Krimineli: lind apo e ben jeta te tille, si mendoni?!

GENIU$

Valoris scriptorum
Romi, e rrëmova unë për ty këtë temën:cool:.

P.S. Përsëritja e temave nuk ka asgjë të keqe përveç përsëritjes (nëna e dijes nuk është tepër zbavitëse).

P.S.P.S. Nëse ka ndonjë admin apo tjetër, a mundeni t'i bashkoni këto 2 temat dhe të vazhdojë diskutimi veç tek njëra prej tyre?
flm Kondrapedali:cool:

P.S. nuk isha ne dijeni se kishte nje teme tjeter sepse kjo eshte qe ne vitin 2003 dhe une sapo e kam hapur forumin dhe sa per zbavitjen nuk mendoj se hapja e temave ka si qellim pikerisht ate.... nejse,ky eshte mendimi juaj dhe e respektoj....

F

fiona

Guest
Krimineli: lind apo e ben jeta te tille, si mendoni?!

Krimineli, lind apo e ben jeta te tille, si mendoni?!

A jane kriminelet persona te lindur per te bere krime?! Apo jeta me te papriturat e saj e ben njeriun te marre kete hap kaq ekstrem - rrugen e krimit dhe ate ilegale?!

Jepni mendimet tuaja dhe do ishte kenaqesi sikur te na ilustronit temen me ndonje ndodhi, histori qe dini, apo shembull te perafert me temen ne fjale.

JU FALEMINDERIT PER IDETE TUAJA /pf/images/graemlins/smile.gif

Sinqerisht Adria /pf/images/graemlins/cooli.gif
Lind kriminel?!Lindim si qeniet me te bukra per familjet e gjithesecilit aspak kriminel,eshte problem qe ne kemi tendencen te behemi te tille duke pasur parasysh qe shoqeria po na ofron shum fuqi negative me cdo gje qe perjetojm sot,duke pare sesi trajtoemi nga shoqeria meqe jemi me ngjyre,meqe jemi te varfer etj etj duke qene se me shume kemi figura negative si shoqeri kemi mendime te prapambetura normalisht qe edhe "kriminelet"jane pjese e shoqerise dhe do jene gjithmon por te pakten te mundoemi te jemi me te arsyetushem,me te pranishem ne jeten e njeri-tjetrit sado pak :))

Wii

Grupi i të moçmëve!
Kriminel behesh! Eshte ai moment qe nje here qe e kapercen nuk ka me kthim pas. Eshte ajo pike qe derdh goten si themi, qe permban brenda te gjitha shfryrjet e situatave te pamenaxhuara mire ne te shkuaren. Keto mblidhen pak nga pak dhe arrihet ne ate moment qe personi shperthen.

X X X

Primus registratum
sipas nje teorie ne lenden e kriminalistikes thote ''se njeriu lind me tipare vrasese'' .dhe sipas mendimit tim ,mendoj se njeriu,i shtyre nga rrethanat ne te cilat ndodhet,behet kriminel dmth i fiton,le ti themi aftesine per te vrare etj,gjate zhvillimit te tij ne shoqeri njerezore

gangsterja

Primus registratum
Krimineli behet nga bixhozi,shoqeria e keqe,mungesa ekonomike dhe kulturore,edhe mungesa e dashurise,detyrohet te vjedhe,te vrase e te vjedhe duke perfunduar ne burg.

stuhia

Primus registratum
ASKUSH NUK LIND KRIMINEL POR JETA I KA BER TE TILE. TE GJITH E ENDEROJNE NJE JETE TE QETE PA STRESE PA PROBLEME ME LIGJIN . TE GJITH DUAN AE JENE HUMAN POR PAMUNDESIA MUND TI BEJE JO HUMAN JO TOLERANE TE EGER TE PAMESHIRSHEM........

G

gressa

Guest
Une mendoj qe krimineli nuk lind i tille por ate e bene shoqeria ,prandaj une mendoj qe krimineli nuk lind i tille ??????!!!!!!

Drogba

Forumium maestatis
kriminel ka plot aman.
Krimineli lind nga gjenda sociale qe ka dhe nese eshte i varfer behet nese i pasur prape do te ket me shume para.

Megg

Carpe Diem
te ben jeta sepse dikush qe ka gjithcka qe do s'eshte nevoja te vjedhe e te vrase.. perkundrazi ... jeta te ben te jetosh duke bere krime e vjedhje :\

Hektor12

Locus omnem
Jo po ato rastwt e seral killerve qe ishin edhe ne pune te mire dhe me familje jo pwr gjithcka e ka fajin rruga.

Thamina

Papirus rex
Personalisht I ndaj njerzit ne dy qenje.
Te mire e te keqinj.
Kriminel behesh me kohen.Nga eksperiencat e jetes ,kush te rrit,sidomos femijeria,e cdo rrethane shoqerore.Nese ushqejm trurin me mendime negative dihet qe I keq do behesh...nese ndodh e kunderta sigurisht qe do jesh njeri I mire.
Pra varet ne ca hapash ecen ne jete.Sigurisht truri eshte pergjigje e ndjenjave e llogjikes tende.

Almaa'95

Papirus rex
Ok eshte normale qe jeta, rrethanat, shoqeria te shtyn te besh gjera te gabuara qe ndoshta sdo kishe menduar kurre ti beje. Por jam dakort dhe me nje shkrim pak m siper ku thuhet se sipas kriminalistikes "njeriu lind me tipare vrasese" .

Me pak fjale ka njerez me te cilet jeta mund te jet treguar e pameshirshme dhe skan vepruar, ka dhe nga ata qe grene kembezen e pistoletes per nje "Pse me pe"! Te besh nje krim eshte ceshtje guximi, dhe guximi eshte tipar i lindur(ndonse i perforcuar apo dobesuar nga RETHANAT e jetes shpesh here)