Jim Morrison-Poeti?

^Res-Cogitans^

Primus registratum
Re: Jim Morrison-Poeti?

Esht e vertet qe njerzit kuptoj ç'far duan por behu pak me objektive dhe lexo me kujdes....
Mbi te gjitha moderoni menyren sepse mund t'ju pergjigjem shum ndryshe. Kte form modestje fallco...nuk te shkon hiç,ndaj adresoju ndonjevend tjeter.
Morrison poet?! --) OK....pranishem!

Morrison "person" ---) BLeaaaaah!!!

Artin se kritkoj une....sepse s'kam kte "modesti" ta pershkruaj me fjalet e mija...por une gjykoj personin&"artin" e tij...mqns dhe tema ishte adresuar tij. EHhhhhhh medet......uluni pak,se po fluturoni&merrni kot me fjal.

Arroganc e hidhur....Blleahhhh!!!

ermir celanji

Primus registratum

kur flitet per jimin flitet per ate cka ai ka lene,muzikant nuk ishte pasi as ai nuk e quante veten te tille,poet si e quan ai veten per mua eshte por kurre nuk nje popet qe ka arritur majat,shembull,apo simbol i nje epoke qe ndoshta ishte ai qe e ndertoj apo e ndryshoj,po ishte simbol i asaj epoke dhe kesaj mbrapa por gjithesesi ishte nje shembull qe ne pamje te pare shfaqte kenaqesine dhe ne thelb kishte vuajtjen e tregon kete fundi i tij,degjenerimi ishte parimi i tij i pare le te mbyllim syte po te duam ate e shohim kudo,jam dakort herojte jane gjithmone rrebel me jeten edhe jim ishte i tille,kam qene edhe une per nje fare periudhe por kuptova qe nuk ishte ajo rruga e suksesit ne jete,emrin e mbaj ne kujtim te asaj periudhe te periudhes kur une degjoja,ndiqja,kopjoja james duglas morrison.

michael madsen

Primus registratum

Te perdoresh terma si "budall","injorant" apo "deshtak" kur do te pershkruash figuren legjendare te James(Jim) Douglas Morrison,pervecse tregon nje meskinitet mediokritet te menduari,shfaq edhe nje ndjenje te ulet zilie,kam pershtypjen.Zili per ate qe ai arriti,per menyren e tij te te jetuarit,per faktin qe ai shijoi te gjitha te mirat e kesaj bote,d.m.th.fame,fu.cking,money,dhe qe ata s'do arrijne kurre t'i kene.Ata qe thjesht e ulin figuren e tij dhe thone se varri i tij ne Paris eshte sanctuary budallenjsh,nuk kane kuptuar asgje dhe jane out of their league /pf/images/graemlins/laugh.gif

Te jesh siperfaqsor eshte vesi me kryesor,sipas Oscar Wilde!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Ha Ha Ha!!! Urrej njerzit qe kapen vetem tek gjerat qe mund ti leverdisin! Lexoni me vemendje dhe perpiquni tju pergjigjeni me LLOGJiKE nqs doni te komentoni nje opinion,ne kte rast t'timin.
Respektoj artin e tij (mgjths jam kunder "njeriut" nen menyren&sjelljen personale).
Une quajta budallenj ato njerez (DHE LEXONI ME VEMENDJE) qe i afrohen varrit duke pir&droguar ne emer te tij,dhe absolutisht jo "personi" J.MOrrison. Prandaj kritika te tilla bazuara ne "fluturime" te kota.....nuk kan mbeshtetje.
NJoh mjaft mire historin e tij personale&artistike ,dhe faktikisht jam akoma me e mpreht nen gjykim te till por pasi lexoj disa "idealizime" mbi te...s'me pelqen te prish qetsin.

P.S Sapere Aude!!! ....thonte nje moto,nje her & nje kohe.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

N.B Pastaj nqs keni si "idol" J.Morrison&O.Wilde....ateher s'mund te kemi nje dialog. Grrrrr&Brrrrr!!!

Ndryshe personi&NDryshe arti....une i vej rendesi te dyjave,kush ma ndalon?! Di te gjykoj te dyja : Odi,personin....Amo,artin.
Odi et Amo==)Catullus. Jeta esht kontradikt...

Nella

Primus registratum

Res-

Mbase bej gabim qe nderhyj por...keto qe shkruan ti, ose jane nje idiotsi teper origjinale, ose ti je nje aktor/e brilant qe e luan kaq bukur rolin e idiotit, sa qe une nuk e bej dot dallimin.

Vras mendjen c'fare je...

zog

Primus registratum

hehe ti shtiu resi trut e budallit heeeee!

nella, kritika jote ndaj morrit me duket e shendoshe, nuk kam ça shtoj tjeter.

xhimin e ngriti vdekja, po te qe akoma gjalle ai do te qe harru ka kohe. e per kete "gjetje" ai merriton respekt.

zakonisht EDHE poetet EDHE kengetaret, jane artista piciruke e naive. bile kjo u jep lezet.

Nella

Primus registratum

Bingo! Kur ma lexon mendjen ti shejtan /pf/images/graemlins/wink.gif

Tani po vras mendjen nese Jim kish arritur te lexonte te madhin George Bernard Shaw (se Blake e di qe e pat lexuar!) kur thote: "Martyrdom is the only way a person can become famous without ability."

Pikerisht kjo ndodhi me Jim!

james hetfield

Primus registratum

Problemi kryesor i ketyre cerrave qe mendojne dhe shkruajne k. . .lliqe mbi Jim Morrison eshte,me duket,se jane te gerryer nga nje zili e forte per ate rob te jashtezakonshem.Problemi i ketyre cerrave eshte qe lexojne shume per te qene me gjithmend inteligjente,terheqes,te gjalle,origjinale sa nje e 10 e Jim Morrisonit.Librat,ne vend qe tju zgjerojne horizontin,i bejne akoma me konfuz.Jim Morrison jetoi aq sa deshi,beri c'deshi dhe masnej i dha fund.Kaq! Me mire nje vit si luan,se 100 vjet si leper.28 vjetet e tij jane sa per 2800 tonat.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Pranohet nje e till anetare ne kte FORUM?!?!
Mund te gjykoni/kritikoni mendimin...por "personin" dhe ne kte "menyre" te ceket absolutisht jo.
C'far esht kjo?! Nga flet..dhe kujt i FLET?!
Goce s'te lejoj te shprehesh ne kte menyre...sepse mund te te nderlikoj nje te ardhme nen jeten "REALE",dhe pastaj te shihni nivelin e idjotsis e nje antari te forumit.
Mos harroni se mbrapa nje shkrimi esht personi...dhe disa fjali qe hodhe ti ,shum te cekta, nuk lejohen kollaj.

Nella

Primus registratum

Res- jam mekur se qeshuri me keto kercenimet :lol: Sic qenke ngrefosur ti si kaposh deti, ka rrezik qe jo vetem te me nderlikosh jeten "REALE" por edhe ate "ETERNALE" /pf/images/graemlins/laugh.gif Bej be qe merr vesh nga magjite /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ika res ika, te vafte mbare diskutimi, edhe kujdes nga syri i lig (LOL)

Thus_I_spoke...

Primus registratum

The Soft Parade
When I was back there in seminary school
There was a person there
Who put forth the proposition
That you can petition the Lord with prayer
Petition the lord with prayer
Petition the lord with prayer
You cannot petition the lord with prayer!

Can you give me sanctuary
I must find a place to hide
A place for me to hide

Can you find me soft asylum
I can't make it anymore
The Man is at the door

Peppermint, miniskirts, chocolate candy
Champion sax and a girl named Sandy
There's only four ways to get unraveled
One is to sleep and the other is travel, da da
One is a bandit up in the hills
One is to love your neighbor 'till
His wife gets home

Catacombs
Nursery bones
Winter women
Growing stones
Carrying babies
To the river

Streets and shoes
Avenues
Leather riders
Selling news
The monk bought lunch

Ha ha, he bought a little
Yes, he did
Woo!
This is the best part of the trip
This is the trip, the best part
I really like
What'd he say?
Yeah!
Yeah, right!
Pretty good, huh
Huh!
Yeah, I'm proud to be a part of this number

Successful hills are here to stay
Everything must be this way
Gentle streets where people play
Welcome to the Soft Parade

All our lives we sweat and save
Building for a shallow grave
Must be something else we say
Somehow to defend this place
Everything must be this way
Everything must be this way, yeah

The Soft Parade has now begun
Listen to the engines hum
People out to have some fun
A cobra on my left
Leopard on my right, yeah

The deer woman in a silk dress
Girls with beads around their necks
Kiss the hunter of the green vest
Who has wrestled before
With lions in the night

Out of sight!
The lights are getting brighter
The radio is moaning
Calling to the dogs
There are still a few animals
Left out in the yard
But it's getting harder
To describe sailors
To the underfed

Tropic corridor
Tropic treasure
What got us this far
To this mild equator?

We need someone or something new
Something else to get us through, yeah, c'mon

Callin' on the dogs
Callin' on the dogs
Oh, it's gettin' harder
Callin' on the dogs
Callin' in the dogs
Callin' all the dogs
Callin' on the gods

You gotta meet me
Too late, baby
Slay a few animals
At the crossroads
Too late
All in the yard
But it's gettin' harder
By the crossroads
You gotta meet me
Oh, we're goin', we're goin great
At the edge of town
Tropic corridor
Tropic treasure
Havin' a good time
Got to come along
What got us this far
To this mild equator?
Outskirts of the city
You and I
We need someone new
Somethin' new
Somethin' else to get us through
Better bring your gun
Better bring your gun
Tropic corridor
Tropic treasure
We're gonna ride and have some fun

When all else fails
We can whip the horse's eyes
And make them sleep
And cry

P.S.: Nella as ka lexuar apo degjuar ndonjehere Jim Morrisonin, gjithesesi ... do ta degjoje shume shpejt. (Siguria ime mposht te mjegulltat "virtytet" e tua!)

Nella

Primus registratum

O yeah? Ne fakt, edhe kur e degjoj ndonjehere me ngre nervat /pf/images/graemlins/smile.gif Ti avukat mbrojtes keshtu eh?

edhe mos te genjeje mendja dhe me thua qe me mungon siguria /pf/images/graemlins/wink.gif

Nella

Primus registratum

Res-
Kaq i/e sigurt je qe jam "femer" Pastaj "nivelin" me se e mate me qafsh, me kanoce eh?

you're more hilarious than I originally thought, but hej....that's a nice thing /pf/images/graemlins/wink.gif

Thus_I_spoke...

Primus registratum

nella te keshilloj mos mbytesh ne ekranin e tv sa here shikon "kill BilL", aq me shume po flisja per sigurine time, jo tenden. (Ndonse nuk te njoh!!!)
Ke nisur te zgjatesh zerin?! Nivelin ta ka matur me Njuton!!!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Sepse arsyeton ne traplliqe...dhe kte mund ta quaj nje nivel te ulet. Masanej flit shqip dhe ulu ne tok...se po fluturon&t'merr era.

Nella

Primus registratum

Kill Bill mund te te mbyse ty, mua se besoj. Aq me teper qe kohet e fundit jam ne diete televizive (lol)
Se ma ka matur ne Njuton prandaj ka bere nje verre ne uje. Valet zanore maten ne Landa e di une...ne mos me ka lene mendja.

ps. kush vuri ne dyshim sigurine tende?

Res- ndjeme ne bej gabim, por paske perfeksionuar kinezcen me duket. He de, jepi! na e ngri nje cike nivelin...e detit te shpirtrave te vdekur, PLEASE!

bebi

Primus registratum

Morrison asht :wub: .
Fatkeqsisht, shume njerz, te prirun prej injorances, gjykojne artistin ashtu si jan msu me gjyku kojshin e tyne.
Na duhet me pa ate qe len artisti mrapa, tu marr parasysh tana anet, kohen e tana rrethanat kur artisti ka jetu e kriju, e me e krahasu me at qe na ka lan ne.
Shum piktura (m'falni nks e lidhi shpesh muziken me pikturen, por meqe jena te arti besoj se asht e pranushme /pf/images/graemlins/smile.gif ) cilsohen e vlersohen edhe ne baze te kohes qe raprezentojne, jo vetem tek peneli, ngjyrat, teknika, narrativa etj.
Para pak kohsh, kam shkru nji ese mbi nji artist bashk'kohor dhe Monet. Kam krahasu dy tablo qe kane te njejtat vlera artistike, por qe perfaqsojne kohe t'ndryshme. Tablo e bashk'kohorit kushton vetem qindra ose mijra dollare edhe pse s'ka asnji ndryshim me ate te Monet, Monet kushton miliona.
Vepra e Monet nuk asht thjesht nji tablo, per faktin e vete periudhes unike qe prezanton, por arti-fact. Piktori bashk'kohor, perqafson periudhen n't'cilen jetojme, e ne nuk na njall asnji kuriozitet, e ndoshta ndoj shekull ma vone prap se prap edhe pse ka me ju rrit vlera, nuk ka me pas vleren e Monet, prap per arsyet e masiperme.
JIM asht pak a shum e njejta gja (n'kohen e shkurt qe jetoj) me krijimtarine e stilin e tij.

Ps: Per mendimin tem, nji antar qe shkrun ne af e jep mendime e opinione, s'parit duhet me shkru KOMPLET shqip, edhe nks shqipja e tyne calon, se kto nderhymjet me gjuh t'huja e bajne edhe ma t'palezetshem si person (dallohet prej lerg se asht tu u mundu teper me prezantu vedin n'njifar mnyret).
Personalisht, jam largu prej Shqipnijet shum vite ma par, vizita e fundit qe kam ba atje asht rreth 7 vite ma pare edhe e pranoj qe shqipja jeme asht e vorfen, por preferoj me kene origjinale, tu mos ardh me shprehje e perkufizime t'huazume me kallxu se kush jan majmunat :wink:

edoni

Primus registratum

Jim Morrison e ka sigurar emrin e vet ne Koloseumin e artisteve me eminent ne tere historin e muzikes.Vecantia dhe bukuria e poezis se tij eshte marramendese,eshte nje mikrokozmos ku peozia antike dhe ajo moderne jan nje dhe se hramonia e krijuar te dergon nje ekstazi te paharueshme.Eshte e pamundur qe nje njeri ta kuptoj poezin e Morrisonit nese nuk ka dituri te poezis antike,poezin e William Blakut,Gjeneraten BEat e posaqerisht Jack Kerouac-un , filozofin se Nices e shume vepra te rendesishme.Pra aftesia e Morrisonit e tejkalon cilin do artist sa i perket letersis dhe filozofis.

STONED AND IMMACULATE........

ZOTI E BEKOFT