KORRUPSION APO GRUSHT SHTETI?

komino

Valoris scriptorum
Re: KORRUPSION APO GRUSHT SHTETI?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Mo na ngatarro me kshu llogarish tashti MLK.

Gene, un e them haptas menimin tim ne e mroj për arsyet që menoj se jan të drejta. Nuk mçifem mas gishtit /pf/images/graemlins/tonguee.gif

[/ QUOTE ]

Larg qofte sikur une apo kushdo tjeter te fillojne te mendojne se mendimet nuk duhen shprehur haptas apo se nuk duhet patur nje mendim te anshem!
Ne kete rast nuk do te kishte sistem votimi dhe demokraci.

Problemi me ty eshte kur e kalon kufirin dhe mbron ide te tipit "dielli naten eshte i zi" se keshtu thote komandanti nga kryeministria. Problemi eshte kur ti nuk arrin te shohesh pertej MIQVE dhe ARMIQVE te komandantit. Problemi eshte kur pretendon qe cdo kritike ndaj PD duhet shoqeruar me nje kritike ndaj PS (perndryshe etiketa eshte ARMIK).

Meqenese koha ne dispozicion eshte e kufizuar (per ata qe shkruajne dhe per ata qe lexojne) besoj eshte e rendesishme qe vendja te perqendrohet tek problemet e verteta.

Problemi i vertete eshte maxhoranca qe nxjerr ne qarkullim certifikata te pa sigurta dhe reagimi i opozites eshte anesor per sa kohe nuk e con vendin ne ndonje lufte civile per kete shkak. Vemendja pra duhet perqendruar tek ai qe problemin e shkaktoi dhe qe mund ti jape zgjidhje - opozita thjesht mund te ndihmoje apo pengoje kete proces.

Pavaresisht atyre qe konsideroj suksese te rames ne drejtimin e pushtetit lokal ne tirane (kam te drejte apo jo te kem kete opinion pa qene militant?) une vazhdoj te mendoj se nuk duhuet votuar as PS e PD e as ndonje nga bijte e tyre ne zgjedhje.

Problemi i certifikatave demton alternativat e reja dhe jo keta qe kane nje fare pushteti.

Mendo nje variant te rrjedhes se ngjarjeve ne nje qender zgjedhore.

Perfaqesuesi i PS apo i PD nuk eshte i bindur mbi besnikerine apo thjesht rregullsine e nje votuesi qe paraqet nje nga keto certifikata te reja. Ne ate moment nxjerr nga xhepi nje kopje te ligjit apo akti ligjor qe pershkruan me imtesi certifikatat dhe e fton zgjedhesin "me miresjellje" qe te largohet pasi ajo nuk eshte certifikate por "leter bakalli" (kete e tha edhe KLSH - lexo me lart)

Ata qe mbeten pa mbrojtje jane alternativat e reja pasi eshte praktikisht e pamundur te kete perfaqesues ne te gjitha qendrat e votimit. /pf/images/graemlins/shrug.gif

PS-se pra nuk i rr...het fare per certifikatat se ne fund te fundit e ka nje mundesi per te mbrojtur votat e veta. Dhe, po te mendosh qe veshtire se mund te gjesh nje perfaqesues te PD qe te kontestoje certifikatat e mbrojtura nga "komandanti", gjithe kjo histori kthehet ne favor te PS dhe aleateve te saj (edhe ata do perdorin certifikata fallco - qofte edhe duke e konsideruar veprimin "mbrojtje e ligjshme".

Si gjithmone populli ... /pf/images/graemlins/smash.gif

komino

Valoris scriptorum

MLK

kohen duhet ta ngushtoshosh disi pasi ne 1997 pati nje amnisti te pergjithsme nese nuk gaboj (dekretuar nga berisha pepara se te largohej nga pushteti).

Nuk di se cfare perfshinte e cfare linte jashte po, psh, Nano ne ate menyre doli nga burgu (dmth nuk u kthye) se pafajsine e mori kur ishte kryeminister.

Mbase kjo perben edhe nje arsye pse berisha (dhe askush tjeter) nuk eshte denuar po as hetuar per ngjarjet e 1997 apo te meparshmet.

komino

Valoris scriptorum

qe te kthehemi tek problemi i certifikatave...

Ke demtojne keto certifikata pra???????????

Kush duhet te paguaje per hedhjen ne qarkullim te tyre?

komino

Valoris scriptorum

shume interesant ky artikulli
besoj se meriton disa informacione me teper

(ata qe nuk duan te lexojne e dine tashme se ku eshte kursori per te zbritur poshte)

------------------------------------------------------------
Katër kongresmenë, i kërkojnë presidentit të SHBA, të ndërhyjë për të shmangur paligjshmëritë në procesin zgjedhor

SHBA: Zgjedhjet në Shqipëri, në rrezik

OSBE, shprehet për pasaktësitë në listat e votuesve, certifikatat e falsifikuara të zgjedhësve, kanosjet në lidhje me zgjedhjet, blerjen e votave

Denion Ndrenika

TIRANË- Katër kongresmenë amerikanë, i kanë kërkuar Presidentit të Shteteve të Bashkuara, të tregojë vëmendje dhe që administrata e tij të ndërmarrë hapat e nevojshëm, për të shmangur çdo ndërhyrje jashtëligjore në përgatitjen e procesit të ardhshëm zgjedhor në Shqipëri. Letra është nënshkruar nga kongresmenët Sue Kelly, Vito J. Fossella, Mark S. Kirk dhe Darrell Issa, tri të parët nga seksioni (i përshatatur-Congressional) i Çështjeve Shqiptare dhe i fundit (Issa) nga Komiteti për Marrëdhënie Ndërkombëtare. Kongresmenët republikanë thonë se administrata e presidentit Bush duhet të ndërmarrë çdo hap të nevojshëm, për të bllokuar mundësitë e ndërhyrjeve në procesin zgjedhor. Kongresmenët, theksojnë periudhën e vështirë të dimrit, që përkon me mbajtjen e zgjedhjeve dhe disa elementëve thelbësorë për proces të lirë. Kongresmenët, nuk ngurrojnë të thonë se janë të shqetësuar dhe me padurim për këtë çështje. “Po u shkruajmë sot, për të nënvizuar shqetësimet urgjente lidhur me ndershmërinë dhe paanësinë e zgjedhjeve të afërta vendore në Shqipëri, këtë dimër. Ne mbështesim fuqimisht administratën, për të ndërmarrë çdo hap të mundshëm, për të siguruar që vëzhguesit të hetojnë paraprakisht për ndërhyrje të paligjshme në procesin zgjedhor, të mbajnë parasysh gjendjen parazgjedhore, që në të kaluarën ka vështirësuar proceset demokratike në Shqipëri”,- thuhet në letrën e nënshkruar në 14 nëntor, nga Kelly, Fossella, Issa dhe Kirk. Mandej, ata shtojnë se “Shtetet e Bashkuara, nuk mund t’i lejojnë vetes të humbin asnjë mundësi për ta mbështetur përparimin e derimësotëm drejt demokracisë, në Shqipërinë tonë mike dhe aleate”. Theksi për kongresmenët, është i rëndësishëm në ndërthurjen që ata i bëjnë interesave të përbashkëta, e duke e veçuar Shqipërinë si një vend aleat gjithashtu të rëndësishëm që ka mbështetur SHBA-në, ndonëse e cilësojnë si vendi islamik më i madh pas Turqisë, në Europë. “Shqipëria është vendi më i madh islamik në Europë, pas Turqisë, dhe mbështetëse e përkushtuar e përpjekjeve amerikane në luftën kundër terrorizmit. Përpjekjet e saj përfshijnë ngrirjen e pasurive të terroristëve, mbylljen e organizatave joqeveritare, me lidhje të mundshme me financimet terroriste, dëbimin e ekstremistëve dhe dhënien e përkrahjes ushtarake dhe diplomatike për aksionet e drejtuara nga SHBA, në Afganistan dhe në Irak”,- thuhet në letrën dërguar presidentit Xhorxh Bush i Riu. Po kështu, veçmas ata i referohen shqetësimeve të OSBE-së dhe ODIHR-it (Zyra për Institucione Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut pranë OSBE-së), të cilët kanë saktësuar nëpërmjet misioneve të tyre, në Tiranë, kur shprehen për “pasaktësitë në listat e votuesve, certifikatat e falsifikuara të zgjedhësve, kanosjet në lidhje me zgjedhjet, blerjen e votave dhe një histori numërimi të pasaktë votash“Pa nismat e duhura dhe përpjekjet monitoruese, ndershmëria dhe rezultati i zgjedhjeve të ardhshme, është seriozisht i vënë në rrezik”,- thonë kongresmenët. , ndërsa letra që i është dërguar gjithashtu Sekretares së Shtetit, Kondolesa Rajs, thekson detyrimin ligjor të shpalljes së datës (së zgjedhjeve) në afate dimri të papërshtatshme, si dhe me problemet e mësipërme. “Në pajtim me kalendarin e përcaktuar nga Kodi Zgjedhor Shqiptar, presidenti do të shpallë formalisht së afërmi, datën për zgjedhjet vendore. Pritet që këto të zhvillohen në fund të muajit janar. Jemi gjithashtu në dijeni, që kushtet ekstreme atmosferike të dimrit në Shqipëri, mund të bllokojnë mbi një të tretën e rrugëve, të sjellin ndërprerje masive të energjisë dhe mund t’u heqë votuesve mundësinë për të shkuar në qendrat e votimit. Për të mirën e demokracisë, gjithmonë më e mira është që të kemi një datë që të ofrojë kushte optimale për votuesit dhe një kohë të mjaftueshme për të ngritur shqetësime mbi zgjedhjet”,- thuhet në letër.

www.shekulli.com.al

23/11/2006
KATEGORIA: Politike
---------------------------------

komino

Valoris scriptorum

sa injorante qe jane keta republikanet e kongresit amerikant

Nuk e dine qe OSBE nuk ka patur probleme me procesin zgjedhor???????!!!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Gene, opozita bëhet faktor debati në momentin që ajo përhap informacionin. Nëse shumica e të implikuarve në bërjen e çertifikatave thotë se janë të paktën të pranueshme dhe opozita nxjerr deklarata se çertifikatat janë totalisht të parregullta atëherë ka një mungesë koherence mes aktorve të implikuar ne zgjedhje.

Personalisht besoj më shumë OSBE në raportin e të cilës thuhej se ka parregullsi por çertifikatat janë brenda standarteve të kërkuara nga EU.

Deri më sot, opozita i është kundërvënë çdo nisme të qeverisë, me apo pa të drejtë. Kjo nuk lejon shumë vend për besim ndaj pretendimeve të saj. Kjo është edhe ndihma më e mirë e më e madhe që opozita mund ti bëjë pozitës.

Pra nuk mund të analizosh vetëm një krah në Shqipëri pasi kjo është e pamundur.

Për raportin e mësipërm të kongrsmenëve amerikanë, më bëhet qefi që ata i ngrejnë këto probleme e do më bëhej akoma më shumë nëse ato (problemet) do merreshin parasysh.

P.S. Mos u mundo të nxjerrësh ndonjë tendencë se nuk ka. Kupto atë që lexon. Të paktën një herë /pf/images/graemlins/smile.gif

komino

Valoris scriptorum

tendenca qe kuptova une eshte ZGJEDHJET JANE NE RREZIK PER SHKAK TE ..., CERTIFIKATAVE TE PASIGURTA, ...!

Po ti cfare kuptove?

Persa i perket tendences se opozites per te kundershtuar gjithcka: Kujt i plasi per qellimet e opozites!!!!!!!!!
Ne na iteresojne informacionet qe na jep, ndonje koment qe mund t'ia vleje te lexohet, ndonje nga reagimet qe shkakton tek pozita dhe pastaj gjithsecili e interpreton vete gjendjen.

Persa i perket temes, kemi te bejme me nje rrezik serioz per demokracine qe vjen nga certifikatat e pasigurta. Ky me demton mua me shume se PS pasi nuk me lejon te shpresoj ne alternativa te reja larg baltes ku kemi nglelur.

Si gjithone, PD dhe PS kane interes ti cojne zhgjedhesit ne njeren apo tjetren llogore (ata qe mbeten jashte gjenden nen zjarr te kryqezuar).

Tani, per ata qe i kane varur shpresat (90% me te drejte ne fakt) tek komentet e osbe

komino

Valoris scriptorum

Raporti vëren se mungesa e konsensusit politik, moszbatimi i marrëveshjes se gushtit dhe vonesat ne përgatitjet e zgjedhjeve, rrezikojnë arritjet e viteve të fundit

OSBE: Certifikatat mund te prishin zgjedhjet

&amp;#8220;Politikanët shqiptarë, perceptohen se po ringjallin praktika politike të së kaluarës, me mundësinë që interesa partiake, mund të ngrihen mbi interesat

Kondrapedali

Kondrapedali

T.paska ik zoni Gene?

Opozita nuk mund të merret si burim informacioni po ashtu siç nuk mund të merret edhe Pozita. Është fatkeqësi por është e vërtetë. Të dyja palët rrejn e mashtrojnë kush të mundet më shumë. Pra është po aq e rrezikshme sa edhe fallsifikimi i çertifikatave të besosh e ndjekësh akuzat (shpifjet) e opozitës. Këto akuza destabilizojnë akoma më shumë politikën shqiptare, dhe siç ta thashë më lart, i japin kredibilitet qeverisë (metoda e krahasimit është më e përdorura nga popullsia. Kjo vihet re edhe këtu në forum ku njëri është i mirë thjesht se besohet më shumë se tjetri. /pf/images/graemlins/shrug.gif).

komino

Valoris scriptorum

qafsh te gjithe nga e e nxorre kete perfundim??????!!!!!!!!!

Po vazhdove dhe ca ne kete rruge do thuash qe dielli eshte i zi gjate nates

Le te marrim temen konkrete: ke me lart nje artikull nga zp qe citon fjale per fjale denoncuesin e skandalit (keshtu e kane cituar edhe te tjeret me pas). Deri ketu nuk ka asgje per te diskutuar mbi ZP se thjesht citon nje tjeter burim informacioni dhe kjo eshte e kontrolluar.

Tani, meqenese une jam nje pastrues halesh dhe nuk me shkon ndermend se cfare pasojash mund te sjelle kjo mundesi falsifikimi certifiatash qe jep qeveria, nese me intereson, mund edhe te ndjek pisten e arsyetimit qe propozon PS apo ate qe propozon PD apo kushdo tjeter, dhe ne fund fare do te kem nje mendim timin.

Nese nuk na intereson opozita si burim informacioni dhe si roje te dera e politikes, atehere mbase ti do te kerkosh pas rreth nje viti qe ti perjashtojme nga parlamenti dhe nga cdo lloj komisioni kontrolli se ne fund te fundit arsyetimi yt aty te con.

Nese nuk te intereson as shumica si burim informacioni, i perjashtojme edhe ata nga parlamenti e gjithe organet qeverisese ku marrin pjese dhe fillojme bejme palle ne nje sistem anarkik.

Une personalisht kam pershtypjen se ne shumicen e rasteve arrij te ndaj informacionin nga dallaveret.
E di qe militantet e salinit kane probleme ne kete aspekt po tani qe jane ne pushtet mbase do arrijne (avash avash) te pranojne idene se ka nje ndryshim midis dallavereve dhe informacioneve, me pas do arrijne te kuptojne se edhe mund te identifikohen dhe ne fund fare do mesojne ti ndajne.

Gjithsesi, si te thashe me lart, kjo teme ka te beje me shume me mundesine e ndyshimit te klases politike sesa me numrin e votave qe pd e ps do i marrin njera tjetres.

Sinqerisht nuk arrij te kuptoj se si ti pas 13 mije shkrimesh ne forum nuk ke mundesi te ndash informacionet nga dallaveret.

PS: akoma nuk te kam lexuar te thuash "mos e votoni berishen sepse ...". Deri atehere per mua mbetesh thjesht njeri prej militanteve te tij. Eshte e drejta jote por, te pakten, njohim interesat ne loje gjate diskutimit.

komino

Valoris scriptorum

Tani, duke i kerkuar falje atyre qe dallimin midis informacinit e dallavereve dhe midis nje sistemi demokratik dhe anarkise e njihnin, i kthehemi temes.

Kam pershtypjen se, ne keto momente, askush, me pak mend ne koke, nuk mund te thote qe certifikatat e hedhura ne qarkullim nga qeveria berisha nuk perbejne nje problem per rregullsine e zgjedhjeve!!!!!!!!!!!!!

Opozita e zgjidh thjesh duke refuzuar te pranoje ato certifikata si dokument identifikimi ne zgjedhje pasi (sic tha klsh) nuk jane konform ligjit. (keshtu mbase do te kete edhe mundesine te eliminoje disa vota te PD)

Problemi i vertete eshte qe cdo dite e me teper behet realitet programi i ramiz alise kur PPSH po vdiste. Pushteti mbetet ne duart e tyre.

Personat qe e mendonin si une dhe nuk votuan as PS e as PD ne zgjedhjet e fundit larguan Fatos Nanon (pak rendesi ka qe sollen berishen, nje mut jane te dy). Tani eshte momenti qe te hedhim nje hap te vendosur drejt te ardhmes qe duam.

Mos harroni ti vini nje pikepyetje te madhe gjithe atyre qe nuk ju ftojne te mos i votoni bishat!

Mos lejo te te terheqin ne llogoret e tyre. Lufto per vete, voto per vete!

Kondrapedali

Kondrapedali

Para partizanëëëëë! Ti vrasim e ti presim e ta hedhin Malokun në kanal. Kush nuk është me ne nuk ka mend në kokë e prandaj edhe ai malok është. O burra marrim pushkën dhe kazmën për të "ndërtuar" demokracinë e vërtetë. Demokracinë e dalë nga tyta e pushkës dhe e ndërtuar me kazmë!!!!!!!!

O Gene, fatkeqësisht inati ndaj Berishës ty të ul paksa në nivelin arsyetues. Sikur të arrish të eliminosh këtë inat atëherë do arrish të thuash diçka që qëndron nga fillimi në fund.

P.S. Parrulla ; "Njerëz, votoni për veten tuaj" është tepër çorientuese dhe pa shumë domethënie. Edhe ata që votojnë PD apo PS për veten e tyre votojnë /pf/images/graemlins/winkwink.gif

komino

Valoris scriptorum

parullat ti kane mesuar ne shkolle te partise?
ka kohe qe eshte e qarte shkolla e mendimit tek selia e PD.

FAKT eshte qe ti je nje nga ata qe tentojne te mbajne te pa levizuar pushtetin ne dy partite bija te diktatoreve.

mendimi yt eshte: "berisha gabon po ne fund te vundit vlen te votohet!" (mendimi qe shpreh ketu)

Mbetesh per mua krejtesisht i pa besueshem ne diskutime si te gjithe ata qe NUK shprehen hapur per nje politike te re kunder oligopolit aktual. Sic te thashe me lart, eshte e drejta jote dhe ka shume mundesi qe ky mendim te jete i lidhur fort me interesat e tua po te pakten e dime se cfare pozizioni ke TI JE THJESHT NE LLOGOREN E PD (perseris qe eshte e drejta jote dhe perseris qe ne kete pozicion je thjesht nje militant me PAK vlere).

Inati im ndaj berishes sa vjen e rritet cdo dite. Rritet sa here ai tenton te sulmoje ndonje institucion te pavarur, rritet sa here tenton te pushtoje sistemin gjyqesor, rritet sa here krijon monopole ne siguracione, rritet sa here jep me tender te drejperdrejte 20 mije merta katrore brenda spitalit ushtarak, rritet sa here ... dhe, qe te kthehemi ne teme, RRITET SA HERE QE TENTON NDONJE GRUSHT SHTETI ANADOLLAK DUKE BERE VEPRIME TEPER ABSURDE SI AI I KRIJIMIT TE CERTIFIKATAVE TE PASIGURTA.
Nuk eshte inati qe me drejton ne gjykim por e anasjellta ESHTE GJYKIMI PER VEPRIMET E TIJ QE RRIT NIVELIN E INATIT (kam apo nuk kam te drejte te merakosem per te ardhmen e femijeve te mi dhe te inatosem me berishen sa here e rrezikon?????!!!!!!!!!!!).
Dhe me e bukura eshte qe nuk ndjej asnje kenaqesi kur mendoj "e dija qe me pare dhe e pata thene bashke me shume te tjere - ndryshe nga kontra qe akoma na fton ta votojme" /pf/images/graemlins/wink.gif

Pervecse per personat qe perfitojne drejperdrejt nga pushteti i PD apo PS, eshte absurde te mendosh qe vota per ta eshte nje vote per veten (nuk ka nevoje per asnje analize - eshte histori dhe kronike).

komino

Valoris scriptorum
Regimet nderkombetare arrijne ne kercenime

Elektorati i majte ne shqiperi tregoi nje nivel maturimi ne zgjedhjet e fundit per tu patur zili nga shume vende te botes.
Ata hoqen dore nga lufta kunder atij qe konsiderohej "armik" dhe shperndane voten per te larguar nanon (se ate kishin ne dore te benin).

Ne ato momente shqiperia hodhi hapin e pare drejt rruges per zhvillim (pavaresisht berishes ne pushtet) dhe tani partite oligopoliste po tentojne te manipulojne sistemin elektoral per ti sjelle perseri "delet" ne tufe.

Nje sistem elektoral i manipulueshem heq mundesine e lindjes se nje klase politike te re.
Pikerisht kjo po ndodh ne shqiperi ne keto momente.

lexoni kete nga www.gazeta-shqip.com
..........................

Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Tiranë, flet për "Exclusive" në "Top-Channel"

Xhons: Jemi të zhgënjyer për zgjedhjet

"Vendet e Perëndimit do të japin mesazhe shumë të ashpra nëse përsëriten gabimet"

Ylli Pata

Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Tiranë, Riçard Xhons, ka deklaruar se mesazhi i komunitetit ndërkombëtar do të jetë shumë i ashpër nëse në zgjedhjet lokale do të përsëriten gabimet e së kaluarës. Duke folur për emisionin "Exclusive" të "Top-Channel", diplomati kryesor i Britanisë së Madhe nuk i ka kursyer paralajmërimet e forta ndaj qeverisë, por edhe ndaj opozitës shqiptare, duke u kërkuar që të punojnë menjëherë për hartimin dhe miratimin e reformës zgjedhore. Pasi ka theksuar se përgatitjet për zgjedhjet janë të vonuara shumë, ambasadori Xhons deklaroi hapur se "ajo që duhet të theksojë është që duhet ushtruar shumë presion në këtë periudhë të shkurtër, aq sa të mundim për t&amp;#8216;i bërë këto ndryshime të nevojshme për të dyja palët, në mënyrë që gjithçka të jetë e besueshme dhe që të shkohet drejt përgatitjeve të zgjedhjeve. Ajo që vazhdon të na zhgënjejë thellësisht është që administrimi i procesit zgjedhor vazhdon të jetë një çështje politike. Kjo duket qartë se nuk është mirë për Shqipërinë". Deklarata e ambasadorit britanik është bërë disa ditë pas raportit paraprak të ODIHR-it, ku theksohej hapur se zgjedhjet lokale janë në rrezik, pikërisht nga moshartimi i reformës zgjedhore, moshartimi i listave të zgjedhësve, si dhe i infrastrukturës së domosdoshme në lidhje me këtë drejtim. Në intervistën e tij për emisionin "Exclusive" të "Top-Channel", ambasadori i Britanisë së Madhe i ka kërkuar qeverisë shqiptare, si dhe opozitës, që të bashkëpunojnë ngushtësisht me ODIHR-in dhe faktorët e tjerë ndërkombëtarë për të përgatitur zgjedhjet. Përndryshe, diplomati që përfaqëson një nga vendet më të fuqishme të botës, ka paralajmëruar se mesazhi i Perëndimit do të jetë shumë i ashpër. Presioni ndërkombëtar në lidhje me zgjedhjet lokale në vend po rritet vazhdimisht, duke dhënë thuajse çdo ditë nga një deklaratë të fortë ku shprehet pakënaqësia për vonesat në hartimin e miratimin e reformës zgjedhore. Java që sapo u mbyll ka qenë thuajse e gjitha një bombardim i njëpasnjëshëm me deklarata të forta të komunitetit ndërkombëtar, i cili ka shfaqur gjithë zemërimin e tij për mosmbajtjen e premtimeve të bëra nga politika shqiptare. Gjithçka nisi të martën më 22 nëntor, me letrën e katër anëtarëve të Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA-së, Sue Kelly, Vito J. Fossella, Mark S. Kirk dhe Darrell Issa, tri të parët nga seksioni (i përshtatur-Congressional) i Çështjeve Shqiptare dhe i fundit (Issa) nga Komiteti për Marrëdhënie Ndërkombëtare. Kongresmenët republikanë thonë se administrata e Presidentit Bush duhet të ndërmarrë çdo hap të nevojshëm, për të bllokuar mundësitë e ndërhyrjeve në procesin zgjedhor. Kongresmenët theksojnë periudhën e vështirë të dimrit, që përkon me mbajtjen e zgjedhjeve dhe disa elementëve thelbësorë për proces të lirë. Po atë ditë, ndihmëssekretari i Departamentit të Shtetit të SHBA, Kurt Volker, gjatë një telekonference nga Uashingtoni me gazetarë nga Shqipëria, Kroacia dhe Maqedonia, theksoi se zgjedhjet lokale janë një kusht shumë i rëndësishëm për integrimin e vendit tonë në NATO. Po më 22 nëntor, ditën e mërkurë, edhe ambasada e SHBA-së ka ripërsëritur kërkesën e qeverisë amerikane për zgjedhjet e lira në vend. Dy ditë më pas, kur në Tiranë po zhvillohej samiti i krerëve të shteteve të vendeve të Nismës së Evropës Qendrore, publikohet raporti paraprak i ODIHR-it, i cili theksoi se zgjedhjet e ardhshme lokale në Shqipëri janë të rrezikuara seriozisht. Ndërkaq, dy javë më parë, ambasadorët e SHBA-së, Italisë dhe Gjermanisë, të akredituar në Tiranë, ia kanë kujtuar sërish zgjedhjet qeverisë "Berisha", duke i bërë të ditur angazhimet e ndërmarra për integrimin në NATO. Ndërsa në ditët e para të këtij muaji, pikërisht më 8 nëntor, u publikua raporti i Komisionit Evropian për Shqipërinë, i cili theksonte se mund të ndërpriten negociatat për anëtarësim në BE, nëse nuk përmbushen detyrimet.

www.gazeta-shqip.com

komino

Valoris scriptorum
Re: Regimet nderkombetare arrijne ne kercenime

nderkohe PS publikon ne vija te pergjithshme planin per te mbrojtur votat e saj ne zgjedhje.

Dihej qe PS do e gjente mundesine te mbronte votat e veta

Cili ishte qellimi i gjithe ketyre pregatitjeve per manipulime pra????????????????????

Duket se edhe njehere te dy kokat e kulcedres do luftojne kedo qe tenton ti afrohet.

.........................................

www.shekulli.com.al
Zgjedhjet, mbërrijnë të huajt e PS
Denion Ndrenika
03-12-2006

Partia Socialiste tha dje, se ishte e gatshme të hynte në zgjedhje në çdo kohë, por dhe se ka strategjinë e saj kundër manipulimit të procesit me ndihmën e ekspertëve vendas, partiakë, si dhe ndërkombëtarë. Kryetari Edi Rama, saktësoi në takimin me drejtuesit e organizatave bazë të forcës kryesore të opozitës, se "ne jemi gati të hyjmë në zgjedhje, në çdo kohë&amp;#8221; dhe se "jemi të vendosur që të zhvillojmë zgjedhje në çdo orë, çdo ditë, çdo javë, muaj, apo stinë të vitit". Qëllimi i takimeve, sipas selisë qendrore, ishte &amp;#8220;vënia në jetë e strategjisë anti-manipulim, të përpunuar nga një grup ekspertësh&amp;#8221;. Rama nuk e fshehu habinë, se si do të mundej organizimi i zgjedhjeve pa kurrfarë standardi, duke veçuar listat dhe certifikatat. &amp;#8220;Se si do t'i bëjmë zgjedhjet pa lista dhe pa certifikata, kjo është çështja e tyre. Se si do t'i mbrojmë zgjedhjet nga manipulatorët dhe nga grabitësit e votave të shqiptarëve, kjo është çështja jonë dhe për këtë çështje, jemi të vendosur. Për këtë çështje ne do të sakrifikojmë kohën tonë, energjitë tona dhe mendjen tonë dhe gjithçka që kemi, sepse Shqipëria nuk mund të mbahet më peng, nga ata që përfaqësojnë të shkuarën dhe atë që nuk është aspirata dhe ëndrra e shumicës së shqiptarëve&amp;#8221;,- tha kryetari i opozitës. Po kështu, Rama theksoi se Shqipëria që përfaqësohet prej shumicës në pushtet, është e vjetër dhe se siguria e votës ishte e kërcënuar. &amp;#8220;Ata përfaqësojnë Shqipërinë e pasigurisë, kaosit dhe xhunglës: Shqipërinë, ku ligji nuk është njësoj për të gjithë. Kjo është një Shqipëri e vjetër, ku askush nuk shikon dritë në fund të tunelit dhe ku vetë thelbi i demokracisë, vota e lirë, nuk është e sigurt&amp;#8221;,- deklaroi Rama. Gjendja, sipas tij, &amp;#8220;ofron&amp;#8221; bllokimin e Reformës Zgjedhore, mungesë të plotë të të gjitha masave të marra për të garantuar një proces zgjedhor të lirë dhe të ndershëm, &amp;#8220;si dhe fakti që, për herë të parë në historinë e zgjedhjeve në Shqipëri, hymë në zgjedhje pa një Kod Zgjedhor të miratuar nga të gjitha palët, por me rregulla loje të përcaktuara vetëm nga pushteti&amp;#8221;. Rama e quajti gjendjen &amp;#8220;dramatike&amp;#8221; dhe shtoi se &amp;#8220;kjo anormali e shkaktuar nga politika e vjetër, kjo përpjekje e dëshpëruar për të uzurpuar këtë proces, nga ku nuk mund të ketë asnjë rezultat tjetër, përveç konfirmimit të shumicës që ne përfaqësojmë si opozitë e bashkuar, nuk mund të na zmbrapsi dhe nuk mund të na bëjë që të kemi tutjen më të vogël&amp;#8221;.

PS, ndihmë nga simotrat europiane

Ekspertë të PASOK-ut grek, PDS-së italiane, amerikano-hebrenjtë, që janë prej kohësh në selinë qendrore, si dhe pritja e disa të tjerëve nga PS e Hungarisë, do të jenë pjesë e rëndësishme e përgatitjeve për zgjedhjet dhe për strategjinë kundër manipulimit. Strategjia përfshin verifikimin e të gjithë emrave të shtetasve. Anëtarët e partisë kanë marrë listat e zgjedhjeve të përgjithshme të 3 korrikut 2005 dhe mbi to, do të evidentojnë se sa janë me vërtetësi votues brenda &amp;#8220;Kodit 999&amp;#8221;, emigrantë, apo të lëvizur gjëkundi, brenda apo jashtë territorit, si dhe do të jetë nën vëmendje pajisja me certifikata. &amp;#8220;Kjo strategji do të përbëhet nga disa faza. Faza e parë, që fillon sot e mbaron brenda 10 ditëve, konsiston në kontaktimin e të gjithë qytetarëve derë më derë. Në përfundim të kësaj faze, të dhënat e mbledhura në formularët e plotësuar nga kontaktimi derë më derë i të gjithë qytetarëve të Tiranës, do të kompjuterizohen. Një program i posaçëm dixhital është përpunuar nga ekspertët e informatikës, për të monitoruar të gjithë procesin deri në detaj&amp;#8221;,- tha dje PS. Kryetari Rama, theksoi në takimin me krerët e OS-ve, nxitjen e lëvizjes në të gjithë kryeqytetin dhe mbarë vendin, &amp;#8220;derë më derë për të kontaktuar me të gjithë votuesit dhe për të verifikuar mbi bazën aktuale të të dhënave, që a është në listat e 3 korrikut çdo votues shqiptar, çdo votues që gjendet në territorin e kryeqytetit, çdo votues që gjendet në listë dhe që banon jashtë atdheut, çdo votues që gjendet në Kodin 999&amp;#8221;. &amp;#8220;Pra,-vijoi Rama,- jemi këtu për të verifikuar drejtpërdrejtë, çdo burim të mundshëm manipulimi nga ana e pushtetit. Ne nuk do të lejojmë që Kryeministri, së bashku me mashat e tij të mirënjohura në traditën e zgjedhjeve, jo vetëm në Shqipëri, por edhe brenda Partisë Demokratike, si instrumente të manipulimeve të vazhdueshme, të cënojnë rezultatin tonë në Tiranë dhe në të gjithë Shqipërinë, rezultat që është vetëm rezultat fitues&amp;#8221;. Sipas sondazheve nga PS dhe opozita, nëpërmjet kompanive të pavarura &amp;#8220;në Tiranë, e majta e bashkuar udhëheq&amp;#8221;. &amp;#8220;Në Tiranë, nuk ka garë mes kandidaturave të së majtës dhe të së djathtës, pasi avantazhi është shumë i thellë. Për këtë arsye, ka vetëm një shpresë. Manipulimi ka vetëm një skenar: Manipulimin!&amp;#8221;,- tha Rama.

................................

H

harap

Guest

o pinjolli i Edwin rames keto lajmet e gazetave i lexojme edhe vete ne.Kshuqe ketu na thuaj ndonje gje nga ajo mendja jote e ndritur, mgjs kshu jeni ju si papagalle.Gjithsesi sa krahu do e hani se na cate koken me fjale boshe jo listat jo keto jo ato.Listat tuaja jane e ato do lejme.kshuqe mos hani kot se sjua ve me veshin njeri.

i_own_u

Primus registratum

u bo 16 vjet qe akoma s'esht regjistruar njerezit kush voton e kush nuk voton ne Shqiperi

ja un pershembull qe jam jasht Shqiperis skam votuar as edhe nje her, po kam bindjen qe voten time e kan futur ne kuti noi tip fanatiku i PD-s pershembull

mos regjistrimi i popullsis te çon ne manipulime nga me te ndryshmet

nejse,

ho mer Pasha... po pregatiteni ta hani keq ket rall m'duket o manipolator votash /pf/images/graemlins/smile.gif

komino

Valoris scriptorum

Elektorati i majte ne shqiperi tregoi nje nivel maturimi ne zgjedhjet e fundit per tu patur zili nga shume vende te botes.
Ata hoqen dore nga lufta kunder atij qe konsiderohej "armik" dhe shperndane voten per te larguar nanon (se ate kishin ne dore te benin).

Ne ato momente shqiperia hodhi hapin e pare drejt rruges per zhvillim (pavaresisht berishes ne pushtet) dhe tani partite oligopoliste po tentojne te manipulojne sistemin elektoral per ti sjelle perseri "delet" ne tufe.

Nje sistem elektoral i manipulueshem heq mundesine e lindjes se nje klase politike te re.
Pikerisht kjo po ndodh ne shqiperi ne keto momente.

H

harap

Guest

ho mer Pasha... po pregatiteni ta hani keq ket rall m'duket o manipolator votash /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]
tmerr fare do marrim hakun e 8 viteve /pf/images/graemlins/smile.gif

i_own_u

Primus registratum

sa te rren menia ty mer pasha... me ne fund njerezit e kuptuan qe s'votohet partia ne Shqiperi por njerezit, dhe do e shikojm ket radh kush ka te drejt un apo ti /pf/images/graemlins/tipsy.gif

ejj pasha... shiko se po te mos votosh per PD-n, njeri se kupton se vota eshe sekret, kshuqe voto pa frik /pf/images/graemlins/smile.gif