Re: Konkurenca!!!!!!!!!!!
E kam thene edhe me lart qe cdo mendim eshte i drejte ne konceptin psikologjik boll qe ti ndryshosh kendin ose piken e veshtrimit (interpretimit ne ket rast)
Koncepte te tilla si psh , shkaterrimi i dickaje, fenomeni i konkurences se pa drejte, abuzimi ose mos abuzimi me ceshtjen fetare , jane fenomene qe une mendoj nuk i perkasin kesaj teme , e kam shpieguar edhe me lart , kam pershtypjen qe ne ket teme u hap koncepti i konkurences si fenomen psikologjik i njeriut dhe jo si fenomen i grup njerezve ( shteteve, komuniteteve, bashkesive).
pra nuk mund te diskutohet nje koncept psikologjik ne kend veshtrimin ekonomik , pasi ana ekonomike eshte pertej konceptit psikologjik dhe eshte nje fenomen derivant i konkurences ne procesin psikologjik.
Diku me lart kam folur per ate cfare e ben njeriu konkurent dhe derivatet e konkurences , ideja eshte e thjeshte ekonomia eshte fenomen i cili u zhvillua si pasoje e konkurrences dhe u zhvillua pikerisht per te percaktuar disa "dead line" qe duhet te arrijne njerezit, pra ne psikologji eshte nje "Joke" per te vene trurin ne pune dhe per te nxitur fenomenin e konkurences, ndoshta po shikoj kto dite qe eshte hapur nje teme e re "shperblimi" dhe jam i mendimit qe diskutime te tilla qe varen me pikesynimin e konkurences mund te zhvillohen edhe atje pasi shperblimi eshte nje koncept ekonomik por qe eshte nje katalizator i konkurences.
Ne kete teme me interes mendoj do te ishte studimi dhe diskutimi i fenomenit psikologjik "konkurence".
Besoj qe askush nuk duhet ta marre per ters faktin e spostimit te temes por mendoj se edhe mendimi i moderatoreve dhe inicuesve te temes perputhet me mendimin tim ne rast te kundert sic e kam permendur me lart liria per ti pare gjerat nga kende te ndryshme eshte e drejte per te gjithe, cfare kam shkruar mund te moderohet pa asnje paralajmerim. Thjeshte kam pershtypjen qe po shkojme ne drejtim te gabuar e do perfundojme te diskutojme temen:
"Perse shtyhen njerezit tek dera e autobuzit dhe nuk hipen asnjeri siper"