islam apo i krishtere ???

islam apo i krishtere ???

• Total voters
    26

scadarsko

Locus omnem
Asnje. Feja ime jane shpatullat e mia besoj ne veten time ne jete dhe asnje tjeter :).
Fete jane shpikur thjesht qe njerzit te kene dicka ku te besojne si optimizem per jeten e tyre, duhet medoemos te ecin me ate mendim, ide qe u jep forcen te ecin ne jete dhe te shpresojne se cdo gje do shkoje mire. Me idene se zoti eshte ai qe u jep forcen, shpresen, optimizmin dhe besimin te ecin para, te realizojne dicka etj etj por o njerez duhet te dini se pervec vetes tuaj asnje nuk mund tju japi besimin, forcen dhe deshiren per te arritur cdo gje qe deshironi ne jete.

scadarsko

Locus omnem
me reale bota do ishte me nej perkatesi si fetare ashtu pse jo dhe ateiste !vetem nje rryme do tregonte fytyren evertet e jo rivaliteit sic ka sot ,jo muslim,jo cristian,jo budist e jo ISIS .........Lufte per asgje!

hareid

Papirus rex
Mua kjo teme nuk me pelqen sepse, sipas mendimit tim, ka karakter percares. Perse do te duhej qe dikush te sqarohet se cfare besimi ka? Nese une besoj, ate e bej per veti dhe jo per te marr simpati nga njera pale dhe antipati nga pala tjeter. Per mua vlen motoja: Besimi eshte ceshtje private, cdonjeri beson ne ate qe ai mendon se eshte me mire per te.

hareid

Papirus rex
Nuk me kujtohet qe "e kam vrare dikend" qe ka fol keq per islamin!!! Te lutem me trego se cilin e kam "vrare" apo ofenduar......? Jam munduar qe t'i mbroj, jo vetem islamin, por edhe fete tjera nga padrejtesite qe disa, nepermjet keqinterpretiemeve dhe paragjykimeve, va bejne.....

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Të mbrosh?
A mund të shporreni nga Shqipëria! Largohuni sa më pare! Luftoni për Arabet , se atë njihni ju.
Na e shpifët ,
të pakten mirë qe jeni një pakice injorantesh.

hareid

Papirus rex
cfare jane keto shpifje dhe ofendime??? Perse gjithe keto paragjykime ne adresen time. Deri para disa minutave as qe ju kisha verejtur fare se figuronit ne forum. SHqiperia eshte e shqiptareve, pa marre parasysh se cfare besimi kane, por nuk mundet te jete e juaja qe shihet shume mire se keni nje urrejtje jo normale...Sa mire qe mundem te ju injoroj dhe te mos ju pergjigjem fare me.
Ofendimet i perdorin vetem njerezit qe nuk kane fare te drejte.....

Dreamer

Under the Dome
Kjo eshte teme delicate e si e tille duhet trajtuar.Ne Shqipetaret kemi kaluar shume faza nga te Krishtere e ne Mulsim etj..edhe pse te dyja te forcuara.
Te besosh ne nje Fe ste jep te drejten te ulesh apo ofendosh nje Fe tjeter e me rradhe.Nqs e ben kete gje dmth qe ti je i verbuar nga propaganda e saj e je thjesht nje rrobot i gatshem per te kryer detyra te "shenjta* sic kan qene Kryqezatat apo Arabet nga ana tjeter..
Une jam i Krishter ama nuk jam fare krenar per fene time sic mund te them per nje Musliman dhe mund te jua faktoj me fakte jo llafe koti !!
Personalisht jam i Krishter vetem e vetem per rrespekt te prinderve e te gjysherve e asgje me teper !!
Feja te ben skllav te saj, asgje me teper !!
Skemi nevoje per Bibla apo Kurane nqs ndjekim nje formule te thjeshte qe ne fakt eshte e cilesuar ne te dyja ama nuk e rrespekton askush " Mos i bej dikuj tjeter ate qe sdo doje te ta benin ty"
Rrespekte !!

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Nuk ka faj Hareidi jo , se ashtu i ka ardhur mallëngjimi për fene nga stërgjyshërit e kohës otomane.

Nuk e di , se feja e paraardhësve tanë nuk ka qene as krishtërimi as myslimanizmi , por pagane.

Ndjej keqardhje të madhe për individe që shndërrohen në sahanlepirës e skllever të indoktrinave fetare.
JU po cenoni indentitetin kombëtar shqiptar , mbeturinat turkofile , e arabofile.

joetisti_

Locus omnem
Krishterimi qe eshte perhapur kaq shume e ka historine e tij te zymte. Dikur, nga sa dime nga historia, njerezit viheshin perpara shpates qe, ose te ktheheshin te krishtere, ose te paguanin shpenzimet e varrimit te vet. Myslimanet kane bere dhe fatkeqsisht ne njefare menyre po e bejne akoma.

Por ka ardhur nje kohe qe pashmangshmerisht do te vinte kur, feja ne pergjithesi vertet po e predikon paqen e shendetshme. Eshte per t'u pergezuar. Sa per ofendimin qe mund te pesoje nje fetar, mendoj, se s'i adresohet as atij dhe as asaj qe beson, por keqesise dhe ngaterreses qe sjell dicka qofte kjo fe apo dicka tjeter.