Kam problem me kompjuterin

genci#2

Primus registratum
Re: Kam problem me kompjuterin

nje koleg me tha qe eshte normale ne win98 e winme. varet nga stack(64kb) te cilin disa aplikacione e konsumojne, pa rikthim pas mbylljes se tyre!! po te jete keshtu jam me i qete.

genci#2

Primus registratum

tani, u be kaq kohe qe po me punon per mrekulli. i kam pezulluar norton antivirus, dhe kam lene norton cg dhe norton is. nuk di a bej mire te heq norton av. mbase eshte me mire te heq is e te le av. ?? dmth kishe te drejte beso, ishte ngarkim i çastit. gjithe te mirat.

gjekec

Primus registratum

Dearr Nerd, vajta tek hp.com te update sound drivers dhe mu zhduk kjo volume control button sa e instalova driverin sdi ca ti bej ****** me ka len shurdh 3 dite...

"Pls kujdes me fjalorin"

gjekec

Primus registratum

O guxhako po un t'dija grup ti ca paske qen o burr, nejse ket problemin e rregullova vet kam nejt 2 dite ne internet per te marre vesh qe duhet te Remove gjith driverat e multimedia video/game/audio ne Safe Mode :rolleyes:

GuJack20

Primus registratum

Hajt mos e vrit mendjen se nje fjale te vogel ndryshova... me behet qefi qe e paske zgjidh si problem. :thumbsup:

genci#2

Primus registratum

tung, te gjitheve!
pas kaq kohesh, munda te nxjerr edhe nje problem tjeter nga pc. bera formatim te hd kryesor 6gb. pas saj me dalin probleme me driverat. sidomos me ate te matrox. me duket se kam shkarkuar ate te duhurin nga matrox.com, por me krijon probleme me desktop, ngjyrat etj. kur e heq driverin punon rrehullisht por me ngjyra te varfera 16-ngjyra. po keshtu nuk me gjen cd-rom sekondar(kam edhe masterizator). me mjafton te çaktivizoj driver matrox per te mundur te punoj ne pc. si t' ja bej?
ka ndonje gje qe mund ta bej vete? apo duhet tekniku?
shnet, wherever u are!

Sulo_Kapedani

Primus registratum

Genci#2 mos u merzit.
Hape kutine metalike te PC tend.
Lexo me kujdes cfare shkruan tek karta grafike edhe mbaje shenim emrin dhe numrat qe ka ajo.
Pastaj kerko drivera per te tek driverforum.com edhe bej download per OS tend konkret.
Gjithashtu shiko mire jumperat tek Cd- sekondar qe te jete ne Slave mode se smund te jene te dy Master kupto?
Shendet.

genci#2

Primus registratum

aleeeeee!
flm! ja dola te ve driverin e duhur. e kisha une fajin qe i kisha syte ne b.... me ndihmen e Drive Rescue gjeta edhe files te humbura. e keqja eshte se shume nga to nuk m' i hap fare ose pjeserisht. megjithate me behet qejfi per ndihmen tuaj. per hiç qesh duke lene nja 50 a 60 euro kot.

genci#2

Primus registratum

por zgjidha edhe problemin e cd-rom qe nuk ma lexonte fare(lexonte vetem masterizatorin).
tek paneli i kontrollit-proprieta ishte me pikepyetje te verdhe pci scsi bus controller. instalova driverin dhe ma lexoi pernjehere cd-rom. me vjen inat qe filet e gjetur nga drive rescue i shoh te demtuara ose hiç. te jene te demtuara, apo te mbishkruara, apo ka ndonje marifet tjeter?!

Faust

Primus registratum

O cuna !!! Gjeni kte te timen tani se une u bona nji vit dhe nuk po i jap dum.
Me fiket windowsi.
Duke punuar me cfaredolloj programi dhe ne cfaredolloj orari dhe pas cfaredolloj kohe nga ndezja e kompjuterit i teket dhe fiket pa me dhene asnje shkak dhe per me teper pa pasur kohe te beje sinkronizimin e fileve qe ka ne ram. Pra humbje te dhenash. Nejse problemi eshte: KUSH MUND TA KETE QE NUK PUNON NE RREGULL?
i KAM NDERRUAR : memoriet ram, HD, skeden video, skeden meme,ushqyesin, procesorin,cdrom, skede rrjeti, dhe ndonje gje tjeter qe mund te kem harruar. Pra shkurt mund te kisha bere nje kompjuter te ri me ato qe i kam nderrua por prape nuk punon.
Por kujdes!!! Une perdor dhe linux. Ne linux ecen shume mire. Mos ka ardhur koha te mos e perdor me windowsin ????
NDOSHTA!!!!
PRES PERGJIGJE CUNA DHE GOCA

Faust

Primus registratum

O cuna !!! Gjeni kte te timen tani se une u bona nji vit dhe nuk po i jap dum.
Me fiket windowsi.
Duke punuar me cfaredolloj programi dhe ne cfaredolloj orari dhe pas cfaredolloj kohe nga ndezja e kompjuterit i teket dhe fiket pa me dhene asnje shkak dhe per me teper pa pasur kohe te beje sinkronizimin e fileve qe ka ne ram. Pra humbje te dhenash. Nejse problemi eshte: KUSH MUND TA KETE QE NUK PUNON NE RREGULL?
i KAM NDERRUAR : memoriet ram, HD, skeden video, skeden meme,ushqyesin, procesorin,cdrom, skede rrjeti, dhe ndonje gje tjeter qe mund te kem harruar. Pra shkurt mund te kisha bere nje kompjuter te ri me ato qe i kam nderrua por prape nuk punon.
Por kujdes!!! Une perdor dhe linux. Ne linux ecen shume mire. Mos ka ardhur koha te mos e perdor me windowsin ????
NDOSHTA!!!!
PRES PERGJIGJE CUNA DHE GOCA

Faust

Primus registratum

Ah dhe dicka. Kete problem ma jep si me win 2000 dhe me win xp dhe win xp e kam provuar me tre cd instalimi te ndryshem. Helppppppppppppppppp
ose jo nuk ka shume rendesi se po filloj te perdor linux nime. Shnet e respekt!!!

genci#2

Primus registratum

lum si ti, gjako! behet si puna e duhanit kompjuteri. po e fillove mire, s' e len dot. me mire te mos e fillosh fare. po ec e rezistoi se!

engjelli

Forumium praecox

edhe une kam nje problem me kompjuterin.

ishte nje dite e bukur qe po degjoja muzike dhe kisha deshire te hapja kompjuterin qe te degjoja duke punuar me te. Po papritur ai su hap... domethene ai u ndez po ne ekran nuk me shfaqte gje.. zakonisht kur ndizet ai ben dy beep beep njeri pas tjetrit. po ksaj rradhe nuk e beri.. e ristartova dhe u hap normalisht...
mbaj nje far kohe me ndodh e njejta gje.. po kesaj rradhe nuk hapet fare as me ristartim as me gje...
une kam pershtypjen se eshte djegur ndonje gje brenda... se ai fiket disa here nga heqja e enrgjise elektrike.. domethene kur ikin dritat se une nuk kam OPS.

ju si mendoni eshte djeguar apo ka ndonje problem tjeter.... dhe neqoftese eshte djeguar cfar pjese eshte djegur???

shpresoj te me jepni pergjigje.

Besnik Bleta

Forumium praecox

Nëse nuk dëgjon më beep-et e fillimit duhet fillimisht të dyshosh, edhe të lutesh, që të jetë djegur transformatori-ushqyesi (power supply). Kot për sport, provo prizën e murit (duke futur dy gishta?) që të sigurohesh që ke rrymë atje.
Me një indikator provo nëse punon ushqyesi. Nëse po, provo me një voltmetër apo multimetër, nga ata të thjeshtët që shiten në tezga, nëse nga daljet e transformatorit (ato që ushqejnë motherboard-in dhe të tjera yçkla të kompjuterit) jepen voltazhet e pritur. Nëse po, atëherë duhet të dyshosh se motherboard-i të ka lënë shëndenë.
(Shit happens, siç tha njëri...)
Nëse jo, provo të ndërrosh ushqyesin me një tjetër, minimumi me po atë fuqi sa i djeguri, në mos edhe më të madhe.

Tërë këto prova vlejnë po të jetë se nuk dëgjon beep-et e fillimit.

engjelli

Forumium praecox

shpresoj te jete ushqysi... se aty poshte jep drite kur ndizet... aty afer celsit

Faust

Primus registratum

He He lale........
Une punoj me te per nja ore dy tre kater pese pa me ndodhur gje fare dhe kur i teket me fiket.Nuk reshte se me fiket ne fillim e nuk ndizet me.Keshtu qe problemin me shkuar me tester apo me indicator rryme nuk egziston. /pf/images/graemlins/smile.gif )))
Megjithate flm per sugjerimin. Kjo do te thote qe lexoni dhe mundoheni te jepni mendimet e juaja.

GuJack20

Primus registratum

Per Faust: Problemin tend e kam pasur edhe une njehere me nje kompjuter. Nuk kam arritur ta zgjidh dhe vetem kur e nderrova dhe i futa nji WinME atehere ai punonte OK. Tipi te cilit ja shita s'eshte ankuar asnjehere. Mendoj se edhe ti duhet te veprosh keshtu (ose po se e gjen veten mire me Linux atehere mbaje).

Per Eden: Problemi yt nuk eshte problem ushqyesi, perderisa ai e ndez driten dmth se ushqyesi punon. Une them ta hapesh dhe levizi te gjitha pjeset nga fillimi, domethene hiqja dhe vija perseri. Lut zotin mos te kete ikur noi procesor!

Seriozi

Primus registratum

Si mund te ndryshoj nji emer te nji dosjeje.Mbasi hap Documents and Settings kam tre dosje : All Users dhe dy te tjera te cilave dua t'ju ndryshoj emrin.Sa here perpiqem te beje nji gje te tille PC me thote:Kjo eshte nji dosje sistem Windows qe nevojitet per te ekzekutuar Windows.Kjo dosje nuk duhet zhvendosur apo riemëruar.Brenda kesaj dosje ka dosje te tjera si:Cookies,Menu Start,User Data,java,My documents etc.
A duhet te instaloj nga e para Windows apo ka ndonji rruge tjeter.