Kënaqësia - Si të kënaqemi?

Vis Elbasani

Forumium praecox
Kënaqësia - Si të kënaqemi?

C'ju kenaq me shume ne kete bote? /pf/images/graemlins/smile.gif

Sipas jush, a mund ta gjejme kenaqesine kur dhe ku te duam, apo varet nga rrethanat?

Guest
Re: Kënaqësia - Si të kënaqemi?

Kenaqesia dhe dhimbja jane 2 nga " levizjet fondamentale te shpirtit", edhe pse kenaqesia eshte e lehte ne krahasim me dhimbjen.Dhimbja eshte per tu fshehur ndersa kenaqesia per tu kerkuar.Kenaqesia jetohet cdo cast, dhe eshte ai bashkim i ketyre casteve qe krijon ndjenjen e lumturise!

Petroninsja

Primus registratum

Cme kenaq me shume ne kete bote? :confused:
Pyetje paksa e veshtire per tu pergjigjur, jam njeri dhe kam endrra dhe deshira qe ndoshta per momentin mund te jene te parealizueshme ndoshta kekroj dhe te pamunduren por ajo qe do me kenaqte do ishte nje jete e merituar mesa me pak dhimbje dhe lot.... Te isha dikushi dhe te jetoja me nder...
A e arrij lumturine kur dua dhe ku dua?
Jo se arrij dot eshte relative me rrethanat ku jam dhe kush me rrethon, fundja jeta lufte eshte ne kerkimin e asaj lumturije jemi, ose ndoshta e kemi gjtur opr kemiq ene shume te verber per ta kuptuar.... enigma mbeshtillet me misterin dhe na nxjerr mes udhes se madhe te quajtur jete dhe ne ecim pa mbarim ne fund te saj, kushedi.. mbase do presi lumturia.... kenaqesia e perjetshme...

mostro

Putraku

KODRAT ME GJELBERIM TE JETUARA MBI NJE MOTORRINO.SELVIT E GJATA BUZE RRUGEVE,VRESHTAT ME AROME EMBELSIE,AJRI I PASTER I PRANVERES,LULET NEPER LIVADHE,BUZEQESHJA IME QE BEHET NJISH ME ATE TE NATYRES...E KU KA GJEME TE BUKUR QE MUND TE EGZISTOJ!???????KJO ESHTE FORMA E VERTET E KENAQESIS.........

P.S EJJ MOS HARRONI SE KETO SHIJOHEN ME PERSONIN E DUHUR EHHHHHHH!!!!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Vis Elbasani

Forumium praecox

Ec e thoni qe nuk jeni natyralista ju te dy, Yvonne dhe Putraku... /pf/images/graemlins/smile.gif

Edhe per mua kenaqesia eshte Dielli, Era, Flladi, E bardha, E kaltra, Sythi, buzeqeshja e nje femije kur sheh pranveren apo boren per here te pare...

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Vis Elbasani:
[qb] C'ju kenaq me shume ne kete bote? /pf/images/graemlins/smile.gif

Sipas jush, a mund ta gjejme kenaqesine kur dhe ku te duam, apo varet nga rrethanat? [/qb]
Arritja e diçkaje per te cilen kam luftuar, punuar, per te cilen jam munduar ta arrij, me sjell shume kenaqesi. kenaqesi me sjell te rri me njerzit qe dua, por kenaqesi per mua eshte dhe te rri ndonjehere vetem (mos u habisni kaq shume!), kenaqesi eshte edhe "natura" ne gjithe komleksin e saj, eshte kaq "harmonike". pastaj "aktiviteti", "energjia" me japin kenaqesi, dmth fakti qe merrem me diçka (nje aktivitet, leximi i nje libri etj) eshte per mua burim kenaqesie.
per ta gjetur shume varet nga vullneti jone per ta arrire kete kenaqesi, por edhe "fati", apo "rasti" (quajeni si te doni) ndonjehere jep kontributin e vet. nese jam e merzitur dhe dua te mos jem me e tille, i hedh nje sy botes dhe mundohem te shoh gjerat e mira te saj dhe ju siguroj qe nuk eshte e veshtire te shohesh edhe gjera te mira, te bukura. kjo eshte nje nga menyrat e mia per te qene e kenaqur.

P.s. po me kujtohet qe tek top albania ka qene nje batut qe thonte: "une jam i kunaqur... :smash: /pf/images/graemlins/smile.gif

abs

nuk e di...

[QB] C'ju kenaq me shume ne kete bote? /pf/images/graemlins/smile.gif

nje fjale e embel ( e thene nga zemra)
nje gote me uje te ftohte ( ne mes te vapes)
nje dush mbas punet
nje dite pa stress
nje perqafim
nje shetitje ne natyre
rrezet e diellit
nje muzike e bukur
nje lule e brishte
nje buzeqeshje femije
nje bisede me miqt
nje e mire e bere dikujt
nje liber
nje poezi
nje cicerime zogu
zhurma e nje lumi
kjartesia nga nje pakjartesi
mrritja e autobuzit mbas nje vrapi te cmendur...
nje film
njerez te kenqur/te lumtur perrreth...etj

Sipas jush, a mund ta gjejme kenaqesine kur dhe ku te duam, apo varet nga rrethanat?

mendoj se eshte e mundur t ja krijojme vehtes kto kenaqesi...po ti kemi rrethanat nenkontroll dhe te organizuara mire...

---------------------

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
.....
dhe do shtoja

10.000.000 $
Edhe per mu
action-smiley-035.gif

P.s.Te pacipa jemi te dyja!
action-smiley-033.gif

roald

Primus registratum

TE ISHA TANI NE PLAZHIN E DURRESIT SE KOM 4 VJET QE NUK E SHOH

abs

nuk e di...

do thoshja se do kishe shume stress masanej... /pf/images/graemlins/wink.gif

lara, kushtet rrisin kualitetin e jetes...
milionat mendoj nuk te bejne te lumtur...me gjithe ate ky eshte vetem mendimi im... /pf/images/graemlins/smile.gif

----------------

kam pas degju dikur nje shprehje...

aq sa vuan nje nene qe s ka me cfare te ushqeje femijte ne darke, aq vuan nje princeshe kur zgjedh fustanin e saj per tu dukur sa me e bukur ne nje darke e ftuar nga miqte...

---------------------

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb]
Fillimisht postuar nga Lara Croft:
.....
dhe do shtoja

10.000.000 $
Edhe per mu
action-smiley-035.gif

P.s.Te pacipa jemi te dyja!
action-smiley-033.gif
[/qb]
materialiste /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rambla

Primus registratum

abstract mos u preokupo per stresin sepse dihet si harxhohen leket, ja p.sh fillon blen nje ferrari, nje rrolls royce, nje lamborgini, pataj fillon ben koleksion pikturash (monet, picasso, matisse atj), pastaj nje jet, nje yacht, nje vile ose 2, 3 dhe ja abstract u zgjidh puna stresit... /pf/images/graemlins/wink.gif

ndoshta milionat s'te bejne te pasur, por te rehatojne shume ama. mgjth mendimi jot eshte shume fisnik!

me falni qe dola pak nga tema.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Nuk e di ne jam me fat apo eshte vete jeta e tille /pf/images/graemlins/smile.gif Kam shume gjera per te qene e kenaqur.

So te kenaqemi /pf/images/graemlins/smile.gif Mjafton te jesh e lumtur dhe te ju japesh shume shume rendesi gjerave qeke.

Vis Elbasani

Forumium praecox

Kisha edhe nje pyetje tjeter, ne vazhdim te te parave:

A eshte normale per ju qe, pas nje piku(kulmi) kenaqesie, te vije nje pike trishtimi apo brenge?

E kam fjalen, a mund te sherbeje humbja e nje gjendjeje kenaqesie per te luftuar pastaj per te arritur nje gjendje akoma me te forte kenaqesie?

Une mendoj se kenaqesia nuk ka fund, por sidoqofte ka pushime(pauza)...

shqipe

Primus registratum

un mendoj se po Visi,
me siguri kenaqesia nuk eshte asnjehere lineare si per lart si per poshte dhe sidomos ne momentet kur e arrin serish kenaqesine pas nje periudhe jo te mire mund te jet me intense spese hyjne edhe ndjenjat e fitores.

Diavolessa

Valoris scriptorum

[qb] Kisha edhe nje pyetje tjeter, ne vazhdim te te parave:

A eshte normale per ju qe, pas nje piku(kulmi) kenaqesie, te vije nje pike trishtimi apo brenge?

E kam fjalen, a mund te sherbeje humbja e nje gjendjeje kenaqesie per te luftuar pastaj per te arritur nje gjendje akoma me te forte kenaqesie?

Une mendoj se kenaqesia nuk ka fund, por sidoqofte ka pushime(pauza)... [/qb]
Nella vita bisogna accontentarsi...se riesci su questo allora sai cos' e' la felicita.
Basta poco per essere felici. Se dai ricevi sempre..questa fa felice sia te ..pure gli altri...

pS: Nuk me erdhen fjalet ne shqip /pf/images/graemlins/frown.gif