Kam humbur,vellezer,kam humbur!!!!!!!

pertejdhnjak

Primus registratum
Kam humbur,vellezer,kam humbur!!!!!!!

Kur isha ne Greqi quhesha THANAS!!!!!!!! Pastaj ika ne Itali por askush nuk me pyeti per emrin!!!!!!!!Ne Belgjike shtiresha si i perndjekur nga politika e atehershme shqipetare,nen nje emer te rreme!!!!!!!!!!Ne ANGLI NDERROVA EMRIN,FENE,DHE KOMBESINE!!!!!!!!!!Kam humbur vellezer,bashke me mijra shipetare te tjere!!!!!!!KAM FILLUAR TE BESOJ i verteti "une" NUK KA EGZISTUAR KURRE!!!!!!???? :confused:

jula

Primus registratum
Re: Kam humbur,vellezer,kam humbur!!!!!!!

Po qe se i verteti "TI" nis e mbaron ne nje dokument zyrtar apo perkatesi fetare, ka shume mundesi te mos kesh egzistuar kurre! /pf/images/graemlins/tongue.gif

omak37

Primus registratum

I verteti yne mbetet vetem brenda nesh.Ato ndryshimet ti i ke bere per arsye ekonomike,se te ka zene halli kur thone shqiptaret.Karakteri dhe personaliteti jot nuk duhet te ndryshojne.Eshte e vertete qe emri eshte simboli i nje njeriu,dhe çdo njeri duhet te jete i denje i emrit dhe mbiemrit qe mban,sepse kur ne bote ke humbur gjithçka materiale e vetmja gje qe ke per te qene krenar eshte emri yt,identiteti yt,qenia jote.
Or mik,ti duhet te jesh i qarte me veten tende,nese shpirti yt,ndjenja jote,zemra jote eshet akoma ajo e para,ajo qe ke pasur ne Shqiperi.Nese ajo nuk ka ndryshuar atehere emri per ty eshte vetem nje fjale per te te thirrur per te mos te ngaterruar nga te tjeret.
Nese ti bashke me emrin ke humbur dhe krenarine tende si ai qe je,atehere rikthehu ai qe ishe sa s'eshte vone.

shine*

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb] Po qe se i verteti "TI" nis e mbaron ne nje dokument zyrtar apo perkatesi fetare, ka shume mundesi te mos kesh egzistuar kurre! /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Tamam :thumbsup:

Mirditor

Primus registratum

Vallahi ka tdrejt ky shoqi me emnin Ton se kur hika njiher me pushue e po basha humor me do turq nTurqi sa nuk ma paten da kaptenen mdysh.

pertejdhnjak

Primus registratum

Fillimisht postuar nga anetari:
[/qb]
S'po arrij te kuptoj se cfare kerkon nga anetaret e forumit? :shrug: [/QB][/QUOTE]
wake up and smell kafene!!!!!!!!!

Nadia81

Primus registratum

nje nga gjerat qe ne shqiptaret kemi filluar te humbasim eshte patriotizmi.Se pari shqiptaret ne Greqi detyrohen te behen greke per hall te dokumentave.Ne vendet e tjera te Europes kuptohet qe vazhdon diskriminimi ndaj shqiptareve dhe kjo per mendimin tim prape per fajin tone.Eshte me se e arsyeshme qe TONI ketu te jete ne krize identiteti dhe te mos dije kush eshte dhe nese ka ekzistuar ndonjehere!!!!Sipas meje,perpiqu fort te kujtosh emrin tend te vertete(e di qe do tja dalesh).Sa per fene ajo eshte subjektive dhe mund te ndryshohet pa problem nese dikush beson ne nje fe tjeter.Kombesia eshte akoma me keq dhe nga te treja eshte ajo me e pafalshmja qe ti e ke ndryshuar:)))
PS:Si ishte MATRIX 2???Ia vlen ta shohesh apo jo?

AnaBlue

Forumium maestatis

Kurse une nuk kam humbur duke nderruar emrin, fene, etj. etj. sepse nuk i kam ndryshuar, por ato qe me kane njohur vite me pare duke filluar nga mami im dhe me takojne tani me thone se nuk jam ajo qe kam qene me pare, pra kam humbur vehten time. Kjo eshte me keq /pf/images/graemlins/frown.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

AnBlue, te tere kemi ndryshuar, njerezit ndryshojne, kemi ndryshuar edhe ne qe nuk kemi levizur kembe prej ketu ku jemi, jo me ju qe u eshte dashur te nisni nga e para.

Ne, cdo dite humbasim nje pjese nga vetja, kjo per pjesen pesimiste, por fitojme dicka me shume, fitojme eksperience, nuk ia vlen te ndalesh e te mendosh ndryshimet kur ti je e kenaqur me veten dhe njerezit me ty.

Natyrisht, kur nuk jeton cdo dite me "ta" do dukesh e ndryshme, keta te mite thone qe une s'kam ndryshuar fare /pf/images/graemlins/laugh.gif mbase duhet te iki te me shajne /pf/images/graemlins/laugh.gif

pertejdhnjak

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nadia81:
PS:Si ishte MATRIX 2???Ia vlen ta shohesh apo jo? [/QB]
Nese e ke pare MATRIX 1 eshte gjynah te humbasesh kte te fundit!

sweet eda

Primus registratum

per te humbur krejt s'e besoj se mund te kete ndodhur, por nese e ndjen brenda vetes qe s'je me ai i pari atehere I think you have to ask yourself inside: a jam une Toni(apo filani, se emrin e vertet asnjeri s'ta di)?nese i pergjigjes kesaj pyetjeje, besoj se kjo do te te mjaftoje te gjesh vetveten.

AnilaM

Primus registratum

Tony ,dhe un kom pas jetu ne Greqi ne Austir ,ne tani nodhem k`tu ne Angli,dhe as i her se nryshova emrin apo besimin.As kerkush nuk t`ka detyru me nryshu ,ti vet ke dash.
Kur nje grek m`boni i pytje,:pse shum shqip..kan nryshu emrin e fene ,un ju pergjigja :ishit ju qe i inponut ne k`et gje.Po pse ju( un dhe burri im)nuk ju nryshum si dhe shum te tjere ,..me te qeshur i thash se ram ne njerez te kulturum qe s`merreshin me k`to budallalleqe.Por ne fakt ishim ne te paret qe nuk ju dham arsye apo shkak.Po te dije te komunikoje ashtu siq duhej ishte e pamundur qe te te ndryshonin,pavarsisht se shumve nuk i pelqente por ne asnjeher su bom "viktima" e idiotizmave te tyre.
Megjithse ju jeni nder ato te shumte"viktima nga hali" ju brenda vetes suaj jeni po tony(a si e ke emrin),por nese ju keni humbur besimin ne vetvete ato po ne vetevete do ta rigjesh,mjafton te kesh vullnet.
PS. Ne se ke njeri ne greqi kerkoju atyre te te informojne rreth nje filmin serial qe jepet ne satcionin antena1 ,(dashuria erdhi nga larg)ku un kam fatin ta ndjek pasi nje komshiu yn grek ka (kutin NOVA).

pertejdhnjak

Primus registratum

Vertet i vleresoj mendimet e dhena ne kete teme.
Por problemi qe shtrova une nuk eshte thjeshte personal.
Shqipetaret qe jetojne ne Angli,ne vecanti,besoj se e kuptojne ku dua te dal une.

Skam emer

Primus registratum

Emri s'eshte thjesht nje vegel komunikimi qe e kemi krijuar per lehtesi kur njerezit filluan te jetonin sa me afer njeri tjetrit. Dhe mbiemri filloi te perdorej rreth shek XVIII thjesht per te dalluar prej atyre qe mbanin te njejtin emer. Emri s'ka te beje fare me identitetin e dikujt pascka se ne perpiqemi ti bashkangjisim te dyja.
Dikush mund te quhej edhe "Bashke me Eren" ose "Vallzim me Delet" dhe ky emrtim s'do e ndryshonte aspak ate person nqs do e kishte emrin Ermal apo Elton.
nqs ti e ke llafin per ndryshimin e identitetit qe shume emigrante pesojne ajo eshte si rrjedhoje e perpjekjes per tu asimiluar ose deshires per t'ju bere pjese e shoqerise ne te cilen ke emigruar ne menyre qe mos te cilesohesh si "dele e zeze" por te perfitosh te gjitha te drejtat qe qytetaret e asaj shoqerie gezojne. Kjo ndodh pothuajse me te gjithe emigrantet packa se ne dosa te ndryshme.
Kur largohesh prej vendit tend te lindjes (dhe te formimit si njeri)eshte shume e veshtire te vendosesh se ku do jete "besnikeria juaj", tek vendi i ri ku po perpiqesh te ndertosh nje jete te re apo tek vendlindja, dhe tere jeta do te te shkoje duke u perpjekur te gjesh balancen mes te dyjave.

bona

Primus registratum

toni

toni pse te ka ndodhur ty kjo s'do te thote se i ka ndodhur te gjitheve . pastaj no ofense por une mendoj varet ne radhe te pare si e trajton ti veten dhe ashtu te trajtojne te tjeret. nga experienca ime kam pare shume shqiptare qe jane rrugeve por kam pare dhe shuuuuuuume qe jane me shkolla dhe me pune te mira dhe me te mira se shtetasit ku jetojne dhe nje dite jam e bindur qe dhe ne shqiptaret do krijojme neper bote kompanite tona . deri dje kam qene pak pesimiste per kete tani ndihem ndryshe.
per ata qe jetojne brenda atje ka shume dyshime sepse nuk i jepen shume mundesira.

pertejdhnjak

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] toni

toni pse te ka ndodhur ty kjo s'do te thote se i ka ndodhur te gjitheve . pastaj no ofense por une mendoj varet ne radhe te pare si e trajton ti veten dhe ashtu te trajtojne te tjeret. nga experienca ime kam pare shume shqiptare qe jane rrugeve por kam pare dhe shuuuuuuume qe jane me shkolla dhe me pune te mira dhe me te mira se shtetasit ku jetojne dhe nje dite jam e bindur qe dhe ne shqiptaret do krijojme neper bote kompanite tona . deri dje kam qene pak pesimiste per kete tani ndihem ndryshe.
per ata qe jetojne brenda atje ka shume dyshime sepse nuk i jepen shume mundesira. [/qb]
Ku jeton ti Bona?Ne realitetin shqipetar apo in a perfect world?????????

bona

Primus registratum

realiteti im eshte ky per arritjet e shiptareve:

E eshte shkenctar tjetri po ben PHd
N dhe dy vjet po behet medical doctor
E sa u pranua ne shkolle per avokat( e ka maru nje)
L po behet ekonomiste
R ka mbaruar ekonomikun ne shqiperi dhe ka marre te gjitha licencat dhe punon stock broker ne wall street
E po mbaron ne Columbia University masters ne computer science
so Toni te gjithe e shikojne realitetin me syte e tyre.
kush ka qene zotni ne tirane esthe dhe zotni ne americe.
secreti eshte me punu e me mesu fort.

pertejdhnjak

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] realiteti im eshte ky per arritjet e shiptareve:

E eshte shkenctar tjetri po ben PHd
N dhe dy vjet po behet medical doctor
E sa u pranua ne shkolle per avokat( e ka maru nje)
L po behet ekonomiste
R ka mbaruar ekonomikun ne shqiperi dhe ka marre te gjitha licencat dhe punon stock broker ne wall street
E po mbaron ne Columbia University masters ne computer science
so Toni te gjithe e shikojne realitetin me syte e tyre.
kush ka qene zotni ne tirane esthe dhe zotni ne americe.
secreti eshte me punu e me mesu fort. [/qb]
qindra mijra shqipetare jetojne ne kushte te meshirshme ne Greqi!
qindra mijra shqipetare(ata qe mundohen te bejne pak para me djerse) jetojne ne kushte qe te merr vaji
dhjetra mijra shqipetare te tjere qe jetojne ne Angli dhe vende te tjera te perendimit jetojne me friken e kthimit ne Shqiperi,se kur iken shiten shpi e katandi duke rendur pas nje pasurie te rreme
Dhe ti me tregon per 2-3 persona "te ditur" qe po studiokan ne amerike.
TI DHE UNE E DIME SHUME MIRE SE KUSH MUND TE MARRE NJE BURSE STUDIMI JASHTE VENDIT!
JO TE ZOTET,JO!
une nuk te njoh ty bona,por njoh realitetin shqipetar si brenda dhe jashte vendit,dhe besome,
eshte nje realitet kaq i hidhur!!!!!!!!!!