Ka njeri nga Suedia ketu?

Genta

Primus registratum
Re: Ka njeri nga Suedia ketu?

gjuha suedeze nuk eshte shume e veshtire, ngjan me anglishten dhe me gjermanishten, gramatika eshte shume e lehte. Veshtire eshte ta flasesh, jo zanore te gjata e jo te shkurtra pastaj ka fjale qe shkruhen njelloj, shqiptohen njelloj por kane kuptime te ndryshme.... /pf/images/graemlins/frown.gif ooooo kur do mesoj ta flas si suedezet...

hotgirl faleminderit eddhe une te pershendes :kiss: po ku e ke gjetur ate nick pale foton :lol:

gezim lame

Primus registratum

flm bambolina
kisha menduar te filloja te mesoja suedisht me kete qe me the ndofta ia filloj se shpejti...
kush e di ndofta na bie pas nja 10-15 vjetesh ne mend te shperngulem per suedi... qejfi ma ka per ne veri "ORE" /pf/images/graemlins/smile.gif
X

hot

Hotgirl

hajde se ne veri ina neve te gjithe ximo /pf/images/graemlins/laugh.gif
ene taniq e i bie te jete vere ben akoma ftofte..shyqyr qe do hikim kte fundjave ne stockholm e te bime rehat /pf/images/graemlins/laugh.gif

sa per suedishten kush qe ai qe pyti: nuk eshte aq e veshtire por edhe aq e lehte nuk eshte..
veshtiresia me e madhe eshte qe te flasesh si suedezt,edhe i bie te rrish nja 3-4 vite ktu qe te flasesh ashtu (theksin e kam fjalen,se per te folur meson te flasesh edhe per 6 muaj)

gezim lame

Primus registratum

aha hotty vetem per te ftohte s'ka problem fare na ka kalit kanadaja sa s'bo pershtypje fare dimri, bora e akulli.
nejse e kam pak a shume parasysh se si eshte suedia dhe suedezet dhe surprizat mendoj se do ishin te vogla...
nje gje me te mire e ka se sa kanadaja dhe amerika sido qe te jete eshte ne europe dhe me afer shqiperise...kendej te duket vetja sikur je ne bote tjeter /pf/images/graemlins/tongue.gif
me duket se gjuha suedeze eshte e rendesishme se perdoret shume edhe ne finlande norvegji e danimarke se ka minoritete te forta suedezesh...

hot

Hotgirl

hmm gjuha suedeze eshte e ngjashme me norvegjishten edhe danishten por pervecse brenda suedise edhe ca minoriteteve kendej verdalle nuk flitet ne asnje vend te botes..
kurse finlandishtja eshte komplet ndryshe..nuk ngjan me asnje gjuhe te botes,ngjan pak me hungarishten thone /pf/images/graemlins/smile.gif
megjithese une jam prap e mendimit qe suedishtja nuk eshte aq e lehte per tu mesuar..
pastaj pa ditur suedishten ste pranojne as ne pune :shrug:

gezim lame

Primus registratum

kot per informacion
si e kane mendjen me te huajt ne suedi tani...ka ndonje fushate per ti perzene...
kam degjuar ketu se para disa vitesh paten bere nje fushate shume te forte per ti perzene te gjithe te huajt, biles arriten te perzejne edhe studenta amerikane dhe kanadeze qe studionin ne suedi...(kam patur ne pune nje kanadeze qe e kishin perzene nga suedia ne ate fushate dhe ajo me ka treguar)

hot

Hotgirl

po nqse je student sma mer mendja qe te te perzene..kurse kur je azilant mezi presin te te heqin qafe :shrug: :cry:

astronaut

Primus registratum

Hejsan allihopa
Lexova diku se ketu paskesh nga Suedia.
Si ju shkon jeta more shqiptare ne Suedi?
Merziteni nga pakez se te tregohemi pak realiste ketu te mbyt nganjehere monotonia?
Ha ni så bra /pf/images/graemlins/smile.gif

hot

Hotgirl

e shume monotoni ka ketej,ndonjehere edhe merzitemi..mua psh ka ca dite qe sme behet te dal nga shpia.. :shrug:
ti vete ku banon,cfare qyteti dmth edhe sa kohe ke ne suedi??
ha det bättre :thumbsup:

Erison700

Forumium maestatis

hihihihihihihihihihi ja dhe patriotat e mi neper Scandinavi.... Po ku jeni more kuqezinj qe jetoni nepr Suedi??? Po a lejohen kuqezinjte qe jetojne ne Norvegji? So, hva kan dere sie om det? Hva vi kan sie om det? Jeg må gå nå men kan jeg komme etter på ogso vi kan gjøre en litt bla, bla, bla hverandre. Ha det.......

hot

Hotgirl

men kom då,du är välkommen :thumbsup:
sandro kam fillu me pa Ztv-norge du sdu kam fillu me i bo lidhjet suedisht-norvegjisht :wave: :tipsy:

iliriano

Primus registratum

jeta ne suedi eshte shume e bukur.....
oh sa i lumtur jam une qe po jetoj ne sverige
oh cqef......oh clumturi
si i thone asaj fjales
me mir gjall se sa vdekur :cool:

hot

Hotgirl

iliriano paske mor kthesen e??!! /pf/images/graemlins/laugh.gif
po vallai mo mir gjall se vdekur :shrug: :thumbsup:

iliriano

Primus registratum

o zot kety ne suedi cpo behet..
femra kan filuar te vishen me mini..dhe bluze te holla i kane nxjerre ato te shkretat jashte
po me iken mendja e kokes..o zot

iliriano

Primus registratum

te bukura jane sikur ti kesh pikturuar...
bjonde sy hirra me shtat te lart .....me gjokse te medha me bythet e fryra dhe te rumbullakosura...... dhe bel hola..
qe te rreshkasin ne trap mu si ngjala
zoti i ka falur bukurine dhe zgjuaresine keti populli

hot

Hotgirl

mu mka hik truni per kojshiun /pf/images/graemlins/laugh.gif

assassino26

Primus registratum

Fillimisht postuar nga HOTGIRL:
[qb] mu mka hik truni per kojshiun /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ik mi budallaqe :confused: Me verte riii??/
Po kap per qafe nai komshi tjeter mi.
Ka e ke shpine ti,te blejm nai shpi anej,se ti i dashke shume kojshite /pf/images/graemlins/laugh.gif