"Heronjte" shqiptare ne Irak??!!

"Heronjte" shqiptare ne Irak??!!

Disa kohe me pare lexova nje artikull per nje Shqiptaro-Amerikan qe u vra ne Irak dhe histerine qe pasoi vrasjen e tij nga Shqiptare qe i benin thirrje qeverise tone qe ate person ta benin hero. Nuk e kuptoj se si ne Shqiptaret qe kemi luftuar gjate gjithe historise sone per te ekzistuar, mund te perkrahim politikat fashiste te shtetit Amerikan. Nuk e kuptoj sesi ne mund te behemi pjese e atij korri te ndyre qe quan terroriste ata njerez qe luftojne per te mbrojtur vendin, lirine dhe dinjitetin e tyre. E vetmja lufte e drejte behet brenda kufijve te vendit tend, me nje fjale mbrojtja eshte e vetmja lufte e drejte dhe ne shqiptaret e dijme kete me mire se shumekush. Une nuk ushqej kurrfare sentimenti ndaj atij Shqiptari qe shkakton vuajtje ndaj nje Irakeni te pafajshem dhe une personalisht do te shkoja e do te peshtyja tek varri i tij. Ka ardhur koha qe ne te jemi me te pavarur ne qendrimin tone dhe te pushojme se menduari e vepruari se skllever te te tjereve, pasi kjo eshte bere nje dukuria me e neveritshme e shoqerise Shqiptare. Mjafton te ndjekesh median shqiptare e te kuptosh se ne po behemi gjithmone e me teper majmune te Amerikaneve, Italianeve, etj., qe ne gradualisht po shesim gjithcka te shtrenjte per interesa te perkoheshme e meskine, mjafton qe ne fitojme simpatine e atyre kombeve per te cilet ne jemi pothuajse inekzistente dhe qe ne te ardhme mund te kthehen pa hezitim kundrejt nesh, ashtu sic na kane shitur ne te kaluaren.
Ne duhet te mbeshtesim ata popuj qe sot po vuajne padrejtesite qe ne kemi vuajtur ne nje te kaluar jo shume te larget dhe kjo eshte e mundur vetem nese ne mbrojme ne rradhe te pare ate menyre te meduari dhe ato zakone qe kemi trasheguar nga prinderit tane, gjithcka te bukur qe ata na kane mesuar, qe na ben kaq te vecante nga gjithe popujt e tjere, ate qe na jep emrin SHQIPETARE.

OROSHI

Primus registratum
Re: "Heronjte" shqiptare ne Irak??!!

Antares,sigurisht qe jemi dy grupe me mendime te ndryshme persa i perket politikes nderkombetare,por per politiken kombetare keto dy grupe shkrihen ne nje,e ke vene re??Ne fund te fundit ,tek une eshte primare politika e kombit tim,ndersa per ate nderkombetare vetem japim mendime pa te drejte vote!!Rendesi ka qe te dyja grupet jane profesionalisht ne shkalle te larte,mendoj une,jemi nje lloj opozite dhe pozite,te dyja te nevojshme!! :wave:

Samuel

Primus registratum

Ju falenderoj per zbutjen e diskutimit dhe te fjalve qe tashme ne fund po na bashkon tek Vatra Shqipetare atje ku kemi mendjen shpirtin e zemrat tona...

Une nuk do te jem deri te Henen ne keto diskutime pasi neser ne mengjes udhetoj per diku bukur larg...te Henen do te shihemi ketu bashke me ju...

Ju pershendes miqesisht te gjithve dhe uroj qe deri te Henen qe te keni ecur mire ne bisedat e juaj...!

Nder udhetime

DFV

Primus registratum

citim
Ne akoma nuk i kemi shpallur lufte Irakut.
--------------------------------------------------
Po kush nga shtetet qe marrin pjese ne koalicion i ka shpallur lufte Irakut.
Komandot tona ne Irak nuk kane shkuar te luftojne
kunder popullit iraken, por per te ndihmuar ne aksionet paqe ruajtese popullin iraken.
Eshte pikerishte kjo arsyea qe asnje nga komandot shqiptare ne Irak jo vetem qe nuk eshte vrare(zoti mos e dhente edhe ne te ardhmen), por kur
efektivi i komandove shqiptare u largua per tu zvendesuar nga te tjere, irakenet i percollen me lot ne sy.(lexo intervisten e zv. komandantit te
komandove shqiptare ne Irak)

OROSHI

Primus registratum

Faleminderit Chaon :thumbsup: ,edhe une kam shum respekt per ty!!
DFV,dhe lotet rridhnin si lume /pf/images/graemlins/laugh.gif ,eshte e vertete qe Irakezet i donin shqiptaret,ne jemi popull i vuajtur dhe dime se cfar jane vuajtjet!!!

antares

Primus registratum

Epo te bombardosh, dhe te permbysesh me dhume nje qeveri te ligjshme (si subjekt i komunitetit boteror), te futesh pra me dhune e te pushtosh nje vend te huaj bile edhe pa i shpallur lufte kjo eshte edhe me kriminale. Pastaj p.sh. te njejten gje mund te beje Kina me Tajvanin, Rusia mund te pushtoje Lituanine , letonine, Estonime, Polonine bile mund te thote se po i shpeton nga diktatoret respektive (po aq e vertete sa dhe armet e shkaterrimit ne mase), cfare do te behej me rendin nderkombetar?
Servilat e vegjel te perandorive (si ne p.sh. kane marre nje pergjegjesi te madhe mbi krye duke ju bashkuar kesaj kryqezate).
Me sa di ne na i ndalon kushtetuta te dergojme forca te armatosura jashte kufijve. Dhe po te me thoni se ata po shkojne per paqe dhe jo lufte atehere edhe une po u pergjigjem qe Sulltan Murati erdhi me ushtrine Turke per mision paqeruajtes ne Arberi, Italia Fashiste erdhi prape per mision paqeruajtes gjithashtu me 7 prill 1939........
Mos u cudisni se llogjika juaj ketu ju con. Pastaj pse nizamet shqiptare shkuan me arme dhe jo me trendafila apo hurma ne Irak?
Aq sa qane ata irakenet aq po qesh une me ato dokrrat e atij komandos shqiptar. Ben mire te mos e kruaje shume me keto palacolleqe se do bjere ne sy te Amerikaneve dhe do e nisin kontingjentin tone ne Falluja. Kesaj rradhe Fallujanet jane pajisur me cengela qe u duhen per te varur "clirimtaret", ishalla nuk perfundojne nen ure edhe keta clirimtaret shqiptare, se jo per gje po jane dhe te pasiguruar......

OROSHI

Primus registratum

Pashallaret shqiptare kane qene sundues te Irakut per rreth nje shekull e gjysme,me duket,dhe populli Iraken ka pas respekt per ata,keshtu do kete edhe per ushtaret tane,te cilet nuk shkuan me pushke por me kazem e lopate /pf/images/graemlins/laugh.gif per rindertimin e Irakut /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Shaka bej /pf/images/graemlins/wink.gif

DFV

Primus registratum

Oroshi, ushtaret shqiptare jane te zgjuar, ata nuk kane vajtur ne Irak per te mos u kethyer me.
Cdo dite ata dine te respektojne traditen dhe kulturen e popullit iraken, fjalet =selam alekum dhe alekum selam e pershendetja te tjera te fese
myslimane jane me se te zakonshme per ushtaret shqiptare dhe pikerishte kjo eshte dhe suksesi i tyre, pervec kesaj, shqiptaret jane teper korrekte dhe ne aksionet qe zhvillojne ata asnjehere nuk dregohen barbare ndaj me te dobtit.
Per mua ata jane heronje te vertet, prandaj i uroj te gjithve permbushjen me sukses te detyres
qe kane marre dhe kethimin shendosh ne familjet e tyre.
Tek e fundit ata jane ushtare dhe do bejne ate qe u kerkohet.

Artemis

Primus registratum

Renea 88
Orosh akma me kosoven ti...kujt i plasi k*** per kosoven qe ka 200 vjet qe flet serbo-kroatisht
O... mu* shqipetari! Si nuk te vjen turp te shkruash nje marrezi te tille! Injoranca yte nuk te dallon fare nga nje Derr i serbise!
Ne Kosove gjithmone eshte folur gjuha shqipe! Nuk ka pasur serb, kroat, jevg apo cfaredo race qe nuk e ka folur gjuhen SHQIPE! Nuk ke mund ta dallosh qe nuk eshte shqipetar!
Uhhh... cfar idiotizmi :mad: !**************************************************************!

:mad:

OROSHI

Primus registratum

Artemis,mos u nevrikos shqipe,nuk dine se cka thone :cry: ,edhe une jam etiketuar si serb,si anti-shqiptar etj,nga forumi Dardania.de,ndersa po te shohesh postimet e mija,do shohesh vec shqiptarizem dhe nacionalizem.Shqiptari vazhdon te habise boten edhe tani ne shekullin XXI,me mentalitetin e tij mesjetar(fatmirsisht nuk jane shume te tille).

Artemis

Primus registratum

Po ska nevoje per etiketime ketu Orosh!
Nuk dua ta mendoj qe Renea88 eshte shqipetar... porse prap me vjen inat qe flet shqip dhe ne shqip i shkruan ato idiotizma!

p.s Ti, ke rreshqitur tek tuk edhe te ky forum...por mbahesh- mbahesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Renea88

Primus registratum

artemis, kam lindur ne shqiperi, pa me pyetur njeri dhe mendoj qe jam njeri i tokes...
kufijte nuk egzistojne, ato egsistojn vec ne kokat e njerezve apo keni pa nonji lloj kufini mes kosoves e serbis apo mes shqipris e kosoves....jane ca injoranta si ju qe marin i kanoce em boje vaji e vizatojn kufijte

Artemis

Primus registratum

Kete me lart qe ka shkruar Renea88
une e perkthej keshtu:
Maraia Magdalena nuk ka Pordhe kurre :shrug: !!!

Artemis

Primus registratum

shko e shitju altruisem dhe ofroju vllazni spirituale serbeve dhe e sheh se ca "t'thone" :devil: !

Je ti ai qe kish postuar ne nje vend tjeter kete
" kujt i ha K*** per Kosoven qe ja 200 vjet flet serbokroatisht"?!

Renea88

Primus registratum

artemis me thuj vec nje gje je nga shqiperia apo nga kosova....????

lir

Primus registratum

edhe une kujtoja se kosova ishte shqiperi :book:

Samuel

Primus registratum

Mbi dhjete diskutime jane jashte teme dhe me banalitetet te theksuara...!

Asnjeri nuk jep me mendime te qarta por vetem sharje dhe akuza ndaj njeri tjetrit...tema eshte konsumuar tashme, ska cfare diskutohet me!

Teatri me heronje te fatos nanosit dhe amerikes mbaroje!
Perdja u mbydh, dritat u fiken...naten e mire!

Ju lutemi moderatorve qe ta mbydhin kete teme!

"Nder udhetime"