Pa pa pa,por edhe e bukurMeqe ra fjala tek gjuhet e huaja , Gjermanishtja eshte nje gjuhe shume e veshtire!
Pa pa pa,por edhe e bukurMeqe ra fjala tek gjuhet e huaja , Gjermanishtja eshte nje gjuhe shume e veshtire!
E ke mesuar ne shkolle se eshte nje teori e caktuar dhe shpeshhere i pergjithesojne. Termi eshte teper unik dhe ka filluar te perdoret dhe ne Anglisht.Nuk e ke dëgjuar ti , por unë e kam , dhe studjuar në shkollë.
E ke mesuar ne shkolle se eshte nje teori e caktuar dhe shpeshhere i pergjithesojne. Termi eshte teper unik dhe ka filluar te perdoret dhe ne Anglisht.
Megjithate une e kuptoj si "forme qe nuk mund te copezohet", koncept i pacopezueshem qe duhet trajtuar ashtu sic eshte.
Ka qene nje shkolla geshtaltiste e mendimit, psikologjia e geshtaltiste e analizon njeriun si nje pjese te tere dhe jo ndarazi si sjelljen apo mendjen qe bejne disa rryma perkatese, pra ka si synim njeriun ne teresi me te gjitha elementet e tij.
E dashur unë nuk mbaj kompetenca për diçka që nuk është e fushës time, se nuk jam eksperte të di gjithçka, po as përkthyese nuk jam. Flas dhe shkruaj aty ku kam zotëruar njohuri dhe aty ku po specializohem.
Ti tani edhe kërkon ndihmë edhe na jep mend se ç'është apo nuk është e drejtë! Jqj!
Gjëja që kam bezdi kur i përsonalizoni gjërat dhe nuk trajtoni temat e postimeve.
Niveli i diskutimeve lë për të dëshiruar.
Sa injorante bëhëni, tani përpiqu me aftësitë e tua kognitive të jashtëzakonshme qe ke , ta shpjegosh ç'është kjo fjalë, jo për gjë të përmirësohesh ca se të mbyti smartizmi i madh!
Mbase do te thote qe ajo di gjermanisht,por te dish nje gjuhe ose me shume,nuk te ben mbi te tjeret,se psh ka njerez qe dijn vetem shqip,dhe ate ne menyre te perkryer.Ik bli një fjalor edhe mësoji aty.
Nuk e di kush ma fshiu komentin pak rendësi ka , po ti prapë aguridhe mbetesh moj e uruar!
Mbase do te thote qe ajo di gjermanisht, por te dish nje gjuhe ose me shume, nuk te ben mbi te tjeret, se psh ka njerez qe dijn vetem shqip,dhe ate ne menyre te perkryer.
Me siguri ja ke thene ndonjeres keto?ich liebe dich. si keto di pak une dhe s'di a e shkruajta mire. Po te jete per te veshtira, as me google translete s'i gjej dot.
gjermanishtja?, shume e bukur
Jo, por serbisht, nje vajze serbe i kam thene pa e ditur: "do ma japesh?". Ma mesoi nje shok serb qe punonim bashke ne Greqi dhe ajo i tha te dashurit ne syrin tim per ate qe i thashe. Ajo me shpjegoi me vone se cfare i kishte thene atij dhe se cfare kisha thene une, dhe se cfare kishte thene i dashuri i saj per kete: "mire te paska thene", fjalet e tijMe siguri ja ke thene ndonjeres keto?
ndoshta eshte sakte tramsmetim, duhet te mesohem pak me keto fjale...
si cuhet ne shqip fjala= gestalt?
Shume sakte fjala Ergänzung eshte plotesim.Ne kete moment nuk jam e sigurte nese fjale ergänzung ne gjermanisht, ne shqip eshte = plotesim.