti nxise.