Grekët

miri klosit

Primus registratum
Re: Grekët

Dua te them qe t'a kuptoj hallin : je grek ne toke shqiptare, je shqiptar ne toke greke ; je te dyja nga keto dhe ndoshta me shume nga keto
jam njeri dhe si i tille jam shume me shume nga cdo lloj tabele grek,shqiptar e ku ta di une cfare!
[QUOTENuk dua te ve ne dyshim as origjinen tende, e besoj se je grek me origjine edhe ndoshta me gjak te paster. Por s'ka shume kohe, 100 e ca vjet te shkuara qe jetonim akoma bashke, e gjate kesaj kohe ndoshta e kemi perziere pak gjakun.)] [/QUOTE]
mbase nuk e kemi perzier vetem gjakunn por mbase jemi dhe te njejte shqiptar apo grek! emra-tabela qe te dyja! une kam kete tabele qe kam sot ti ke ate qe ke! mendoj se nuk ka ndonje problem ketu! pra qofshim me shendet them une!
Keshtu qe te shaj nuk mundem s'e ndoshta shaj veten.
te kam share ndonjehere une ti!? duhet te me shash pse jam grek dhe kjo ketu ne AF per tipa injor... quhet krim!? me pelqeu kjo llogjika jote!! te me falesh por po nuk me shave nuk te shaj po nuk me ngacmove nuk te ngacmoj kjo eshte llogjika ime! dhe me tej po me respektove nje here do ta kthej ne dyfish se e quaj nder!
ne Europe s'na duan s'e jemi sinonime me "kriminel" "hajn" "mafje" e plot te tjera.
te kjo futem dhe une njelloj si ti dhe mua nuk me pelqen dhe po ashtu me irriton! pse-ne dhe shkaqet mund ti diskutojme ama!
Ndersa ne Greqi s'na duan pike se pari se jemi shqiptare e pastaj vijne keto te tjerat (nuk e di arsyen e nje sjellje te tille).
per kete je pergjigjur vete: < Une s'kam qene asnjehere ne Greqi ti ben te njejtin gabim qe bejne ata qe na shajne e ofendojne! gjykon sipas opinionit!!!
(e me te thene te drejten ma kane bere gogol e kam frike se mi shqyejne letrat
po te ben qe te ndihesh me mire ti kjo,ne rregull ne jemi <gogola>! u kenaqe tani!? ose mbase femija do ta haje gjellen te tere tani po i permende ne <gogolat>! kesaj i thone: beni si them une por mos beni si bej une!
Por nje shok i imi ka degjuar me veshet e tij nga goja e nje prindi grek duke i thene femijes "po s'erdhe ketu do therras shqiptarin".
no coment!tha dikush diku dikur per dicka......
sa per ushtrine une nuk di se cfare shkruajne gazetat ne shqiperi qe per tema te tilla te cilat <sensibilizojne> opinionin atje! thjesht per te shitur sa me shume mund te lexosh ndonje dite aty se grekrit kur cohen cdo mengjes nga gjumi rrahin apo vrasin nje shqiptar!! 700000 jane ketu gjithmone dikush do kete te thote dicka eshte llogjike,por llogjike nuk eshte te krijosh <gogola> dhe te luftosh mullijte me ere!

shendet per ti dhe gjithe te tute!

asim

Primus registratum

per nje gje me behet qefi per deri sa kemi dhe grek ne alforum kjo trgon se albforumi po behet internacinal.urime alforumit

lola

Primus registratum

Jetova ne lagjen me greke ne NY per tre vjet dhe ne nje fare kohe kisha pronarin e apartamentit grek dhe punoja ne nje zyre te nje biznesi te vogel grek. Nuk mund te numeroj te gjithe gjerat e ndyra qe kam degjuar per Shqiperine!

Altaf

Primus registratum

TIRANE (13 Dhjetor) - Vritet me thikë nga punëdhënënsi i tij një emigrant shqiptar në Greqi. Viktima quhet Aleksandër Lufo, 20 vjeçar nga Pogradeci. Policia greke arrestoi pronarin, që e kishte akuzuar Lufon për vjedhjen e një kasetofoni. Sot u kthye në pikën kufitare të Kapshticës trupi i emigrantit të vrarë. Kohët e fundit shumë shqiptarë janë bërë viktima të dhunës sëpolicisë dhe shtetasve grekë. ro/ro (News24/BalkanWeb)

Altaf

Primus registratum

TIRANË (25 Dhjetor) - Orët e gëzuara të fundvitit u kanë kushtuar jo pak mijëra emigrantëve shqiptarë, të cilët ditët e fundit janë dyndur drejt pikave të kalimit kufitar të Kapshticës dhe të Kakavijës. Nata e së martës do të mbahet mend gjatë në kujtesën e emigrantëve të cilët kanë preferuar të hyjnë në Shqipëri në pikën kufitare të Kapshticës. Mbi 5000 emigrantë, të vënë në radhë të gjata kanë pritur gjithë natën jashtë në të ftohtë. Sikur të mos mjaftonte kjo, policët grekë të shërbimit kanë shfrytëzuar orët e gjata të pritjes (plot 10 orë) për të shfryrë dufin mbi shqiptarët. Sipas emigrantëve, shkopinj gome dhe druri kanë zbutur kurrizin e tyre pa asnjë shkas. Në një intervistë për Gazeta Shqiptare, emigranti Rruzhdi Xhafa nga qyteti i Korçës tregon sesi u keqtrajtuan nga policia greke. Sipas 40-vjeçarit, pala greke vononte qëllimisht kryerjen e procedurave në kufi. Burime nga policia kufitare shqiptare bëjnë të ditur se gjatë 48 orëve kanë hyrë në tokën shqiptare 12 mijë emigrantë.
Sa kohë keni pritur në anën greke të doganës së Kapshticës?
Me linjën e autobusit të Selanikut kemi udhëtuar gjatë gjithë natës të së martës. Në doganën greke të Kristopoliqisë, (pjesa greke e doganës së Kapshticës) kemi mbërritur rreth orës 04 e mëngjesit të së mërkurës. Në pritje të kryerjes së procedurave, kemi qëndruar plot dhjetë orë në doganë.
Gjatë kësaj kohe çfarë ju bëri përshtypje?
Përveçse pritjes së gjatë në të ftohtë, ajo që na bëri përshtypje, ishte sjellja e policëve grekë. Ata megjithëse ishin në punë, largoheshin nga sportelet dhe nuk na vendosnin vulat e daljes. Ndërkohë policët grekë herë pas here na shanin dhe na godisnin. Ju vetë u keqtrajtuat nga policët grekë? Po, edhe mua më kanë keqtrajtuar policët grekë. Teksa prisnja në radhë, erdhën policët e shërbimit dhe më goditën disa herë në trup me shkop gome. Fatin tim e pësuan edhe emigrantë të tjerë shqiptarë. Përveçse shkopinjëve të gomës, policët grekë kishin dhe shkopinj druri, disa prej të cilëve i thyen mbi kurrizin e emigrantëve.
A kini bërë denoncim në policinë shqiptare për keqtrajtimet?
Jo. Edhe kjo na duhet ne emigrantëve. Po të denoncojmë nuk kemi pse të kthehemi në Greqi. Kjo për faktin se të gjitha rastet e denoncimit raportohen. Atëherë grekët do të kishin një shkas më shumë për të më grisur dokumentet. Denoncimet i bëjnë vetëm ata që e kanë fjetur mendjen se nuk do të kthehen sërish në Greqi.
Megjithëse keni dokumente, keni frikë të ktheheni në Greqi?
Në Greqi do të kthehem para datës 9 janar, pasi e di se do të krijohen radhë të gjata dhe një ditë vonesë të djeg përfundimisht. Këtu nuk bëhet fjalë vetëm për humbjen e punës, por edhe për dokumentet, për të cilat kemi paguar shuma të mëdha për t'i siguruar. Emigrantët që nuk morën vulat e daljes nga Greqia për në Shqipëri u kthyen mbrapsht për në Greqi. dxh/dxh (GazetaShqiptare/Balkaneb)

adani

Primus registratum

Lexoj, lexoj, lexoj e prape lexoj te gjitha shkrimet e ketij TURING mos ka ndonje perqindje te vogel shqipetari kur shkruan dhe mbase ka te drejte por nuk mora ndonje pergjigje pozitive :shrug:

devolution

Primus registratum

Turing me ka mbetur hatri nuk me ke keshilluar te hyj te kjo teme!!!
E kam parasysh faktin se si ti, si ... Napolon B, nuk kini nevoje per "ndihmen" time.
Por ..., e rendesishme eshte se ja ku jam, ketu midis jush!!!