Gjeje titullin dhe autorin

Darien

Primus registratum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

ja një tjetër

Shihni tani bishën bishtmprehtë që nxjerr kokën
Kapërcen malet, shpërthen përmes mureve dhe armëve
Këqyrni bishën që bën gjithë botën të vijë erë

E përktheva nga anglishtja - cilësia nuk i afrohet asaj që e kam lexuar shqip
/pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Ehu /pf/images/graemlins/frown.gif s'merrem fare una me ju /pf/images/graemlins/frown.gif

P.s.jeni gjeni /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Sorry man I do NOT cheat /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Darien

Primus registratum

pjesa tjetër:

Me njerëz që dinë si të hakmerren dhe të këmbëngulin për vete në përgjithësi, si bëhet? Pse, kur zotërohen, po e zëmë, nga ndjenja e hakmarrjes, atëhere për një farë kohe nuk ka asgjë tjetër veç asaj ndjenje në gjithë qenien e tyre? Një njeri i tillë sulmon drejtpërsëdrejti pikësynimin e tij si një dem me kokën e ulur dhe brirët gati dhe vetëm një mur mund ta ndalojë.

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Diabolis Dassaretis:
[qb] LUFTA ËSHTË PAQE

LIRIA ËSHTË SKLLAVËRI

PADIJA ËSHTË FUQI [/qb]
Orwell, Orwell dhe Orwell: 1984!

Di se eshte prekthyer ne shqip, me thote dot njeri vitin e botimit dhe kush e ka perkthyer?!

Darien

Primus registratum

me vonesë hanini, e tha vetë D D

Kordelja,

Unë në fakt e përdor Google dhe nja dy kërkime të tjera kur kam një farë ideje nga është marrë po nuk jam i sigurtë (se helbete, nuk mbahen mend fjalë për fjalë gjithë ato që lexojmë) - po të sigurohem pastaj mund të jap informacione shtesë që të gjehet pak më shpejt

Ti ke gjetur plot, po nuk na ke vënë ndonjë pjesë; hapi ato librat që të pëlqejnë më shumë e na zgjidh ndonjë gjë të bukur (edhe një nga ato që vure tek tema tjetër na e kishe sjellë, ka plot të bukura)

alinos

Forumium maestatis

Se thash per piket Darien, por per infon mbi publikimin!

Kordelja

Valoris scriptorum

Mire Darien:

Me erdhi radha mua te tregoj.E fillova nga e para.Tere naten, u tregova, por nuk arrita ta mbaroj.Rame te flinim dhe e vazhdova tregimin te nesermen.U tregova shpaten e B.D., xhevahirin e madh qe me kishte dhene K. si dhe shenjat e shumta te plageve te mia.Nuk e merrni dot me mend habine e tyre!
/pf/images/graemlins/wink.gif

Darien

Primus registratum

S'ju jap dot ndihmë për këtë të Kordeles, nuk shkreh asnjë sinaps në trurin tim.

në vazhdim të atij paragrafit tim:
Me njerëz që dinë si të hakmerren dhe të këmbëngulin për vete në përgjithësi, si bëhet? Pse, kur zotërohen, po e zëmë, nga ndjenja e hakmarrjes, atëhere për një farë kohe nuk ka asgjë tjetër veç asaj ndjenje në gjithë qenien e tyre? Një njeri i tillë sulmon drejtpërsëdrejti pikësynimin e tij si një dem me kokën e ulur dhe brirët gati dhe vetëm një mur mund ta ndalojë. ...

Një person të tillë e konsideroj njeri normal, ashtu si donte ta shihte nëna e tij e dashur natyrë kur e solli gjithë mirësi në tokë. E kam zili një njeri të tillë deri sa bëhem jeshil në fytyrë. Është budalla. Nuk po e vë në dyshim këtë, por ndoshta njeriu normal duhet të jetë budalla, nga ta dimë ne? Ndoshta kjo është diçka shumë e bukur, në fakt. ...

Darien

Primus registratum

Mirësenaerdhe dhe ti Ela_001, po nuk e paske mendjen në mësim /pf/images/graemlins/tongue.gif
numri ishte 1984 - ia vuri ashtu titullin George Orwell sepse i vendos ngjarjet në atë vit; lexoje po nuk e pate lexuar, ia vlen.

Po e diti njeri nëse është përkthyer shqip, ju kujtoj prapë kërkesën që bëri hanini për vitin e botimit dhe përkthyesin.

Darien

Primus registratum

Pjesa ime është marrë nga Dostojevski - "Notes From The Underground" (nuk e di a është përkthyer në shqip apo jo).

Kordelja, na thuaj ndonjë gjë tjetër për atë pjesën që vure.

Kordelja

Valoris scriptorum

LOL s'funksionoka Google kesaj here e /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif .
Mire vazhdim:

Lajmi i kthimit tim dhe i aventurave te mia te jashtezakonshme midis indaneve, u perhap me shpejtesi ne te gjithe provincen.Njerezit vinin nga qytete te largeta dhe me detyronin te perserisja tregimin.
Ja dhe tregimi im mbaroi.Kam pasur nje rini te trishtueshme, por plot ngjarje te jashtezakonshme, jam burrerruar para kohe, ama vitet e pjekurise dhe pleqerise sime i kam kaluar i lumtur.Ngjarjet qe ju tregova kane ndodhur shume vjet me pare.Gjate kesaj kohe pema e vogel, qe mbollem nen dritaren tone diten e marteses, eshte bere e madhedhe e mbulon dritaren me hijen e saj te kendshme.Ketu ne luginen e bekuar te U., mbi koken time te thinjur kalonin vite te lumtura, te kaluares dhe trishtimi per te vdekurit, qe koha nuk eshte ne gjendje t'i shuaj.

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Midis dy postimeve ke dy fjalë që më ngatrojnë:
xhevair, dhe provincë. Nëse autori do ishte shqiptar ai nuk do kishte arsye për fjalën provincë por krahinë. Por kur shkoj tek xhevairi më vijnë ndërmend diamant, rubin, safir etj, që një shkrimtar i kujdesshëm do përdorte. Ndonse duket si një përkthim i bukur me dy harresa po luaj bllofin:
Samarkanda.

Darien

Primus registratum

nga mënyra si hapet e mbyllet historia më ngjan ca me stilin e Volterit, po një kontroll i shpejtë librave nuk nxori gjë

Guest

Po keto kush e gjen ....po filloj me te thjeshta ; )

BRAKTISJA

E lashë se s´mund t´a mbaja,
Kaçubave, gropave, përrenjve.
Nga afër ndjeva flliqësirat e botës
Të konstruktuar me ato,
Kufijve, shteteve...
I zhveshur deri në padukshmëri
I ushqyer me turpin që nuk më perkiste
E mora me mend se për të ekzistuar
S’ke pse kërkon arsye,
Tash kjo mbetje e braktisur
Vuan mëkatin e mizorisë.

DUHET TË VAZHDOJ PA TY

Shtëpi të heshtura,
Nën qiellin e rënduar,
Shiu dhe Unë,
Të ftohur në vetmi,
Në këtë qytet që asgjë s’ka marrë nga Ti.

Në pritje harrova hapat e tu,
Më ngjan si në ëndërr,
Eh...! kur largohesh Ti...
Më duhet të filloj përsëri.