Re: Jashtetoksoret - legjende e koheve moderne apo realitet!
eshte e vertet mundesia e ekzistimit te alieneve eshte e madhe por nuk eshte edhe aq shume sa disa mendojne.
per te pasur jete, ne nje planet duhet te jen:
1-te pakten (nqs nuk gabohem) O, H, C, F.
2-planeti duhet te jet ne nje largesi (afersisht) te caktuar nga 'dielli'(largesia ndikohet nga madhesia e diellit).
3-kjo largesi 'ndikon' ne 'gjendjen' e planetit
4-temperatura e planetit nuk duhet te jet shume e larte ose shume e ulet
5-ne siperfaqe planeti nuk duhet te jet shume acid ose shume bazik
6-perqendrimi i elemeteve oksiduese nuk duhet te jet i larte (jeta ne toke u be e mundur vetem pasi ato lende nuk ishin shume te perqendruara)
7-ndyshimet e temperaturs ne planet midis hijes dhe pjeses se ndricuar nuk duhet te jet shume e madhe (kjo zgjidhet me pranine e nje atmosfere)
8-'dielli' duhet te jet i qendrueshem
vec atyre me larte duhet patur parasysh edhe prania e asteroideve dhe kometave. (me duket se midis marsit dhe planetit tjeter eshte nje 'unaze' e perbere nga trupa te ngurte por nuk jam i sigurte).
etj, etj
dhe te gjitha ato kerkesat me jarte duhet te zgjasin per shume kohe. jeta nuk mund te krijohet per dy dite toksore.
si perfundim mundesia e jetes ne universe nuk eshte edhe aq e larte.
megjithate une besoj se ka edhe krijesa te tjera qe plotesojne kushtet per tu quajtur gjallesa.
shendet
eshte e vertet mundesia e ekzistimit te alieneve eshte e madhe por nuk eshte edhe aq shume sa disa mendojne.
per te pasur jete, ne nje planet duhet te jen:
1-te pakten (nqs nuk gabohem) O, H, C, F.
2-planeti duhet te jet ne nje largesi (afersisht) te caktuar nga 'dielli'(largesia ndikohet nga madhesia e diellit).
3-kjo largesi 'ndikon' ne 'gjendjen' e planetit
4-temperatura e planetit nuk duhet te jet shume e larte ose shume e ulet
5-ne siperfaqe planeti nuk duhet te jet shume acid ose shume bazik
6-perqendrimi i elemeteve oksiduese nuk duhet te jet i larte (jeta ne toke u be e mundur vetem pasi ato lende nuk ishin shume te perqendruara)
7-ndyshimet e temperaturs ne planet midis hijes dhe pjeses se ndricuar nuk duhet te jet shume e madhe (kjo zgjidhet me pranine e nje atmosfere)
8-'dielli' duhet te jet i qendrueshem
vec atyre me larte duhet patur parasysh edhe prania e asteroideve dhe kometave. (me duket se midis marsit dhe planetit tjeter eshte nje 'unaze' e perbere nga trupa te ngurte por nuk jam i sigurte).
etj, etj
dhe te gjitha ato kerkesat me jarte duhet te zgjasin per shume kohe. jeta nuk mund te krijohet per dy dite toksore.
si perfundim mundesia e jetes ne universe nuk eshte edhe aq e larte.
megjithate une besoj se ka edhe krijesa te tjera qe plotesojne kushtet per tu quajtur gjallesa.
shendet

un kam pare dy tre here drita te pabesushme ne qiell keshtuqe per vete besoj