Jim Morrison-Poeti?

^Res-Cogitans^

Primus registratum
Re: Jim Morrison-Poeti?

Pergjigjiet e tuaja....konfermojn pikpamjen time. Persa i perket lart-folsin ...plotsisht dakort.

(^=^) Aude!

zog

Primus registratum

e keqja juj eshte se diskutoni si FANSA, per rrjedhoje keni po aq argument sa ç'jane tifozat e vllaznise realiste tek vlerat e ekipit te tyre.

nuk diskutohet me fansa (talibane).

e forta eshte kur e quani poetin Artist, bile nje KENGETAR, te tille. po te qe Artist (shkruhet gjithnje me A te madhe) xhimi, nuk do ta kishte vra veten. ngaqe Artistet jane njerez me MISION, ngaqe vete Arti eshte perpjekje pambarim drejt PERSOSJES ESTETIKE, per filozofet ky eshte dhe qellimi i jetes njerezore. nejse ju s'kuptoni nga keto gjera, e kote me vazhdu.

ps; Chopin-e ato teorite e tua mbi artin jane shterpa. ti nuk e njeh artin dhe s'ka se si, ta njohesh duhet ta besh ate. mu do te me vinte turp te flisja nga pozitat e studentit, ndersa ti je krenare qe perfaqeson nje te tille.
meqe jemi tek kengetaret, iglezias pat thene: kur isha i ri, isha komplet k_ar. ja te pakten nje kengetar qe rezonon drejt.

Nella

Primus registratum

/pf/images/graemlins/smile.gif

Ne fakt, amerika ka vuajtur per artiste apo elite te mirefillte, madje do te thoja se ende vuan. Si rrezultat, amerikanet gjithmone u kane shembellyer majmuneve..."Aha, Frojdi tha keshtu! O burra ta veme ne praktike!" C'te bej qe pertoj, por jane bere studime te thella mbi psikologjine e shoqerise amerikane, vecanerisht ne vitet kur jetoi morri-soni /pf/images/graemlins/smile.gif Eshte impresionuese te shofesh nje "degjenerim" kaq te menjehershem...dicka qe vetem "pushteti" i injorances mund ta beje. Eh, c'bejne idhujt! /pf/images/graemlins/smile.gif

bebi

Primus registratum

zog, se sa di un, sa kam studju, e sa praktike kam n'art ka pak randsi per ty. nuk kam ardh me gjet vend punet ktu /pf/images/graemlins/smile.gif
me vjen keq me t'than se nuk jam ne dipllomen e pare mbi artin, e se ajo qe kam shkru ma siper qe ty te duket shterpe, disave ma kopetent se ti, nuk i duket i tille, perkundrazi.
por meqe te kjo teme, nuk gjendem per me diftu ditunit e mia, e gjej te panevojshme per me u zgjat mbi ket gja.
per mu, jim morrison asht i madh. :wub:
diskutimi i matejshem asht i panevojshem, shof mungese mundsijet per diskutim (ka ana juj).
e kam than edhe diku tjeter, per piramidat flitet kur shkohet ne egjipt, se kur je afer tyne e shef se sa te bukra jan kur derdhesh te kamt e tyne, plus e kupton ma fort ndjenjen e te parit nga poshte-lart :wink:

ps: t'lumt nella. keke e zoja me shkru shqip, pa perdor anglishten.
per ma teper fillove me ba figur ma t'bukur, se perdorimi i gjuhve t'huja kur flet shqip e diskuton me shqiptar shfaq stil katundaresk.
komplimente /pf/images/graemlins/smile.gif

OROSHI

Primus registratum

Te lumte Chopin,me pelqeu diskutimi jot :thumbsup: ,ti Zog po fluturon sa anej sa knej,ulu nji her ne tok e bani do hapa n'kam /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

qenken nderruar aleatet
icon19.gif

Nella

Primus registratum

Blue, pse kot te thashe qe ti je e lezecme? /pf/images/graemlins/smile.gif
Dole pikerisht aty ku e fillove, dmth ty thjesht te pelqen ta quash xhimin te madh dhe kaq. Nuk ka asgje te keqe me kete, vecse, kur e quajta une te vockel, ti nuk duhet te ishe shqetesuar per kete, pasi eshte ceshtje preference.

Edhe dije qe une i flas te dyja dialektet, edhe katundarcen edhe qytetarcen, por nuk eshte faji im nese disa nga diskutuesit me detyrojne tja fus katundarce. Une thjesht dhashe mendimin tim, dhe nuk desha tja imponoj askujt. Ju te tjetet, ose duhet te me injoronit (dhe per kete nuk do me mbetej askak qejfi, madje do me kursenit ca kohe) ose duhet te me konsideronit kundershtare te denje dhe te vazhdonit diskutimin. Tani, me c'llogjike keta me lart me quajne trape, qe s'paskam degjuar ndonjehete per xhimin, qe s'markam ere nga arti etj etj???? Ku e bazojne kete qe thone? E pra, te mundohesh ti mbushesh mendjen trapit se eshte trap...ky eshte nje trapllek akoma me i madh. Prandaj dhe une u pergjigja sic mu pergjigjen.

Per ty xhimi eshte i madh. Bukur fort! le te jete. Per me teper se gjysmen e amerikes Xhenifer Lopez eshte yll i hollivudit; per mua eshte dhe mbetet nje hic. Keshtu pra, se nuk do ndajme pasurite /pf/images/graemlins/smile.gif

ermir celanji

Primus registratum

nuk besoj se jim e meriton gjithe kete kohe qe ne po harxhojme per te as ai nuk e kerkonte,ai kerkonte lirine apsolute megjithese e dinte mire qe ajo nuk ekziston,te kerkosh dicka qe e di mire qe nuk ekziston eshte budallallek,por duke e kerkuar arrin te thyesh shume rregulla qe botes ju desh kohe me i vene,i pari eshte turpi,
jim e theu turpin beri mire apo keq nuk e di gjithcka i ka te dyja anet e medaljes.ai skishte idhuj,nuk ndoqi idhuj ne pse duhet te ndjekim jimin,kjo do te thote se jemi te pafuqishem,nuk eshte fama,paraja,pushteti qe i japin fuqi njeriut eshte njeriu ai qe u jep fuqi atyre.