Kreacionizmi

gurax

Pan ignoramus
Re: Kreacionizmi

Argument? ok... Duhen ripare argumentat psh te kombinatorikes dhe probabiliteteve atomike si ai qe permenda me lart sepse s'jane lineare, por flitet per llogaritje ku energetic environment ku keto grimca "jetojne" dhe kane maredhenie me njera tjetren eshte shume i ndryshem dhe s'eshte 'flat', i sheshte, por flitet per ate hinken energjitike qe ndikon ne forme te papritur, krejtesisht absurde ne aparence, ne formimin e kompoziteve te ndryshem atomike dhe subatomike. Dhe me e bukura eshte se sado absurde te duken, jane te replikueshme dhe te eksperimentueshme dhe te vezhgueshme, cdo here me te njejtin perfundim.

jimmy84

Primus registratum

Shiko pse merremi me ceshtje kaq komplekse dhe te debatueshme.
Ceshtjet mua me duken me te kjarta. Psh, po te marrim thelbin e Evolucionit, prejardhjen e njeriut.
Tani llogikoni pak. Vertet biologjikisht qofte si organe (zemer, zorre, melci, etj etj) por dhe proceset biologjike edhe shqisat i kemi njesoj si majmuni. Vertet edhe fizikisht (forma, gjymtyret,mishin,kockat, qimet) i kemi si majmunet. Vertet edhe kimikisht ne perbehemi nga te njejtet elemente (karbon, hidrogjen, oksigjen, squfur, etj etj) por te thuash qe ne dhe majmunet kemi te njeten origjine kjo s'ka lidhje fare. C'eshte e veteta edhe prejardhja prej baltes nuk eshte me fisnike...por me e besueshme po ama. Ne fund te fundit edhe "ushtria" e terrakotave kineze jane bere prej balte.
Po s'eshte faji jot Gurax qe propogandon keto genjeshtra djallezore. Eshte toleranca e njerezve te Perendise qe lene popullin te shkollohet, dhe te lexoje lloj-lloj gjerash. Dhe ja shperblimi. Prandaj e kishin mire ata bizantinet qe e linin popullin injorant dhe qe nuk lejonin te qarkullonin libra me teorira te tilla te rezikshme Ose edhe ata inkuizicionistet qe i vinin ne turre te druve njerezit si puna jote.
Dhe meqe ra fjala te shkolla. Mire qe kane hapur shkolla po lene edhe ato shpifjet e Darvinit. Duhet ndaluar rreptesisht me ligj ne shkolla, mohimi i prejardhjes nga Zoti...dhe i ekzistences se Babagjyshit te Vitit te Ri.
Oj keta.

gurax

Pan ignoramus

jimmy84, une s'kam shpetim, me duhet te me bejne ekzorcizem. :p

Sot duke u verdallisur pak neper forum, gjeta jne shkrim te meparshem timin te cilin e permenda pak me lart gjate diskutimit me bonbone-n.
Eshte tek Shkenca » shkencetaret: "evolucioni ne shkolla" dhe sqaron pikerisht rastin e probabiliteteve te formimit te strukturave komplekse ne nivel atomik (dhe sigurisht edhe subatomik), ate qe njihet si paradoksi i Levintalit, te cilin e ka pershkruar fillimisht Nemesis nje postim me siper.

Ne ate teme ka shume shkrime nga disa shkrues te forumit te cilat besoj qe jane interesante per te tere. Edhe shtesat apo komentet lidhur me kete ceshtje do t'ju ftoja te tereve te vazhdohen po atje.

jimmy84

Primus registratum

Ty jo ekzorcizmi por zjarri ta nxjerr te keqen. Se e di ti ku drejtohet gungaci?
E di ku e ke te keqen ti? Ti MENDON. Ti LLOGJIKON. Ti pyet PSE. Njeriu persembari nuk mendon, nuk llogjikon, nuk pyet. Ai vetem degjon priftin/hoxhen dhe ne fund thote "Beee"...me fal..."Amiiiin" (se helbete njerez jemi dhe ngaterrohemi). Vetem prifti/hoxha ka te drejte te mendoje dhe te llogjikoje. Per "delet e perendise" kjo eshte TABU. Ky eshte sakrilegji qe ke bere ti. Prandaj ty mor djale vetem turra e druve te ndreq. (Ne fakt ka edhe nje menyre bizantine pa zhurme e pa buje. Dy pika helm per kuajt dhe...merr fund edhe mekati yt).
Po u shthur bota. U be shesh i djallit. Prandaj bilbiloni ju tani. Ehhh qe iken ato kohera te arta.

cufi_bardhit

Primus registratum

shyqyr qe kan ndryshuar koherat o bir. ku shkencetari e thot pa frike qe toka eshte e rrumbullaket dhe nuk e fut njeri ne fure te druve. ti vazhdo akoma ne boten e shesht. Biles kot nuk bon si majmun meqe e ke gjysh majmunin /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

jimmy84

Primus registratum

Po ty kush t`u drejtua mor djalke. Une isha ne mes te nje moskeqmirekuptimi reciprok me Guraxin. Pse i fut hundkat aty ku s`te takojne.
Megjithate meqe m`u drejtove me fjalen "bir" i bie te jesh gjyshi im (se vetem gjysh Hawk-u me therret "bir" mua). Tani meqe ti dhe Hawk jeni gjysherit e mi, cfare je ti duke ju referuar mesazhit tend?????

cufi_bardhit

Primus registratum

qe te mos besosh se gjysherit e tu jan majmunet, por jam un dhe hawk. Se ke dal nga familja, duhet ti kthehesh /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

jimmy84

Primus registratum

Une nuk u shpreha ne asnje vend per gjysherit e mi. Ti me thirre "bir" dmth je ose gjyshja ose gjyshi im. Une te bera nder dhe nuk te thashe "gjyshe". Barazimin e vure vet, une thjesht e nxorra ne pah.
Por ne fakt ishte budallik nga ana ime qe bera ironi me ndonje si puna jote. Nuk e kupton dot sa e ke degjeneruar ironine me ate nivel pergjigjeje qe dhe. Per dy vjet rresht do me vije turp te bej ironi.

gurax

Pan ignoramus

Salvatore, deri tashti ke sjelle evidence per mungese te theksuar te aftesise tende argumentative. Ajo qe ti quan "nivel debati", me sa duket njesohet me renien dakord me cfaredolloj gjeje qe thua ti, karakteristike kjo e shkrimeve te tua dhe ne tema te tjera.
Ne kete rast, ketu do te gjesh vetem debatues qe s'vlejne dy lek. Sic je shprehur vete per kete gje, "ti nuk do te debatosh me keta lloj njerezish". Hallall. :p

Nje tjeter kontribut i dukshem ne shkrimet e tua bindese eshte se ke shtuar konfidencen shkencore ndaj Kreacionizmit per ata lexues qe kane qene te interesuar nga kjo menyre te menduari alternative.

Jimmy, te te vije turp per tere ato fjale qe me the pak me lart :p

gurax

Pan ignoramus

:D Rri urte se s'po flitet per Taoizmin por per Kreacionizmin ketu.

cufi_bardhit

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Gurax</div><div class="ubbcode-body">Salvatore, deri tashti ke sjelle evidence per mungese te theksuar te aftesise tende argumentative. Ajo qe ti quan "nivel debati", me sa duket njesohet me renien dakord me cfaredolloj gjeje qe thua ti, karakteristike kjo e shkrimeve te tua dhe ne tema te tjera /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif Ne kete rast, ketu do te gjesh vetem debatues qe s'vlejne dy lek. Sic je shprehur vete per kete gje, "ti nuk do te debatosh me keta lloj njerezish". Hallall. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
Nje tjeter kontribut i dukshem ne shkrimet e tua bindese eshte se ke shtuar konfidencen shkencore ndaj Kreacionizmit per ata lexues qe kane qene te interesuar nga kjo menyre te menduari alternative.

Jimmy, te te vije turp per tere ato fjale qe me the pak me lart!
</div></div>
O jari cte bej un qe s'do te kuptosh ti? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Admir

Forumium maestatis

Njerezit kane besuar tek KRIJIMI me mijera vjet. Kshuqe i takon evucionalistave ta "hedhin poshte" dhe me pas te vertetojne te tyren.

Ti Salvatore qenke palle fare. Ik er buburrec mos u perziej kot se le nam.

cufi_bardhit

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: SHTEGTAR</div><div class="ubbcode-body">Njerezit kane besuar tek KRIJIMI me mijera vjet. Kshuqe i takon evucionalistave ta "hedhin poshte" dhe me pas te vertetojne te tyren.

Ti Salvatore qenke palle fare. Ik er buburrec mos u perziej kot se le nam. </div></div>
Me pelqen menyra jote e te menduarit .
Kete po them edhe une, meqene se njerezit kan besuar tek Krijimi me mijera vjet dhe i takon evolucionisteve ta hedhin poshte kete, dhe me pas te vertetojne te tyren, per kete arsye nxora faktin se ne Kuran permendet qe me perpara kan ekzistuar krijesa me te medha sec jemi ne, madje dhe ne theniet e profetit flitet per njerez rreth 28 metra te gjate. prandaj zbulimi i dinosaurve nuk perben asnje argument per ta hedhur posht Krijimin. Dua dhe tju kujtoj ( e bej shpesh kete po te shikosh neper forum) juve se kur u mbyll shekulli 20 dolen dhe "TOP 10 MASHTRIMET" me te medha te shekullit 20. dhe ne vend te pare ishte njeriu i neandertalit qe gjasme ishte zbuluar ne Angli. Ne fakt me evolicionistet ne ate kohe moren nofullen e nje gorrille dhe ja pershtaten kafkes se nje njeriu te lashte. Ekspertizat ju bene si fillim vetem kafkes dhe jo nofulles. Me vone ju be edhe nofulles dhe doli qe ajo ishte e nje gorille dhe ishte date tjeter me ate te kafkes se njeriut. Me pak fjale deri tani nga ana e evolucionit nuk kemi te bejme me ndonje argument per te hedhur poshte krijimin.

Kondrapedali

Kondrapedali

O rrush i papjek, sa skelete të neandertalit janë zbuluar deri më sot? Sa prej tyre kishin nofull gorille? Cila është dobia e përdorimit të nofullës së një gorille kur njeriu s'ka lidhje me gorillën (jo linjë të drejtpërdrejtë)?

Ku egziston lidhja mes dinosaurëve dhe neandertalit? Ata njerëzit e gjatë 28 metra dhe që jetonin nga 1500 vjet të cilët përmenden në Kuran, nga jan varros që nuk i gjenden kockat?

Hapni syt e kqyrni idiotlliqet që ju jan bo si rrjet mirimonge.

P.S. Kreacionizmi nuk ka pse hidhet poshtë pasi nuk është vërtetuar. Besimi nuk vërteton. Atributi kryesor i besimit janë sytë e mbyllur në lidhje me besimin.

Kondrapedali

Kondrapedali

Sigurisht pasi ti duhet ti kuptosh drejt së pari e më pas të mundohesh ti përgjigjesh.

Po ta përsëris, kreacionizmi nuk mund të hidhet poshtë me prova pasi nuk është provuar ndonjëherë. Doli dikur një kaqol dhe hodhi një llaf e mijëra vjet më pas kaqolat janë miliarda. Imagjino se sa i është dëgjuar llafi kaqolit dhe imagjino sa kaqola ka /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif.

cufi_bardhit

Primus registratum

prap me veten me duket se po flet, por vetem se fjalen kreacionizem duhet ta zevendesosh me evolucionizem.

Kondrapedali

Kondrapedali

Kur t'hapësh temën për evolucionin flasim edhe për kët. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/bier.gif