Kam problem me kompjuterin

alb master

Primus registratum
Re: Kam problem me kompjuterin

Flm SkinArt do ta provoj edhe ate i her .
Sa per Poci dhe Filani AMD i ka rene ne koke (tamam).
Sa per update kompjuterin e bej update 3 her ne jav per cdo gje .
Natyrisht qe viruset kan dhen prov qe sndalohen dote kollaj. Por po mundohem ta mbaj sa me ne kontroll kete problem.(megjithse nuk ka te pushuar)

peaceeeee out

SkinArt

Primus registratum

Winrout provoje per te pare dhe per te mbyll portat mos harro jo per te heq vir

Furor Aquila

Primus registratum

Jo, mor AMD nuk na mbetet hatri ne....por mos harro se jemi shqiptar, dhe si shqiptar duhet te themi dicka....bile na mbetet hatri neqoftese nuk themi dicka. Ti nuk je sekretari/ja personal/e e albmaster-it dhe ne e beme per gallate...Nuk e di se sa e do kompjuterin albmasteri dhe me falni neqoftese ofendova kompjuterin. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

X-GoodBoy

Primus registratum

Albmaster per firewall kunder sulmeve provo nje here ZoneAlarm. Eshte shume i mire. Po e mora nga Kazaa, merre Pro se e gjen edhe nga te sulmojne. C ya

genci#2

Primus registratum

hey...
kam nje problem me deframmentazione disco. nuk mbaron asnjehere. shkon deri ne 3-4% dhe rifillin perseri. lexova ne nje sit a forum qe duhet te mbyll programet ne funksionim ne background e ato automatike. po e njejta situate. nuk jam ne gjendje te bej defragment. kam perdorur qofte ate te microsoftit qofte ate te norton. nuk di si te bej. nuk jam expert ne pc dhe nuk jam i sigurte nese kam mbyllur me te vertete tere prog. e duhura. mos me spjegon dot njeri si te bej? gjate kesaj kohe disku ka arritur "48% fragmented". falemnderit. eshte sensacion i çuditshem t'i drejtohesh shqiptareve kompetente ne diçka. faleminderit!

Besnik Bleta

Forumium praecox

Bëj një rinisje të Windows-it dhe pasi ka përfunduar kjo, shtyp Ctrl+Alt+Del. Kështu do të të shfaqet "Windows Task Manager". Kliko "Applications" dhe duke zgjedhur secilin prej programeve e më pas klik tek "End Task" do arrish ti mbyllësh të tërë.

Për më tepër shanse, çinstalo tërë paketën Norton.

Para se të bësh çfragmentim, bëj një analizë, nëpërmjet funksionit përkatës të programit "Disk Defragmenter" të Windows-it.
Nëse makina nuk arrin të përfundojë analizën, do të thotë që ose disku ose programi nuk reagojnë siç pritet. Uro që të jetë faji i programit.

Si hapa të tjerë, por pa lidhje kronologjike me sa më sipër, shih në CMOS Setup nëse zërat korrespondues për trajtim hard disku janë plotësuar saktë. Mbase kjo do bërë e para.

Defrag thjesht ngrin apo të nxjerr ndonjë mesazh gabimi?

P.S. Hiqe mendjen nga sensacionet, përqëndrohu tek hard disku /pf/images/graemlins/tongue.gif !

genci#2

Primus registratum

flm. besnik! ja dola!
kam hequr picirin 3-4 dite e nete duke pritur. tani e bera si me the ti dhe gjeta nja 15 prog. ne background(!). i mbylla nje nga nje dhe ja dola te defragmentoj qofte me ms qofte me norton. krijova edhe space ne hd , nja 800 mb. ne fakt me duket se hapsira qe me kishte mbetur(nja 450mb) nuk lejonte manover per swap files e buffer dhe me çonte ne tilt pc-ne. dmth shume falemnderit. hapi tjeter me sugjeruan te bej partition per nje tjeter directory. gjithe te mirat.

p. s. nga emri(po qe i verteti) me dukesh durrsak.

Besnik Bleta

Forumium praecox

Asgjë!

Nuk di pse të do të të nevojitej një tjetër ndarje në HD, në mos për një tjetër OS, (QNX, Linux, FreeBSD etj.) Mbarëvajtja e HD tënd është në dorë të kujdesit tënd. Po qe se ti i bie me top një ndarje, po njësoj do vazhdoje edhe me dy amë tepër. Është si puna e një magazinieri që meqë e ka magazinën rrëmujë, t'ia ndajmë më dysh a tresh se mbase vë rregull... /pf/images/graemlins/smile.gif

P.S: Bletë ka edhe gjetkë veç Durrsit. Cërriks me rrënjë Kurveleshi. /pf/images/graemlins/wink.gif

genci#2

Primus registratum

tungjatjeta te gjitheve!
kam installuar nje hdd 60gb sekondar, duke pasur nje hdd 6gb primar, memorie 256mb, e nje masterizator samsung 48x24x48. doja te dija si t'i organizoj me mire programet ne hard disqet, mbasi kam tere programet ekzistuese ne primarin. mos eshte me mire te le vetem SO ne primarin per formatime te mundeshme te mevoneshem. nese eshte me mire keshtu, si eshte me mire t' i spostoj programet, thjesht me seleksionim e spostim ne explore rersouces apo...? po roxio eshte program per te qene, pasi ma kane installuar me masterizatorin apo eshte me mire nero? kam nevoje per keshillat tuaja te dobishme. falemnderit!
gjithe te mirat te gjitheve.

Besnik Bleta

Forumium praecox

Fakti që HD i fundit është 10 herë më i madh dhe që e ke blerë së fundi do të thotë të ofron më shumë jo vetëm thjesht si kapacitet por edhe në aspekte të tjerë, të themi shpejtësi rrotullimi RPM. Ndaj po të isha në vendin tënd do përdorja vetëm 60GB, atë të vjetrin mund ta përdorësh për të ruajtur të dhëna që nuk i gjen lehtë.
Nuk di nëse mundesh thjesht të zhvendosësh programet prej njërit tek tjetri. Kam frikë se do të duhet t'i riinstalosh...
Për CD shkrojtësin, shih nëse Smasung për modelin përkatës këshillon njërin prej tyre. Nëse Samsung-u i do të dy njësoj, shih se cili është më i freskët, Nero apo WinCD nga Roxio. Ose fundja provoji të dy dhe shih se kush të kënaq më tepër.

genci#2

Primus registratum

falemnderit, besnik! :thumbsup:
harrova te pyes edhe per nje gje tjeter. tekniku me tha qe per pentium celeron siç eshte i imi, tashme nuk ka skeda video ne treg pasi jane te tere tip pro, te cilet motherboard nuk i mban dot. une kam matrox m-200. te jem kaq vone? me nje pentium celeron? per sa i perket SO, bej mire te mbaj win98 meqe eshte me i "lehte", apo me mire xp? apo eshte subjektive?
shendet!

Besnik Bleta

Forumium praecox

Nuk besoj se ka një lidhje midis procesorit dhe kartës grafike. Hape vetë makinën dhe shih nëse ke një vend AGP dhe/ose një vend PCI bosh. Po pate, duke futur këtu edhe rastin që të të duhet ta lirosh duke hequr kartën Matrox të tanishme, atëherë nuk duhet të kesh problem të instalosh një të re. "Pro"-ja që të ka thënë ai miku nuk nënkupton asnjë standart që ka të bëjë me kartën/kartat grafike. Thjesht, ...karrem!
Nuk di se ç'karakteristika ka Matrox-i tënd, por ki parasysh që një PCI apo AGP me 64MB video RAM, e gjen të re me diçka tek 60 apo 70 Euro. (Të paktën këtu në Greqi) Dhe 64 MB të dalin e të teprojnë për DVD e AutoCAD fjala vjen.
XP do të të duhet ta blesh. Dhe ka fjalë për licensa të çuditshme nga MS për të.
WIndows 98 po vjetërohet. WIndows 2000 s'do ishte keq.
LINUX është në modë po do punë, dhe varet nga nevojat e tua specifike nëse do gjeje programet që punon në Windows edhe për Linux, apo të ngjashëm.

Besnik Bleta

Forumium praecox

Lidhja e mëposhtme të çon në një artikull interesant, (të paktën për mua), që do të mund të të ndihmonte për të sqaruar mëdyshjen: Windows 98 apo Windos XP? Apo diçka tjetër?(Do shtoja unë.)

http://www.hevanet.com/peace/microsoft.htm

Aty do gjesh një paraqitje të goditur për atë punën e karremit që të përmenda dje.

blendiys

Primus registratum

Une kam nje Compaq Presario (win Me)
por sic dihet jane Pc per perdorime vetiake dhe gjithashtu me shume probleme,por eshte shume i thjeshte per ta personalizuar (me falni per termin),

shqipe

Primus registratum

per nje sistem operativ nuk ka shum rendesi sa ram ka scheda grafike por sa ram ka komputeri. win98 punon edhe me me 32mb (kuptohet qe me shum jan me mir eshte) ndersa win 2000 e me te voneshmet duan nji minimum prej 128 ram (qe te punojne mire). mua me kan punuar mir win98 dhe win2000 me skede grafike 4 mb.

genci#2

Primus registratum

me ka lindur nje problem qe nuk e gjej dot as ne "zgjidhje problemesh" te microsoft-it e as tek libri "windows' troubleshooting". mbas nja dy ose tre oresh internet, fillojne te shfaqen ndryshime ne grafiken e aplikimeve te hapura, qofte ne aspekt, qofte ne shkrimet, qe transformohen ne bold, ndersa shigjetezat e vogla e te zeza te butonit "back" dhe "mail" te browser-it shnderrohen ne...6!! browseri i explorer, messenger-at e y! dhe ms si dhe norton doctor fillojne te ndryshojne ngjyren dhe shkronjat. kur klikoj start nuk hapet kolona vertikale, por po te zvarris mousin siper shfaqen kartelatnjera pas tjetres ne blu. disa programe bile nuk funksionojne dhe me shpie ne crash qe me detyron ta mbyll programin ose nuk jam me ne gjendje te komandoj asgje e detyrohem te heq spinen ose te shtyp reset tek tower. nuk di a eshte çeshtje memorie ram apo konflikt me programet e sigurimit ne background. ne shume forume qe kam shetitur nuk e gjej kete problem, dhe sinqerisht nuk di as si ta kerkoj ne google. s di ç' te them! mbase norton me komplikon jeten, siç me kane thene. messengerat mbase shkojne ne konflikt. kur kam winmx hapur nuk shoh me shifrat e "time left" e te shpejtesine. duket tamam çeshtje memorie. s gjej zgjidhje. mbase e ka hasur ndonjeri kete problem, dhe din te me jape ndonje keshille. kur mbyll nje ose dy prog. sikur lirohet pak memorie, e me jep diçka nga objektet e zhdukura. duket humbje memorieje progresive. ???
gjithe te mirat!

GuJack20

Primus registratum

Genci.... ai problem me ka ndodhur edhe mua disa here...me kompjutera te klienteve qe i sillnin ne servis. Une nuk kam arritur te gjej zgjidhje tjeter perveç formatimit dhe instalimit te windows nga e para.

Futi nji format shpejt e shpejt.

Besnik Bleta

Forumium praecox

Ka diçka që duhet ta sqarosh: ndryshimet që sheh vijnë nga ngarkesa e tepërt e dhënë për procesim apo nga dëmtimi i Windows-it?
Sepse, Gujack me të drejtë të rekomandon format dhe instalim të OS dhe gjithë programeve të tjerë nga e para, por kjo do ishte zgjidhja e fundit dhe nëse vërtet të është dëmtuar Windows. (Për Gujack kjo është e lehtë, dhe për mua, se nuk mbaj mend më se sa herë më është dashur ta bëj)
Por, meqë thua që duke mbyllur disa nga programet situata sikur ndryshon, atëherë mund të jetë jo dëmtim i Windows, por thjesht ngarkesa e çastit që e bën makinën të fillojë nazet. Që dmth, po qe se ti je në internet, njëkohësisht ke një program që po luan mp3, ke dhe tre a katër programe që monitorojnë kompjuterin tip Norton, doktor apo infermier, dhe papritur të vjen edhe frymëzimi ti futësh një seancë chat-i, ndërkohë që i ke dhënë urdhër makinës të zbresë versionin e fundit të një loje nga një ftp...këto janë pak si tepër për çdo kompjuter me karakteristika të rëndomta. Dhe zgjidhja e vetme do ishte të punosh çdo herë me programin e domosdoshëm, pa konsumuar kujtesë me foto për background e të tjera xhingla si këto.
Mund të sigurohesh që është kështu, me anën e Window Task Manager, (që duhet ta mbash mend prej herës së kaluar): nëse futesh tek menuja Performance do shohësh se sa % të CPU dhe kujtesës po shfrytëzohet në momentin që fillon të shfaqet problemi tënd. Po qe se këto janë në vlerat 100 %, kjo do të thotë që e ke ngarkuar makinën më tepër se ç'mund të ngrejë.
Nëse problemi të shfaqet pavarësisht se sa programe janë aktivë në një çast të dhënë, atëherë provo të instalosh Windows, por pa formatim, thjesht duke mbishkruar atë aktualin, pasi të kesh zbrazur ato që të duhen prej My Documents dhe desktop, sepse ndryshe do ti humbje. Nëse edhe pas kësaj, vazhdon po e njëjta gjë, atëherë formatimi mbase të shpëton.
Sikur ke dy HD tani apo jo? Instalo Windows tek i madhi dhe shpërngul tërë përmbajtjen e të voglit te ky. Po qe se do të vazhdosh me Windows.
Por mund të shohësh edhe mundësinë e braktisjes së Windows. Sapo kam instaluar Red Hat 7.2 dhe nuk duket keq.

Për dijeni, makina ime ka një procesor P4 1.5GHz, 768 MB RIMM (Rambus), 64 MB kujtesë video dhe po qe se jam duke parë (dëgjuar) një DVD dhe futem në Internet (dial-up i thjeshtë) dhe kam edhe CDEx duke punuar , e shoh DVD të fillojë numrat ose shfletimin të ngecë nga pak. Nëse makina jote është akoma më modeste se kjo timja, mos u çudit për mënyrën se si reagon ndaj ngarkesës së madhe.