Re: Islami ne Europe
Po ti je per gjynof mor daj, edhe fillon e me thu mu se nuk te kuptokam dot, se nuk paskam vullnetin e duhur etj.
Kjo eshte vetem iluzion i joti, se nuk ka asgje te veshtire per te kuptu mediokritetin tat, qe merr poza prej penadti.
Or daje, eshte shume i thjeshte muhabeti per te nxjerre se kush kupton dhe kush nuk kupton.
Ai qe nuk kupton eshte domosdoshmerisht ai qe nuk di dhe nuk njeh.
Ti flet per Islamin pa e njohur fare! Madje, jo vetem kaq, por me gjithe histerine e mundshme qe te jep injoranca, merr persiper te nxjerres postulate, akuza, penalizime perqeshje etj.
Cfar mund te flasim me?
Je pikerisht ti qe nuk do te njohesh, megjithese nuk di. Ti nuk pyet per ate qe nuk di. Por merr menjehere qendrim dhe fillon dhe perqesh gjithe boten qe nuk mendon si ty. Histeria nuk ka brire lal.
Edhe me flet pastaj per mungese vullneti!! /pf/images/graemlins/shrug.gif
PO te kishe nje minimum vullneti, ti te pakten mund te pyesje. Si konceptohet liria ne Islam.
Une e njoh disi Islamin, shume me mire se juve me vrazhdesine tuaj, kam vite qe lexoj per Islamin, dhe mendohem mire kur flas. Kurse juve, me naivitetin me te plote, merrni persiper dhe ti ndani gjerat me nje te rene te lapsit. Normalisht me vullnetin e plote te injorantit.
Personalisht kam lexuar disa libra dhe artikuj, si dhe kapituj librash per lirine ne Islam, kurse ti vjen e na jep mend se Islami eshte bota e terrorit dhe evropa eshte bota e lirise.
Kjo e4shte logjika bardhe e zi, qe te pengon te shohesh larmine e botes. Logjika qe mbjell verberine ne mendjen tende.
Edhe na flet pastaj per mungese vullneti!!! /pf/images/graemlins/shrug.gif
Tjeter gje, ti flet per Islamin pa pike reference. E vetmja reference per ty, jane cepa te humbur sheshesh te mbushur me protestues qe reagojne per incidentet te ndryshme, apo shkrepa te humbur malesh te afganistanit. Dhe te gjitha keto, jane te mjaftueshme per ty te japesh verdiktin perfundimtar. Islami eshte fe e terrorit!!! /pf/images/graemlins/shrug.gif
Njesoj sikur une te quaja edhe antiglobalizmin ide terroriste duke u nisur nga protestat e dhunshme te disa te rinjve qe njihen si antiglobaliste dhe mbi keto protesta te ndertoja gjithe debatin per globalizmin! /pf/images/graemlins/shrug.gif
Nuk dua te rifilloj edhe njehere debatin per karrikaturat, nje prej referencave kryesore te tua /pf/images/graemlins/shrug.gif , pasi i kemi mbushur nje mori faqesh me kete teme. Por nese ti fillon e quan fene time fe te terrorit, dhe ku rrjedhimisht i bie qe edhe une vete te jem terrorist, atehere per cfare te flasim? /pf/images/graemlins/shrug.gif
E ndave ti perfundimisht kete muhabet! /pf/images/graemlins/shrug.gif