Jemi nje popull punetor apo dembel.

SkErDi

Primus registratum
Re: Jemi nje popull punetor apo dembel.

Une mendoj se ne mentalitetin dhe realitetin shqiptar mbizoteron dembelizmi i theksuar. Te gjithe kur fillojne ndonje pune pyesin : Ku ndodhet ? Ka ndonje kafe te mire aty afer ?
:rolleyes:

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Leila:
[qb] Rambla, kjo qe thua ti eshte pak idealiste , te punosh per shtetin tend ?? 50 vjet njerezit punuan dhe u djersiten per shtetin e tyre.......... por sot ne Shqiperi peshku eshte i qelbur nga koka dhe te tilla ide ti marrin per jashte mode...

[/qb]
nc nc vetem idealiste sjam...ndoshta njehere e nje kohe dhe mund te kem qene por things change /pf/images/graemlins/wink.gif . ti lexoje deri ne fund fjaline time /pf/images/graemlins/wink.gif sepse kam shkruajtur "per permirsimin e shtetit dhe detyrimisht dhe tendin . pastaj ka ndryshim midis asaj qe mendoj une dhe asaj qe mendon ti. sepse pergjigja jote e ka shtremberuar pak ate qe kam une ne mendje...del si ideologjike komuniste. ti thua populli shqiptar punoi per "shtetin" per 50 vjet dhe sfitoi gje. aq me keq akoma , atehere ne komunizem punonte populli shqiptar, tani qe mund te punoj per veten e vet, rrin kot.

ndoshta te ka ngaterruar termi "shtet", nuk e perdora shume si term "politik" sesa si term social, dmth shteti=populli :shrug: ..ndoshta jam shprehur une keq.

xhoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga tekla:
[qb] Nuk ka pyll pa derra thote nje fjale e urte.Te thuash qe shqiptaret jane dembela nuk me duket e drejte.Nuk jemi ndembela jo dhe kete e dime shumire ne qe jemi jashte po edhe ne shqiperi kush punon nuk eshte keqe por nuk jemi as budallenje e ka mire leila te ne eshte qelbur peshku nga koka.Ti ofrosh 7000L nje personi qe ka familje me çmimet qe jane aty do te thote te tallesh.Me mire 100E e djalit nga jashte plus asistencen. [/qb]
Pse mi sa lek kujto ti se merr nji mesues qe del nga bankat e shkolles.Maksimumi 9000L.
Rroga baze e shqipetareve ne pergjithesi eshte 70 euro ne muaj.Sikur te punonin burre e gru qe jane ne asistence dhe te merrnin 50 euro secili sdo ishte keq,por mileti preferon 25 euro ne muaj dhe njekohesisht te rrije te beje llogje neper kafene tere diten e dites.Shkojne ne shtepi pastaj dhe qahen pse s'mund te blejne dot nje kile mish.Po slujte kam e dur nuk ha buke e laknur,ka thene i mocmi.
Nejse ky eshte mendimi im ,pastaj secili e mendon sipas se tijes.

xhoni

Primus registratum

Konkluzioni eshte se jemi mesu dembela dhe pike.

pippo

Primus registratum

jo jo pak nga pak dal nga dal pa u nxitu e pa u ngut jo per gje po aty eshte europa se mos iken

pippo

Primus registratum

jo jo pak nga pak dal nga dal pa u nxitu e pa u ngut jo per gje po aty eshte europa se mos iken

elenisa

Primus registratum

jemi mesuar tani vone te jemi dembel , per te punuar e vertuam qe me frike punojme per 50 vjet

samanta

Primus registratum

Te punosh nga frika nuk eshte pune po dhune pastaj shqiptaret s'ja kane idene se cdo te thote te punosh.Ne kohen e Xhaxhit1/2 e popullit ka qene spiune prandaj mbeten pa pune ne vitet '90 :lol: S'kemi ndergjegje per pune dhe pike. :shrug:

elenisa

Primus registratum

Fillimisht postuar nga samantha:
[qb] Te punosh nga frika nuk eshte pune po dhune : [/qb]
Po dhuna pune eshte ? :devil: :lol:

moonlight

Primus registratum

Se pari per cfare punohet? Per mireqenie, etj, etj. Pra, jemi popull qe e fiton parane me djerse apo i bie qylit?
Sidoqofte, mendoj se shpesh shqiptaret punojne se kane seder te madhe. Pra, punojne per hater te te tjereve.

samanta

Primus registratum

Shqiptaret kane seder :eek: disa mbase se po ta kishin pjesa me e madhe s'do ishim njolla e zeze e Botes :eek: /pf/images/graemlins/frown.gif

moonlight

Primus registratum

posi, seder - ata qe punojne (kjo ishte lidhja)

p.s. puna eshte nder; ajo e ndershmja e kam fjalen.

samanta

Primus registratum

E kuptoj se kujt i referohesh,por nga ajo qe kam pare atje dhe po ajo qe po shoh ketu me ben te them qe ajo pjese eshte kaq e vogel sa nuk con peshe fare.Tek ajo qe kam pare atje po flas vetem per universitetin se besoj se mjafton.Po te kishin seder pjesa me e madhe do hapnin leksionet e s'do ja mbathnin fshehurazi lart e poshte.Kjo eshte seder dhe t'ia shperblefsh atyre qe te kane bere koken.

jimmy84

Primus registratum

E keni idene sa para hyjne ne Shqiperi nga emigracioni?Keto para fitohen nga dembelet????????Shqiptaret kane vertetuar te kunderten.Shqiptaret jane punetore me P por nuk dine te punojne.Kjo ka nje arsye.Sepse per 500 vjet Shqiptaret ishin te detyruar te punonin angari (pa pagese) per bejleret dhe per turqine,si rrjedhim punonin "shkel e shko" prandaj nuk kane kulture pune.Por eshte tjeter te jesh dembel dhe eshte krejt tjeter te mos te dish te punosh.

xhoni

Primus registratum

Te rralle jane ata shqipetare qe s'kane dale jashte dhe e dine se ceshte puna.Shumica akoma kujton se leket ketej fitohen lehte.
Edukaten e punes ne shqiperi e kemi zero.

korcari12

Primus registratum

Nje Kushuriri im kur erdhi ne USA me tregoi se c'beshe ne shqiperi, se sa njerzit punonin, ose se sa ishin te interesuar te punonin.
Kushuriri punonte Inxhinnjer shkonte 5 dite ne jave ne pune, kur dilte ne mengjes nga shpia per te shkuar ne pune shume prej shokve te tije rinin ne nje kafene aty afer shpise te tije, dhe me nje qeshje tallse thoshin, po nuk ke turp qe vete ne pune >>>budallenjte vene ne pune /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ajde dhe jepi shpegim kesaj, qe qe Inxhinjer dhe mbante vetem nje c'antke ne dore ter diten.
Kurse ketu ne USA po s'punove te tallin, po te duash mos puno, se iken dhe fle perjashta pastaj ...

babi

Primus registratum

Ne shqiptaret jemi sypatrembyr, shpatullgjere, trima, te zgjuar, populli me i lashte ne Ballkan, por vetem punetore qe nuk jemi.

:smash:

xhoni

Primus registratum

Ne punojme kur na bie b.ytha ne uje,kur na vjen veza per te pjelle.
Po pse keshtu?????????
Mos valle na mesoi xhaxhi ne kete menyre???
Ne dum komunizem mor vlla!!
Me vjen keq por sipas mendimit tim,konkluzioni eshte se,mjaft te mbajme frymen gjalle duke punuar fare pak apo hic,sesa te punojme rregullisht dhe te kemi mireqenie.