Fundi i Antibiotikeve

katsune

cherry blossom
Me sa di une zakonisht preferohet Penicillina per shkak te spektrumit me te vogel (te ulin rrezikun e rezistences) :)

Ne perdorim ampicillinen qe ben pjese ne klasen è penicillinave. Ne rast alergjie e zevendesojme me clindamicine.

• Like
Reactions: h3o

h3o

Papirus rex
Lexova abtractin, nuk i pergjigjet pyetjes sime specifike. E parashikueshme gjithsesi, se vec te kishin sferen magjike keta per te bere nje studim mbi nje fenomen qe ende nuk eshte verifikuar :)

Natural host defense mechanism. :p

h3o

Papirus rex
Ne nje teme ku i shpjegoje nje antari tjeter domethenien e nickname "h3o", shume pak pasi sapo ishe regjistruar ketu. Po ja shpjegoje Balahk apo joetisti_, nuk e mbaj mend mire. Por ishte gjeja e pare qe binte ne sy ne ate shkrim.

E gjeta se ca kisha thene.
Ja pergjigjia ime:

Eshte ion e jo element prandaj se ke pare te tabela e Mendeljevit. :)

Nqs ka ketu gabim te lutem ma vej ne dukje. Faleminderit paraprakisht. :p

joetisti_

Locus omnem
Nganjehere kerkojme ne qiell dhe e gjejme pikerisht ne toke.
Shqetesimi duhet te jete i madhe perderisa e thote mjekesia. Megjithate une, si krejtesisht pa njohurine e duhur ne lidhje me ceshtjen, ne fakt, mendoj se s'duhet te jete dhe aq.
Dhe mbeshtetem te nje fakt i thjeshte qe e besoj shume qe do te rezultoje i vertete: Ashtu sic ne fillim semundjet sheroheshin me fruta dhe me pas u pa nevoja e medikamenteve, tani kur edhe medikamentet duken te pafuqishme mund te shkohet prape te dicka e thjeshte, si frutat ne fillim.

Dicka me thote gjithsesi qe problemi qe ne fillim nese s'eshte kapur nga bishti, nuk eshte kapur as nga koka. S'di ta shpjegoj me thelle, por duket sikur eshte luftuar pasoja dhe jo shkaku.