Kolonat zanore qe ju kane ngelur ne mendje!

b.k.

Primus registratum
Re: Kolonat zanore qe ju kane ngelur ne mendje!

Fillimisht postuar nga Wolf:
[qb] ....
Michael Nyman(Lezioni di Piano),Trevor Jones(Last of Mohicans),.....[/qb]
:thumbsup:

BJONDINKA

Primus registratum

nuk e di tani nqs mund te quhet kolone zanore po une vdes per ate tangon te filmi "arome gruaje" kur al pacino kercen me ate gocen e re .pastaj me pelqen muzika e padrinos;"chi mai" te jos profesionisti ,can't take my eyes of you " te ai filmi me julia roberts dhe mel gibson qe une spo ja mbaj mend titullin ,te gjithe kenget e mulin rouge sidomos ajo qe kendojne bashke nikole me ewan dhe se fundi "ain't no mountain higher " te filmi" il diario di briget jones" qe kendohet e dhe te filmi me s.sarandon dhe julia roberts ku s.sarandon vdes.u zgjata pak shume me duket /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Tironce_4_Ever

Primus registratum

hello
per mua me e bukura eshte
the soundtrack of THE LAST OF MOHICANS
the soundtrack of PADRINO

Sulo_Kapedani

Primus registratum

Per mua kolona zanore e "Kumbarit"(Godfather) eshte fenomenale.
Pastaj vjen "gladiatori" dhe ne vend te trete "udha e shkronjave".

ezhderha

Primus registratum

Kolone zanore qe me ka mbete ndermend kohet e fundit asht nga filmi "Frida". Muzike tane pasion...

Dhe s'mund te harroj muziken nga filmi "Lord of the Rings". Kur e ndigjoj me jep ndjesine e dickajet taman te lashte.

erdha-edhe-une

Primus registratum

ej popull degjoni THE LAST MOHICANAS ka edhe CD
eshte muzike hyjnore me te vertet-nganjehere mbetem pa oksigjen duke degjuar ate-thjesht te merr me vete!
tung

Alanis

Primus registratum

do thoja qe kolonat zanore te gladiatori jane unike

Edhe une them... /pf/images/graemlins/laugh.gif
per kolonat zanore te filmit The Last Of Mohikans e kisha fjalen!

roberto

Primus registratum

Grease me John Travolta dhe Olivia Newton Jones

Alanis

Primus registratum

Thashe "do thoja" sepse nuk mund ta them dot perderisa ketu nuk thuhet gje pervecse shkruhet.
:wave:
Last of mohicans :thumbsup:

J.P

Primus registratum

REQUEEM FOR A DREAM

Po te kisha mundesi do tja u kendoja!

romeo

Forumium maestatis

I fundit i Moikaneve ka muzike klas

master of puppets

Primus registratum

Nga filmi "the good,the bad and the ugly"
me clint eastwood,
ne skenen qe paraprin duelin tek varreza ne fund te filmit eshte nje melodi e titulluar
"the exstasy of gold" nga ennio morricone...
fantastike fare....

^Res-Cogitans^

Primus registratum

-Pianist,

-iN the name of the Father,

-Gladiator,

-Titanic (Horner...nqs s'gaboj)

- Ne filmat e Kubrick nenvizohen gati te gjitha ..

- The DEATH,absolutisht fantastike...(^=^).

Enion

Primus registratum

Sesso e fuga con l'ostaggio (The Chase) . Kam nja 6 vjet qe e kam pare kete film ne shqiperi. Eshte me Charlie Sheen. Me pelqeu shume muzika, qe se di a eshte kolona zanore apo jo, kur ne fund fare Charlie Sheen del nga makina dhe e vrasin. Ja nje foto e filmit:

009376.jpg

alinos

Forumium maestatis

Besoj Enio Morikone na ka bere te gjithe per vete. Kolona zonore e Zhos Profesionistit ka pushtuar zemrat e nje brezi, si edhe te atij me pas fale Down Low dhe kenges se tyre Heartless, me te njejten muzike.

Po ashtu Gladiatori, I fundit i Mohikaneve, Godfather, Gone in 60 Seconds, sidomos ajo e para jane shume te bukura.

Mua edhe kolona zanore e filmit Osama, prodhim afgan m'u duk shume e bukur.
Ne filmat e Kusturices ka muzike te bukur cigane.

Si perfundim do te thoja se dhe filmat shqiptare kane ne pergjithesi muzike te zgjedhur, qe gjithnje me ka pelqyer per dramaticitetin qe i shtonte figures. Hip hip urrah :thumbsup: per ne /pf/images/graemlins/smile.gif

p.s Harrova Twin Peaks, X-Files dhe Mission Impossible...

bebi

Primus registratum

enino morricone asht i madh. kolona zanore zhos profesionistit quhet: bacio dopo il tramonto.
un me kompozimet e tija jam njoft prej vellait, qe kur isha e vogel me cmendte me to...
po ashtu kolona zanore e "once upon a time in america", po ashtu e ennio morricones asht :wub:
pa permend godfather, te nino rota, un i kam 3 cd'te, e preferumja jeme asht pervec godfather theme, asht e katerta te cd'ja e pare, dmth pjesa kur corleone kercen me te bijen ne darsmen e saj.
shqipja e andeve po ashtu e morricones asht amelci e gjalle.
kur me kujtohet morricone, e rota, nuk m'bjen n'mend ma per asnji tjeter.

un morriconen e du fort mandej, se ka ba kolonen zanore te "il buono, il brutto e il cattivo". /pf/images/graemlins/tongue.gif
Kam vdek per te e vogel i di tan batutat permendsh ala /pf/images/graemlins/laugh.gif

"che bello e, sapere che c'e' un caldo piatto di minestra che ti aspetta da qualche parte" - (il brutto tuj rrejt)
"tieni, aiuta a digerire" - (il buono qe e kuptoj rrenen tu i zgjat nji sigar) /pf/images/graemlins/laugh.gif

pianisti e te tjeret qe kane muzike klasike (si ne ket rast chopin) ndoshta sepse ka ken edhe historija e trishtushme, mu ma con moralin poshte, shum poshte... :cry: ndersa morricone psh m'ndez emocione... :wub:

regele

Forumium maestatis

Number one: Muzika e filmit Shindler's List, ne menyre te vecante, melodia ne fund te filmit, kur cdo gje merr ngjyra!
2. Muzika e filmit: Arizona Dream, regjia Emir Kosturica, Kenga: This is a film - Goran Bregovich dhe Iggy Pop;
3. E githe kolona zanore e: "Blues Brothers";
4. Te gjithe filmat ku muzika eshte e Enio Morricones!