Diabolis Dassaretis
Forumium praecox
Re: Gjeje titullin dhe autorin
1984 xhorxh oruell
1984 xhorxh oruell
Orwell, Orwell dhe Orwell: 1984!Fillimisht postuar nga Diabolis Dassaretis:
[qb] LUFTA ËSHTË PAQE
LIRIA ËSHTË SKLLAVËRI
PADIJA ËSHTË FUQI [/qb]
/pf/images/graemlins/wink.gifMe erdhi radha mua te tregoj.E fillova nga e para.Tere naten, u tregova, por nuk arrita ta mbaroj.Rame te flinim dhe e vazhdova tregimin te nesermen.U tregova shpaten e B.D., xhevahirin e madh qe me kishte dhene K. si dhe shenjat e shumta te plageve te mia.Nuk e merrni dot me mend habine e tyre!
Me njerëz që dinë si të hakmerren dhe të këmbëngulin për vete në përgjithësi, si bëhet? Pse, kur zotërohen, po e zëmë, nga ndjenja e hakmarrjes, atëhere për një farë kohe nuk ka asgjë tjetër veç asaj ndjenje në gjithë qenien e tyre? Një njeri i tillë sulmon drejtpërsëdrejti pikësynimin e tij si një dem me kokën e ulur dhe brirët gati dhe vetëm një mur mund ta ndalojë. ...
Një person të tillë e konsideroj njeri normal, ashtu si donte ta shihte nëna e tij e dashur natyrë kur e solli gjithë mirësi në tokë. E kam zili një njeri të tillë deri sa bëhem jeshil në fytyrë. Është budalla. Nuk po e vë në dyshim këtë, por ndoshta njeriu normal duhet të jetë budalla, nga ta dimë ne? Ndoshta kjo është diçka shumë e bukur, në fakt. ...
SevenFillimisht postuar nga Darien:
[qb] ja dhe një ndihmë tjetër:
titulli i librit është vetëm një numër [/qb]
Lajmi i kthimit tim dhe i aventurave te mia te jashtezakonshme midis indaneve, u perhap me shpejtesi ne te gjithe provincen.Njerezit vinin nga qytete te largeta dhe me detyronin te perserisja tregimin.
Ja dhe tregimi im mbaroi.Kam pasur nje rini te trishtueshme, por plot ngjarje te jashtezakonshme, jam burrerruar para kohe, ama vitet e pjekurise dhe pleqerise sime i kam kaluar i lumtur.Ngjarjet qe ju tregova kane ndodhur shume vjet me pare.Gjate kesaj kohe pema e vogel, qe mbollem nen dritaren tone diten e marteses, eshte bere e madhedhe e mbulon dritaren me hijen e saj te kendshme.Ketu ne luginen e bekuar te U., mbi koken time te thinjur kalonin vite te lumtura, te kaluares dhe trishtimi per te vdekurit, qe koha nuk eshte ne gjendje t'i shuaj.