Fundi i botes, a ka filluar, pse ka filluar ku duket sot ?!

enton

Primus registratum
Re: Fundi i botes, a ka filluar, pse ka filluar ku duket sot ?!

Sipas studimeve te bera, pjesa me e madhe e femijeve te adoptuar apo prej nje prindi i cili eshte homoseksual/lesbian jane te predispozuar te: kene traumna psikike qe ne moshe te vogel,te kryejne vetevrasje ose vrasje,te shnderohen ne shembelltyre e prinderve te tyre, me ose pa deshire. Lesbianizmi po shikohet me nje prioritet MODE ne moshat e reja dhe me nje perqendrim te madh ne njerezit me njgjyre sidomos ne USA
Keto i kam lexuar ne New York Times disa kohe me pare.

Ndersa sipas bibles dy qytete ku ne fillim u shfaq homoseksualizmi Zoti-Perendia i dogji me squfur.

Nuk mendoj se dobesite seksuale apo veset seksuale sic mund ti quajme jane hallka kryesore ku mbahet fundi i botes...porrr jam mese i sigurte qe jane nje nga shume hallakt qe do cojne ne "fundin e botes".

Deri atehere zoti na ruajt-te ne dhe femijet tane.

iliriano

Primus registratum

P.sh Nafija_Taljonia eshte lesbike..dhe kete virus nuk ka zemer qe ta sjelli ktu n forum /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nafije ben mire te shprehesh se ne kete menyre ndoshta gjen sherim /pf/images/graemlins/wink.gif dhe mos ki merak se infektohen te tjeret /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol:

^Res-Cogitans^

Primus registratum

[Keto fjale ku je munduar te thuash dicka nuk kane ndertim fjalie fare, as fjalet nuk jane shqip...shikoje dhe nje here!]
Shihni ndertimin e fjalis...dhe jo kuptimin e saj.
Nuk besoni se jeni ndopak ...?!
Dhe nga gjith ajo qe ju perserita....kto fjal munduat te kritikoni?!?! Nuk shihni absurditet ne kte?!

Ju kam kritikuar leximin dhe shoh qe akoma s'me keni kuptuar....(DUhet te jet injurranca e moshes time...qe mbase nuk arrij tek MADHESHTIJA juaj ne bukurshkrim&ndertimin e fjalive sigurisht).

Persa i perket ligjit te natyres...absurditet i dyfisht!!! Ligjin e natyres e praktikoni aty ku ju leverdiset...
Ju kujtoj qe njeriu ka ber dhe ben te pamundur per t'ju shmangur saj dhe per ta dominuar ne ç'do pik. GABOHEM VALLE?!?!
Mbi degjenerimin e njeriut...jam plotsisht dakort,por kur GJENERALIZONI ne "semundjen" e homo/lesb,ekuivalente kjo me pedofilin,kjo me shtyn te kem dyshime mbi "NORMALITETIN e ligjsuar" te njerzve qe llogjikojn kshu.
Ju kritikoj kosiderimin e pergjithshem qe keni per to...dhe ne te tjerat pika jam me se dakort.
Perseris une shoh "personin"....nuk eci me paragjykime mbi gjinin/besim/zgjidhja e seksualitetit&co .

'kalofshi mire,dhe shihemi nga shtat/tetori.

Ilirjani...doni dhe t'ju kunder-pergjigjem valle?!
Mbase s'do ju pelqej nqs insistoni,ndaj ndrroni adres!

Kondrapedali

Kondrapedali

«...Por me shqeteson miratimi i tyre ne martesa e adoptim femijesh me ligje...ajo me duket masaker ndaj te ardhmes!...»
---------------------------------------------------------------------------------

Ndër Udhëtime! Përsa i përket martesës mes dy homoseksualëve unë për vete nuk kam problem. Përderisa ata rrijnë bashkë, le të martohen! Por jam absolutisht kundër faktit që këta të kenë fëmijë! Është akoma herët për të konfirmuar se ç'lloj problemesh mund të kenë fëmijët e rritur prej dy prindërish homoseksualë por tendenca është që këta fëmijë të kenë probleme madhore dhe më të shumta se pjesa tjetër e fëmijëve. Kjo vjen edhe nga diskriminimi që i bëhet këtyre fëmijëve nga shokët e tyre. Por përgjithësisht, mungesa e njërës apo tjetrës figurë prindërore çon detyrimisht në probleme së paku të sjelljes tek fëmijët.

«...Miliona jetime, miliona femije qe baballaret apo nenat i kane braktisur duke u transformuar ne homoseksual ku dalin me ca justifikime psikopatesh ku thone se vetem pasi u martova dhe bera femije e gjeta vetveten se nuk jam grua apo nuk jam burre dhe i lashe femijet e tani jetoj si homoseksual...»
--------------------------------------------------------------------------------------
Përsa i përket braktisjes së fëmijëve, ky është një fenomen më i përhapur tek heterot se tek homot! Dhe tek homot do të thoja që është më mirë që prindi të largohet në mënyrë që të mos influencojë apo mos sikletosi fëmijët. Duhet patur parasysh se homoseksualët nuk janë pedofilë dhe se nuk janë të tërhequr seksualisht nga fëmijët. Kjo ka të bëjë me psiqikën e një personi dhe është një sëmundje që ka si shërim vetëm masa të ashpra ndër të cilat, tredhjen!

Për punën e hapjes së kanaleve në kooperativë nuk e besoj se do të ishte ide e mirë se as 1 metër kanal në ditë nuk do të hapnin se punojnë në pozicion pak si ters /pf/images/graemlins/laugh.gif !

P.S. Ai zakoni shqiptar i mikpritjes është i lashtë Ndër Udhëtime dhe nuk po e ngatërroj me propagandën komuniste të 50 viteve të regjimit të Xhaxhit. Ky zakon ka egzistuar si në Veri ashtu edhe në Jug. Ka qenë i përhapur në të gjithë Ballkanin para ardhjes së Romakëve dhe ka mbijetuar deri në ditët e sotme në fshatra të izoluar. Për këtë të fundit nuk do jap emra por më ka ndodhur personalisht në një fshat të Shqipërisë së Veriut!

Samuel

Primus registratum

Kondrapedali, eshte e dyta here qe e perserit ate qe ne Shqiperi sipas teje te vekan te flejsh me nje vajze apo djale te ri kur u shkon per mik...

Me keto fjale ku sipas teje te paska qelluar ty ne nje fshat ne veri te Shqiperise...po ju them se po me zhgenjeni me prezantimin tuaj!

Ku vertet ne se te kane vene te flesh me ndonje femije, te flesh per mungese vendi fjetje apo mvaret nga rrethanat, ju nuk mund te pergjithsoni gjithe Shqiperine per nje rast, edhe ne se keni hasur ne ndonje mik tendin qe kushedi se si e ka patur hallin me ty, apo se si i je imponuar ti atij miku dhe mundet qe te keshe patur dhe ndonje oferte qe nuk ta beson askush...

E ne se ty ta paskan dhene ate rast, ju pyes se cafer bete ju si burr Shqiptar, perse nuk e refuzuat, apo u ule...dhe cbere pastaj...?!

Nuk me duket e mire as menyra se si e thua por aspak as e vertete ajo qe thua!

Shqiperia eshte i vetmi vend ne bote ku shqipetari te vret per ceshtje nderi edhe nese ja mashtron gruan apo vajzen e jo me po te ja dhunosh e aq me teper ne shtepi te tija!

Pra po ua perseris qe mos i perseritni me thashetheme te tilla qe nuk kane ekzistuar kurre sa te pergjithsosh gjithe Shqiperine...

Une e kam shetitur Shqiperine cep me cep per aryse te punes qe kam patur atje, dhe kam patur e kam miq qe nga Konispoli e deri ne Vermosh ku kam fjetur ne shtepia te tyre, dhe nga natyra jam shume i afrueshem me njerzit dhe biles dhe me thone qe jam shume i pashem...por asnje here nuk gjeta nje shtepi as ne jug e as ne veri qe te me veje te flej nje nate me nje vajze te re apo me nje djale te ri, sic thua ti...!

E me duket nje genjeshter e shpifje e tepruar nga ana e juaj ne dem te karakterit dhe te nderit te Shqiperise dhe shqipetarve!

Ne se ka patur ndonje rast te cmendurish qe per pislliqe perfitimi i kane detyruar femijet e gjithe familjen te bejne prostitucion, ai rast nuk mund te behet si shembull i gjithe shqipetarve!
E raste te vecanta ka patur dhe ka ku burri e ka pranuar dashnorin e gruas se tij, apo te vajzes se tij ne shtepi dhe i ka lene te flejne bashke, por mvaret se cfare lloje burri apo familje kane qene apo jane ato...

Eshte tjeter nese ke shkuar per mik tek dashnorja dhe te ka lene toleranca e tyre e cmendur qe te biesh me te ne shtrat...

E per adoptimin e femijeve qe thua se nuk ka ndonje rrezik sot per sot nga homoseksualet...se sikur nuk i perdhunojne etj...se sipas jush qenkan te urte...
Kendej nga qendra e Europes femijet po psojne tragjedi te vertete...e cfare eshte me e keqja edhe po i vrasin femijet pas dhunimit!
Homoseksualiteti dhe pedofilia jane semundje te te njetit lloj qe nese nuk mjekohen apo nuk trajtohen ne spitale te izoluara si te semure infektiv...bota po perballet shume shpejt me nje katastrofe te ligjeruar me ligje absurde!

"Nder duehtime"

iliriano

Primus registratum

Nafie ike e..ne qafe pac veten se ne ta dhame te drejten e fjales /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nder udhetime jam plotsisht dakort me ty,te jap doren :thumbsup:

Kondrapedali

Kondrapedali

I nderuar Ndër Udhëtime!

Ato që të kam shkruar më lart i takojnë një të shkuare të largët. Sot ka mbizotëruar në fshatra të izoluar në malësitë e Shqipërisë. Për këtë të siguroj që nuk ishte as dashnorja ime e as ndonjë i njohur i imi. Dhe ai burrë dëshironte të ruante nderin e tij duke më nderuar mua si mik. Nderi ka shumë forma!
Sigurisht, duke qenë se kam parime të tjera, refuzova!

Nuk është as gënjeshtër as shpifje Ndër Udhëtime sepse nuk e kam as në natyrë një gjë të tillë dhe nuk e them një gjë vetëm për t'u dukur! Për më tepër kjo nuk i ul aspak vlerat e Shqiptarit. Kjo nuk dëmton karakterin apo nderin e tij, përkundrazi, për mendimin tim i rrit edhe më tepër ato cilësi të veçanta të Shqiptarit të cilave i kanë kënduar shqiptarë e të huaj! Sigurisht që nderimi i mikut është i shenjtë por edhe ky i fundit rrallë që llon të jetë bukëshkalë.

Më lart nuk kam përmendur ndonjë dhunim apo çfarëdo qoftë që ti e thua. Traditat e shqiptarit kanë ndryshuar shumë me futjen e fesë!

Tani t'i kthehemi temës!

Nuk e di se ku e lexove që unë e konsiderokam pa problem adoptimin e fëmijëve nga homot (gay/lesbike)! Përkundrazi, unë mendoj se homot nuuk duhet të kenë fëmijë për problemet e shumta që kjo mund të shkaktojë tek fëmija!
Kam thënë që një prind homo bën mirë të largohet që të mos sikletosi fëmijën e tij! Kam thënë gjithashtu që homot nuk kanë më shumë rrezik të jenë pedofilë se ç'kanë heterot. Kam thënë gjithashtu që pedofilët kanë probleme psiqike (tërheqje seksuale nga fëmijët) dhe se ky problem mund të rregullohet vetëm nëpërmjet masave drastike si tredhja!

Ku egziston problemi këtu? Nuk duhet vënë alarimi kot! Homoseksualiteti nuk ka lidhje me pedofilinë! Janë dy sëmundje të veçanta me efekte të ndryshme! E para është zgjedhje individuale ndërkohë që e dyta është abuzim mbi të tjerët!

Mundesh të lexosh sa të duash mbi subjektin dhe do të arrish në përfundimet që po të paraqes unë këtu! Në daç mund ta shohësh homoseksualitetin si lubi por për mendimin tim është gabim!

Si gjithmonë me nderime, Kondrapedali

Samuel

Primus registratum

Pershendetje "Kondrapedali"

Gjithsesi ne piken ku i quajme semundje rastet ne fjale si une edhe ti, jemi dakort me njeri tjetrin, pra ka nje te vertet qe na bashkon...dhe e shohim afersisht ne menrye te njejte si nje te keqe, apo fatkeqesi njerzore per njerzimin...

Pamvarsisht se une e shoh disi me nje sy si dicka me te rrezikshme per te ardhmen, ndaj dhe kam patur deshire qe ta trajtojme si teme ku te ndikojme pozitivisht per te mire, qe shqiptaret ne emigracion te ruhen nga kjo pike e rrezikshme asimilimi, ku perendimi shpesh imponohet per dicka te tille...

Ka me qindra raste ku te rinje Shqipetare deri sa kane qene ne trojet e Atdheut nuk kane patur idene se cjane ato gjera por kane gjuajtur vajza me shikime e me deshire ne Shqiptari...e ndersa dolen ne perendim duke shkuar neper disko...filluan te pranojne ferkimet nga pas biles dhe perloshejt e puthjeve mashkull me mashkull e femer me femer ku shpejt u deklaruan si homo ne shume vende...e gjitha ajo nje dehje psiqike ne emer te pseudomodernes...

Pra vetem kete aspekt po te shikojme kuptohet qarte se e gjitha eshte nje semundje qe fitohet e imponuar nga te semure te tjere...dhe gjithcka per te rinjte e vendeve ish komuniste eshte marre si gjoja dicka e re nga bota pseudomoderne!

Prandaj deshira ime dhe qellimi ka qene qe ne kete teme te diskutojme per nje semundje reale qe u imponohet njerzve dhe aspak nuk trashigohet ne gene.

Eshte nje imponim ne shume forma te ndryshme qe tek perdhunimi e deri tek veprimet nepermjet alkolit apo tek nje mungese e theksuar intelegjence e cila bashkohet me mungesen e edukimit prinderor dhe e hedh ne krahe te se keqes pa deshire dhe pa vetdije njeriun, i cili justifikohet pas asaj emertese zyrtare tashme :"Homoseksual"...qe per menimin tim kane lidhje edhe me pedofiline sepse shume prej tyre perdhunojne, u imponohen te tjerve dhunshem...

Zotri Kondrapedali, po ju tregoj nje rast:

Nje nate vendosem nje grup shqiptaresh djem te rritur te shkonim ne nje disko diku kendej Europes, dhe sapo hyme ne disko brenda duke ndenjeur ne ate lirshmerine e e njerzve qe rrijne ne disko, nje mikut tim dikush ja ngjesh me dore ne tule mbrapa ku ja kap dhe ja mban tulet disa sekonda, aq sa ky iu kthye dhe ja dha nje grusht turinjeve e pastaj ashtu rrufeshem disa te tjere sa ja theu dhembet e pare e u be nje ngatrrese e ashper ku disa shoke te atij homos, te huaj vendas pra, u bene si bande dhe na u sulen...por Shqipetaret nuk dalin te humbur ne raste te tilla...ashtu qe ata hengren disa te forta dhe u thirr policia...ne e pritem por dolem pa probleme pasi ishte nje tentative dhune e nje homoseksuali, e nje psikopati...

Pra ti me thua se ata nuk perdhunojne...Po si fillon dhuna per ty?!

A nuk eshte dhune kur dikush te kap nga B. pa te njohur dhe pa te ditur se kush e cfare je?!

E sikur njeriu te mos reagionte fare me asnje levizje, ai dhunues do te shkonte deri tek kontakti seksual ne prapanice te tij ne se nuk do te ja thyyente dhembet!

Pra homoseksualet dhe pedofilet jane nje, te pakten kendej ne perendim keshtu i shohim cdo dite...

Ata shtihen si engjuj gjoja qe nuk i bjen dem njeriu, por ne cdo shkallare apartamenti kushdo qe i takon i sheh se si lapanjozilloqen duke u zgerdhire dhe perqyrrur ku tentotijne cdo njerit te ja kapin b...ne dore...!

E ajo eshte nje maske dhune, nje tentative per dhune ndaj te tjerve!

Edhe menyra se si e shikojne njeriun i frikson te tjeret dhe i padit ata si te semure psiqik te llojit te vecante qe dhunojne ne cdo rast!

Por cdo njeri ka mendimet e veta dhe varet se si i kupton ato gjera...e Toleranca e tepruar ndaj tyre duke i meshiruar deri dhe me ligje, po e ben gati gjithe boten homoseksuale...

Per ate qe me shpjegon me mikpritjen e Shqipetare, ne se e lidh me kuptimin e besimit njerzor qe ka patur apo ka mikpritja ne Shqipetari, eshte vertet nje besim i shenjte sa qe miku te ka besuar te te veje te flesh edhe me femijet e tij te vegjel ne nje dhome fjetje apo rastesi te rradha edhe ne nje shtrat...por ajo nuk ka aspak lidhje me ate kuptim qe i keni dhene ju ne dergesat me siper...sikur Shqipetari te ven te flesh me vajzen apo djalin e ri per te bere s...

Me ate menyre interpretimi qe i keni bere ju nuk jam aspak dakort dhe me vjen keq qe ua them, sepse kam patur pershtypjen se ju jeni nje intelektual qe i kuptoni gjerat me mire dhe dini ti arsyetoni rastet me argumenta me te pastra!

Edhe nje here e perseris se ne lashtesi ka ekzistuar jo vetem si semundje homoseksualizmi por ka ekzistuar edhe dhuna e qellimshme ndaj meshkujve apo femrave, ku ushtaret pushtues, apo njerz barbare per te ua ulur dinjitetin personave te vecante i kane dhunuar s...deri u kane ndersyer edhe kafshe, sic ndodh rendom edhe sot...

A nuk bene ushtaret Amerikane te njeten gje ne Irak ku i detyruan irakiente te bejne s...me njeri tjetrin dhunshem ne burg...

E sot ne emr te lirive pa kufinje u bene ligje qe po i lejojne ata te semure qe te kene te drejten edhe te adoptojne femije, te cilet do te jene viktimat e tyre te ardhme, masivisht...

Une jam kunder ligjierimeve te tilla!

Jam per ti mjekuar deri edhe me ate terapine e tredhjes si thoni ju si homot e bite e cjane ata psikopate!

Gjithe te mirat

"Nder udhetime"

enton

Primus registratum

Gjene mire se paskan pasur zakon ti vene miqte te flene me ariun ose arushen. Jo per gje por ... do hanin mjalte falas per gjith kohen

Ci kini keto gafa se late nam.

blendiys

Primus registratum

Nder Udhetime !
Nuk e di se ku bazoheni ju rreth asaj qe shkruani,sidoqofte,duket ose me mire ve re qe shprehni idete personale te cilat buk mund te konsiderohen si serioze ne nje shoqeri te emancipuar (se kujt i perket kjo shoqeri,zgjidheni vete).
Do te doja te pergjigjesha ne te gjitha pikat qe ti ke shtruar si te denueshme ne konceptin tend,por nuk e di nese mund te isha kompetent ne kete fushe!!
Le ti leme faktet te cilat i referohen diskove dhe ku di une,pershtypjet personale nuk perbejne shkas per tu kundervene dhe per te epitetezuar "te qenit ndryshe" me slloganin si pedofile apo perdhunues!
Mua nuk me intereson ceshtja e marrjes ne patronazh ose adoptimi i femijeve nga ciftet HOLEBI,por perderisa nje ujk e ka konsideruar foshnjen njerezore si birin e tij perse mos te "mesojme dhe ne"!

Pedofilizmi dhe Homoseksualiteti nuk jane e njejta gje!

Lexo me teper dhe mund te gjesh ndonje shpjegim!

Samuel

Primus registratum

Sipas fjalve qe keni shkruar:
por perderisa nje ujk e ka konsideruar foshnjen njerezore si birin e tij perse mos te "mesojme dhe ne"!

Atehre beje ate kur te kesh rastin, leja femijen tend qe ta rrisin edhe homoseksualet edhe ujqerit po deshe !

Por ne asnjerin rast nuk ka asgje njerzore dhe te bazuar ne normat e qyterimit njerzor!

Foshnja njerzore lind nga nje nene dhe nga nje baba femer e mashkull dhe rritjen e kujdesin e natyrshem do ta kete po prej atyre deri sa te behet ne moshen madhore ku te ndertoje dhe ai familjen e vet...

Krahasimi i juaj ju padit per nje nivel gati ne fazat e marramendjes adoleshente qe rrezik te rreshqitni...

Por ju kshilloj ta mbani veten dhe te mesoni me shume duke lexuar nga literatura per normat njerzore te jetes dhe te kuptimit te qellimit te jetes...

E do te u kshilloja qe ti leni larg vetes librat me fantazi homoseksualesh...!

Ju faleminderit qe me kshilloni te lexoj une!

Por po ju them ca vargje ketu te castit:

Ne udhkryq!

Nje i verber qe per vete udhe dot nuk gjen,
Keshille ne udhekryq nis e rrefen...!
Dhe dilli per siper kokes gjithe diten i kaloje,
Ai as naten nga dita dot nuk e dalloje!

Dikur ne oret e vona kur nata te ngrin...
Thirri per ndihme heshtjen qe nxin,
Nje Sorre nga maje e Lisit nisi dhe i tha!
Ata qe ti kshilloje flejne tani me gra!

Besoj se do te kuptosh dicka nga keto vargje te mija qe i krijova taniu ne cast per ata qe bejne sikur dijne shume dhe nuk dijne asgje!

"Nder udhetime"

blendiys

Primus registratum

Shpesh here vete prinderit nuk dine si te edukojne femijet,shpesh here jeta brenda familjes kthehet ne ferr sepse babai rreh gruan e tij ne syte e femijes (eshte ky emancipimi)
Nuk pergjithesoj

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Bismilahi Errahmeni Errahjim
Ne Emer te Allahut, Meshiruesit, Meshireberesit

Shpesh here vete prinderit nuk dine si te edukojne femijet,shpesh here jeta brenda familjes kthehet ne ferr sepse babai rreh gruan e tij ne syte e femijes (eshte ky emancipimi)
Nuk pergjithesoj
Ben Mire qe Nuk Pergjitheson. Por kjo nuk ka asnje lloj llogjike se si mund te arsyetosh me kete.

Se edhe shume kollaj vjen absurditeti ku nje thote: Babai Homoseksual (Sodomon, Gay) rreh Babain Homoseksual (Sodomon, Gay) tjeter, dhe jeta brenda famijes me dy baballara homoseksual qe rrahin njeri tjetrin behet ferr (eshte ky emamcimipi me i empacipuar i atij shembulli me larte?)

iliriano

Primus registratum

Blendi jazik te qofte:D

Beri mire qe iku ajo Nafija-Taljonia se do na kishte sjelle virusin dhe ktu n forum /pf/images/graemlins/laugh.gif

Qe te mos keqkuptohemi por ne Shqiptareve nuk na duhet nje virus i tille pasi jemi te paket ne numer dhe po pakesohemi perdite nga emigracioni :shrug:

Samuel

Primus registratum

Pershendetje Ilirian!

Rrofsh dhe te lumte goja!

Mos qofte e thene kurre qe parlamenti i Shqiperise ta miratoje ate ligje per homoseksualet!

Edhe pse disa vende te europes kerkojne te u imponohen vendeve te vogla pasi shume politikane europiane po deklarohen si homoseksual, dhe miratimi i ligjit per homoseksualet u miratua pikerisht pse depertuan deri ne politiken Europiane psikopate te tille!
...prandaj bota po behet gjithnje dhe me e ndyre ne politike e ne shume gjera...

E le te shpresojme qe njerzit e mire te bejne sa me shume pune njerzore per edukimin e te rinjeve si dhe per sherimin e te semurve qe vuajne nga traumat e pa aftesise per te dalluar femrenn nga mashkulli dhe anasjelltas!

"Nder udhetime"

gerald21

Primus registratum

shume teme interesante kjo mbi homo...
une dicka kisha te shtoj sipas mendimit time se secili gjykon ne base te mentalitetit qe ka se fundi i botes nuk ka se si vjen nga homo... por ai qe e ka krijuar e ka saktesuar. ne si njerze kemi lindur dhe nje dite e dime se do te vdesim por kur vjen ajo dite nuk e dime. nje pyetje kisha si thoni per keto njerze qe jane homo.. eshte deshire e tyre apo eshte dicka qe u ka lindur (p.sh kur kemi lindur na ka pyetur kush cfare keni deshire te jeni f.. apo m.. jo.
ne themi qe kjo eshte anti njerzore por nuk eshte e drejte qe te ndeshkohen.
tunk

OROSHI

Primus registratum

Megjithe respektin qe kam per Nder udhetime,kjo teme nuk me duket qe na ndihmon sadopak ne shqiptareve,ne rradhe te pare nuk kemi njohurite e duhura,pastaj,pse te mendojme tek fundi i botes tani kur ne si shqiptare kemi shpresa per nje permiresim te jetes sone!!!A thu qe jemi kaq te mallkuar nga Zoti qe tani kur ne po deshirojme te jetojme si njerez dhe ta shijojme jeten,tani mendojme /diskutojme per fundin e botes???Pesa i perket Homove/lesbieneve,une mendoj qe ata thjeshte ndihen te terhequr nga sexi i njejte me gjinine e tyre,pra,as nuk eshte semundje dhe as nuk eshte ndonje hata qe ata nuk jane hetero,thjeshte ka te beje me ndjenjat e tyre!!!!Persa i perket mendimit qe:homoseksualet po pushtojne politiken Evropiane,eshte shume pak e vertete,p.sh:ne nje qeveri,qe perbehet afersisht nga 20-25 ministra,2-3 prej tyre jane homo(ne shumicen e rasteve,te kamufluar).Ne qeverine Belge eshte vetem nje:Elio di Lupo(origjine Italian),edhe une jam kunder hyrjes se homove ne politike(sidomos ne qeveri).Ne vitet '80 kemi "zbuluar" edhe ne kur ishim nxenes,mesues qe ishin homo. :wave:

Samuel

Primus registratum

Oroshi, une nuk kam asnje kundershtim per mendimet e juaja dhe as per ata qe homot i lakmojne apo i simpatizojne ku kerkojne tu thurin dhe hosana...

Une ne menyre simbolike e kam titulluar temen "Fundi i botes..." Per ti dhene dhe nje titull terheqes qe te vijne sa me shume diskutante ne kete teme...

Por per nje llogaritje matematike te jesh i sigurte se ne se ne vitet 1950 ne bote jane numeruar me kokrra ata lakmues te asaj udhe jo njerzore...sot jane ne 8 % e popullsise se vendeve qe e miratuan ligjin per homot...

Do te thote se ajo perqindje flet per nje bote te vdekur...e pas nja 50 apo 100 vitesh do ta shikojme ne se rrojme deri atehere se sa rritet perqindja etj...

Atyre me siper qe flasin per mentalitet dhe kuptime e mos kuptime...une ua uroj dashurine e tyre per homoseksualet dhe udhen e tyre aq te pelqyer...!

Por ata nuk mund te me thone mua sot se nuk do te pendohen me vone per ate qe u pelqeka aq shume sot!

"Nder udhetime"

OROSHI

Primus registratum

Nder udhetime,nuk vereva ndonje postim ku ndonjeri thoshte se i pelqenin homot. :confused: Fundi i botes vjen me shpejt nga lufterat dhe semundjet(ngjitese) sesa nga homot!!!!
Homosexualiteti e ka fillesen shume me heret se vitet'50
Lufterat plako,jane afrimi i fundit te botes(megjithese une i konsideroj lufterat si te domosdoshme,pikerisht per ekzistencen e njerezimit!!!).

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Sa TURP....akoma flitet per te njejten gje.

Si mund te niset ,nen pergjigjie te titullit, nje bised e lidhur me homo/lesb AKOMA AKOMA AKOMA?!

KOmplimente autorve...

Kur do dhe shqiptari me u bo çik rracist...te prehen krahet.
Pse nuk hapni nje tem te re : homo/lesb-FOBIA tek meshkujt shqiptar?!

Ku ka filluar fundi i botes?!
Kur njeriu nuk mson asnjeher nga e SHKUARA!!!
Ben te njejtat gabime dhe llogjikon me te njejtin kosh plehrash qe quan "llogjik moderne"...