Gjeje titullin dhe autorin

ala

Forumium praecox
Re: Gjeje titullin dhe autorin

Mos eshte liber filozofik??Nese jo
nA JEP DHE NJE NDIHME TJETER.

Kordelja

Valoris scriptorum

Darien kam 3 alternativa:

Box
Watson
Buscalia

....kam pershtypjen gati bindje qe eshte njeri prej tyre :confused:

alinos

Forumium maestatis

mua me ngjan me Lord of the Rings, apo nje nga ato te serialit, eshte dhe ne film me duket kjo batuta ...

Darien

Primus registratum

yyyyyyy sa shumë përgjigje këtë radhë /pf/images/graemlins/smile.gif

Autori: Terry Brooks
Titulli: Ilse Witch

libri është libër fantazie, një zhanër që pak a shumë u krijua nga J.R.R. Tolkien kur shkroi "Lord of the Rings"

më pëlqejnë shumë gjëra në fantazi, dhe një prej tyre është futja e ideve filozofikë në rrjedhën e tregimit në mënyrë shumë të natyrshme; duke patur më shumë liri për imagjinatën, autorët kanë mundësi që idetë filozofike t'i tregojnë nga një këndvështrim tjetër...

alinos

Forumium maestatis

un per vete s'kam lexuar me nga ky zhaner qe nga kohet e Stefan Koroveshit...

Darien

Primus registratum

ja një fragment tjetër

E vërteta, T.R. E di që urren veten sepse je kështu. E di që urren si dukesh dhe si do të shohin njerëzit po të tregosh veten. Por ndonjëherë, njerëzve që u vë rëndësi, duhet t'u shfaqësh edhe më të keqen e asaj që mendon për veten. Duhet të kesh besim që nuk do ndryshojë gjë hiç. Unë nuk do të të gjykoja kurrë nga pamja. Rëndësi ka se kush je, dhe kush je është gjithmonë e ruajtur thellë brenda teje. Formë-ndryshuesit në mal e dinin këtë. Më pyetën ç'mendoja për ty sepse donin të dinin ç'konsideratë kisha. A mund të kishte miqësi midis nesh? Sa e thellë do ishte ajo miqësi? A mendoja se ka vend për ty në këtë botë? A do jepja vendin tim këtu që të kishe ti tëndin? A do flijoja jetën për ty? U dhashë përgjigje që s'kishin aspak të bënin me pamjen tënde por kishin lidhje të plotë me thelbin tënd.

Darien

Primus registratum

fragmenti i mësipërm është përsëri nga një libër fantazie; jam përsëri i sigurtë që nuk është përkthyer shqip

Eni_883

Primus registratum

Na jep ca me te lehta se keshtu aha nuk kam shpresa :shrug: /pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

i vura këto fragmente sepse më pëlqyen shumë; e prisja që do ishte vështirë të gjeheshin sepse nuk janë shumë të famshëm

një fjali tjetër nga i njëjti libër
You just get a little too close to your feelings sometimes, Little Red. Better that than getting too far away.

Darien

Primus registratum

Fragmentet e mësipërme ishin nga i njëjti autor, Terry Brooks; nga Antrax, libri i dytë në të njëjtën trilogji si Ilse Witch (libri i tretë nuk është botuar akoma).

s'kam fragment tjetër gati tani, na shkruani juve një

Never Alone

Primus registratum

This new creature with the long hair is a good deal in the way. It is always hanging around and following me about. I don't like this; I am not used to company. I wish it would stay with the other animals. Cloudy to-day, wind in the east; think we shall have rain.... We? Where did I get that word?... I remember now -- the new creature uses it.

Never Alone

Primus registratum

ajo eshte, si e gjete me google apo e kishe lexuar /pf/images/graemlins/smile.gif anyways good job :thumbsup:

Darien

Primus registratum

po vazhdoj me një fragment poezie
A kanë ata që enden në labirintet e vdekjes,
Në qetësinë e zbehtë të Elizias, dashuri
Që t'u ngrejë gjoksin me përmallim, buzë
Të kenë etje për fërfëllitjen e puthjes?
Oh, unë do të jetoj ta mposht Greqinë prapë,
T'i bëj njerëzit të më duan, që tani më urrejnë.
Ëndrrat e mia kanë marrë fund, e reshta qarjen
Kundër fatit që i bëri burrat të duan buzët e mia
Dhe i la shpirtrat e tyre kaq të shurdhër ndaj
Këngëve të vogla që jehonin në zemrën time.
përkthimi është imi dhe nuk e kam idenë fare nëse poezia është përkthyer më parë në shqip ...

Darien

Primus registratum

një ndihmë e vogël:
para ca kohësh kam vënë një poezi tjetër nga i njëjti libër dhe në atë rast u gjet

eM

Paper Moon

Darien e di cfare, me duket se do i futem dhe nje here kesaj punes se "gjej titullin dhe autorin" /pf/images/graemlins/wink.gif

nje permbledhja te pikeve shpejt.... /pf/images/graemlins/smile.gif

*hug*

Darien

Primus registratum

mirëseuktheve eM /pf/images/graemlins/smile.gif we missed ya /pf/images/graemlins/wink.gif

kreu i renditjes tani është
Code:
DD -------- 17
eM -------- 13
Kordelja -- 11
Eni_883 ---  9
blendi@be -  8
LoVeLy ----  7
Drini -----  6
etj.
fragmentin e mësipërm e mora nga Sara Teasdale, Helen of Troy and Other Poems; ja dhe origjinali anglisht
Have those who wander through the ways of death,
The still wan fields Elysian, any love
To lift their breasts with longing, any lips
To thirst against the quiver of a kiss?
Lo, I shall live to conquer Greece again,
To make the people love, who hate me now.
My dreams are over, I have ceased to cry
Against the fate that made men love my mouth
And left their spirits all too deaf to hear
The little songs that echoed through my soul.
tekstin e plotë të poemave mund ta gjeni tek projekti Gutenberg - http://www.ibiblio.org/gutenberg/etext96/helen10.zip

eM

Paper Moon

Heshtja u be e padurueshme. Ma kishte enda shume te ngrihesha qe andej e te ikja, por kjo s'me duket fort e udhes. Ngaqe s'dija c'te beja, nxora nje cigare. Shkrepesja vetetiu dhe per nje sekonde flaka e saj u drodh ne ate vend te ngushte. Pas syzave pashe nje fytyre te huaj, nje fytyre, te cilen s'e kisha takuar kutte ne vapor--as ne restorant e sa ne shetitjen e zakonshme mbi kuverte; por nuk arrita ta kuptoj mire, nese flaka e shkrepeses e goditi fort ate fytyre, apo ishte vetem nje perftim imi: tiparet e tij m'u duken tmeerresisht te shfytyruara, te ngrysura e te frikshme si prej bishe. Dhe, perpare se te mind te shquaja ndonje hollesi tjeter, erresira e perpiu perseri futyren paksa te nricuar; tani tulitura ne erresite... dhe hera-heres vija re edhe unazen e zjarrte, qe formohej nga llulla e ndezur diku ne zbrazetire.
ok, faliminderit per renditjen Darien, tani gjeni kete. /pf/images/graemlins/smile.gif