Gjeje titullin dhe autorin

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox
Re: Gjeje titullin dhe autorin

Numri dy: kohe ta shijosh ate. Dhe numri tre: e drejta per te kryer veprime bazuar ne ato qe ne mesojme nga nderveprimi i dy te parave. Dhe une (me te vertete) rendshem mendoj se nje burre i vjeter dhe nje zjarrfikes i acaruar mund te bejne aq shume tani vone ne kete loje.

Darien

Primus registratum

e kisha gabim atë mendimin më sipër
nga skena e arkivolit më kujtoi një pjesë të Cvajgut, po qeka nga Remarku

PrInCiPiEl,

jep ndonjë informacion më tepër që t'i ndihmosh t'i gjejnë këto vargjet
Shih pra nuk mbetën fare ndërtesa
Ndër këmbë' u muar e shenjta besa,
Xhami e kish s'lan' i rrënuan,
E kësi punësh djajt i shënuan,
Priftërinjt e hoxhët si kec i grinë,
Inteligjentët në dhet i shtrinë.

Kuqalashja

Primus registratum

Y sa kohe kisha pa dale ketej. Pertoj t'i lexoj 20 faqet e humbura, po thuame Darien; mbaj gje akoma vendin e pare apo do me duhet 'to reclaim it'? :rolleyes: /pf/images/graemlins/smile.gif

P.S. Kismet nga java tjeter do te te dergoj nje MP se do me duhesh per dicka /pf/images/graemlins/smile.gif

shendet!

Darien

Primus registratum

ato fragmentet që ka vënë DD tani jam i sigurtë që nuk i kam lexuar
:shrug:

erulja,

je në vend të shtatë me 5 pikë
mungesat e gjata e bëjnë këtë /pf/images/graemlins/smile.gif
dërgo dhe dy mesazhe po deshe, nuk ankohem una /pf/images/graemlins/wink.gif

drops^of^enigma

Primus registratum

Ja dhe nje tjeter :

"It was during their night walks back to the farm that he felt most intensely the sweetness of this communion.He had always been more sensitive than the people about him to the appeal of natural beauty. His unfinished studies had given form to this sensibilty nd even in his unhappiest moments field and sky spoke to him with a deep and powerful persuasion.But hidherto the emotion had remained in him as a silent ache, veiling with sadness the beauty that evoked it. He did not even know whether any one else in the world felt as he did,or whether he was the sole victim of this mournful privilege."

eM

Paper Moon

Ethan Frome :confused:

tani nuk me vjen nder mend kush e ka shkruar!

vi per dy minuta, e kam librin! /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

Paper Moon

Edith Wharton :goofy:

e gjeta, sme kujtohej! /pf/images/graemlins/tongue.gif

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Një tjetër:

Mbi të thinjtin shesh të detit era fryn dhe mblidhen retë, midis detit edhe reve kryelartë shkon zgalemi si e zeza vetëtimë.
Krahët e tij prekin dallgët, fluturon porsi shigjetë, retë çahen dhe coptohen, se dallojnë një britmë gazi në kurajozen e zogut klithmë.

ps. Fjalinë e parë e mbaja mend, të dytën e gjeta dhe e çkapërtheva si munda. Përkthimi shqip është perlë.

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Maksim Gorki
Kenga e stuhise (shtrengates)
eshte poezi e shkruar si proze, dikur e benim ne letersi, gjejeni dhe e lexoni (shqip) se ja vlen.

Darien

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Diabolis Dassaretis:
[qb] Rej Bradburi (Ray Bradbury)
451 fahrenheit [/qb]
ç'paskam gënjyer kot më lart kur thashë që s'e kam lexuar

e kam lexuar librin para shumë vitesh; javën që shkoi e pashë dhe film
/pf/images/graemlins/smile.gif

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Depresion do të thotë të mos e duash më botën, njerëzit, vetë jetën. Do të thotë të dyshosh me vete a kam dashur ndonjëherë apo kështu ka qënë, paskam bërë kot, qenkam lodhur kot, kur gjithçka qenka kaq e shëmtuar, kaq e ligë, kaq e papërtypshme, kur dyshon në vetë qenien. Pse të jem, s'ka asnjë kuptim. Sa miklues, sa joshës, sa qetësues, e çlodhës të duket PUSHIMI, TËRHEQJA, HIÇI... Të shkasësh, të largohesh pa u ndjerë, pa rënë në sy, të fundosesh pa dhimbje, pa u përpjekur, pa luftuar...Të mos mendosh e ëndërrosh më për maja të larta, ku dëbora ndrit gati e kaltër, ku mund të marrësh frymë e përmbushur, e plotësuar dhe e ngopur, por të të pëlqejë honi, terri i panjohur, i heshtur e i butë në errësirën e tij. Vetëm aty mund të shpërbëhesh, të shkrihesh, të tretesh në atë masë përgjumëse që të përkund përhumbshëm deri në një trullosje ku nuk lëvrin më asnjë mendim, ku nuk shkëlqen më asnjë dritëz...të zhdukesh në HARRIM, në MBARIM, në MOSKTHIM...

drops^of^enigma

Primus registratum

Diana Culi--Rekuiem

oh wow...jo me shume se dy dite me pare isha duke biseduar per kte roman me nje mikun tim.E kam lexuar para shume shume vitesh dhe nuk e kam aspak te fresket.Nqs me kujtohet mire,autorja shpalos xhelozine,cmiren dhe inferioritetin qe lind midis dy shoqeve te ngushta 'Sabrina' dhe 'N....?' (s'me kujtohet per qamet emri i personazhit tjeter!) :shrug:

drops^of^enigma

Primus registratum

" We had dinner at a hot dog stand, with our backs to the ocean and its now cooler wind,our faces toward the heat of the cooking range.Then we walked on toward the center of the beach,where there was a subdued New England strip of hunky-tonks"

ala

Forumium praecox

per Diabolis

Qielli s'ka preferenca -E.M.Remark
e gjeta ?? /pf/images/graemlins/wink.gif :rockband:

ala

Forumium praecox

me lejoni dhe mua te pyes per keto vargje:

In one of this day you will mis me honey...