Fundi i botes, a ka filluar, pse ka filluar ku duket sot ?!

OROSHI

Primus registratum
Re: Fundi i botes, a ka filluar, pse ka filluar ku duket sot ?!

Me vjen keq qe tema paska marre nje drejtim pak si provokativ :confused: ,nder udhetime,me lart permendje 2 milion ne nje feste qe ti e quaje feste e homo-bi,ajo ka qene ose Love Parade,ose Techno-Love,pra asgje me nje feste homo!!!Degjo,me cfar di une ne Gjermani jane 50 mije homo-les,pra kjo shifer nuk duhet te na trembe ,sepse bota megjithate po shtohet me nje ritem te shpejte.zhdukja nuk mund te vije nga homot dhe lesbienset,sepse ashtu sic u shfaqen papritur ne shekullin XX,shume mire mund te zhduken ne shekullin XXII.Ti po shkruan per ligjet pro-homo,por shume mire mund te flasesh per ligjet Kineze qe ndalojne lindjen e me shume se NJE femije ne KINE.Tjeter,nqs jeton ne Evrope duhet te kesh verejtur nje deshire te cifteve te reja/mesme per me shume se dy-tre femije,kjo eshte nje dukuri ne rritje ne Evrope,pra teoria jote bie poshte!!!!!!!Ne Belgjike kush ka tre femije merr 1300.E ne muaj pa punu,ndersa nqs eshte ne marredhenie me punen atehere i ulet taksa e shtetit!!Pra edhe ketu bie poshte frika e uljes se popullsise.
Do shkruaj prap ne kete teme me vone
P.S,mos fyeni njeri-tjetrin,nuk ja vlen!!!!!

Samuel

Primus registratum

Meqenese rreziku i plakjese se Europes dhe i mosshtimit te popullsise po vihet re dukshem, ca ligje shperblimesh etj, po i inkurajojne njerzit, por prap lindje nuk ka...Gjermania po plaket, 60% e popullsise eshte pleq...mendohet nje renie totale e popullit ne numer pasi keto gjenerata te vjetra te ndrrojne jete...

Parada ne Berlin ishte vetem e atyre...e Homo-lesb...pra jane te dukshme dhe ne nje shtim katastrofal ku po infektojne njeri tjetrin me ate mentalitet te semure...

Realiteti eshte i hidhur, por po ben buje te madhe!

Shqetesimi i Papes eshte me vend!

Shpresojme qe Amerika te mos e pranoje ate ligj!

Ndryshe duhet te pranojme se fundi ka filluar, shterpezimi i botes eshte vdekje e totale!

Kinezet edhe ata jane infektuar masivisht si homo e lesb...

E si mund te ndryshojne ligjet kur sot na kane dale shume ligjvenes qe qenkan te tille...ku ata po i prodhojne ato ligje?!

Une nuk shoh shprese tek ai lloj njeriu qe eshte prekur aksidentalisht nga ato semundje!

Gjithe te mirat Oroshi!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nder udhetime:
[qb] Po me vika gjynah per ty qe pervec qe paske vertet probleme...paske humbur neper ato kriza dhe normat me elementare te edukates se thjeshte qytetare...!

Do benje mire qe te merrnje takim me ndonje njeri te urte, te mencur dhe te flisnje shtruar me te per cdo problem qe ke!

Mos u bej agresive ne kete teme, nuk eshte pune per ty... [/qb]
Mua me vjen sinqerisht per ty....sepse problemet i ke ti dhe jo une. Edukata jote shihet dhe nenvizohet ne shkrimet e tuja...dhe nqs kjo esht edukat ateher do ta merrja per ofendim ta kisha nje te till.
Nuk esht pune per mua?! Kush je ti?!
Une flas...flas dhe flas ,sa te kem ne "duar"...dhe nuk te lejoj ty te marresh nje tem nen nje drejtim Vs "persona te atillt".

Nuk mu pergjigjet per "ligjin e natyres"....ne ç'far ndikon kjo?! E aplikoni ju?!
Ligji i natyres ju ben te lindni "nudo"...ju jetoni sipas ligjeve te NJERZVE dhe jo te natyres ...mos hidhni HIPOKRIZIRA ,sepse esht fallsitet. Pastaj kush je ti te gjykosh njerzit sipas besimit/gjinis/seksualitetin etj etj. Jeni ngritur lart...dhe ti ndikoni me gisht si te padrejt?! Po fryheni me ajer ....
Gjykoni personin sepse esht i till dhe mos veni fajin tyre sepse shpresoj qe te jeni ne DIJENI per HISTORIN boterore....fundi i botes vjen sepse ka njerez sipuna jote qe kujtojn se jan te LIGJSHEM te jetojn...dhe te tjeret JO sipas disa bindje personale TEPER TE GABUAR!!!
Elementariteti esht i juaj...dhe nqs jeni "nder udhetime"...shoh qe i vetmi udhtim qe keni ber esht dhom/kuzhin/banjo,sepse nuk shihni perveç "SOFRES"tate njerez te tjer.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nder udhetime:
[qb] Meqenese rreziku i plakjese se Europes dhe i mosshtimit te popullsise po vihet re dukshem, ca ligje shperblimesh etj, po i inkurajojne njerzit, por prap lindje nuk ka...Gjermania po plaket, 60% e popullsise eshte pleq...mendohet nje renie totale e popullit ne numer pasi keto gjenerata te vjetra te ndrrojne jete...

Parada ne Berlin ishte vetem e atyre...e Homo-lesb...pra jane te dukshme dhe ne nje shtim katastrofal ku po infektojne njeri tjetrin me ate mentalitet te semure...

Realiteti eshte i hidhur, por po ben buje te madhe!

Shqetesimi i Papes eshte me vend!

Shpresojme qe Amerika te mos e pranoje ate ligj!

Ndryshe duhet te pranojme se fundi ka filluar, shterpezimi i botes eshte vdekje e totale!

Kinezet edhe ata jane infektuar masivisht si homo e lesb...

E si mund te ndryshojne ligjet kur sot na kane dale shume ligjvenes qe qenkan te tille...ku ata po i prodhojne ato ligje?!

Une nuk shoh shprese tek ai lloj njeriu qe eshte prekur aksidentalisht nga ato semundje!

Gjithe te mirat Oroshi! [/qb]
Keni lexuar "MEIN KAMPF" me duket....???

TURP!!!

besim231071

Primus registratum

NAFIJA TALJONIA.SIKUR TE ISHA PAK ME I SHKATHET NE TASTJERE DO KISHA SHKRUAR GJERA PAK A SHUME ME KETO TUAJAT.URIMET ME TE MIRA.MEDIOKRI I AF.

besim231071

Primus registratum

KORRIGJIM:pAK A SHUME TE AFERTA....DOJA TE THOJA.TJETER GJE :pAVARESI DHE JO PAMVARESI.DHE PO ERDHI FUNDI I BOTES,JETA DO TE GJEJE PERHERE RRUGEN E SAJE.

iliriano

Primus registratum

Fundi i botes pa dyshim qe do vije!..E une jam ne trenin qe leviz drejt humneres,edhe pse ne vagonin e fundit te tije, megjithate drejt fundit me boten do shkoj!

Jetojme ne kohrat e fundit!Kjo eshte mese e vertete,por ndryshimi qendron se ne kuptojme me fundin e botes dicka qe do ndodhe gjate jetes sone,duke harruar se jeta jone eshte si tymi qe ngrihet larte dhe zhduket.

Fundi ndoshta vjen per 1 dite ose mbas 1000 vjeteve.

Samuel

Primus registratum

Eh moj nafije...

Ke pyetur se pse nuk te jam pergjigjur...

Po per cafre te pergjigjem, per ate fjalen "turp" qe e ke perseritur disa here sikur e pertypke me buk ore e minut?!

Une kam shume pune kendej dhe nuk rrij gjithe diten para kompiutrit.

Tani ne mbremja kur kthehem nga punet e mija pashe qe nder fjalet e mira qe me dergojne miq e dashamire gjithandej gjendet dhe nje "nafije..." qe shan pa kufi...

Eh po ne se ndjehesh e knaqur per vete dhe qetsohesh sado pak, shaj, ska gje, u falet dhe sojit tend nga njehere...

Ke pyetur disa here ku thua: Kush je ti e kush je ti?

Por une nuk u jap llogari njerzve te pa edukate se kush jam, me kot pyet!
E me sa shoh ju nuk jeni ne gjendje te njihni vetveten se kush jeni e jo me te kerkosh te njohesh te tjere!

Shko dhe pyete Papen nje here ne Itali meqene se qenke andej se cte thote per ate ligjin qe po flasim ne kete teme?

A thua edhe atij do ti thonje si mua ato fjale qe i nxirrka goja e jote...?!

Po Qeverise amerikane qe nuk e parashikon ta miratoje kurre nje ligj te tille per homo-lesb...po atyre politikanve cdo tu thonje po te jepej rasti?!

Po kleririkve me te mdhenje te fese Kristiane dhe Islame, cdo te u thuash, pse ata nuk i pranojne ate ligje dhe ata njerz i shohin si te semure qe duhen ndihmuar..., atyre cdo u thuash ?!

Perse ti njeriun e semure e quan sikur po diskriminohet pse eshte i semure?!

I diskriminuar eshte i semuri kur nuk i jepet mjekim, kur nuk i lejohet te shkoje tek mjeku, kur nuk i jepen medikamente etj etj!

Atehere duhet te quhet i diskriminuar njeriu i semure dhe jo pse i thuhet nje te semuri ne mend te kokes, qe te shkoje te mjeku...dhe te marre kshilla e terapi per te mos humbur rolin e vete ne jete sipas gjinise qe ka lindur...!

Flet per besime e fe... por ti nuk rrespekton asnje besim me fjalet e tua!

Cili besim e ka pranuar apo e miraton martesen e meshkujve me meshkuj e te femrave me femra si dhe te drejten e tyre per te adoptuar femije jetime, cili?

Asnje besim deri me sot nuk e ka pranuar dhe sdo ta pranoje martesen e atyre lloj njerzish e aq me pak qe femijet e mitur te adoptohen nga homo-lesbe!

Ne asnje fjale timen, asgjekundi nuk kam shkruar se ata lloj njerzish duhen denuar, ato fjale i ke shpifur ti sipas asaj metodes tende qe e paske per zemer te shpifesh kunder te tjerve kur perpiqesh per te treguar se je dikushi dhe se sikur ti po merresh me mbrojtje gjoja te atyre qe nuk po i sulmon askush!

Por po them qe jane te semure psichikisht dhe kane nevoje per ndihme e jo per ligje absurde qe i lene viktima te pasheruara kurre dhe qe jane nje shterpesi per boten!

Njerzit qe humbasin vullnetin apo deshiren per te qene Nene qe lind femije dhe rrit femijet e vet, apo per te qene baba qe bashkekrijon femije dhe i rrit femijet me partneren e vet me te cilen i ka, ata nuk jane me ne rolin e tyre njerzor, por nga shkaqe traumash psichike kane humbur ato vullnete, ato norma deshira etj...

E ata po te duan sherohen e po te duan le te mos sherohen, por ata nuk kane te drejte ti imponohen njerzimit me metodat e tyre te shpikura sipas fantazize se djajve per te bere seks mashkull me mashkull e femra me femer...

Me permend diku historine botrore...

Por ne bote ka sot prostituta qe bejne seks dhe me kafshe, biles jane bukur shume...gjithandej... ku jane te njohura me mijra...
Ashtu dhe ne histori te vjetra e te mesjetes tregojne raste te ngjashme plot...

E sipas teje neser pasneser a mos u dashka qe te miratohet dhe nje ligj per martesat e njerzve me Qen apo me Kual sic kane deshiren e madhe sidomos femrat Ruse...te bejne orgji me to ?!

Si thua ti per kete?!

A nuk e shikon pra se je gabim me ato qe thua!

Njerzimi do disipline dhe te kete kufinjet e nevojshem per tu dalluar nga kafshet!

E ne se nuk ka disipline e rregulla njerzore, njeriu i cmendur eshte i gatshem qe dhe me Qen te shkoje e te veje kurore, po ta lejoje kush deri dhe ne kishe apo xhami...!

Prap e perserisse: Ata lloj njerzish kane nevoje per mjekim, terapi dhe ilace qe te ndergjegjesohen qe jane njerz dhe duhet te jetojne si te tille...

Gjate u mora me ty, gati kot, pasi e shoh se nuk ke as kapacitetin e nevojshem per te merituar qe te flase me ty, pasi ne cdo rrjesht vetem ke share dhe ke perdorur fjale te pa llogjikshme!

Per bashkbiseduesit e tjere them:

Une jam per ti ndihmuar ne rruge humane ata njerz qe te rikthehen ne rolin e tyre njerzor dhe te pershtaten ne shoqeri serish si me pare, si gjithe te tjeret!

E keto udhetimet e mija me kane njohur me shume tipa dhe karaktere, edhe prej atyre qe me lot e kane treguar fatkeqesine e tyre se si jane detyruar nga njerz pedofile qe te behen homoseksual...apo lesbe qe ne mosha te vogla, ku jane perdhunuar me pare prej tyre...por me ndihmen e njerzve te mire e humane, jane rikthyer prap ne rolin e tyre njerzor...duke e mbydhur ate skene te hidhur dhe te imponuar gjate jetes...!

"Nder udhetime"

ermir celanji

Primus registratum

fundi i botes ka filluar bashke me fillimin e saj,ndersa tani jemi ne fundin e fundit te botes,mjafton te hedhesh syte ne pasqyr e do te kuptosh qe gjendja jote nuk eshte e pershtateshme per te qene nje njeri,njerezit jane kthyer ne kafshe madje fantashkenca ka plane per ti kthyer robota,femra e ka humbur dinjitetin fare,paraja ka fituar pushtet maksimal,cdogje eshte ngritur mbi biznesin e seksit,morali gati po zhduket,njerezit jane robot me mish,miqesia,dashuria,shoqeria po fiken,familja po tretet,njeriu nuk eshte me njeri,duke pare qe kjo bot eshte krijuar vetem per njerezit dhe gjithecka ne te i sherben njeriut njekohesisht duke pare qe njerez gati nuk ka ose ka shume pak(jo ne numer por ne kuptimin e vertet te fjales njeri)kesaj bote i mungon edhe pak te mbaroj.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

(((Po per cafre te pergjigjem, per ate fjalen "turp" qe e ke perseritur disa here sikur e pertypke me buk ore e minut?!)))
ironi qe s'ka baza! Per fjalet e bukra qe hodhe...e meritove komplet!

(((Une kam shume pune kendej dhe nuk rrij gjithe diten para kompiutrit.)))
Ohhh jesss,se ne fakt "buk" e kompjuter hajm dhe ne te tjeret,s'kemi jeten ton REALE jasht,merremi vetem me ty dhe shkrimet te "LARTA".

(((Tani ne mbremja kur kthehem nga punet e mija pashe qe nder fjalet e mira qe me dergojne miq e dashamire gjithandej gjendet dhe nje "nafije..." qe shan pa kufi...)))
Shajta?! Natyra ime s'ma lejon...

(((Eh po ne se ndjehesh e knaqur per vete dhe qetsohesh sado pak, shaj, ska gje, u falet dhe sojit tend nga njehere...)))
Ky esht OFENDIM,sepse keni zakon te mbuloheni nen disa fjali te mdhaja dhe ne bukurshkrim per te goditur diku. "Soji im" HuH!!! Moderimi duhet te jet i juaji.

(((Ke pyetur disa here ku thua: Kush je ti e kush je ti?

Por une nuk u jap llogari njerzve te pa edukate se kush jam, me kot pyet!
E me sa shoh ju nuk jeni ne gjendje te njihni vetveten se kush jeni e jo me te kerkosh te njohesh te tjere!)))
Po diskutojm per "fundin e botes"...dhe jo per edukaten time (Qe s'duhet te te interesoj...)as per t'taten (mua s'me intereson). DHe as qe po flasim per njohjen...te vetes time (Na doli psikologu.....ç'Hyn kjo qe hedh,s'kuptoj?!?!)

(((Shko dhe pyete Papen nje here ne Itali meqene se qenke andej se cte thote per ate ligjin qe po flasim ne kete teme?

A thua edhe atij do ti thonje si mua ato fjale qe i nxirrka goja e jote...?!)))
Pse fole ne emer te atij ti?! Nuk besoj ABSOLUTISHT!
Papa,Kisha....une jam me se kritike ndaj tyre,dhe nuk esht vendi ku duhet ti diskutojm kto,mendoj!

(((Po Qeverise amerikane qe nuk e parashikon ta miratoje kurre nje ligj te tille per homo-lesb...po atyre politikanve cdo tu thonje po te jepej rasti?!)))
Kur shoh ambjentin amerikan,te dhembin syt!!!
Te dali morali nga ato?!?!!?! HuH!!! Dhe qe esht POTENCA e par ne bote,por nen etik/moral ...mos beni krahasime te kota.

(((Po kleririkve me te mdhenje te fese Kristiane dhe Islame, cdo te u thuash, pse ata nuk i pranojne ate ligje dhe ata njerz i shohin si te semure qe duhen ndihmuar..., atyre cdo u thuash ?!)))
Nuk kuptoj pse i quani te "smur"..te smuret jan njerzit qe gjykojn nga LART..Kleriket duhen ndihmuar per vete,duke par rrethanat e Kishes Katolike dhe fallsitetin e tyre.

(((Perse ti njeriun e semure e quan sikur po diskriminohet pse eshte i semure?!)))
I japim nje kuptim krejt ndryshe ksaj fjale...

(((I diskriminuar eshte i semuri kur nuk i jepet mjekim, kur nuk i lejohet te shkoje tek mjeku, kur nuk i jepen medikamente etj etj!)))
Po flsnim per njerzit e semure...apo per njerzit qe kan tendenca seksuale qe nuk i adaptohen LIGJIT TE NATYRES?!?!?! (?=?)

(((Atehere duhet te quhet i diskriminuar njeriu i semure dhe jo pse i thuhet nje te semuri ne mend te kokes, qe te shkoje te mjeku...dhe te marre kshilla e terapi per te mos humbur rolin e vete ne jete sipas gjinise qe ka lindur...!)))
Keni lexuar vall "Clockwork orange",Burgess?!
çer terapish thu?! Kush je ti ti japesh nje ROL njeriut?!

(((Flet per besime e fe... por ti nuk rrespekton asnje besim me fjalet e tua!)))
Une nuk lexoj fjalorin dhe perseris fjalet dhe definimet qe i japin ...lexoj/respektoj/gjykoj&interpretoj me llogjiken&zemren time.

(((Cili besim e ka pranuar apo e miraton martesen e meshkujve me meshkuj e te femrave me femra si dhe te drejten e tyre per te adoptuar femije jetime, cili?)))
Kur ekziston MARTESA...dhe DIVORCI...kur celebrimi i nje lidhjeje behet ne baz te disa fletave dhe institucionesh ABSURDE..ose per MOD,ose thjesht per te qen nen NORMALITETIN e kohes....ku esht BESIMI?!?!?!?!(Dhe po flas per njerez qe shohim te dy ne bote...sepse jetojm ne te njejtin vend,mendoj,dhe jan etero per kto qe flas)

(((Asnje besim deri me sot nuk e ka pranuar dhe sdo ta pranoje martesen e atyre lloj njerzish e aq me pak qe femijet e mitur te adoptohen nga homo-lesbe!)))
Tek "martesa" kam shum dyshime...dhe akoma s'kam nje pozicion ,kshuqe s'mund te shprehem.

(((Ne asnje fjale timen, asgjekundi nuk kam shkruar se ata lloj njerzish duhen denuar, ato fjale i ke shpifur ti sipas asaj metodes tende qe e paske per zemer te shpifesh kunder te tjerve kur perpiqesh per te treguar se je dikushi dhe se sikur ti po merresh me mbrojtje gjoja te atyre qe nuk po i sulmon askush!))
Ohhh!!! Une jam nje micro-celul e pa motivuar ne kte bote...dhe s'kam pretendime per te treguar se kush jam dhe kush s'jam.
Dhe nuk e di nqs lexoni ato qe shkruni...nuk jeni shum objektiv.

(((Por po them qe jane te semure psichikisht dhe kane nevoje per ndihme e jo per ligje absurde qe i lene viktima te pasheruara kurre dhe qe jane nje shterpesi per boten!)))
Mund te te kritikoj vetem pjesen e par...sepse e dyta , llogjike qe jo.
Jan te semur psiqisht thot...esht zgjidhje ajo,nuk esht semundje.

(((Njerzit qe humbasin vullnetin apo deshiren per te qene Nene qe lind femije dhe rrit femijet e vet, apo per te qene baba qe bashkekrijon femije dhe i rrit femijet me partneren e vet me te cilen i ka, ata nuk jane me ne rolin e tyre njerzor, por nga shkaqe traumash psichike kane humbur ato vullnete, ato norma deshira etj...)))
Me duket nje FABUL e bukur kjo qe po tregon...
Diskutoni gjithmon ROLIN e duhur te njerzve,gjithmon me ligjin e natyres. Keni te drejt...duhet dishiplin!!!

(((E ata po te duan sherohen e po te duan le te mos sherohen, por ata nuk kane te drejte ti imponohen njerzimit me metodat e tyre te shpikura sipas fantazize se djajve per te bere seks mashkull me mashkull e femra me femer...)))
Nuk imponohet njeri...thjesht duan (nje pjes e mire)te jetojn dhe te konsiderohen si "njerez" dhe jo si MONSTER.

(((Me permend diku historine botrore...

Por ne bote ka sot prostituta qe bejne seks dhe me kafshe, biles jane bukur shume...gjithandej... ku jane te njohura me mijra...
Ashtu dhe ne histori te vjetra e te mesjetes tregojne raste te ngjashme plot...)))
Mos me flisni per prostitucionin sepse mund te behem akoma me kritike ndaj GJINIS MASHKULLORE dhe sipas aplikimit tend..mund te quaj te SMUR te gjith MESHKUJT!!! Por ja qe une gjykoj "personin" dhe jo gjinin ne shumes...ktu esht "edukata" ime.

(((E sipas teje neser pasneser a mos u dashka qe te miratohet dhe nje ligj per martesat e njerzve me Qen apo me Kual sic kane deshiren e madhe sidomos femrat Ruse...te bejne orgji me to ?!

Si thua ti per kete?!)))
E ç'hyjn kto?! PO flisnim per NJEREZ ....apo per ju nuk ka ndryshim ???

(((A nuk e shikon pra se je gabim me ato qe thua!

Njerzimi do disipline dhe te kete kufinjet e nevojshem per tu dalluar nga kafshet!)))
Per disa limite qe njeriu "a priori" ka pasur dhe do te ket...jam shum dakort! C'hyjn kafshet?!
Te pelqen aq shum ti ngjasosh me njerzit?!
KOnsiderat e madhe shoh....

(((E ne se nuk ka disipline e rregulla njerzore, njeriu i cmendur eshte i gatshem qe dhe me Qen te shkoje e te veje kurore, po ta lejoje kush deri dhe ne kishe apo xhami...!)))
Mos flisni absurditete...

(((Prap e perserisse: Ata lloj njerzish kane nevoje per mjekim, terapi dhe ilace qe te ndergjegjesohen qe jane njerz dhe duhet te jetojne si te tille...)))
Jan njerez dhe jetojn si te gjith...kan te drejt te jetojn si ty&mu bashk.
(Nuk nderhyra me martesen,shikoni mire....por nderhyra konsiderimit qe ju keni si "person" rreth tyre...)

(((Gjate u mora me ty, gati kot, pasi e shoh se nuk ke as kapacitetin e nevojshem per te merituar qe te flase me ty, pasi ne cdo rrjesht vetem ke share dhe ke perdorur fjale te pa llogjikshme!))
FLM qe na zgjeroni injurrancen....
Jua perseris...(dikush dhe me njeh nen kte forum)
sharje/ofendime nuk ma len koshenca t'ja drejtoj njeriut...mund t'me kritikoni muhabetin,shum mire...me pelqen kur me kritikojn sepse me intereson korrigjimi. Diskutojm jo vetem llogjiken por edhe zemren e njeriut...kjo e fundit duket qe te mungon disi kur hidhni fjalet.

(((Per bashkbiseduesit e tjere them:

Une jam per ti ndihmuar ne rruge humane ata njerz qe te rikthehen ne rolin e tyre njerzor dhe te pershtaten ne shoqeri serish si me pare, si gjithe te tjeret!)))
Ave,Cesare!!!

(((E keto udhetimet e mija me kane njohur me shume tipa dhe karaktere, edhe prej atyre qe me lot e kane treguar fatkeqesine e tyre se si jane detyruar nga njerz pedofile qe te behen homoseksual...apo lesbe qe ne mosha te vogla, ku jane perdhunuar me pare prej tyre...por me ndihmen e njerzve te mire e humane, jane rikthyer prap ne rolin e tyre njerzor...duke e mbydhur ate skene te hidhur dhe te imponuar gjate jetes...!)))

Pedofil-Homoseksual-Lesbike....per ju esht e njejta gje??? Sa absurditet i pa-fundt!
Prap sikur ju mungojn disa faqe te historis botrore,shoh.

:sleep:

Samuel

Primus registratum

Per "nafije-talioneja":

Sigurisht qe je lodhur me ate mundimin per te mu pergjigjur fjalve te mija...dhe e shoh se disa gjera i ke vlersuar...edhe pse perseri ke mbetur ne kokfortesisne tuaj femrore duke mos dashur qe te pranoni argumentet e mija per ate qe po flasim!

Me vjen keq qe je nisur kunder meje me ate egersi ne fjalet e juaja te para, disa me lart, ku me ke ofenduar me fjale te ulta dhe per te cilat ne kete te sotmen, shkruan sikur sikur nuk ta lejoka edukata te shajsh te tjeret...por e ke bere ate veprim...kunder edukates tende!

Une nuk te ofendoj ne asnje menyre, e aq me kujdes duhet te kem pasi ju qenkeni dhe femer! Pra nuk te jam pergjigjur me te njejtat te shara dhe as nuk te nis fjale te ngjashme me te juajat asnje here, sado qe te egersohesh dhe te vazhdosh ashtu...

U je shmangur shume pyetjeve te mija ashtu si dhe argumentave te mija ku disa prej tyre i quan sikur jane produkte mashkullore etj...

Por po ju kujtoj se deri me sot ne bote meshkujt nuk kane hapur ndonje burdello publike per te shitur trupin e tyre per s...

Femrat jane masivisht ne ato dyqane ku e shesin trupin per para, e meshkujt jane skllever qe punojne dhe e fitojne parane me djerse dhe e lene ne ato burdello ku femrat kane fitim dy fish dhe ngopjen s...dhe fitimin e parve...

Pra dkur ka qene absurditet te degjosh se do te kete te tilla burdello ne Kosove, Shqiperi etj, qofshin ato dhe ilegale...por u bene e jane sot...

Ashtu sic ka qene absurditet qe ato burdello te jene kaq masive edhe ne europe ne shekujt e 15. 16, 17...por sot jane me miliona gra e vajza qe fitojne para dhe pasurohen me ate "profesion", ku mjerisht jane nenat e politikanve te ardhem te europes te cilet do te na "Bejne ligjet e moralit e te jetes njerzore"!

Dikur ka qene absurditet qe te fleje mashkulli me mashkull dhe te kene s...ashtu si dhe femra me femer te bejne s...

Por sot eshte realitet dhe i ligjeruar me ligje!

Me ke pyetur se ne cilat vende dhe cili ligje eshte bere per ato lloje martesash homoseksualesh...

E po ju tregoj, ne se nuk keni informacion:

Danimarka, Hollanda, Gjermania,Franca, Austria e shume te tjera e kane aprovuar ligjin e homosexualve ku ua ka lejuar martesat e meshkujve me njeri tjetrin dhe te femrave po ashtu...dhe disa prej atyre vendeve si Gjermania e ka aprovuar dhe te drejten e tyre per te adoptuar femije!

Ne se do hollesira, pyet ne ambasadat e vendeve perkatse si ti tregojne dhe numrat e datat e ligjeve!

E ne shqiperi ai ligj deshtoje ne parlament, e shyqyr qe deshtoje!

Dikur ato gjera ishin absurde po ti degjoje, por sot u bene realitet nga cthurja e disiplines njerzore!

Te kam thene me lart se sot ka femra ne disa vende te botes, per femra njerzore e kam fjalen dhe jo kafshe qe i quani ju, femra gra e vajza qe po shesin dhe filma te tyre ne boten e internetit ku ato po bejne s...me kual dhe me gomer e qen... e kafshe te tjera...e jane me mijra...

Pra ato jane femra gra e vajza ruse e te vendeve te tjera Europiane, nuk jane kafshe por njerz qe merren me kafshe ne kontakte s...
E ju i quani kafshe!

Ndersa une i quaj njerz te semure dhe te cthurur qe kane nevoje per terapi dhe nje ligj ku te ua tregoje rrugen e njerzimit!

Eshte vertet absurde sic thoni edhe ju...por jane fakt qe kane filluar te masivizohen si rezultat i cthurjes njerzore ku ka vdekur kultura njerzore dhe edukimi prinderor, familiar, shteteror, ku ka vdekur fryma njerzore dhe ne emer te parase apo te etjes se njeriut me ndjenja kafshe qe te provoje cdo gje...

E ky absurditet do te vije koha qe me keto ritme miratime ligjesh, do te gjeje miratimin ne emer te lirive pa kufinje!

Pra me vjen keq qe u shmangesh argumentave te mija dhe fakteve te mija, por do te lutesha qe te jeshe me realiste dhe te perpiqesh te informohesh me mire ne se ke deshire te bisedojme...

Nuk kam thene dhe nuk them qe te ndeshkohen kurre por te ndihmohen, sepse ka me qindra qe kane qene ne ato rruge te paqarta per veten e tyre dhe jane rikthyer ne udhen njerzore te rolit qe ua ka dhene natyra!

Me vjen keq qe pas cdo perpjekje per te dhene pergjigje fjalve te mija, ke mbetur pa rruge dalje, pasi argumentat jane ato qe nuk te lene te u shmangesh!

Nuk po zgjatem shume, por ju them qe ta lexoni dhe nje antar tonin ketu me lart se si shkruan ai...ku mjaft realisht e pershkruan gjendjen e botes sot, per kete teme qe po trajtojme!

Ju ftoj qe te jeni me realiste ne veshtrimin e problemit mjaft delikat dhe te tregoheni me njerzore ne kuptimin e njerzores, dhe ato qe duken si absurditete te mos i lejme me nje ane si gjera qe nuk kane se cna bejne...pasi ato po e pushtojne boten pak e nga pak, duke e kthyer njerzimin ne kafsheri ne emer te etjes per te provuar cdo gje dhe per te shkapercyer cdo kufi!

E te me flasesh per faqe te historise boterore me duket pak si e tepruar nga ana e juaj pasi me dukesh se jeni shume e re ne moshe qe as mosha nuk ua ka lejuar ju qe te cfletoni aq shume sa te arrini te njihni historine botrore...

Por po ju shtoj se Homoseksualiteti eshte pjesa me e vogel dhe me e ndyre e historise botrore, pjese e cila nuk quhet aspak hisori edhe ne se tek tuk gjendet dicka e shkruar me fantazine e homoseksualve te cilet njihen si te semure neper shekuj...ku u ka munguar trajtimi mjeksor apo shoqeror dhe shpesh jane sulmuar ne vend qe te ndihmohen per tu sheruar!

"Nder udhetime"

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Nuk me pelqen te perseritem per njerez qe s'din ,ose me mire,s'duan te "lexojn/shohin/DEGJOJN",gje qe shoh tek ju kur me drejtoheni ne kte menyre.
Perseris...esht e vertet qe njeriu i merr subjektivisht te gjith gjerat,por ju ftoj tu beni pak me OBJEKTIV dhe te lexoni me vemendje seç shkruaj perpara se t'me kundershtoni/kritikoni.

Menyra ime "agresive" ishte nen lidhje te faktit...Homo/Lesb dhe ,si e quani ju gabimrisht,"semurjen" tyre. Kjo sepse ju folet duke i futur te gjith ne te njejtin KOSH PLEHRASH...duke i dhen fajin e "modernitetit" dhe shkakun e par te nje FUNDi.
Flisni per paraden Gay/Les...keni shum te drejt,ezuberanca/thyerja e limiteve&etj etj s'me ka pelqyer KURRE ....nuk mendoni se keni folur gabimisht ne postimet e par drejtuar tyre??? Apo ju jeni MADHERIA ne person dhe keni te drejten tuaj si pjestar i rregullt i shoqeris se normalitetit.
Por kur permendni kte...pse te mos permendni TV (Tashme ...jetoni dhe ne USA,shoh,degjenerimin e tyre....dhe flas per persona normale qe mund te quhen brenda ligjit te NATYRES) qe permban miliona e miliona persona te "SEMUR" perpara ekranit dhe ecin perpara ne jet si ROBOTA te komanduar?!?!?! Ku nje "firm" do te thot JET,kur njerzit ecin perpara vetem per $$$ dhe kur i kan ndjehen te lire & ne te drejt te bejn çdo gje duke shkelur te tjeret ,kur tashme ekzistojn ca diznivele te tmerrshme njerzore (FLas ekonomikisht...&co),kur njerzit rrethohen me gjera materiale teper idjote per-rreth vetem per sodisfaksion (Se e verteta esht se jemi shum te vetem ne bot...edhe pse jetojm nen nje ambjent social).

[Por po ju kujtoj se deri me sot ne bote meshkujt nuk kane hapur ndonje burdello publike per te shitur trupin e tyre per s...
Femrat jane masivisht ne ato dyqane ku e shesin trupin per para, e meshkujt jane skllever qe punojne dhe e fitojne parane me djerse dhe e lene ne ato burdello ku femrat kane fitim dy fish dhe ngopjen s...dhe fitimin e parve...]
Keni informacione te gabuara....sepse jan ato qe shesin trupin e femres ,dhe pse te vejn vet-veten ne shitje?!?! Mgjths...gjinia M,ju informoj,qe edhe se me nivel te ulet...po i afrohet ksaj XHIRO shum shpejt.
Meshkujt jan skllever...fitojn paran me djers...jessss jesss jessss..femrat me çin shkojn ne burdello ose rrugve?!?!? Nuk esht hipokriz e juaja?!?!
Une jam akoma me e sert persa i perket rolit te femres...sepse ne rradh te par i perkas ksaj gjinije...dhe do te doja qe niveli i tyre te ngritej jo ne ligje ose ne $$$...por ne MENTALITET/INTELIGJENC.

[Dikur ka qene absurditet qe te fleje mashkulli me mashkull dhe te kene s...ashtu si dhe femra me femer te bejne s...
Por sot eshte realitet dhe i ligjeruar me ligje!
Me ke pyetur se ne cilat vende dhe cili ligje eshte bere per ato lloje martesash homoseksualesh...]
Ne rradh te par..flm prinderve te mij,kam arritur disa kapacitete...edhe se jam femer,e pabesushme e?! DHe di te lexoj/informohem....NUK JU KAM PYETUR TME NDRIçONI ME DITURIN TUAJ.
Nejse..
Dikur ka qen absurditet....[...] MOs krahasoni te shkuaren me te tilla muhabete,sepse falenderoj MODERNITETIN per disa injoranca qe na kan mbuluar ne te shkuar,edhe nese kjo e fundit esht nje rrenj e rendesishme per njeriun te kuptoj me mire te ardhmen.
Esht e drejt njeriu ka nevoj per dishiplin...absolutisht! Me ligjin e marteses Homo/Lesb/ETERO une jam akoma me e ashper ne kritike ...esht ber diçka absurde nga te gjitha anat.

Realiste?! Deri sot...asnje s'me ka akuzuar qe s'jam....
Jetojm ne te njejten bot mendoj...jemi njerez isoj,por kemi pikpamje te ndryshme...realja jote esht me e drejt se e imja?! Kush e tha?!
[E te me flasesh per faqe te historise boterore me duket pak si e tepruar nga ana e juaj pasi me dukesh se jeni shume e re ne moshe qe as mosha nuk ua ka lejuar ju qe te cfletoni aq shume sa te arrini te njihni historine botrore...]
Mosha juaj ju lejon te sillesh kshu...dhe ju "frikson" /ndalon pikpamja e moshes time?!

[Por po ju shtoj se Homoseksualiteti eshte pjesa me e vogel dhe me e ndyre e historise botrore, pjese e cila nuk quhet aspak hisori edhe ne se tek tuk gjendet dicka e shkruar me fantazine e homoseksualve te cilet njihen si te semure neper shekuj...ku u ka munguar trajtimi mjeksor apo shoqeror dhe shpesh jane sulmuar ne vend qe te ndihmohen per tu sheruar!]
Ne historin e ndyr hyn pikrisht "normaliteti" i personave ETERO... .

Une (etero) njoh nje çun shum mire (gay),esht nje nder personat qe adhuroj me shum ne kte bot.
i dashuri i ktij (sepse kan 5 vjet qe jan bashk)....esht njekohesisht shum person i mire&sshoqeria e tyre ...ecin perpara para-gjykimeve duke i ber forc njeri tjetrit,esht diçka per te adhuruar!
Kur lexoj te tilla muhabete me prek ne zemer...sepse nuk meritojn te gjith te hidhen ne GAY-PARADE dhe te degjenerohen me kto muhabete kaq te ulta ...dhe te hyn ne pjesen me te ndyr te HISTORIS.
Nuk mendoni se nuk esht e drejt aspak?!
Une nuk jetoj kali-karroc....kto jan ligjet,kto zbato.Kshu thot BESIMI...dhe kshu vepro.
Une gjykoj "personin"...dhe nuk gjykoj sipas gjinis/besimit/shtetit&co.

pippo

Primus registratum

Sa shume ka shkruajur kjo, fundi i fundit kush e ka nzef me jahu, imagjino te bisdosh me ket te ha me fjale

iliriano

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nafija_taljonia:
[qb]
Une nuk jetoj kali-karroc....kto jan ligjet,kto zbato.Kshu thot BESIMI...dhe kshu vepro.
Une gjykoj "personin"...dhe nuk gjykoj sipas gjinis/besimit/shtetit&co. [/qb]
Nafije mezat nuk vihen per te terhequr karrocen, /pf/images/graemlins/laugh.gif kur te mbushesh moshen don sdon ti kane per te mesuar se si terhiqet karroca /pf/images/graemlins/wink.gif

Dhe mos te dhembi zemra per lesbiket dhe homoseksualet se as po i shajme dhe as po i diskrimonojme, pasi ata dihet qe jane njerez te semure dhe si te tille ne i respektojme dhe biles i kemi vene ne krye te trenit qe po shkon drejt humneres /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.sh:nafije ben mire qe te shprehesh /pf/images/graemlins/wink.gif

p

Samuel

Primus registratum

Nafije talioneja mos i harro keto fjale qe ke shkruar:
Une jam akoma me e sert persa i perket rolit te femres...sepse ne rradh te par i perkas ksaj gjinije...dhe do te doja qe niveli i tyre te ngritej jo ne ligje ose ne $$$...por ne MENTALITET/INTELIGJENC.

Esht e drejt njeriu ka nevoj per dishiplin...absolutisht! Me ligjin e marteses Homo/Lesb/ETERO une jam akoma me e ashper ne kritike ...esht ber diçka absurde nga te gjitha anat.

Pra ju keni pranuar vete me lart me fjalet e juaja se mungesa e intelegjences tek femrat si dhe mentaliteti i tyre i dobet... kane bere qe ato te drejtohen masivisht ne menyren e fitimit te parase duke shitur trupin e tyre e duke bere filma porno deri dhe me kafshe...!

E pranoni prap qe eshte bere dicka absurde nga te gjitha anet e sidomos ne ligjin per martesat e homoseksualve...

Pra a nuk e shikoni sa konfuze jeni me vetveten, ku ne shkrimet e juaja te me parshme ke nxjerre nga goja aq te sharra te ulta ndaj meje pikerisht sepse une kam kritikuar ashper ato te dy pika te cilat ju tani nga fundi i pranoni si faje te femrave apo te ligjvensve etj...?!

Pra qe qenke nje minorene ne mendime dhe ne shprehje, po kuptohesh qarte nga fjalet e juaja...

Ate qe na e tregove per ate mikun tend me te mirin ne bote qe paska nje te dashur mashkullor...le ta kete ai dhe kush te doje...

Ne po flasim ketu per nje teme te rendesishme qe paraqet nje fund te hidhur per moralin njerzor ku po e shterpezon boten cdo minut e ore...

Ai qe deshiron te jetoje si njeri i ka te gjitha mundesite dhe kushtet te jetoje mashkull dhe femer dhe te krijoje njerz sipas detyres se shenjte njerzore...

E ai qe deshiron te jetoje si kafshe dhe te beje deri dhe seks me kafshe eshte i lire dhe mundet qe te beje ate qe don, por po e distancon veten nga jeta normale njerzore dhe po e con veten drejt nje fundi qe kur ti vijne mendet rreth moshes 50-60 vjecare si i shterpe ne shpirt e ne trashigimi, ai lloj njeriu-kafshe do te beje vetvrasje si nje i vetdenuar...

Por me ty qenka e kote te flasish sepse nuk paske as durim dhe as deshire per te mesuar dicka nga vlerat dhe normat njerzore!
Shqip i thone : Pac veten ne qafe!

Per diskutantet e tjere te nderuar ju them:

Rrespekt per mendimet e fjalet e juaja!
Le te perpiqemi sebashku qe ti ndihmojme ata homoseksual qe deshirojne te clirohen nga perdhunuesit e tyre, nga pedofilet qe i kane futur ne ate rruge duke i dhunuar qe ne mosha te reja...!

Le ti perkrahim ata qe deshirojne jeten normale dhe te dalin nga kthetrat e te semurve psichike qe nuk pranojne as sherim, as ndihme ne asnje drejtim!

Gjithe te mirat !

Nder udhetime

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Shihni KORNIZEN dhe jo pikturen ne te,bravo ju lumte!!!
(Kur lexova postimet ...do te thoja qe mund ti ngjasoja nje pikture "The Scream"_E.Munch...)

LEXONI! LEXONI! LEXONI! ...para se te hapni llap! DHe nqs nuk ju intereson ...ateher pse NDERHYNI?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!??!?!??!?!

Nder Udhetime....shoh qe MADHESHTIA juaj nuk din te "lexoj"...vall pleqeria ka ber kto efekte?!
Ju hodha kte sepse gjykoni moshen time...
Ju shihni bardh-zi,mashkull-femer,i mire-i keq,i vogel(simbol injurrance sipas jush...)-i madh(inteligjent....hahhahahahhahahha me beni te qesh.) etj etj.

Persa i perket marteses..jam shprehur tek tema perkatse nqs ju intereson dhe s'me pelqen te perseritem....dhe kam afermuar gjithmon te njejten gje. MOs harroni qe ktu shkruhen gjerat...dhe jan te QARTA besoj,ndaj mos flisni kot.
Ndaj inteligjences se femres...ju bera prezent versionin e kritikes ndaj mashkullit...sepse diçka sikur ju kishte rreshkitur nen postimet e tuaja. Une jam Nafi..ti je Nder Udhetime...ktu nuk perfaqsojm "gjinin" ton...por thjesht "personin"..te pakten per mua esht e till.
Shoh qe edhe çik...do mundoheni te hapni ujrat.

[Por me ty qenka e kote te flasish sepse nuk paske as durim dhe as deshire per te mesuar dicka nga vlerat dhe normat njerzore!
Shqip i thone : Pac veten ne qafe!]

hahhaahahhahahahhahahhahahahhahahahhaa!!!
Me erdhi humori....flm!
FLM prinderve te mij...qe me kan msuar te lexoj-msoj-DEGJOJ...dhe qe me kan dhen vlerat e tyre me te rendesishme.
DHe nqs quhen kto vlerat dhe normat njerzore...kto qe hidhni..ateher,perseris,do ta ndjeja per OFENDIM ti quaja ne te njejten menyre mizore. Permbaju temes....dhe mos rreshkit ne gjera qe s'te perkasin!

[Ate qe na e tregove per ate mikun tend "me te mirin ne bote" qe paska nje te dashur mashkullor...le ta kete ai dhe kush te doje...]
Bet mire qe ndaluat ...sepse nuk do permbaja gjat kte moderim kaq te vuajtur!
Ta ket ai dhe kush te doj...pikrisht,fjalet e tuaj!!!

Nuk jam une ajo qe i shmanget muhabetit....&deshiroj zjarr-sisht t'mu pergjigjni akoma per LIGJIN E NATYRES.

Nje mot i iluminizmit thonte SAPER AUDE (Dikush firmohet kshu...nqs s'gaboj,me t'vertet diçka per te adhuruar)...dini ju?!
Mos hapni tem kur jeni MBYLLUR bisedimit...ose ose thuaj...kush nuk esht me mua&me te njejtin mendim i NDALOHET HYRJA...ateher une mund te ndaloj postimet ...(Heil H.!).

P.s Me çudit çeshtja qe dikush tjeter nuk nderhyn ne kte tem...me mijra antar te rregjistruar.
Do t'me interesonte te kapja nje fill umaniteti/inteligjence ...
:wave:

iliriano

Primus registratum

Nafije boh sa konfuzion qe po krijon pa ditur se cfare kerkon,per zotin ska psikolog qe te marri persiper nese nuk shprehesh me qarte:shrug:

Ndersa kornizen e ke te mire ti nafuqe :wink: te ka hije /pf/images/graemlins/tongue.gif kurse pikturen.... s'shoh gje tjeter vecse nje sorre te zeze /pf/images/graemlins/laugh.gif

Samuel

Primus registratum

O "nafije_taljanija"

Keto fjale ku je munduar te thuash dicka nuk kane ndertim fjalie fare, as fjalet nuk jane shqip...shikoje dhe nje here!
Fjalet e nafijes:
Nuk jam une ajo qe i shmanget muhabetit....&deshiroj zjarr-sisht t'mu pergjigjni akoma per LIGJIN E NATYRES.

Nje mot i iluminizmit thonte SAPER AUDE (Dikush firmohet kshu...nqs s'gaboj,me t'vertet diçka per te adhuruar)...dini ju?!

E per ligjin e natyres eshte pra fjala ketu ne kete teme, sepse ata qe nuk e rrespektojne ate ligj te natyres per te qendruar si mashkull dhe femer ashtu sic kane lindur!

Ata jo vetem nuk i kryejne detyrat e tyre si njerz por transformohen prej nje semundje gati cmendurie...ngatrrojne rolet dhe vendet se ku jane te caktuara per s...apo per te lindur njeru...

Dhe shumica e tyre, biles ngatrrojne burrat njerzor me kual, qen e gomere...apo nuk te pelqen kjo qe ju them, ndaj dhe jeni shmangur disa here kesaj pike!

E pra, ligji i natyres i ka krijuar meshkujt te bejne sex me femra njerzore dhe ne vendin qe ua ka caktuar zoti dhe jo me meshkuj e atje ku del ligesia e njeriut, mbeturina!

Ashtu dhe femrat njerzore i ka krijuar zoti te bejne sex me meshkujt njerzor aty ku e kane vendin dhe jo te perdorin kaucuke, tranguj apo pislliqe te tjera deri dhe te hypin mbi vete gomere e qen...sic po hapen ato orekse orgjishe shtazore te njeriu...

Mjerisht, mjerisht, mjerisht ato qe po ngjajne jane gjera qe po tregojne jo vetem fundin e botes, por dhe nje jete te flligshte ku eshte e frikshme te merresh me femra sidomos ne Europe sot, pasi cdo femer e ka nje qen mashkull qe e don...me shume se burrin e vet!

Ja kjo eshte kundervenja qe po i ben njeriu i semure psiqikisht natyres dhe Zotit e cdo feje !

E ti e perkrah hapur ate kundervenie dhe ate jete te atyre njerzve te flligshte ne trup e ne shpirt!

Perkrahi, por ishalla nuk e merr ate rruge se do ti zhgenjesh prindrit qe na the qe jane kudjesur per ty!

Kthehu moj nafije e mos i lakmo ato gjera se jane nje fatkeqesi e madhe per njerzimin!

E ne se ti nuk e kupton kete teme, dil, ska problem, je i vetmi njeri qe po shkrrrithesh per te na mbushur mendjen se ata qe merren me ato gjera te ulta kunder ligjieve te natyres...sipas teje qenkan normal!

Vertete eshte e kote te kthesh pergjigje ty!
Por e fillova me vrejtjen e pare ku te them dhe nje here qe nuk ditkerke shqip e perpiqu me mire te mesosh shqip nje here, atehere ta zhvillosh edhe pak trurin qe te dijsh te flasesh me te tjeret!

E per ate qe a je femer a mashkull, vete ke shkruar me lart se je femer, ashtu qe mos u bezdis pse ta kam theksuar gjinine tende!
Ne se te ka mbetur hatri me fal se nuk te them me!

E per pleqerine time mos u merakos, ka kohe ajo pune, kam shume detyra perpara se te shkoj deri atje... Aq kohe eshte sa me duhen dekada te tera te dashurohem serish e serish me femra te bukura dhe te u fal atyre cdo gje qe ato kane deshire dhe nevoje...Por une i kerkoj te jene intelegjente dhe te bukura ne shpirt...

"Nder udhetime"

Kondrapedali

Kondrapedali

Ndër Udhëtime! Fenomeni që ti ngre si përgjegjës për fundin e botës është po aq i vjetër sa edhe njeriu! Së fundmi ky fenomen ka filluar të fitojë forcë të shprehuri dhe ka dalë nga fshehtësia në të cilën ndodhej qysh prej mesjetës.
Besoj nuk është e nevojshme të të them që në Shqipëri ka qenë traditë që mikut ti ofronin për nderim një vajzë apo një djalë për të fjetur. Gjithashtu nuk është e nevojshme të them që në haremet e pashallarëve turq, sheikëve arabë apo edhe të perandorëve të lashtësisë ka patur hamoseksualë. Madje, ka patur edhe figura të ndritura që mendohet të kenë qenë homoseksualë dhe në ato kohëra kjo nuk përbënte problem!
Homoseksualiteti është një "sëmundje" por mbi të gjitha është një zgjedhje të cilën çdo njeri ka të drejtën. Zoti është më i lirë se kisha apo xhamia pasi e len njeriun të lirë të gabojë!
Pakësimi i njerëzimit nuk ka filluar akoma pasi ritmet e shtimit të popullsisë botërore janë ende të forta dhe homoseksualiteti nuk ka ndikim në këtë mes.
Jam dakort që ky fenomen nuk është natyror (pasi eliminon mundësinë e prokreacionit) por është njerëzor.
Ne shqiptarët, dhe unë bashkë me të tjerët, e kemi shumë të vështirë të pranojmë këtë fenomen për vetë mentalitetin tonë. Ne i japim burrërrisë disa atribute të cilat në fakt nuk kanë të bëjnë fare me të. Si shembull do të jap Aleksandrin e Madh! A ishte ai më pak burrë se gjeneralët apo ushtarët e tij? E megjithatë ai ishte homoseksuel (ose biseksuel)!
Shqiptari e ka (ashtu si edhe unë) "vështirë" të pranojë çdo gjë që është në kundërshtim me opinionin shoqëror e megjithatë kjo është teorikisht! Praktikisht, shqiptari i përket rracës më tolerante njerëzore dhe kjo vërehet kur jemi në kontakt me fenomene të këqija sipas kritereve të shoqërisë.
Ti këtu flet për homoseksualët por të të kujtoj se kur ke lënë Shqipërinë zezakët ishin për ne më të urryer se pederastët. Me këta të fundit shqiptarët tallen ndërkohë që me zezakët apo arixhinjtë ndryshon muhabeti!

Përsa i përket Nafijes, si femër që është, ka marrë zjarr më shpejt se ç'duhet dhe tani e ka të vështirë (kupto: pamundur) të qetësojë tonin. Megjithatë kam vënë re një vështirësi të saj në komunikim. me sa duket ka shumë kohë që është larguar nga Shqipëria.

Siç e kam shkrua edhe më lart, fundi i botës do vijë nga zhvillimi, në mënyrë direkte (luftë) ose indirekte (*nga mungesa e aktiviteteve të "jetës").

Nuk besoj se jemi shumë pranë fundit pasi evolucioni shkencor ka vetëm 6-7 000 vjet që ka filluar.

E rëndësishme është që të mos qahemi siç bën Xhimi por të bëjmë pjesën tonë duke i edukuar fëmijët tanë me sa më shumë njerëzi, edukatë dhe botëkuptim!

Gjithë të mirat, Kondrapedali

Samuel

Primus registratum

Kondrapedali!
Deri diku jam dakort me ca argumenta qe sjell...Por nuk jam dakort me kete pjesez kyresisht: ku thua se:

Besoj nuk është e nevojshme të të them që në Shqipëri ka qenë traditë që mikut ti ofronin për nderim një vajzë apo një djalë për të fjetur.

Nuk eshte e vertete ajo qe te kete ndodhur tek Shqipetaret!
Ajo qe thoni ju ka si baze vetem barcaleta qe krijoheshin nga fantazia e atyre qe perpiqeshin te denigronin personalitetin e tjetrit...

E ne lidhje me hareme e te tjera ne mesjete apo ne lashtesite e hershme...duhet te dijme qe kane qene te gjitha te dhunshme, ku nuk ka patur aspak ligje per mbrojtjen e lirive dhe te drejtave te njerzve!

Ka ndodhur dhune seksuale deri dhe tek udheheqesit e pales armike per ti cburreruar e per ti bere skllever deri dhe ne moral...

E biseksual e te tjere tipa te semure qofte edhe Aleksandri...jane bere ne rrethana harbuterie kur nga fitoret e luftes apo me pasuri prrallore njeriu, degjeneron duke mos njohur me kufinje ne asnje plan dhe turret te provoje cdo gje duke perdhunuar deri dhe njerzit e familjes se vet, e jo me fshatin, qytetin apo ne vendet ku pushton me ushtrite e tij...e ato mijra raste kane qene dhe jane e do te vazhdojne te jene te njohura perderisa nuk luan me rol e sidomos sot, nuk luan rol edukata e prindit...

Mua nuk me kane shqetesuar rastet e rradha qe kane ekzistuar dhe jane ndjere gjithmone si fajtore vete per ate qe kane patur apo kane bere...Por me shqeteson miratimi i tyre ne martesa e adoptim femijesh me ligje...ajo me duket masaker ndaj te ardhmes!

Ai cift meshkujsh homoseksual qe do te adoptojne nje femije, ate femije do ta perdhunojne qe ne moshe te mitur...ku do ti imponohen per ta futur ne ate rruge skllaverie homoseksualiteti!

Ndaj kam qene dhe jam kunder miratimit te ligjeve qe ti lejojne martesat e tyre apo adaptimin e femijeve prej tyre!

E ne se ato ligje miratohen ne cdo shtet si ne Europe, shume shpejt brenda 100 vjetve do kemi renie te popullsise ne bote deri ne nje cfarosje!

Per 4 vite te ligjit per Homoseksualet u bene 8 perqind e popullsise ne shume vende te Eurpes qe u deklaruan dhe u martuan si homoseksual!

Po pas 40 vjetesh, po pas 100 vjetesh?! perqindjet do te jene marramendse...!

E per cudi rinia e perndimit e ka marre si nje mode te gjoja modernes ate pune dhe sot po shihen masivisht duke u puthur e ferkar meshkuj me meshkuj e femra me femer...

E per mua eshte fillimi i fundit te botes!

Viktor Hygo ka thene:
"Kur femijet te mos i njohin me prindrit e tyre, bota ka marre fund!"

E femijet nuk i njohin me prindrit e tyre sot ne pergjithsi!

Miliona jetime, miliona femije qe baballaret apo nenat i kane braktisur duke u transformuar ne homoseksual ku dalin me ca justifikime psikopatesh ku thone se vetem pasi u martova dhe bera femije e gjeta vetveten se nuk jam grua apo nuk jam burre dhe i lashe femijet e tani jetoj si homoseksual...

Ajo eshte jo vetem semundje por nje cmenduri qe don dru nje here dhe pastaj ilace cdo dite deri sa tu kthjellohet ndergjegjeja se kush jane!

Ne fakt per ata tipa duhen koperativat e enverit, ti rrasish ne balte deri ne fyt duke cilur kanale me lopate dhe te u japesh vetem buk e domate te regjura!

Ateher u bije nderment qe te behen homoseksual!

Gjithsesi mendimet e juaja jane per tu pelqyer sidomos kur thua per kujdesin per femijet...

E duhet qe sa te mundemi te kemi kujdes njerzit tane, familjet tona dhe te ardhmen tone tek femijet qe ti orintojme sakte duke i mesuar mbare e jo mbarpsht!

E kush te doje te dale nga udha e djallit e kush te doje te rrije atje!

Zoti thote : Ndihmoje veten, kujdesu per veten qe te ndihmioj pastaj dhe une e te kujdesem dhe une per ty!

E zoti nuk na nderhyn shume, na ka dhene intelegjencen qe ta perdorim per te mirem e jo per te keq...ata qe e perdorin per te keq i shuan Zoti ashtu sic i shuan homoseksualet ku nuk u len fryt nder duar kurre...

Pra denimin e meritueshem ua jep, ku i con ne cfarosjen e tyre pak e nga pak, por zoti me ate cfarosje ne se ne nuk ndergjegjesohemi qe ta sherojme ate semundje shpejt, zoti do ta cfarose njerzimin pergjithmone!

Gjithe te mirat dhe ju!

"Nder udhetime"