Ja se c'jane femijet per prinderit shqiptare.

Genta

Primus registratum
Re: Ja se c'jane femijet per prinderit shqiptare.

Oh, me preket me te vertete me kete teme. Une jam dhe tip shume i ndjeshem dhe vetem duke lexuar qava. Me vjen vertete shume keq qe shqiptaret (per te cilet familja eshte kaq e shtrenjte) te arrijne deri ne kete pike. Shqpresoj qe mos te ndodhin keto gjera ne te ardhme. Une kam pak kohe jashte dhe me ka marre malli per ata te shtepise, sa here flas me ta qaj.... :cry:

Florus

Forumium maestatis

Bambolina mos qaj shume (seriozisht) kur flet ne telefon se ku nuk u shkon mendja atyre te shpise dhe pastaj ec e mbushu mendjen se gjithcka eshte ok :shrug: jo per gje po degjon lloj lloj historish... :book:

Genta

Primus registratum

Po perpiqem, jam bere me e forte tani...

Florus

Forumium maestatis

ashtu posi :thumbsup: tu u rrit tu u pjek :book:

Princesha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 'Mistreci':
[qb] M.gj.s. baballaret pike te dobet kane gocat. [/qb]
Ktu ke fol taman, babat per vajzat, nanat per djemt.

Kurse per temen: Me vjen shume keq qe prinderit shqiptare po perjetojn nje gjendje te tille sa te shkoje deri aty sa te marrin jeten e tyre.

Mu me ka pshtu Zoti, se i kam prinderit ktu me vedi :angel:

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""

çte ben femija ste ben perendia i thone....!!!!

AnilaM

Primus registratum

eshte nje teme shum prekse,por...
e gjith kjo mesele vjen si rrjedhoje ,qe ne familjet tona prej shum dekadash ishte krijuar nje si pune zakoni nga halli ,femijet martoheshin dhe rrinin me familjet ose diku afer ,te rrale ishin ato qe largoheshin ne nje qytet tjeter ,por sa do qe largoheshin prap kur kishin deshire mall i hypnin trenit dhe ja ...prap pran familjes,q`malleshin dhe largoheshin pa dhimbje.Kjo situate qe eshte krijuar ne familjet shqiptare vjen si rrjedhoje e shtetit tone te dobet,uroj qe sa me shpejt te hyjme ne europe qe mos te ndodhin me keto ngjarje.Nese te gjith kemi nje pashaporte, ku te jemi te lire te levizim ,mendoj se s`do te kete me ngjarje tragjike.
U larguam per nje jete me te mire si tonen ,prindrve tane ,sikurse dhe per brezat qe do te sjellim ,dhe per kete prinderit tana jane koshient.Une kam shum vite qe se shoh mamane time,dhe sa here qe flas ne telefon ,me thote fjale shum prekse,mundohem ti flas sa me ndrohte jo vetem se eshte prind, se dhe mua me ka mere shum malli ,por e ndjej qe per prinderit eshte me e veshtire se sa per ne te rinjte largesia. Une personalisht ja kam bere te qarte ,...nuk mendoj se eshte e drejt te mbyll te ardhemen time dhe te kthehem ne shqiperi ku pervec familjes nuk me pret gje tjete.Tim shoqi i vdiq i jati (rafmeht past) kishte 4 vjet pa e pare,e kishte pike te dobet,dhe kur ndodhi fatkeqsia ,me thote se do te kthehemi,per ti bere respektin e fundit,
i them se a eshte e udhes ky mendim...,kujto se sa veshtersi finaciare,psikologjike ,fizike kemi kaluar per te ardhur ketu per nje te ardhme me te mire,a ja vlen ti hedhim shkelmin gjith c`kaje????kete gje ja thane dhe njerzit e tjere te familjes.
Isha 23 a`there kur u largova me te dashurin (burrin e sotem)jashte shtetit ,dhe fjalet e tim eti(i cili eshte larguar nga jeta ) i kam dhe sot e kesja dite burim frymezimi per te ardhmen time familjare,
...po largohesh dhe se dim se kur do te te shohim prap ,por kjo eshte jeta,ne nuk mundet dhe as nuk kemi te drejt te mbyllim jeten tende,ti qofsh e lumtur me djalin qe do dhe zoti ju ndihfmote ne jete,...
sa te jemi gjalle me shpirt e zemer do jemi parne njeri-tjetrit sa do larg te jemi fizikisht
c`far do gjeje qe te ndodh,nese ke mundesi hajde na shiko ,ne mos dashuria jote dhe fjalet e tua te embla nga tel do te na shoqerojene dhe m`bas kesaj jete.
Une kam vetem mamane tani jam vajze e vetme,dhe me shum se sot e di qe i nevojitem asaj,por...

Meqe jemi dhe prag festash ,uroj me gjith shpirt per te gjith ato bashkadhetar emigrant te cilet nuk jane te pajisur me dokumenta levizese, viti 2004 t`na gjeje me dokumenta ,qe te shohim sa me pare prinderit tane,per te cilet na dhemb xhani.
Dhe uroj qe femijte tane kurr mos perjetofshin te tilla situata ndjenjash familjare.

babi

Primus registratum

Blu Ice me lart ka thene me te drejte: C'te ben femija s'ta ben as perendia.

Mendoj qe tek kjo teme mund te flasin vetem prinderit shqiptare anetare ose jo te AF-se sepse sa per ne te tjeret qe akoma nuk kemi femije nuk kemi as c'te themi.

:shrug:

Turing

Primus registratum

Une ndaj me te gjithe anetaret qe kane shkruar mesiper mallin dhe ndjenjat e familjes.
Ne kete pike te gjithe jane konshient qe nuk eshte aspak e veshtire te jetosh nje vit larg familjes(sic eshte rasit per shumicen qe kthehen nje here ne vit) por ashtu siq eshte cituar me siper nga dikush, kjo eshte jeta dhe nuk eshte gjithmone roze.

Megjithate ne lidhje me temen une nuk e kuptoj se perse ai prindi duhet te vriste veten ?

Me duket shume pak plausible fakti qe shkaku te ishte malli per femijet. 99% e prindereve shqipetareve kane 1,2 apo te gjithe femijet jashteshtetit emigracion apo studime, por ky ishte rasti i pare qe ndegjoja kur malli te ktheheth ne mobil krimi.

Nejse, mendimi im personal eshte qe personi ne fjale po kalonte nje faze depresioni nevror ku nje nga shkaqet ishte malli per femijet. Por duke mos i kuptuar shkaqet e verteta te depresionit ia hodhi fajin mallit per femijet.

platinumvl2000@yahoo.co.u

Primus registratum

EH.... Bravo ai qe e ka hapur kete teme.E dime qe per prinderit jemi te dhimbur sepse jemi si i thone gjaku i tille.Po te themi per ngjarjen qe ka ndodhur te them te verteten mendimi im eshte BUDALLALLEK.Sepse nje prind qe arsyeton te pakten nuk mund te kthej dashurin e nje femije ne vdekje!Ne fund te fundit ata jane krenar me ne sepse dikush arsimohet ne shkolla te huaja (qe per shqipetarin te vazhdoje shkollen e larte ishte ender)apo ne mergimtaret qe jetojme ne vendet e huaja.Pastaj nenvlersimi(ta therrasim) qe ka nje emigranti ndaj njerezve te aferm nuk mund te themi se eshte i tille kur ne jemi ne levizjen e jetes dhe ata te mendimit.

bona

Primus registratum

54 vjec? ka vrare veten?

ai qenka njeri jashtzakonisht i dobet.

prinderit e mi dhe shume miqve te mi jane ne kete moshe ose dhe mbi 60 vjec dhe i kemi ne NY dhe punojne nga dy pune jo rralle dhe megjithese ne femijet mund te bejme me shume se ta prape na ndihmojne financiarisht por me kryesorja shpirterisht.

ai qenka shume egoist. esthe e vertete qe ata i kane munguar femijet por dhe femijeve i mungojne prinderit.

kur isha vetem dy vjetet e para kam qare njehere me denese pse nuk kisha prinderit e mi ti jo vetem kur kisha probleme por dhe ti tregoja per suksesin tim te pakten.

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

bona ti boten e sheh shume te vogel, te madhe vetem sa "kryeqyteti i botes" pra NY.
Por ke harruar te mendosh se bota eshte me e madhe dhe stres ka cdo kund.
Dikush bie ne depresion se ska prinderit afer, dikush pse ska femijet, dikush ka perjetuar nje ndarje, dikush nga humbur nje te dashur, dikush ka perjetuar nje lufte dhe ka trauma, dikush ka kushte shume te veshtira ekonomike, dikush eshte i papune,por ka edhe te tille qe si duket interesant te jetoj se ka te gjitha me bollek... kjo eshte bota dhe keto jane ca nga X problemet qe e shpiejne njeriun deri tek vetevrasja.

Noshta i ndjeri sikur te ishte ne NY do te punonte nga dy puna, do te kishte nje pension ndoshta, do te kishte ndonje vizion ndonje rruge tjeter, por ndoshta nuk i kishte ne Shqiperi, kjo eshte nje enigme..

Per mendimin tim vetevrasja sa eshte mistereie eshte edhe po aq e dhimbeshme.

Dhe, edhe pse jetoj me familjen time ketu, tani ndjej nje malle te madhe per vedin tim, vecanrishte per Prishtinen vendelindjen time dhe ndaj dhembjen me ju per mallin e tuaj ndaj prinederve sepse verete u mellengjeva kur lexove shrkimet tuaja.

Gjithe te mirat!

bona

Primus registratum

Betina

po te lutem po te pergjerohem: rri o goce rehat , c'te dyhet ty mi se cfare mendoj une.

njerzit qe erdhen ketu e kudo nuk erdhen me ftesa nderi por erdhen asthu si erdhen.

ca prinder vrasin veten si ai ca te tjere punojne fort deri ne frymen e fundit per ti dhene femijve nje jete sa me te mire.

PS: nje gje te mire kemi ne ketu ne NY : ne marrim fryme lirisht. i themi bosit apo mesuesit ate qe mendojme. mbaje mend mire dhe mesohu te mos japesh percaktime se si mendojne te tjeret.

EDHE NJE HERE MBAJE VENDIN ATY KU E KE E MOS ME SHURDHO TRUTE SHUME ME ATO PERCAKTIMET E TUA SE SI ESTHE BOTA IME. TI ME DUKET SE E KE INATIN NGA SHKRIMET E TJERA DHE PER KETE UNE NUK KAM FAJ.

lola

Primus registratum

na cate koken ju, prinderit e mi shqiptare nuk jane keshtu! Pse behet shqiptari sikur nuk e di se sa bejne shumica e madhe e prinderve per femijen?? Nuk ka gje me shqiptare se ata prinderit tane te shkrete qe e heqin nga goja per femijen gjithmone.

MICHELLE

Primus registratum

kjo eshte e vertete mese te te gjithe familjet shqiptare te cilet i kane larg femijet, ndoshta per shkaqe ekonimi, per studime, apo ndonje problem tjeter.

Une jetoj ne SH.B.A prej 5 vjetesh now, dhe isha e para qe erdha ketu me studime, dhe ndenja dy vjet pa pare prinderit e mi. Shqetesimi, meraku, ca ben, ku jam, ca bej, me ke shoqerohet sidomos kur je larg dhe je femer, i vret shume prinderit. me ne fund durimi sosi dhe prinderit e mi ben sakrifice dhe erdhen ketu sepse nuk mundnin te jetonin me idene qe e cuam gocen me duart tona larg nesh.
Sot i kam ketu, dhe i shof qe jan me te qete, edhe pse vuajn per gjona te tjera se jeta ketu eshte shume e veshtire, kur mundon ta fillosh ne moshen e prinderve te mi, po nuk i behet vone sepse e din qe jan prane femijeve te tyre. jam mese e sigurt qe ka dhe familje te tjera se familja ime kur kan sakrifikuar per femijet e tyre per te qene me afer.

une kam nonen (gjyshen) e cila ska shume qe ka shku ne shqip. ka nje djal ne itali, nje ne gjermani, dhe 2 vajzat e saj ne SH.B.A, dhe ku do qe shkon nuk zen rehat sepse, shef nje po nuk shef tre te tjere, edhe merzitet, ankohet edhe si ze faj, ne dhe femijet tane kemi per tu rrit pa e ditur, se kush jan kushurinjt tone te pare nga emigracioni, dhe me ben te plas nganjhere, femijet tone do rriten me nje mentalitet tjeter, ku po ti bertasesh ose i gjush ndonje shuplake te thote, mos me gjuaj se marr policine ne tel..... dua te them se eshte fatkeqesi per popullin shqiptare i cili eshte shperndare si mos me keq.....

xhoni

Primus registratum

Me duket rast shume i rralle dhe i egzagjeruar megjithate ca sben vaki.Shume nga ne i kane prinderit larg,dhe vetem ne e dime se ca heqim kur flasim ne tel.Por ja qe jeta i paska te gjitha.Te shpresojme qe te bashkohemi me familjet sa me shpejt se gje me te shtrenjte se familja nuk ka.Ju uroj te gjitheve GEZUAR VITIN E RI dhe nje fat te mbare gjithe shqipetareve kudo qe ndodhen.