JU VJEN PER TE VJELLE KUR...?????

truth_hurts

Primus registratum
JU VJEN PER TE VJELLE KUR...?????

NISEM PER KETE TEME DUKE PARE PERGJIGJET TEK TEMA ME SHQIPERINE QE SHUME PREJ FORUMISTAVE KANE DHENE..E SHPIFUR E QELBUR NJE INPONIM KU VIJM NGA HALLI PER TE KALUAR PUSHIMET...ETJ ETJ..ME FAL O NJEREZ NUK JU VJEN TURP QE FLISNI KESHTU PER VENDIN TUAJ????JEPNI MENDIMIN NESE ESHTE E DREJT TE FLASIM KESHTU???

Hellena

Primus registratum
Re: Ju vjen keq kur ...?????

Truth secili jep opinionin e vete , ata ashtu e mendojne ashtu shkruajne /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Dhe mua me ka bere pershtypje kjo gje por nuk kam deshire ti fus opinionin tim te tjereve .

alinos

Forumium maestatis
Re: Ju vjen keq kur ...?????

sic e ke thene dhe ti ne nickun qe i ke vene vetes "e verteta dhemb/djeg". Ndoshta duhet thene pse shprehen keshtu dhe jo nese eshte mire apo jo. Sepse nese shqiptaret nuk flasin per problemet e tyre ne Shqiperi, s'do t'i zgjidhin kurre, por do vazhdojne te ikin naten per gjithe naten e te lajne halet e botes duke bere nje jete te permalluar!!!

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: Nuk me vjen keq hiç!

Shume problematike tema...ky shkrimi me germa te medha po aq irritues...mendoj se shqiptaret jane po ata, si brenda si dhe jashte vendit...ata qe lajne halet jashte memedheut jane te ngjashem intelektualisht me ata qe lajne halet brenda memedheut...me nje ndryshim paksa te vogel...pasi kane lare halet keta, matane kufirit...i hypin motorrit dhe i fusin i xhiro per ti ik era e keqe...ata qe pastrojne halet brenda kufirit...jane te detyruar te rrine po ne hale...duke enderruar se si nje dite mund te pastrojne keto halet kendej...

alinos

Forumium maestatis

ndoshta ti duhet te marresh njehere fryme thelle dhe te lexosh pa paragjykuar, ndoshta do kuptosh dicka ndryshe.

S'ishte hic aty thelbi i shkrimit tim!

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

me fal po se kisha me ty une...ti thjesht me frymezove...dhe me duket se i pershtatet asaj qe eshte e indinjuar pak me lart

alinos

Forumium maestatis

harrova te shtoj: mos ki merak hic, se ne Shqiperi nuk lajme halet, por jetojme ne nje hale.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Hej Sonila...nese me lejon te therras keshtu...une nuk jam e huaj...une jam shqiptare po aq sa ty...une e di shume mire nga vij dhe e di shume mire se çfare nuk shkon, thjesht nuk me pelqen qe disa njerez qe shkruajne ketu bejne dallim midis "Ju qe jeni jashte" dhe "Ne qe jemi ne Shqiperi"... mua me duket diskriminuese, se si eshte aty une e pashe shume mire...eshte shume e vertete qe eshte...keq...shume keq...por nuk ma nxe goja, me dhemb kur e them...mentaliteti i shekullit te kaluar aty eshte akoma...asgje nuk ka leviz, edhe pse fasada eshte e lyme me ngjyra nga jashte...pa pas nevoje te gerrmosh e shikon se per çfare vuajne njerzit...sidomos ata qe jane intelektuale si ty e shume te tjere qe shkruajne ketu...aty te merret fryma...atje vdes...por nuk ma merr mendja qe duke hap nje teme te tille...hajde tani te shajme ata qe jane jashte se po na shajne ne qe jemi brenda...(a thua se jemi dy popuj te ndryshem)do ndryshoje diçka...

truth_hurts

Primus registratum

dahlia nuk ke absolutisht fare pse ndjehesh e fyer sepse tema e thekson shume mire qe "ato qe jetojn jashte"specifikohet per ata qe kan turp te thon se jan shqiptar edhe qe shajn....madje e kam cituar qe dikush ka thene"imponim kur vijm kalojm pushimet"...prandaj mos u ndje e fyer sepse per kete kategori e kam hapur edhe temen..per ata qe ju vjen turp qe jan shqiptar...PROBLEMI ESHTE SE NUK MUND TE MOHOSH VENDLINDJEN MQS ESHTE VEND I VARFER SEPSE ESHTE NJESOJ SI TE MOHOSH NENEN TENDE MQS AJO NUK ESHTE E BUKUR APO E PASUR...

truth_hurts

Primus registratum

SE HARROVA...DAHLIA MOS I FUT TE GJITH NE NJE THES SIKUR TI I LEXON MENDJET TONA..THEKSOJE EDHE THUAJ QE DISA PREJ JUSH NE SHQIPERI LAJN HALET ATY EDHE ENDEROJN TA LAJN HALET EDHE KETEJ...PERSONALISHT ME MIRE HAJ 2 HER BUKE NE DITE KETEJ SESA TE LAJ B..E PLAKAVE EDHE HALET EBOTES ANDEJ...

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: truth_hurts</div><div class="ubbcode-body">SE HARROVA...DAHLIA MOS I FUT TE GJITH NE NJE THES SIKUR TI I LEXON MENDJET TONA..THEKSOJE EDHE THUAJ QE DISA PREJ JUSH NE SHQIPERI LAJN HALET ATY EDHE ENDEROJN TA LAJN HALET EDHE KETEJ...PERSONALISHT ME MIRE HAJ 2 HER BUKE NE DITE KETEJ SESA TE LAJ B..E PLAKAVE EDHE HALET EBOTES ANDEJ... </div></div>

Edhe më pasaniku në Shqipëri "lan halet" atje. Mundohu ta kuptosh drejt larjen e haleve. Dhe shumë nga shqiptarët që jetojnë jashtë Shqipërisë detyrohen të kalojnë pushimet në një ambjent i cili nuk u pëlqen dhe nuk u përshtatet më vetëm se duan që të kthehen në Atdheun e tyre.

Para se të hapësh tema idiote si kjo, mundohu të krijosh një ide mes ndryshimeve që egzistojnë mes shqiptarve e perëndimorëve. E më beso që diferenca nuk është tek paraja.

truth_hurts

Primus registratum

me pasaniku ktu lan halet andej??????/e ke gabim more shok...nqs ke degjuar statistikat edhe je i azhornuar me realitetin duhet ta dish qe shkaqet emigrimit jane gjendja keqe ekonomike ose papunesia...prandaj mos thuaj gjera qe jan te veshtira per tu besuar sepse nese kam lek as ems hkon mendja te jetoj andej....
persa i perket papunesise edhe nivelit te ulet te jeteses...pikerisht kete dua te them qe vendi i lindjes duhet sado i veshtire te ejt en brendesi te problematikave te tij....ore un nuk e kuptoj sesi mun te keni inet vendin tuaj!!!!persa i perket aspekteve te tjera jo materiale(pa futur parane)ndryshimet ne mentalitet nuk kan pse me shtyjn mua te vij nga zori edhe m inponim per te kaluar 3 muaj sic eshte shprehur dikush ketu en albforum.....do thuash ti qe jeta ketu nuk shtyhet edhe vijn emigrantet per te takuar njerezit e afert..pikerisht per kete arsye nuk duhet hedhur kur poshte vendi jot por ky eshte problemi i shume prej ne shqiptareve qe nuk duam edhe nuk respektojme veten edhe po nuk respektove veten as mos prit te te respektojne te tjeret.mqs nukjetohet en shqipri sdo te thote qe te shkojm te meremi em droge prostitucion edhe vjedhje makinash ose supermarketesh andej sepse pastaj sna vjen mire kur ne cdo lajm ne tv em lidhje pa lidhje faji ju ngelet""albanezeve"..pikerisht per kete percmim nuk duhet nenvlersuar kuree vendi jot sepse andej gjithmon i huaj mbetesh sado te flasesh italisht greqisht ose sado te shash vendin tend me servilizem tek te huajt.....

Guest

Njehere nje personalitet i politikes doli jashte shtetit (me sa duket per here te pare). Kur u kthye e pyeten "Si dole, si ishte andej" etj."Mos me pyesni me mire"-iu pergjigj. "Me mire te isha nje lope andej, sesa njeri ketu ne shqiperi." Kjo ngeli si barcalete me sa duket dhe qarkulloi goje me goje.

Me gjendjen aktuale qe ka Shqiperia, mos t´ju vije keq ju qe jetoni atje, por pretendimet per larje halesh apo punesh te rendomta, ngelen si shprehja e rrushit te pabere".
Nuk mohohet qe ekzistojne dhe te tille shqiptare qe bejne te tilla punesh (qe hyjne tek te rendomtat) por kjo s´do te thote qe nese do te ishin ne vendlindje do t´i priste nje JETE me e mire.Theksoj JETE, duke pasur parasysh kushtet e jeteses, duke filluar nga orendite shtepiake, mjetet e levizjes, ushqimi, veshja etj. Te pakten me punen e tyre arrijne te plotesojne gjithcka qe kane te nevojshme. Fundja dhe perkujdesja per pleqte, pune eshte. Dikush do kujdeset dhe per ta. Apo wc-te, dikush do ti laje.

Por cfare duhet te themi per halet e shqiperise?? Se pari duhet te ekzistojne...dhe se dyti...kush duhet ti laje?? Mos duhet zhdukur si pune valle?? Apo duhet ta bejne vetem jevgjit e Shqiperise. Por mos harroni se edhe ata shqiptare jane pavarsisht nga ngjyra. Apo duhet te marrim refugjate nga India??

Me kete drejtimin qe i dhate temes, me rendomesine se jetes se atyre qe jane jashte, gaboheni.As per fodullek s´ka vend ketu.
Ashtu sic e ka thene dhe Kondra me lart, te besh pushime neper vende perendimore apo plazhe te bukura, mbase kushton me pak se pushimet ne shqiperi. Por ne as qe e kemi vene ne peshore, dicka te tille, pasi drejtohemi nga tjeter arsye, ajo e mallit per vendlindjen. Ndersa vete shqiptaret ne vend qe te rregullojne bregdetin qe do te sjelle lekun ne vend nga turizmi, preferojne te bejne pushime neper Turqi, apo Mal te zi. (meqenese jane pa viza).Mendo ku do ishin pretendimet e tyre, nese do t´i kishin mundesite.

Per ne shqiperia mbetet vendlindje, por pa hedhur poshte kurrsesi dhe vendet qe na kane shkolluar me tej, punesuar apo na kane dhene ndihmen e nevojshme ne jete. Ketu nuk le pa permenduar edhe kedo qe mund te beje nje pune qe ne Shqiperi do quhej e "rendomte". Rendesi ka nje jete e ndershme, ne menyre qe shqiptari mos permendet si kriminel, por sic eshte ne te vertete. Dikush qe do shkollimin, punen, nje jete me te mire.

truth_hurts

Primus registratum

fantazia ta kane treguar gabim..kete e ka thene nje shkrimtar zvicerian ...po ta citoj si ak thene"me mire nje lope ne malet e zvicres sesa nje njeri en shqiperi"..mbas ketij citimi ai mori shume kritika per vet statusin e shkrimtarit qe kishte!

SATURN

Primus registratum

S'ka rendesi kush e ka thene, rendesi ka PSE e ka thene?
Jo per gje po bie ne kundershtim me ato qe ke thene ca postime me lart!

truth_hurts

Primus registratum

qe te jesh politikan dore e dashur duhet te mbash pergjefjsi per ate qe thua mbi te gjitha duhet te kesh njohuri edhe pergatitjen e uhur pedagogjike qe te japesh deklarata te tilla per te cilat mbahe tpergjegjsi ndersa shkrimtar mund te vetquhet kushdo..prandaj e kam theksuar qe ai ka mar shume kritika nga kritiket!nejse mesa shof ne kete forum pjesa em e madhe jetojn jashte vendit edhe kete teme e kan mar si sulm timin ndaj tyre edhe pse e ritheksoj qe jam kunder atyre qe mohojne vendin e tyre duke bere te zeze edhe ate qe nuk eshte...ngrejn zerin se shqiperia nuk behet andej nga jane..por ai qe do te japi dkicka per vendin e tij ben mire ta ngrej ketu zerin per ndryshim jo si puna "e trimit mbas lufte"per se largu!!!

policia

Forumium maestatis

menyra e jeteses dhe vendi ku preferon te jetosh eshte mundesi zgjedhjeje, disa nuk e gjejne veten ne shqiperi edhe ikin shume mire e bejne, disa te tjere nuk e gjejne veten jashte edhe kthehen...
tani kur shahet shqiperia mua normalisht nuk me vjen mire, kur e shan nje i huaj (dhe mua me ka ndodhur shpesh) i hidhem ne fyt dhe nuk le gje pa i thene, imagjino si me vjen kur degjoj shqiptaret...
po mire mo zoterinj qe shqiperia ka probleme, mangesira, e shume te tjera kjo dihet por nuk eshte nevoja qe ju ta menderosni nje here ne vit apo ne 5 vjet qe vini, se ne fund te fundit ju as jetoni ketu as kontriboni ketu...
eshte tjeter gje te diskutosh mbi problemet qe ka shqiperia dhe tjeter gje te perdoresh fjale ofenduese...

truth_hurts

Primus registratum

imponim qe kemi per te kaluar pushimet!!!!qe do e degjoja ket enga goja e nje shqiptari sma merte mendja..mos habisni nese shqiperia ska hecur 100%perpara sepse njerez si ju qe skam dashuri per kete vend!!!policia kam 2 shekuj qe dua tju mbush mendjen por e pamundur!nejse secili ka mendimin e tij edhe respektoj mendimet e te gjitheve ketu!
mbaj mend ne nje emision grek qe behet ne greqi si puna e "amici"me itali ku konkurojn te rinj edhe en finale doli nej shqiptar me nje grek!shqiptari ishte shume me i talentuar sesa greku por momentin q ejuria do jeptw cmimin ai beri nej deklarat te tille..po e citoj"jam krenar qe tani kam shtetesi greke prandaj mos em quani shqiptar sepse un jam koshient shqiperia eshte nej vend i varfer edhe i prapambetur"...mbas 5 minutash brohoritjesh injoruese nga publiku vet grek qe i beri pershtypje sjellja e ketij karafilit tone erdhi momenti i jurise te jepte cmimin e pare..te gjith ishin koshient qe shqiptari do fitonte pooooooooooor juria tha vetem kaq-ke fatin e mire qe je shum i talentuar por kete spektakel ku mundehimi te perhapim vlera edukative per te rinjt tone nuk mund ja japim nje njeriu qe nuk dio as vendlindjen e tij sepse nje njeri i tille nuk eshte i denje te doje askend tjeter pervec vetes!me te tereguar nuk duket gje por tra shihnit en tv kete skene do mbesnit em sy hapur kur te shihje gjith ata grek qe e e injoruan duke duartrokitur fjalet e jurise!ideja eshte qe kush mohon vendin e tij mohon veten!

Guest

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: truth_hurts</div><div class="ubbcode-body">
ideja eshte qe kush mohon vendin e tij mohon veten! </div></div>

Jam shume dakort me kete shprehje, edhe pse shume prej nesh, per te mos thene askush, nuk e ka te nevojshme nje rikujtim te tille.Ashtu sic e ka thene "policia" nese do te ishte e nevojshme te shprehesha per vendlindjen apo femijerine time s´do ta kurseja asnjehere. Por kjo shprehje s´ka lidhje me fjalet qe ke thene pak me lart:

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body"> THEKSOJE EDHE THUAJ QE DISA PREJ JUSH NE SHQIPERI LAJN HALET ATY EDHE ENDEROJN TA LAJN HALET EDHE KETEJ...PERSONALISHT ME MIRE HAJ 2 HER BUKE NE DITE KETEJ SESA TE LAJ B..E PLAKAVE EDHE HALET EBOTES ANDEJ...
</div></div>

Pra vihet re ne njeren ane kreanria jote per te mos mohuar vetveten dhe ne anen tjeter percmimi ndaj vendasve te tu, qe shpesh detyrohen te bejne dhe te tilla pune te rendomta.

Une mund te te rreshtoj ty shume shprehje...si "S´mbahet shtepia me miell hua" apo "Guri i rend´, ne vend te vet"...apo "Me e embel balta, se mjalta"...megjithate, realiteti eshte krejt ndryshe. Shqiptari eshte i detyruar (si fillim politikisht) dhe se fundi ekonomikisht te marre rruget e botes.
E sa per temen qe ke hapur kjo eshte "ceshje nacionalizmi" ...Sa nacionalist eshte shqiptari. Ky problem e ka zanafillen shume te hershme. Ndaj mos kerko ti ne kete rast (edhe me shembullin e djalit ne Greqi) ti pergjithesosh gjerat. Nuk e mohoj as une qe ekziston dicka e tille dhe me vjen keq per kete.
Por mos e moho as ti, qe te te jepej shansi per nje shkolle apo pune ne perendim, do ta mohoje me pretekstin " Jo, nuk e le vendin tim, se keshtu do mohoja vetveten".

bebi

Primus registratum

huhhhh sa me ankth flasin disa...

une ne fakt jam pak e papershtatshme per ket' teme, per faktin se vizita jeme e fundit ne shqipni ishte nji 10 vjecar ma par' dhe nuk kam idene se sa e lulzume apo hale asht shqipnia momentalisht.

por... edhe pse kam lind dhe rrit atje, ne viziten teme te fundit, jam bind se atje s'kam pse kthehem ma... por nji dit' do t'vizitoj rrugicat ku kam kalu fminine e vendet ku... fillova "rritjen"... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wub.gif e.... aman pse ma kujtoni shkodren. jam lokaliste e di, po s'ka si shkodra /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wub.gif