Izraeli bombardon Sirine

Izraeli bombardon Sirine

Ne oret e vone te nates avione te ushtrise izraeliane kane bombarduar territorin sirian ne afersi te Damaskut.

"ishte nje kamp terroristesh te Jihadit" konfirmon shtabi i larte izraelit

"ishte nje kamp per refugjate" konfirmon nga ana tjeter zedhenesi i ministrise se puneve te jashtme siriane.

U mblodh menjehere pas ngjarjes keshilli i sigurimit te OKB- se. Ne kete mbledhje diplomacia siriane kerkoji me force qe te perpilohej nje dokument i OKB-se ku denohej ky agresion brutal i Izraelit ne toke siriane. Nga ana tjeter ambasadori i SHBA prane OKB-se Negroponte pohoi sot per shtypin: "Washingtoni eshte i bindur se Siria qendron nga ana e gabuar e luftes kunder terrorizmit". Me kete fraze lihet shume qarte te kuptohet se administrates Bush as nuk i kalon neper mend qe te denoje aleatin Izraelian.

Ne kete kontekst me lind natyrshem nje dyshim.
çdo shtet atehere mund te sulomoje nje tjeter (duke gjetur 1000 shkase) mjafton qe te kete mbeshtetjen e SHBA.
Mos eshte kjo valle demokracia globale?????

:confused:

romeo

Forumium maestatis
Re: Izraeli bombardon Sirine

OKB-ja egziston akoma, edhe pse anashkalohet nga SHBA. Por mesa shoh edhe pse shtetet e bashkuara te Amerikes bejne çmos per ti perplasur ne fytyre superioritetin e tyre te tereve, kohet e fundit po bejne çmos qe te kene nje drite jeshile dhe nga OKB-ja. Sepse tek e fundit asnje shtet nuk mund te bej nje politike per hesap te vet.

Fillimisht postuar nga fujiko:
[qb] Nuk e kuptoj si arrini te nxirrni gjithkund problemin e Kosoves dhe si jeni kaq te sigurt ne krahasime. :confused: [/qb]
Sepse problemi i kosoves ishte nje nga te paktat inisiativa te administrates ameriqane ku u humb shume me teper se u fitua. Eshte si i thone the "exception to the rule" sigurisht duke e pare ne kend te gjere /pf/images/graemlins/wink.gif . Aq me teper une ndihem befasisht e lumturuar qe ne populli kokeshkemb vendosem njehere ne jeten tone te shkojme pas zotave e jo pas milingonave. Idealizmi dhe vrapi pas "drejtesise" na kane lene gjithmone varfanjake me ego gjigande.

Te tjera...

Ne OKB ka mbi 300 rezoluta kunder Izraelit qe nga viti 1973. 30 nga to per terheqjen nga territoret palestineze.

Amerika dhe Izraeli kundershtojne te marrin pjese ne gjykaten nderkombetare per krime lufte.

Pikenisja e terrorizmit. Viti 1946, Hotel King David, nga zionistet Menachem Begin's Irgun.

OKB eshte fasade, ajo qe une nuk kuptoj eshte deshperimi yt jula me faktin qe fasada po therrmohet. Historia perserit vetveten. Besoj tashme erdhi kohe per nje perandori te re. HAil to the US! Disa gjera nuk eshte e thene te pranohen si idealja por kur te perplasen ne fytyre duhet me doemos te pranhen si realja.

alinos

Forumium maestatis

HAil to the US! Disa gjera nuk eshte e thene te pranohen si idealja por kur te perplasen ne fytyre duhet me doemos te pranhen si realja.

Me se e vertete!
Por fakti qe ajo me siper perben realitet nuk do te thote se duhet pranuar sic eshte.
Ne rastin e Kosoves dhe te bashkimit tone me zotat, une per vete nuk jam ende e sigurte se ishte ne favor tonin. Nese historia perseritet, une shoh kalin e Trojes ne portat e Dardanise...
Kosova s'ka as status te percaktuar, as autonomi politike, as pavaresi territoriale, asgje! Vec nje tufe qensh qe lefin secili per hesap te vet, ndersa karvani i UNMIKUT ben perpara!

Duke shtuar edhe rastin e Palestines duket qarte se nuk eshte ne interes te SHBA-s dhenia e te drejtes per vete-vendosje popujve te botes qe ende perpiqen per te. Dhenia ne fakt eshte fjale e gabuar, duhet te themi njohja e te drejtes per vete-vendosje.
Te pakten mos i thurim lavde nje heroi kallp. Realiteti tregon se Amerika drejton sepse eshte me e forta, jo sepse ka te drejte dhe tregohet e drejte me popujt e botes.
Vari hejbet, thoshte im ate!

Guest

Nga izraeli vajti puan ke Kosova hece merre vesht ti tani :lol:
Po keto pse nuk i shkruani ke temat patriotike :book:

Me se e vertete!
Por fakti qe ajo me siper perben realitet nuk do te thote se duhet pranuar sic eshte.

Merret vesh bota do ishte shume e mjere sikur ta pranosh realitetin ashtu sic te serviret(lloj-llj ngjyresh per lloj-lloj qellimesh), por te mos e pranosh fare si realitetin qe te rrethon, eshte akoma me e mjere se i bie te fillosh e luftosh me mullinjte me ere. Gabimi qe shume njerez dhe kombe bejne eshte se nuk nisen nga "si eshte dhe si mund te behet" por nisen nga "si ka qene dhe si mund te behet sic ishte".

Ne rastin e Kosoves dhe te bashkimit tone me zotat, une per vete nuk jam ende e sigurte se ishte ne favor tonin. Nese historia perseritet, une shoh kalin e Trojes ne portat e Dardanise... Kosova s'ka as status te percaktuar, as autonomi politike, as pavaresi territoriale, asgje! Vec nje tufe qensh qe lefin secili per hesap te vet, ndersa karvani i UNMIKUT ben perpara!

Ndoshta jam shprehur gabim, kur them ne favorin tone marr parasysh vetem interesat e popullit shqiptar brenda kufijeve. Per shqiptaret e kosoves "e vereteta" ngelet akoma per tu vendosur. Sidoqofte nga 2 te keqija ata moren ate me pak te keqe /pf/images/graemlins/wink.gif

Te pakten mos i thurim lavde nje heroi kallp. Realiteti tregon se Amerika drejton sepse eshte me e forta, jo sepse ka te drejte dhe tregohet e drejte me popujt e botes.

Normalisht! Bejne ashtu si cdo perandori tjeter. Ne duhet ta dredhim bishtin andej nga pickojne mizat. Ndodhi qe keto dite mizat po pickoje ne ane te majte te Greenwich-it /pf/images/graemlins/laugh.gif Dhe nese nje dite e bekuar vjen kur kemi status "politiko-ekonomik" kur dikush tjeter vjen e na i vret mizat, atehere mund ta dredhim bishtin sic na do e bardha zemres.

P.S.
Kisha bere be qe nuk do futesha tek politika, por sot 3 here brenda 2 oresh. Me editoni, se kushedi sa do zihem me vehten sot ne darke. :lol:

alinos

Forumium maestatis

Merret vesh bota do ishte shume e mjere sikur ta pranosh realitetin ashtu sic te serviret(lloj-llj ngjyresh per lloj-lloj qellimesh), por te mos e pranosh fare si realitetin qe te rrethon, eshte akoma me e mjere se i bie te fillosh e luftosh me mullinjte me ere. Gabimi qe shume njerez dhe kombe bejne eshte se nuk nisen nga "si eshte dhe si mund te behet" por nisen nga "si ka qene dhe si mund te behet sic ishte".

Jam dakort! Por mos harro se si ne rastin e Palestines, si ne te Kosoves (jane situata analoge girly :wink: ), popujt nuk kerkojne ate qe ka qene, pasi edhe sot ata jetojne ne shumice ne ato territore.
E keqja ne rastin e Palestines eshte se dhe Izraelitet jane vendosur aty qe kur u formua shteti izraelit.
Ne rastin e Kosoves ishin vetem 10% e popullsise dhe u larguan ne fillim te konfliktit te 1998. Ironia me e madhe sot qendron ne faktin se po luftohet simbolikisht per te drejtat e minoritetit serb dhe u harruan gropat e perbashketa me kosovare, qe u vrane nga fqinjet e tyre minoritare serbe qe ishin mes milicise dhe ushtrise serbe.
Pershtypja ime Nelk@ eshte se kjo qe popujt kerkojne ate qe ishte dhe s'eshte me eshte pjese e retorikes per te justifikuar mos-veprimin.

Normalisht! Bejne ashtu si cdo perandori tjeter. Ne duhet ta dredhim bishtin andej nga pickojne mizat. Ndodhi qe keto dite mizat po pickoje ne ane te majte te Greenwich-it /pf/images/graemlins/laugh.gif Dhe nese nje dite e bekuar vjen kur kemi status "politiko-ekonomik" kur dikush tjeter vjen e na i vret mizat, atehere mund ta dredhim bishtin sic na do e bardha zemres.

Mund edhe te jete normale me i heq mizat perandorit duke pritur qe te trashemi mjaftueshem sa te marrim te njejtin post, por (pa dashur te dukem teper moraliste) popujt nuk jane miza! E shumta mund te ishin skllever te pabindur. E ne kete rast perandori te beje kujdes se nje dite vertet do ta hane mizat :wink:

Guest

Fillimisht postuar nga *alinos*:
[qb] Merret vesh bota do ishte shume e mjere sikur ta pranosh realitetin ashtu sic te serviret(lloj-llj ngjyresh per lloj-lloj qellimesh), por te mos e pranosh fare si realitetin qe te rrethon, eshte akoma me e mjere se i bie te fillosh e luftosh me mullinjte me ere. Gabimi qe shume njerez dhe kombe bejne eshte se nuk nisen nga "si eshte dhe si mund te behet" por nisen nga "si ka qene dhe si mund te behet sic ishte".

Jam dakort! Por mos harro se si ne rastin e Palestines, si ne te Kosoves (jane situata analoge girly :wink: ), popujt nuk kerkojne ate qe ka qene, pasi edhe sot ata jetojne ne shumice ne ato territore.
E keqja ne rastin e Palestines eshte se dhe Izraelitet jane vendosur aty qe kur u formua shteti izraelit.
Ne rastin e Kosoves ishin vetem 10% e popullsise dhe u larguan ne fillim te konfliktit te 1998. Ironia me e madhe sot qendron ne faktin se po luftohet simbolikisht per te drejtat e minoritetit serb dhe u harruan gropat e perbashketa me kosovare, qe u vrane nga fqinjet e tyre minoritare serbe qe ishin mes milicise dhe ushtrise serbe.
Pershtypja ime Nelk@ eshte se kjo qe popujt kerkojne ate qe ishte dhe s'eshte me eshte pjese e retorikes per te justifikuar mos-veprimin.

Mund edhe te jete normale me i heq mizat perandorit duke pritur qe te trashemi mjaftueshem sa te marrim te njejtin post, por (pa dashur te dukem teper moraliste) popujt nuk jane miza! E shumta mund te ishin skllever te pabindur. E ne kete rast perandori te beje kujdes se nje dite vertet do ta hane mizat :wink: [/qb]
politikanet i japin popullit ate qe duan dhe une si girly mendoj se me mire kosova esh me ata se me Shqiperine qe eshte ne gremine per vete :tipsy: ESHTE E KOTE TE NRESH NE QIELL DICKA QE SKA VLERE

amar

Primus registratum

Meqe u futa ne kete teme ketu vetem per kuriozotet,por c`te shohish?? cfar idiotizmi i disa anetareve te ketij forumi.
Une nuk e di si kane fytyre qe ti arsyetojne sulmet e Izraelit ndaj Sirise,mundohen qe me cdo kusht dhe ne cdo menyre ti arsyetojne sulmet teroriste te Izraelit ndaj popullates civili Siriane.
Nese dikush mendon se ka te drejte te sulmoje Sirine atehere ,te gjithe arabet e gjirit paskan 200% te drejte ta luftojne Izraelin.
Kjo eshte nje shkelje flagrante ndaj integritetit teritorial te Sirise,dhe cohen disa MAJMUNA amerikane dhe izraelit(MARE FALJE NGA MAJMUNET NESE I OFENDOVA DICKA?) dhe japin mend ne KOMBET E SHKATRUARA se izraeli mbron te drejten e qytetareve Izraelit duke sulmuar nje shtet tjeter.

Une kisha kaq ,nese ndonje idiot sikur Amerikanet dhe Izraelitet mendojne si ata, mjere per shpirtat e tyre te prishur deri ne palce

renea

Primus registratum

we would be very much bored if not for crazy folks running the global business-nje fshatar ne luginat e Oklahomes /pf/images/graemlins/laugh.gif

Misha Maisky

Primus registratum

....per mendimin tim shume mire ja ka bere, se Siria eshte shtet dhe vater terroristesh. Izraeli, e vetmja demokraci ne shkretetiren e mesjetes arabe.

Presidenti

Forumium maestatis

me mbani se i rash....!!!!! :mad: :mad: :mad:

Siria dhe asnje shtet ne bote s'mund te bombardohet sepse dikush arrogon mbi vete vetin e te qenurit demokrat dhe polic.

Askujt friga e pasiguria s'i japin te drejte te dhunoje askend.

fantaztimet...fantazite...obsesionet...e lufta kunder fantazmave u ka hije çakejve te demoktatizuar.

Dhe shtrengo pak ****** kur flet per bombardime se behet fjale per lufte...gjak e jet njerezish. Dhe Siria s'eshte skuader futbolli....

Misha Maisky

Primus registratum

po pse re izraelijanet qe ngrehen ne ajer nga terroristet palstinez te ndihmuar nga sirjanet e "urte" nuk jane njerez?????????????????????

Admir

Forumium maestatis

Ka ca qe marrin fryme, perhere te palodhur, per te mbrojt interesat islamike me hir a me pahir. Advokimi qe i behet Sirise demonstron diletantizem dhe transparence ne qellimet e erreta myslimane. Keto hipokrit e quajten kete cenim padrejtesi e ku di une se cfare, por me paturpesine e zakonshme tashme, kurre nuk e denojne psh pushtuesin turk. Te rendomtet paten te drejte sepse na "nderuan" me islamin. Lumt ne! Jeni BIASED dhe nuk ju duhet degjuar as edhe nje cicerime.

Izraeli ka per te ekzistuar e zoteruar perhere sepse ai eshte kombi i zgjedhur i vete Zotit. Premtimet e Zotit do zene vend duan s'duan kamikazet.

Presidenti

Forumium maestatis

diletantizem...trasparencene ne erresire...pffff, mahu pre burr!!!

Pas Irakut e ka rradhen Siria...e un lajmet s'i lexoj ne gazeta...kjo nder ne obskurantistet dihet prej kohesh...dhe jo vetem siria po dhe çka vjen pak.

siria eshte nje shtet qe s'drejtohet nga mysliman dhe kjo s'me jep te drejten ta mbroj per ate pike djal i mbare...keshtu qe pasi te dish me shume eja e akuzo.

Jo vetem Siria po asnje shtet s'eshte vetem shtet me boj te ndryshme ne harten politike por nje entitet i tere njerezish te te gjitha feve e shtresave sociale.

Une nuk mbeshtes diktaturen siriane...por ju te pakten...ju "pordhapiçat" e AF-se tregohuni te apkten....kriter ky, pro-hebreo-nacionalist
sa 18 oficeret e flotes airore izraeliane qe dhane doreheqejn pas urdherit per bombardimin e Sirise duek deklaruar "Mjaf bomba popujve te pafajshem"

eshte shume kaq?!?!?!

pastaj vazhdoni akoma me rracizma e dogma... indoktrinime e perrallat e dhjates se vjeter, adhuroni akoma popullin e zgjedhur, SERVE YOUR MASTER, po tregohuni te arsyeshem dhe mos akuzoni per verberi...per me shum islamike...kur un s'jam dakort qe te bombardohet nje popull me pretekstet e terrorismit.

Besoj logos dhe ti mish mashe...e keni te qarte se ku iken prroçkat e bushit mbi rrezikshmerine e armatimit kimik dhe makines ushtarake irakene, besoj se te gjithe tashme keni harruar sesi propogandohej emergjenza per te ndihmuar popullin e shum vuajtur iraken qe i dashuron amerikanet...

te lutem kesaj here askush te mos i besoje trapllikut te rradhes te tipit "Sadami u fsheh ne Siri" apo "Armet kimike irakene u fshene ne Siri". Le ta dime te gjithe qe kur te vij koha...do jete sepse kshu ka dashur populli i shente e i zgjedhur...apo ndokush qe s'pelqen te identifikohet si i tille.

ju te shkatrroni nervat mer plak!

romeo

Forumium maestatis

Ketu behet fjale vetem per nje fakt:

Izraeli ka shkelur te drejten nderkombetare duke bombarduar nje shtet sovran.

Mbi kete nuk ka asnje hije dyshimi. Natyrisht eshte e drejta e tij si shtet qe te mbrohet por jo duke bombarduar nje shtet tjeter, qofte ky i fundit demokrat ose diktatorial.

jeta

Primus registratum

kjo puna e lirise se tepruar te izraelit eshte bere shume e padurueshme,po keshtu qenka kjo bote kur ke para detyrimisht ke dhe pushtet dhe arrin te nenshtosh dhe ameriken.bravo i qofte izraelit qe me nje grusht çifutesh e ben çorap gjithe dynjane.i rrofte muslimaneve nafta se ka kush ia pin.ne jemi per te qare hallin se kur nuk arrijme te solidarizohemi vete gjithe muslimanet kudo ku jemi kot presim nga te tjeret!!!
selam alejkum

gezim lame

Primus registratum

Logosi ka "njohuri" te pakta mbase nga historia, por meqe eshte teper i interesuar ndaj "terrorismit" le ti kujtojme nje fakt te vogel:

"I vetmi shtet qe eshte formuar nga nje levizje terrorriste eshte pikerisht shteti i Izralelit."

Mjafton te kujtohen per kete disa fakte te vogla te tipit aktet terroriste ndaj ushtareve dhe oficereve Britanike ne palestinen e kohes.... /pf/images/graemlins/wink.gif

Kur nje shtet ka bazat e krijimin te tij ne terrorr asgje te mire s'mund te presesh nga ai.. :shrug: (madje as respektimin e te drejtave nderkombetare.. :rolleyes: )

Admir

Forumium maestatis

ximi,

Mos ja kput kot mor burr i dheut. Jam ne dijeni te dekretit te Britanise per ekzistencen e nje shtet Izraelit pas luftes se dyte boterore. Jam edhe ne dijeni te pushtimeve, por terrorizmi eshte tjeter gje. Ajo toke i perket historikisht atyre per me teper kur e kane nje premtim nga Zoti. Bazat nuk i ka ne terror Izraeli ximo. Gabohesh. Te sygjeroj edhe ty, si Unicornit me pare, ti hidhnit nej sy kushtetutes se tyre para se te flisnit badihava.

Admir

Forumium maestatis

NAHARA,

Jane nenshkruar disa marreveshje per Palestinen, me drejtuesit Palestinez, si ajo Denverit etj, por nuk jane respektuar nga ana e Palestines. Per kete kam thene edhe me perpara qe ka njerez si Arafati mbi te cilet poligrafi nuk funksionon. Izraelitet jane njerez te marreveshjeve, te bashkebisedimeve, dhe te paqes.

Reciprocikisht, (jo se bie dakort) por ja te ishte ky xhihad nga ana e Izraelit. Perse te mos e pranojme si te drejte he? (po ndjek llogjiken tuaj te zakonshme)

Rreth oficereve...Me fal, por te lutem na e cito nga burimi ku e ke lexuar. Dyshoj!

Siria ka mbeshtet vazhdimisht terroristet, dhe kjo u vertetua nga sulmi i Izraelit ndaj kampit. OKB-ja apo te tjera organizata nuk do te kishin te drejte te hynin as edhe ne Kosove, sepse ishte cenim territorial ndaj ish-Jugosllavise. A ishte i drejte? Them se po, pavaresisht nga gjumashet dhe indiferentet evropian.

Provo ta gjykosh situaten sikur te mos ishe Mysliman...

Presidenti

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Logos:
[qb] NAHARA,

Izraelitet jane njerez te marreveshjeve, te bashkebisedimeve, dhe te paqes.

[/qb]
eeeeeeeehhhhhhhhhh?!?!?!?!?!? :eek: :rockband: :rockband: :rockband: