Jemi nje popull punetor apo dembel.

xhoni

Primus registratum
Re: Jemi nje popull punetor apo dembel.

Si perfundim jemi dembele me D te madhe.O burra turruni ke shtetet qe japin asistence

iliriano

Primus registratum

Dembelizmin ne shqiptaret e kemi trashgim,
kemi lindur te plagosur /pf/images/graemlins/frown.gif

Dhe me e keqja eshte se shkenca ka vertetuar qe nje dembel nuk behet kurre puntore :shrug:

221178

Primus registratum

Nuk besoj se shqiptaret jane dembela. Sa per rastin konkret mbi te cilin eshte hapur tema, mund te them se shumica e atyre qe marrin asistence bejne edhe ndonje pune ne te zeze dhe mbledhja e ketyre te ardhurave eshte me e madhe se ajo rroga e lulishteve. Nuk eshte e ndershme, por nuk mund te thuhet se vjen nga dembelizmi (pa perjashtuar ndonje rast te mundshem).

tola77

Primus registratum

Nuk di te flas per ne shqiperi e di qe 99% nuk punon hane e pine duke shkrojtur emrin ne fletore derisa i zoti i dyqanit i vete me pistolete te koka dhe ai i mer leket prap borxh e ja jep,kurse ne vendet e tjera punojme si jo me mire djemte tane jane bere mjeshtra te vertete dhe shume prej tyre kane hapur aktivitete te tyre se jane duararte,grate shqiptare shquhen per pasterti dhe puntore si bleta,por e keqia eshte ne vendin tone atje te gjithe thone se une per kete e per ate do te punoj me marte te keqen se deri dije ai keshtu e ai ashtu.Por shumica e njerezve te rinj jane jashte dhe ndihmojne familjet megjithese per ta eshte bere akoma me e veshtire keto 2-3 vitet e fundit.Habitem me nje gje, ne mergim shumica jane muratore e pastrues pse ne shqiperi na bie hunda te bejme te njejten pune dhe te rime ne vendin tone?Jemi pertace ne shqiperi e duararte ne mergim.

RAUL

Primus registratum

shqiptart nuk jan dembel.
me thoni ju sa jon pagad ne shqiperi?
sa jon cmimet?.kshu pra nuk va leverdis te punojn ne shqiperi,detirohen me dal jashtetit,e dine se lodhen por ama e din se marrin edhe nje pag te mire.shqiptaret jon puntor se cke me te.and no dumb question about that....

Archi

Forumium praecox

Shqiptaret jane aq dembele, saqe pertojne, qe te mesojne te shkruajne shqip.

Dua

Primus registratum

Vallahin ne jemi punetore, c'te besh... :shrug:

D.

lir

Primus registratum

Ma ha mendja se shumica e atyre qe perbetohen ketu se shqiptari eshte pertac e nuk punon, ska prek ose s'para prek pune me dore. Doni te jystifikoni gjendjen tuaj ne kurriz te gjenit e te rraces. Beni mire te flisni per mungesen e punes qe gllaberon shqiperine, per indystrine calamane;per situatat e veshtira qe perballojne shqiptaret ne emigracion e qe ne shumicen e kohes ia dalin mbane ne pak kohe dhe e gjitha kjo se jemi njerez puntor dhe ambicioz etj etj.
e kam then dhe ne shume tema te tjera :"Pyll pa derra s'ka", boll gjeneralizuat..

tola77

Primus registratum

Une nuk jam pertac kam punuar e punoj qe kur kam dale nga bangat e shkolles,por me te vertet ne shqiperi ka shume qe nuk punojne.Une preferoj me mire me mire te punoj e le te mar pak sesa te pres cte me japin se te pakten dhe ne emigrim nuk te japin sa meriton por ja del mbane per vete,e nuk i rendesh njeriu.E gjithsesi nuk betohem se jemi popull pertac.(nuk dua te bej replika)

xhoni

Primus registratum

Nuk jemi pertac jo.Kemi qejf vendet ku japin asistence qyl.
Shifni si u mbush anglia ne vitet 98-99.
Ne punojme per te ngrene,jo per te vene pasuri sepse na eshte mbushur mendja qe pasuria vihet me pislliqe,jo me pune.Shqiperia per kete eshte shembull mese konkret.

ati

Primus registratum

para 10 vitesh hyra ne pune dhe paga ime ishte rreth 9000 lek te rinj ne muaj.tani ne kete kohe nuk marr me shume se 1500 ne muaj.a nuk eshte kjo domethenese.

Le_Routard

Forumium maestatis

Vallaji popull me puntor se ne nuk ka, por punojme vetem per dynjan.

Po te mos kishin qene shqiptaret nuk do kishte lojra Olimpike ne Athine sivjet.

xhoni

Primus registratum

Po mire mer lal,po pse ndodh keshtu xhanem???? :confused:

Le_Routard

Forumium maestatis

Tamom! Po te na shajn te huajt nuk e kemi problem po te na shajn tanet nuk durojm dot.

mostro

Putraku

Vallai mu per vete gjume me vjen gjithe diten,dhe me shume flej po aq me shume me flihet.
Kjo sma do mendja se ka te beje me dembelizmin eee??

Le_Routard

Forumium maestatis

Jo e lal ti nuk je dembel po gjumash, jon dy gjona te ndryshme /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Kush punon han,kush rrin han e pin /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif