Jeta eshte e thjeshte mos e nderlikoni.

renata

Forumium praecox
Re: Jeta eshte e thjeshte mos e nderlikoni.

nderlikimet vijne nga keqkuptimet,keqkuptimet lindin nga ndjenjat ndaj jeta eshte e nderlikuar nuk mund te jete e thjeshte se ndryshe nuk do te ishte interesante.
Do ishte bukur te ishim racionale e te mos arrinim ne konkluzione pa u sqaruar,por gjithcka ndodh ne nje cast,casti iken,po nuk e kape dhe gjithcka perfundon,humb,nderlikon.
Por thuhet se gjithcka ndodh per nje arsye e mira e keqja,keqkuptimi.Une kam filluar te besoj se eshte fati dhe nuk mund ta ndryshojme.Neve i perkasim nje dimensioni kugjithcka duket e paracaktuar dhe me gjithe tendencen tone per ta ndryshuar,sepse ne menyre te tille rrjedhin ngjarjet ne jete eshte absolutisht e veshtir.Sekreti?Te jemi origjinale e keshtu gjerat do jene me pak te nderlikuara.Por ndjenjat?Ato per fat te keq do te nderlikojne gjithnje gjithcka.

Gysi

Primus registratum

Nuk thashe qe te mos besosh ne jeten e pertejme eshte e palogjikshme Nihilist. Per mua cdo ide e ka nje logjike, pavaresisht se sa e drejte, sa e mbrojtur dhe sa harmonike eshte kjo logjike.
Me lart vetem theksova se nuk mund te mohosh dicka per te cilen nuk mund te kesh njohuri. Fakti se nuk e ke pare jeten tjeter nuk do te thote se ajo nuk ekziston. Ti mund te shprehesh thjesht qe nuk besoj ne ekzistencen e saj, por jo te thuash se ajo nuk ekziston fare.
Mohimi i dickaje eshte pohim ne vetvete. Ne kete rast ti pohon se nuk ajo nuk ekziston gje qe nuk ke si ta vertetosh.

Me falni per daljen nga tema, thjesht nje sqarim. Besoj se nuk do te vazhdojme jashte teme.

S6T6N6

Forumium maestatis

Sa e nderlikon jeten ti gysi duke menduar per nje jete tjeter... merre me thjeshte... jeto njehere kete, integralisht, pa menduar per me tutje...

Gysi

Primus registratum

Me duket se me lart une kam mbrojtur idene se jeta eshte e thjeshte!

Per mua jeta eshte me e thjeshte kur beson ne nje fuqi hyjnore qe te ka krijuar ty dhe te gjitha kushtet per jetese, qe t'i ka garantuar plotesisht keto kushte dhe ty te mbetesh vetem te jetosh, duke respektuar sigurisht disa norma. Dhe mbi te gjitha duke shpresuar se Kjo Fuqi qe te krijoi, nuk do te te lere te humbur kurrsesi.

Per mua e kunderta do te ishte mjaft e veshtire. Njeriu do te ishte vertete nje Sizif, dhe do te ishte i derrmuar shpirterisht. Jeta do te ishte nje makth i vertete.

Fletrrufeja

Primus registratum

Per mendimin tim jeta eshte e nderlikuar dhe na eshte lene neve(njerezit) ta bejme ate sa me te thjeshte.

albanian

Primus registratum

Vazhdojne diskutimet per temen jeta ,fundi dhe fillimi jane kurorizuar nga dikush tjeter prandaj mos e veshtirsoni ajo eshte e lehte vetem per ata te cilet dine ta shijojne me gjerat e pranueshme fetarisht ne te kunderten ajo behet e veshtire.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Une ,qe raprezentoj vetem jeten time ne kte rast,mund te them qe jeta esht e veshtire...dhe perpiqem ta "lehtesoj",por nderlikohet ne shume menyra . Thua qe jam mazokiste?! Ehhhh...ASPAK,nuk njihet jeta e nje njeriut ne veçanti,hidhen vetem hipoteza te "ftohta" morali ,qe s'kan pik kuptimi.

P.s FLM qe na nxorre nga kjo shndrrite ti rrugen,se ishim duke ik nen pyje te gdhendura nen Errsire. (^=^) ....ironi hesapi. :rockband:

^Res-Cogitans^

Primus registratum

P.s ...esht me e thjesht kur beson nen nje Krijues?!

Nuk mendoni se esht nje form komoditeti,e cila ju nenshtron&anullon si person?! Mgjths jam shum kritike ndaj nje te till pozicioni keni adhurimin tim...per "kurajon"!!! (^=^)

KITARRISTI

Primus registratum

Jeta është teper e ndërlikuar,ju lutem të mos e thjeshtëzoni asht siç ka thon njoni,sepse po bëtë këte ,gjithmon do t'humbni dhe kurr' s'do fitoni. :book:

Kondrapedali

Kondrapedali

Shumë dakort me kitarristin. Jeta është tepër e ngatërruar. Fakti që ka kaq shumë forume dhe kaq shumë diskutime trregon për kompleksitetin e jetës dhe të çështjeve të saj!

ermir celanji

Primus registratum

varet ne ckuptim perdoret ngaterrimi,jam shume dakort as une nuk do ta doja nje jete monotone,por gjithesesi ne e ngaterrojme jeten e bejme gati me rruge pa dalje,ajo eshte e thjesht flet vete si duhet te jetohet.

Kondrapedali

Kondrapedali

Jimy, ty të mban mami dhe babi? Përndryshe jeta fillon të komplikohet dhe jo pak! Nuk i mbulon dot problemet me gotën vetëm i keqëson! :thumbsup:

Kondrapedali

Kondrapedali

He,he. Gjithsesi nga hini te hini është një jetë në mes :shrug: !

BISOU

Primus registratum

PO PO NJE FJALE GOJE, JETA ESHTE E THJESHETE MOS E NDERLIKONI E KUR TE VJEN NDERLIKIMI PERPARA KEMBEVE E NUK ECEN DOT E RREZOHESH

THAN, WHAT DO YOU DO .. HEMMMM :idea:

DO TA NDERLIKOSH E TA ZHBIRILOSH DERISA VETE TE DALI NE ZGJIDHJE :rolleyes: .......

221178

Primus registratum

Po si shume e merzitshme eshte jeta kur eshte ashtu, e thjeshte...
Le ta nderlikojme pak, pse jo, le ta bejme pak me interesante... /pf/images/graemlins/wink.gif

albanian

Primus registratum

Jeta eshte mundesia e vetme per te kuptuar kush je,,,, ndersa te tjerat jane pjese e frymarrjes e orgazmzve ne vedet e korruptuara.Qielli eshte pika ne te cilen enderrojme te kalerojme,nderkohe miku i dashur jeta eshte nje kujtim minutash qe ne harbojme.

Kondrapedali

Kondrapedali

albanian, jep referencat nga e ke marrë /pf/images/graemlins/laugh.gif !

albanian

Primus registratum

Kur une mendoja per ditet,muajt e kaluara.Mendoj per pjesen tjeter te mbetur i heshtur ashtu i vetmuar besoja ne nje jete tjeter.Prandaj te dashur miq shoke punoni per ate bote qe ju do shkoni.Kur sot neser tani me vone askush nuk e di vecse i madhi Zot.

@d@

Primus registratum

S'jam une ajo qe e komplikoj jete!
Eshte jeta ajo, qe me beri mua te komplikuar!