Korca,nje Paris i vogel.

@d@

Primus registratum
Re: Korca,nje Paris i vogel.

Me parat e mia bleja kerrnackat edhe rrotat e qepes una /pf/images/graemlins/laugh.gif (edhe pse i porosisja pa qepe lol) Sa per birren, qe e pash edhe si prodhohej,ca te them une /pf/images/graemlins/smile.gif qe nga ajo vere jam bere pijedashese /pf/images/graemlins/laugh.gif

teab

Primus registratum

Ej po qe me ka marre edhe mua malli per ato kernackat e Korces! Nuk gjen ne vend tjeter si ato. Ate qe e keni e keni. /pf/images/graemlins/wink.gif

gavros

Primus registratum

E gjeta dhe këtë temë. Ajde sa pluhur kishte zënë ajde. U bukosa sa e pastrova :lol:

Të paktën tani që duket si e re do kujtohet ndonjë korçar të shkruajë. /pf/images/graemlins/wink.gif
Edhe shkruani o të uruar

KORÇA - PARISI I VOGËL
Paçka se s'ka asnjë ngjasmëri ne na pëlqen ta thërresim kështu. Sa për dikë këtu që na uron të harrojmë traditat tona po të mos i pëlqejnë ja ku është dera. Ne jemi korçarë dhe e kemi për nder.
RROFTË KORÇA DHE TRADITAT KORÇARE

MLK

Primus registratum

Korça ka qene e vazhdon te mbetet nga qytetet me kulturen e civilizimin me te larte ne Shqiperi e le mbrapa shume qytete te tjera. Sigurisht qe kultura franceze ka ndikuar ne ate qytet dhe e ka ndihmuar mos influensohet nga kultura e turqenise qe ka trasheguar ne pergjithesi Shqiperia.
Korça ka hyre ne qytetet ku njerezit kultivuan punen, pastertine, serenatat....Kot ska dal nami o korçare o hiç fare se kane dit me majt shtepite ne pellom te dores (dhe pse kan qen i çik llafazone /pf/images/graemlins/laugh.gif ) Tjetrit me e kuptu ça civilizimi ka e ça kulture ka mjafton ti shohesh nga mrena shtepine, sa te paster e te rregullt e ka. Pa fol per guzhinen e zones se Korçes... Tani se di se kam shume kohe qe skam shkel po kultura e tradita nuk humbet per 15 vjet po duhen breza ashtu si duhen dhe per tu kulturar /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

Korc e bukur Korc e pare,
edhe gocat s'kan te share /pf/images/graemlins/laugh.gif

klocari1

Primus registratum

Pershendetje.

Korca me te vetrete ka qene dyteti i dies dhe i kultures, por per fat te keq keto vitet e fundit po braktiset nga qytetaret e saj /pf/images/graemlins/frown.gif
Shume Korcare kane shkuar ne emigrim per te mos u kethyher me kurre ne vendlindje, dhe korca koto vitet e fundit nuk e ka me ate gjalleri qe ka patur me pare :cry:

Gigo

Primus registratum

I admiroj korcarët. Kam njohur shume korcare dhe kane qene te gjithe njerez te qete, te ditur edhe te dashur. Megjithate te thuash "parisi i vogel" kur duhet pune kolosale per tu bere paksa si "paris i vogel", eshte pak pordhacëri, apo jo? Pastaj kjo tregon edhe pak ndjenje inferioriteti ndaj te huajve. Po kujdes o korcare, kujdes!

soni2

Primus registratum

pse korçaret bine dekun me u martu ne shkoder

se shkodrant kur martohen e mrapan nuk dalin ma kun pa grune !!

korcaret jane te mira po nuk bajne me ne se dune me komandu e khsu ke ne ska!!!

une kam edhe mike goca nga korça qe jane shume te rrespektueshme dhe me flisnin per pasjon per korçen aq shume sa ma mbushen mendjen te iki kesajt rradhe te bej nja dy tre dite ne korçe dhe te shoh boboshticen eshte edhe nje hotel ku rrihet mire dhe lire 25 euro ne nate Goldy me duket pastaj me kane thene qe hahet mire kudo qe te vesh dhe afrimiteti me selanikun pogradecin eshte ne avantazh se nuk je i detyruar te rrish ne nje vend dhe te merzitesh !!!

ka shume gjera te tjera qe nuk po me kujtohen por me ngjallen kureshtje per me teper me erdhi turp kam leviz shume ne europe dhe kam pare pothuajse qytetet me te bukura dhe nuk kam vizituar ende te gjith shqiperine !!!

prochaine etape Litell Paris

pinkparadise

Forumium maestatis

Korca, nje paris i vogel /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Al-Punk

Still here

Ne nje foto qe kam pare te '36 paraqitej nje lokal korcar ku kishte shume vajza ne veshje mondane duke pire cigare ne pipa te gjata dhe me kapele strehegjere si te kohes. Padyshim qe Korca ka qene si Parisi i Vogel dikur. Ballo beheshin the ne Vithkuq, e jo me ne Korce...

Kuptohet sot eshte per turp Parisi i Vogel, vetem burra gjen neper lokale.

Catch-22

Primus registratum

Fundja ndonje te vertete do ta kete kjo puna e Parist te vogel. Pastaj korcaret gjithmone jane shquar per ate stilin fin te sjelljes, jeteses, fatkeqesiht kohet kane ndryshuar dhe 100 % korcare duhet ti kerkosh me qiri:)

Indulgence

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ne nje foto qe kam pare te '36 paraqitej nje lokal korcar ku kishte shume vajza ne veshje mondane duke pire cigare ne pipa te gjata dhe me kapele strehegjere si te kohes. Padyshim qe Korca ka qene si Parisi i Vogel dikur. Ballo beheshin the ne Vithkuq, e jo me ne Korce...

Kuptohet sot eshte per turp Parisi i Vogel, vetem burra gjen neper lokale.

[/ QUOTE ]

<font color="purple"> Jam vetem kurioze te di se si dhe nga e di Mandi ekzistencen e Vithkuqit?! /pf/images/graemlins/rolleyes.gif</font>

regele

Forumium maestatis

Mendoj se Korca ka qene Parisi shume i vogel! /pf/images/graemlins/smile.gif I benim qejfin vetes ne dhe na dukej vetja Paris...nje qytet tipik shqiptar ka qene, pak me i zhvilluar se te tjeret dhe hopa ne, njesoj si Parisi! Lushnja ka qene si New-York-u, Kavaja si San Francisco, Lezha si Los Angeles e Gjirokastra si Viena /pf/images/graemlins/smile.gif

regele

Forumium maestatis

E Pinko,, ku kujton se jemi qe shkruan kot, ne Paris e? /pf/images/graemlins/smile.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

[/ QUOTE ]
Une kam disa foto te tilla te gjysherve qe kane jetuar ne Korce ne ate kohe dhe mbaj mend fustanet e ballos te gjyshes time qe ishin te mrekullueshme. Vertet qe Korca mbahej si nje Paris i vogel dhe gjynah qe prej 60 vjetesh eshte cperfytyruar dhe ndryshuar ne nje qytet ordiner /pf/images/graemlins/frown.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

/pf/images/graemlins/eek.gif

ce moj ce !!!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Indulgence

Primus registratum

Belle! Thuhet "ce <u>me</u>, ce? /pf/images/graemlins/laugh.gif

E me mirë, de mirë AnaMavi! Fukarallëk, maskarallëk gjithandej hesapi... Si t'i shpetonte Korca e shkretë! /pf/images/graemlins/shrug.gif

Ehh sa here u ricikluan ato fustanet e shkrete te gjyshes, por edhe ata te hershmit e mamit... Vetem rroba banje nuk u bene se ishin prej mendafshi e shafoni. /pf/images/graemlins/laugh.gif

bob

Primus registratum

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif