IRAKU - Dalengadale po kthehet ne nje histori suksesi .

IRAKU - Dalengadale po kthehet ne nje histori suksesi .

Pse... ?

Sepse :

- Nuk udhehiqet me nga nje diktator gjakpires si Sadami.

-Diktatori nuk do ikte vete dhe per kete u deshen sakrifica , sakrificat u bene , dhe pas ketyre vejn shperblimi qe eshte liria dhe demokracia . Sigurshte liria dhe demokracia nuk konsolidohen per nje dite, nje muaj apo nje vite duhen vite dhe perpjekje.
Por rruga drejt tyre filloi qe ne momentin kur u rrezua gjakpiresi.

- Irakienet po e ndihmojne dhe perkrahin qeverine e re.

- Irakienet nuk i duan terroristet dhe fondamentalistet islamike te cilet vrane me qindra dhe mijera te pafajshem .
Irakienet e kuptojne se terrorizmi i fondamentalisteve islamike eshte edhe me i pergjakshem se regjimi diktatorial i SADAMIT.

- Irakienet po shkojne drejte suksesit se iu dha rasti qe te shihnin driten dhe drita triumfon mbi terrin.

roberto

Primus registratum
Re: IRAKU - Dalengadale po kthehet ne nje histori suksesi .

Nuk ka lajme.
Qeveria boteroe me spiunet zioniste dhe krimenelet e Rothshildve eshte duke ardhur ne shtepite tona.
Botes po i vjen fundi prej cifuteve qe mbasi u perzune nga Babilonia,Spanja,Frnaca,Rusia,Gjermania gjeten strehim ne wall street dhe tani kontrollojne boten.
Organizuan gjithe revolucionet,2 lufta bote, komunizmin,globalizmin.
Jetojme ne matrix.

Kondrapedali

Kondrapedali

Roberto, ke harru masakrat kundër palestinezëve. Mos i bëj këto gabime herë tjetër (përdora shumësin që të duken sa më shumë gabimet e tua /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

gurax

Pan ignoramus

Fillimisht postuar nga sPaced out:
[qb] ku e lexova un qe Italia do terhiqet nga Iraku [/qb]
Ndoshta ketu

Pas pushtimit spektakolar ne emer te clirimit, procesi i rindertimit te Irakut (qe dalengadale po kthehet ne nje histori suksesi) ka shume te ngjare te kthehet ne "skandalin me te madh te korrupsionit ne histori." Ketu eshte prape artikulli i plote.

roberto

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Roberto, ke harru masakrat kundër palestinezëve. Mos i bëj këto gabime herë tjetër (përdora shumësin që të duken sa më shumë gabimet e tua /pf/images/graemlins/laugh.gif ). [/qb]
Ku bie palestina?????Dhe kujt i intereson palestina????

Masakrat qe me interesojne mua jane ato qe jan bo ne lagjen time.Kosove,Cameri,Maqedoni.
Mua nuk me intereson shkretetira, gamilet dhe banoret e ktyre rretheve ne pergjithesi.

OROSHI

Primus registratum

Mua me intereson qe Iraku hapi Parlamentin e pare pluralist mbas vitesh!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Mua me intereson qe Iraku hapi Parlamentin e pare pluralist mbas vitesh!! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Roberto,mos harro qe je tek tema e arenes nderkombetare,o do jesh i interesuar ose nuk merr pjese!!

liridashes

Primus registratum

Suksesi i politikës së jashtme të Bushit : zëri i Shumicës së heshtur më në fund po dëgjohet.
Nga Adri Nurellari (Instituti Liberal Shqiptar)
Marre nga gazeta Shekulli

Te shtunën nisi tërheqja e trupave Siriane nga Libani duke i dhënë fund një pushtimi prej disa dekadave si dhe duke çuar drejt rrugës së zgjidhjes së konfliktit të konfliktit të brendshëm të Libanit. Kjo ndodhi pas nje varg protestash masive të mbështetura nga një presion i fuqishëm amerikan ndaj Sirisë. Arabia Saudite për herë të parë flet për eventualitetin e organizimit të zgjedhjeve ndërsa presidenti i Egjiptit, Z. Mubarak, për te parën herë pas 24 vitesh, kërkon ndryshime kushtetuese që do të lejojnë konkurrimin për presidentë të rivalëve të tjerë politik. Në tetor u organizuan zgjedhjet e para të lira në Afghanistan prej vitit 1969. Keto zgjedhje u organizuan pas dekadash të mbushura me dhimbje e vuajtje që erdhën nga lufta e gjatë imperialiste e Bashkimit Sovjetik e cilau pasua shpejt nga nje rregjimi i dhunshëm dhe shtypës i Talebanëve. Ndryshimi erdhi katër vite më parë kur ky vend u çlirua nga Talebanët dhe Al Kaeda falë amerikanëve. Libia më në fund filloi procesin e hapjes ndaj perëndimit duke dorëzuar atentatorët e Lokërbi dhe pranuar përgjegjësinë për atentatin. Po kështu vdekja e Arafatit dhe zgjedhjet e lira që u organizuan atje fill pas, sollën në krye të Palestinës jo më një lider lufte, por një lider që zotëron legjitimitetin e demokracisë dhe që i ka hapur rrugën një klime krejt të re në negociatat për paqe me Izraelin. Po kështu revolucioni demokratik rozë që ndodhi në Gjeorgji u ndoq shumë shpejt nga revolucioni portokalli që ndodhi ne Ukrainë dhe përbën një precedent të mundshëm të suksesshëm për vende të tjera ish-komuniste ku demokracia është prangosur. Por ajo që është më e rëndësishmja është organizimi I zgjedhjeve të suksesshme në Irak ku mbi 8 milionë irakenë treguan se e përqafonin me kënaqësi sistemin demokratik që po ofronin amerikanët duke shkuar e votuar me vullnetin e tyre të lirë.
Por këto ngjarje kaq domethënëse kalojnë pa shumë bujë ne mediat tona që parapëlqejnë të paraqesin vetëm lajmet e vendit si dhe lajme me dhunë e luftëra siç edhe shikohen nga këndvështrimi i evropiano perëndimorëve. Ekranet tona janë të mbushura vetëm me pamje nga dhuna e luftës që vazhdon në Irak. Kjo është shumë e kuptueshme pasi bombat dëgjohen fort e shumë më larg se gjithçka tjetër. Shumë më tepër se rihapja e 23 universiteteve të Irakut si dhe degët e reja jo të indoktrinuara të shkencave sociale në këto shkolla. Rihapja e 10 000 shkollave ngjan e papërfillëshme para pamjeve të pengmarrjeve. Atyre pamjeve rrënqethëse të disa terroristëve të paskrupujt që marrin peng civilë të paarmatosur dhe kërkojnë shuma të majme shpërblimesh për çlirimin ndërkohë që shtiren sikur janë duke luftuar për liri. 150 gazetat e reja të hapura sot në Irak janë lënë të eklipsuar nga raportimet e pareshtura që vijnë nga Al Jazeira. Por këto sulme kundër koalicionit që raportohen janë duke u ndërmarrë nga nje grup njerëzish që nuk ka mbështetjen e popullit por atë të dhunës dhe terrorit. Zëri i tyre dëgjohet më shumë sepse ai amplifikohet nga gryka e zjarrit.
Rebelët e Faluxhah janë të përbërë nga ekstremistë suni që ende vajtojnë për privilegjet që humbën nga rrënia e Sadamit. Ndërsa milicia shiite ka maksimumi 5000 njerëz të armatosur që kurrësesi nuk mund të quhet se kanë mbështetjen e gjithë atyre qindra mijëra shiitëve që jetojnë në Irak. Ndërkohë krahu i armatosur i këtyre dy milicive përforcohet nga Fedajinët e zellshëm që vijnë nga Siria, Arabia Saudite, Jemeni, Egjipti apo vende të tjera, të cilët shkojnë e luftojnë në Irak pasi frikësohen se mos Iraku ka për të shërbyer si fillimi i një orteku demokratizues anembanë Lindjes së Mesme. Fakti që në Irak dëgjohet më shumë gjuha e armëve tregon se ende shumë mbetet për tu bërë për të qetësuar situatën pas Sadamit. Por kjo nuk do të thotë që shumica e irakenëve do të preferonin rikthimin e diktaturës së Sadamti. Në kohën e tij partia Baath mbante nën terror githë popullin iraken edhe pse përfaqësonte interesin e një minoriteti arab suni. Ndërkohë shumica e popullsisë e përbërë nga Shiitët dhe Kurdët të cilët së bashku zënë 80% të popullit iraken, mbahej kokulur dhe e heshtur.
Edhe tani shumica e popullsisë irakene është e heshtur dhe pret me ankth momentin kur forcat anti-demokratike të shkatërrohen. Situata e Irakut, Afganistanit dhe Kosovës nuk dallojnë shumë nga ndërhyrjet e amerikanëve gjatë dhe pas Luftës së Dytë Botërore. Edhe në atë kohë amerikanët ndërhynë me forcat e tyre të armatosura në Japoni, Itali e më tej kundër rregjimeve totalitare nazi-fashiste. Kjo luftë shkaktoi shumë pakënaqësi në kohën e tyre dhe shkaktoi shumë viktima civile. Mendohet se gjatë përparimit të anglo-amerikanëve prej Siçilisë drejt veriut të Italisë, i cili u shoqërua me bombardime të rënda të qyteteve italiane, kanë vdekur mbi 200000 civilë italianë. Ndërhyrja e amerikanëve arriti deri aty sa të fusnin duart edhe në votimet e para të pasluftës nga frika e fuqizimit politik të partisë komuniste italiane e cila ishte partia më e madhe komuniste në botë pas asaj sovjetike, me mbi 2 milione anëtarë. E megjithatë ata quhen çlirimtarë sepse populli italian arriti të shijonte frutat e lirisë që erdhi nga ndërhyrja anglo-amerikane. Edhe Japonia nuk e ndryshoi kushtetutën e imponuar nga amerikanët në 1955 sepse lirisë që ajo siguronte ata i kanë borxh begatinë ekonomike. Pa kaluar shumë vite plagët e luftës u fashitën nga bollëku i mrekullive ekonomike që përjetuan dhe nga hapësira e gjerë e lirisë që gëzonin këto vende.
Është e çuditshme se si është përhapur kaq shumë bindja që populli iraken është kundër koalicionit të drejtuar nga amerikanët dhe se si mund të besohet qe periudha nën Sadamin ishte më mirë se periudha e tanishme. Aq më shumë është i çuditshëm fakti që këta evropianë që sot gjoja pikëllohen për popullin iraken as që kujtoheshin për vuajtjet e irakenëve të shkretë nën diktaturën e Sadamit. Ku ishin këta njerëz që përkrahnin “status quo”-në e embargos gjatë së cilës vdiqën mbi 1.3 milionë njerëz dhe ndër ta 500000 fëmijë. Ndërkohë kjo embargo ishte vendosur me aprovimin gjithë anëtarëve të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, pra përfshi këtu nga po ato vende që sot janë kundër ndërhyrjes në Irak. Si mund të mendohet se populli i përvuajtur iraken ka dëshirë të madhe për të luftuar akoma, pas peripecive të pandërprera qe ka kaluar gjatë gjithë këtyre dekadave.
Fatkeqësisht këto çeshtje veshtrohen përciptaz nga opinioni publik i yni i cili mendon se gjithçka që vjen nga Evropa duhet kapërdirë si e drejtë pa e vrarë shumë mendjen. Zhvillimet e fundit po tregojnë se evropianët që dilnin në demonstrata kundër luftës me shirita të bardhë lidhur në krah dhe me flamujt e ylbertë nuk përfaqësonin qytetarët e Irakut të cilët fjalën e tyre e thanë nëpërmjet zgjedhjeve. Të njëjtit njerëz dilnin kundër ndërhyrjes së NATO-s në Kosovë dhe ndërkohë ne shqiptarët e dinim fort mirë se në cilën anë qëndronte e drejta dhe e vërteta. Këta njerëz zhurmëmëdhenj të mbrujtur me mendimin politik të 1968-ës dhe akoma në përpjekjet e tyre për të ndërtuar shtetin e 1984-ës do të sulmojnë gjithçka që ka të bëjë me Amerikën duke mos kursyër Hollivudin, sanduiçet e McDonalds-it dhe Koka Kolën. Ata përfitojnë nga prirjet e medias për të qënë gjithmonë e më tepër në kërkim të sensacionit dhe bujës dhe duke shfrytëzuar aftësitë propaganduese përpiqën që të mbysin çdo zë tjetër. Porse përvoja njerëzore ka treguar se zgjedhjet e lira janë rruga e vetme për ti dhënë zë shumicës së heshtur. Ato janë mjeti themelor i demokracisë dhe nuk mund të zëvendësohet as nga zhurma e armëve dhe as nga media që ndjek veç sensacionin. Dhe faktet po tregojnë qartë se fal politikës neo-konservatore të Bushit, një erë demokratizimi po fryn në lindjen e mesme dhe më tej. Në pak vite të presidencës së Bushit, ka pasur më shumë zhvillime politike drejt demokracisë se në gjithë dekadën e mëparshme. Dhe po duket e afërt dita kur zërat e lumtur të libanezëve që çlirohen nga sirianët si dhe ato të arabëve, afganëve, gjeorgjanëve dhe ukrainasve që do shijojnë frutat e para të demokracisë, do të oshëtijnë në Evropë më shumë se zhurma e armëve.

OROSHI

Primus registratum

Ore njerez,e kujt i plasi se cfare po ndodh ne Irak,jeni ne vehte ju apo jo!!
Ne po na vrasin vellezerit tane mu bash hundes sone ne Greqi,e ju merakoseni per Irakezet e dhjere qe nuk dine se ku bie Shqiperia!!
Thirrini mendjes!
vetem atehere kur ju te keni permbushur detyren tuaj patriotike(te pakten me shkrime)per vendin qe ju beri koken atehere rregulloni boten!
Ka mbetur bota qe ta qajme ne!Jeni ne vehte apo jo :tipsy:

Eshte turp sikur nje fqinje i joni te futet dhe te shohe shkrimet/mendimet tona KOMPLET anti-shqiptare(dhe une bashke me ju).
Thirrini krenarise kombetare dhe lerini pordhet!
Me pordhe dhe mendjemadhesi nuk shkohet as ne WC.

Greqia po luan si macja me miun me ne dhe ju merakoseni per ca debila qe ne fund te fundit nuk na intereson!

A jetoni ne kete bote ju apo keni rrjedhur nga trute!

Motren ku ta kene: Irakezet/Kinezet/Amerikanet/greket/Serbet/Arabet/Italianet etj etj.
Askush nu na e do te miren ne,hiqeni nga mendja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NJERIU

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Ore njerez,e kujt i plasi se cfare po ndodh ne Irak,jeni ne vehte ju apo jo!!
Ne po na vrasin vellezerit tane mu bash hundes sone ne Greqi,e ju merakoseni per Irakezet e dhjere qe nuk dine se ku bie Shqiperia!!
Thirrini mendjes!
vetem atehere kur ju te keni permbushur detyren tuaj patriotike(te pakten me shkrime)per vendin qe ju beri koken atehere rregulloni boten!
Ka mbetur bota qe ta qajme ne!Jeni ne vehte apo jo :tipsy:

Eshte turp sikur nje fqinje i joni te futet dhe te shohe shkrimet/mendimet tona KOMPLET anti-shqiptare(dhe une bashke me ju).
Thirrini krenarise kombetare dhe lerini pordhet!
Me pordhe dhe mendjemadhesi nuk shkohet as ne WC.

Greqia po luan si macja me miun me ne dhe ju merakoseni per ca debila qe ne fund te fundit nuk na intereson!

A jetoni ne kete bote ju apo keni rrjedhur nga trute!

Motren ku ta kene: Irakezet/Kinezet/Amerikanet/greket/Serbet/Arabet/Italianet etj etj.
Askush nu na e do te miren ne,hiqeni nga mendja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/qb]
-------------------------------------------

O OROSHO DERI DJE KE POSTUAR PER CESHTJEN IRAKENE, KE PERMBAJTUR AMERIKANET KUNDER "TERORISTEVE ISLAMIK",KURSE TASH KUR FILLUAN TE DALIN NE SHESH PISLLEQET E AMERIKANEVE TI MUNDOHESH TI IKISH ASAJ,MOS NA U SHIT SHUME PATRIOT SE NE FUND DEL TRADHTARE

gurax

Pan ignoramus

NJERIU, eshte formule e njohur kjo e llojit "E mo mire, te shkuara te harruara. Tashti fokusohemi tek e ardhmja." /pf/images/graemlins/tongue.gif Po ne prape Oroshin e kemi nga tanet, po eshte kshu si me krenari ai qe te pranoje kthesen direkt! /pf/images/graemlins/laugh.gif

une_une

Primus registratum

Iraku po ecen ne drejtimin e duhur. Une jam i kenaqur me se fundi zgjedhjet, ceshtjet po zgjidhen. Ka dy muaj partite po debatojne mbi qeverine. Kjo eshte demokracia.

http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=...raq_ jokes_wa_1

Now if you tell a joke about a Sunni or a Kurd, you wonder whether you're hurting their feelings," said Joudi, 42, who's a Shiite. "People are just not relaxed about that stuff anymore."

With ethnic and sectarian tensions coursing through Iraqi politics and seeping into the streets, poking fun at another Iraqi's ethnicity or beliefs is increasingly taboo.
Ky artikull fillimisht tregon si dikush ofendohej, dikush jo me perpara. Tani nje kurd, nje shiite zemerohet kur ti e ofendon. Demokracia i nxjerr njerezit te barabarte.

Rastin e Terry Schiavo ne Amerike eshte demostrim i te drejtave ligjore te dikujt. Sa te drejta ka nje parlament, nje gjykate, nje bashkeshort, nje familje, nje president ne nje demokraci.

Kjo do ndodhi ne Irak. Nuk do shahet me nje kurd, nje shiite nga sunite e Bin Ladenit. Mbi te gjithe eshte ligji ne demokraci.

ilirjan

Primus registratum

KURDET jane popull ndryshe nga ARABET dhe meritojne shtetin e tyne.

IRAKIENET jane popull shume barbar dhe i pabese , njihen si populli me i degjenerum ne boten arabe (mbas EGJYPTIANEVE qe zejne vendin e pare)

Hajdutet e BAGDATIT dhe kurvat e BAGDATIT jane me fame botnore.

MLK

Primus registratum

Ne Irak po vriten me qindra te pafajshem per dite e ketu flitet per ligj e demokraci!! Me pelqejne shume mediat pro Bush qe manipulojne si te duan popullin e shkrete deri ne ate pike sa ta bejne dhe me nacionaliste e patriote se ekstremistet!

ilirjan

Primus registratum

Cfare benin mediat kur krimineli Sadam vriste me lende kimike njindra mijra vete?

Cfare benin mediat (e majta) kur Sadami mbillte tokat e IRAKUT me bime narkotike?

Kur vriste te burgosurit politike me lende plasese ,

Ai popull barbar nuk duhet te lejohet te qeferisi me ate shtet.

MLK

Primus registratum

Sadami nuk ka lidhje as me te majtet as me te djathtet pasi ka qen diktator e i mbeshtetur biles po nga SHBA me qellim qe te luftonte armikun Amerikan, Iranin. Kur Sadami nuk degjonte me ate qe e ndihmoi te fuqizohet, SHBA-ne u be dhe armik i qeverise amerikane. Mjaft me gallata se eshte turp kush degjon keto teorira! Sa ja kishin nevojen bene biznes e fituan miliard

MLK

Primus registratum

miliarda dollare me Sadamin, tani qe skishte me pare e donin ta hiqnin te vinin ndonje spiunin e tyre si kane ne vendet e tjera arabe u kthye ne terrorrist Sadami!
Sadami ka qene diktator qe kur erdhi ne pushtet e kete amerikanet e dinin mire, megjithate as qe nuk i kerciste per lirine e irakianeve pasi rendesi kishin dollaret qe fitonin nga petroli e jo demokracia e irakianeve.
Sadami dihej qe nuk kishte asnje lloj lidhje me terrorristet afganas apo te al keida po terrorrizmi ishte vetem nje preteks per ta sulmuar.
Nese irakianet donin te jetonin ne demokraci kete kishin per ta bere vete e nuk kishin per te pritur Ameriken ti sulmonte qe te importonin demokracine pasi ky eshte nje absurditet qe vetem ata qe shikojne CNN mund ta hane se ska njeri tjeter ta kapercej. Nejse sejcili ka pikpamjet e veta keshtu qe...

gurax

Pan ignoramus

Shume prekese fjalet e cituara pak me lart nga FoxNews, percjelle nga postuesit e forumit tone.

Deklarohet me shume krenari qe lufta tashme dy-vjecare (atyre qe e hane u thuhet se mbaroi per 3 muaj dhe i vihet kapak me triumf), u kushton taksapaguesve amerikane vetem 4.7 miliard dollare ne muaj, shifer qe ekonomia amerikane e absorbon me lehtesi. Nderkohe shume komente pergjigjen se me fonde te tilla ne Afrike mund te behen mrekullira, gjithmone ne emer te ecjes perpara dhe lulezimit te demokracise.

Nje gazetar i BBC shkruajti kete pas nje takimi me nje marins ne Irak (Lt. Pantano):
US forces entered Iraq two years ago, most believing - as many Americans still do - that Saddam Hussein had something to do with the 11 September 2001 attacks.
Lt Pantano left a highly paid job in New York to re-enlist in the Marines after 10 years as a civilian.
So when I met him near Falluja, in June of last year, his life was almost a recruiting ad for the Marines, an example of the idealism surrounding America's Iraq adventure.
Now, he has just become the first US serviceman from Iraq to be charged with murder. He is accused of killing two unarmed Iraqis, shooting them in the back, and putting their bodies on display as a warning to others.
Lt Pantano denies the charges. But the accusations against him, along with the Abu Ghraib prison scandal and the growing insurgency, all show how Iraq has turned out to be so much more complicated than the Americans ever expected.

Gjenerali i trupave pushtuese ne Irak, gjenerali George Casey, shprehet me bindje qe kombinimi i politikes, ushtarakeve, ekonomise dhe komunikacionit, ne fund to te fitojne mbi rrebelet.
Ajo qe nje budalla si puna e ketij tenton te fshehe pas ketyre fjaleve, eshte fakti qe kur vendi te behet shkrumb e hi dhe te kthehet realisht ne nje shkretetire te vdekur dhe kur te mos ju duhet me, do te deklarojne fitore mbi rrebelet dhe do te largohen me dekorata. Dhe te tere e dine qe nga tere ata faktore qe u permenden me lart, vetem politika eshte gjysem pozitive mbi ngjarjet ne Irak, dhe ajo per arsyen e thjeshte te vendeve qe jane ne koalicion dhe qe ecin me mendimin "Le ta bejne aman, kush rri e merret me ta dhe na intereson akoma ta kemi mire." Dhe prape vendet e koalicionit po terhiqen me rradhe me ritme perhere ne pershpejtim sepse qeverite servile te vendeve perkatese kuptojne qe ne popujt respektive strategjia e suportit amerikan eshte duke marre nuanca armiqesore.

Deri tashti, 1500 trupa amerikane kane rene ne Irak, 10-fish me shume sesa shifra qe presidenti Bush deklaroi ne 1 Maj 2003 me rastin e "perfundimeve te operacioneve ushtarake". Aktualisht sot per sot, vriten 2 ushtare amerikane dhe 10 civile Irakene ne dite! Me flamur ne dore, pse s'bertasim njezeri "Support the f*cking troops!" ?

Shtepia e Bardhe ka shpresa qe tashti demokracia do te lulezoje vrullshem ne Irak. Ne nje kohe qe buzeqeshjet e tyre shkojne krah per krah me faktin qe nuk ka pasur ndonjehere ne Irak arme te shfarosjes ne mase, ushtaret amerikane vazhdojne te vriten me arme konvenvionale, CIA pranon zyrtarisht qe rrezistenca eshte shtuar ndjeshem me anetare te rinj si rrjedhoje e pushtimit...
Ende pas dy vjetesh pushtim dhe genjeshtra pa fund, nuk ka ndonje shprese qe ushtaret ne Irak te perfundojne ndonje here ate qe menduan se do ishte e thjeshte dhe sikur po dilnin xhiro. Ajo dite eshte me larg sesa horizonti per ta! Po e kuptojne te pezmatuar dhe nderkohe qe ndiejne mall per McDonalds, perserisin me vete (por sa para ben, kur vijne mendte s'ti hane as qente) qe "Cfare te mbjellesh, do te korresh".

MLK

Primus registratum

Gabimet e sherbimeve sekret per Irakun, te zakonshme
E Premte, 01 Prill 2005
UASHINGTON - Te metat e sherbimeve amerikane te zbulimit qe ndodhen ne Irak jane ende te zakonshme ne komunitetin amerikan te spiunazhit, i cili ka shume pak dijeni per programet berthamore ne bote, beri te ditur sot nje komision presidenecial.

Raporti, i urdheruar nga presidenti amerikan Xhorxh Bush per eliminimin e deshtimeve te agjencive te zbulimit ne rastin e Irakut, njoftoi se demi i shkaktuar kredibilitetit amerikan nga te metat e agjencive te zbulimit ne lidhje me programin e armeve te shkaterrimit ne mase te Irakut do vite per t'u permiresuar. Te meta qe ne gjetem ne komunitetin e sherbimeve te zbulimit per rastin e Irakut, jane ende te zakonshme,- thane autoret e raportit.

Komisioni presidencial, i kryesuar nga gjykatesit Laurence Silberan dhe ish- senatori republikan nga Virxhinia, Carls Rob, beri thirrje per ndryshime te dukshme ne komunitetin e zbulimit ne menyre qe ta beje ate te afte per te perpunuar plane afatgjata per te depertuar ne objektivat e veshtira te te sotmes.

Komisioni njoftoi se nuk gjeti fakte qe Shtepia e Bardhe apo Pentagoni te kishin ushtruar presion ndaj analisteve per te zbardhur aktivitetin e agjencive te zbulimit dhe per te mbeshtetur deklarimet e tyre.

REUTERS

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MLK
tani qe skishte me pare e donin ta hiqnin te vinin ndonje spiunin e tyre si kane ne vendet e tjera arabe u kthye ne terrorrist Sadami!
Kush e tha se nuk kishte para? Al Jazeera?

Sadami erdhi ne pushtet edhe ishte diktator. E keqja me e vogel ne Lindjen e Mesme per sigurine e botes. Po jap nje arsye sa per shembull pse duhej sulmuar Sadami. Ka me shume te tjera. Ajo qe une nuk jam dakort eshte koha/menyra/metoda si u sulmua.

Cfare filloi Sadami kohet e fundit? Sikur po nxiste terrorizmin ne format me te qelbura apo jo? Po jepte 25000 dollare cdo "martiri" islam ne Izrael.

Premtova nje shembull. Sa jane 25000 dollare per familjen e nje egjyptiani (i cili do behet "martir") i cili mer 20 dollare ne muaj? Nuk eshte nxitje e terrorizmit kjo?

Kondrapedali

Kondrapedali

Jo mër qyp. Kjo është mbështetje e luftës të palestinezëve si dhe kundërvënie ndaj SH.B.A dhe Izraelit (më shumë kjo e fundit) për të provokuar dhe thelluar konflikte në rajon. Pra Sadami kërcënoi direkt interesat e Sh.B.A dhe Izraelit dhe për më tepër po i ngacmonte aty ku këta mbahen për eksperta, në mbjelljen dhe rritjen e terrorizmit.
Sadami ishte diktator. Ai u vendos në krye të Irakut nga SH.B.A dhe u financua po nga SH.B.A për të ndejtur në pushtet. Pas 1991, kur Iraku humbi luftën, shtetet perëndimore (demokracitë) bënë edhe hapin e fundit drejt shkatërrimit të Irakut, duke vendosur sasinë e shitjes së naftës si dhe programin e famshëm "Naftë ppër ushqim". Pra Iraku u privua nga përdorimi i pasurive të tij për zhvillimin e vendit. Kjo nën pretekstin se Iraku do i përdorte paret e naftës për armë e agresione. Fakti është që Iraku ishte akoma i fortë dhe Sadami nuk ishte aq i urryer sa në 2003. Pra embargoja ndaj Irakut sigurisht që do çonte në varfërimin e Irakut dhe popullsia nuk do e pëlqente këtë gjendje. Në këtë mënyrë metoda represive më të forta nevojiteshin nga qeveria për të mbajtur pushtetin. Në këtë mënyrë Sadami humbte edhe atë popullaritet që kishte. Kjo, pasi Iraku të binte ekonomikisht, pasi ushtria e tj të mbetej si mos më keq në armatime por kryesisht në furnizime. Pra periudha 12 vjeçare mes 2 luftërave i shërbeu SH.B.A si një rrethim ndaj Irakut. Ky rrethim u bë edhe me ndihmën e "demokracive" të tjera.
Ah more Paç Hijen Tate, sa i keq paske qenë!