Frida Kahlo

Odea

Primus registratum
Re: Frida Kahlo

Fillimisht postuar nga Anna O.:
[qb] Se harrova, quhet talent impulsi shtytes, e duhet ta kesh ne gene ate te shkrete /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Dmth ti po thua qe sipas mendimit tend Frida nuk ka talent? Pse ke kete mendim Anna?

Odea /pf/images/graemlins/frown.gif

ana karenina

Primus registratum

Ncuq Ncuq /pf/images/graemlins/laugh.gif Nuk po thosha ate, e kisha fjalen ne pergjithesi qe duhet talent per te qene artist. Per Friden nuk them se nuk eshte, thjesht nuk me bejne te ndjehem mire pikturat e saj :shrug:

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga Turing:

Pse, ajo nuk vdiq si pasoje e operacioneve te shumta qe kishte dhe si pasoje e demtimit serioz te shtylles kurrizore?

Me sa di une ky ishte shkaku i vdekjes se saj apo jo?
Une tamam mbreme pashe filmin dedikuar jetes se Frida Kahlos (interpretuar nga Selma Hayek) dhe aty thuhej se ajo vdiq per shkak te shtylles kurrizore teper te demtuar dhe gangrenes te shfaqur kjo ne pjesen e gishtave te kembes dhe nuk behej fjale aspak per vetevrasje.Ajo ishte nje grua teper e forte dhe guximtare dhe s'besoj se ishte kaq e deshperuar sa te vriste veten edhe pse kishte te gjitha arsyet e botes te bente nje veprim te tille.Gjithsesi une le nje minimum dyshimi mbi fundin e jetes se saj.

Turing

Primus registratum

Une tamam mbreme pashe filmin dedikuar jetes se Frida Kahlos (interpretuar nga Selma Hayek) dhe aty thuhej se ajo vdiq per shkak te shtylles kurrizore teper te demtuar dhe gangrenes te shfaqur kjo ne pjesen e gishtave te kembes dhe nuk behej fjale aspak per vetevrasje.
Une kete filmin nuk e kam pare sepse kam pershtypjen qe eshte shume komercial por nejse pa hyre ne komente per filmin, do thoja qe historite qe serviren neper filma shume shpesh jane interpretime te realitetit dhe per sa i perketet filmave ky interpretim shume rralle i shpeton trysnise se "politically correct" dhe fundeve konvecionale.

Ajo ishte nje grua teper e forte dhe guximtare dhe s'besoj se ishte kaq e deshperuar sa te vriste veten edhe pse kishte te gjitha arsyet e botes te bente nje veprim te tille.
Per te duruar ato qe vuajti ajo duhet te ishe me te vertete i shpelare nga cdo lloj ndjenje dhe i edukuar me frymen e shkolles se partise se punes. Por sa per fortesine e karakterit me duket se nga fundi kur shendeti por fillonte dhe po keqesohej ajo tentoi disa here te vriste veten. Flitet per keqesim te gjendjes psikologjike te Frides nga fundi i jetes dhe nuk e eshte e cuditshme qe ajo ta kete vrare veten.

Gjithsesi ne kushtet moralo-fizike-psykologjike ku ndodheshe ajo une nuk e di nese mund ti vesh faj dhe ta quash si mungese karakteri, vrasjen e vetes.

Odea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />Ajo ishte nje grua teper e forte dhe guximtare dhe s'besoj se ishte kaq e deshperuar sa te vriste veten edhe pse kishte te gjitha arsyet e botes te bente nje veprim te tille.Gjithsesi une le nje minimum dyshimi mbi fundin e jetes se saj. [/QB]
Ne perfundim te ditarit te fundit te saj (ka mbajtur shume dhe prandaj dihen shume gjera per jeten e saj ku ajo edhe shkruan me verte jashte mase bukur per ndjenjat dhe situatat qe po perjetonte ne ate kohe) shkruhet se ajo eshte e lodhur tashme me jeten dhe nqs iken nuk do te kthehet me kurre ne kete toke. Kjo ka dhene mendime te forta per vetevrasje plus me duket ka qene edhe fakti qe jane gjetur disa pilula prane krevatit a dicka e tille. Tani nuk i mbaj mend mire por do gjej ca informacione dhe do i shkruaj.

Odea :wave:

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga recoil:

me beri shume pershtypje qe ka patur dashnor trotsky-n.

Mire qe kishte patur maredhenie me Trotskin,po kishte patur edhe prirje lezbike...kjo besoj eshte akoma edhe me impresionuese! :eek:

Turing

Primus registratum

Hej, keto qe thoni ju nuk jane gje fare perpara ketij faktit kaq trondites, impressionues dhe pa precedent:

Per fajin e saj e ema e Zeqos ra nga maja e thanes. E mbani mend Zeqon apo jo ? Eh, pra per 20 vjet Cajupi brodhi e brodhi dhe shkoi deri ne Egjipt i ziu per te zbardhur enigmen dhe fajin e kishte Frida. :eek:

Turing

Primus registratum

Ha ha ha!

P.S Po bej sikur po qesh ne menyre qe te mos te te veje dem postimi.
Bah, dem qe dem vajti postimi im, se nuk ishte per te qeshur por per te qare dhe me ze te larte biles.

Pse do te thuash tina. Po sepse vajti dem cuni i botes. Brodhi A.Z.Cajupi per vite me radhe per te gjetur se kush e kishte fajin qe ra e ema e Zeqos nga maja e thanes. Gjate kesaj kohe do te kishim zgjidhur probleme me te mprehta si psh :
1)kush ia vodhi Xhaferrit simiten.
2)ku i humbi 5 lekshi Nastradinit

dhe enigmen e shek. Nga lidhet gomari!!!

Megjithate, shyqur zotit mer jahu ka se kush ti shkoje ne fund punes se Cajupit. Jane po prape bijte e nenave qe asnje detaj nuk iu shpeton, asnje !!!

Odea

Primus registratum

Turing, mos ma prish temen se do te te rraf, cun i keq :mad:

Hajde, me vrap me na thon noi gjo interesante per Friden, si psh, kush eshte piktura jote e preferuar prej saj? Apo ske nje? Ke shume...? :goofy: /pf/images/graemlins/smile.gif

Fol per friden pra mo, jo per nonen e Zeqos... :mad: :smash:

Odea :book:

Turing

Primus registratum

Megjithese Frida i rezoje nenen Zeqos(literally speaking) ajo prape ngelet per memindimin tim nje hallke shume e rendesishme per pikturen e shek XX dhe per ate meksikane.

Nqs Odetes nuk i ngelet hateri une do te permend dy piktura si pikturat me te preferuara te mia.

Per te mos i affichuar per hete te dyte, pasi jane affishuar me siper.
1) E para eshte ajo ku ajo mban nje pushke si shtylle kurrizore dhe ku eshte e rrethuar nga shirita te bardhe.
2) E dyta eshte tabloja e pikturuar shume pak kohe pas divorcit me Diegon. Ajo ku ajo paraqet veten e saj dhe sesi Diegoja e shef dhe e imagjinon.

Reagimi i pare ndaj pikturave te Frides ishte dicka qe as vete nuk arrija ta perkufizoja ne menyre te sakte. Por megjithate pikturat e saj me lenin gjithmone mbresa te forta sa here i shikoja.

Tani vone rashe mbi nje esse ne internet dhe atje me ne fund e gjeta se cfare me terheq tek pikturat e saj.

Ironia e thelle me jeten dhe vdekjen.

Ironi me jeten si nje llotari ku mund te dalesh i fituar por dhe i humbur si ne rastin e saj.

Ironi me vdekjen qe e rrethon ne cdo tablo te saj por ne te njejten kohe ajo eshte gjalle. C'ka nxjerre ne pahe se sa e forte mund te jete deshira per te jetuar dhe dashuria per dike si burim i pashtershem i kesaj deshire.

Sa per jeten personale te Frides, komentet jane te teperta.

Turing

Primus registratum

Turing, mos ma prish temen se do te te rraf, cun i keq
Mos ki frike mi gaxhie sa te kena Friden emerues te perbashket nuk do te ndodhe edhe pse ndonje here ca kunja majtas e djathtas na bejne mire te dyje paleve si atyre qe i cojne dhe atyre qe i hajne ne ...

Nejse ku e lame muhabetin ?

katsune

cherry blossom
forca ekspresive dhe emotive e pikturave te Frides eshte çarmatuese. ajo vertet ka arritur artistikisht te sublimoje dhimbjen.

ky eshte filmi mbi jeten e Frides me Salma Hayek dhe Alfred Molina.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Artistet ne pergjithesi duke perfshire ketu edhe piktoret, shkrimtaret dhe muzikantet jetojne ne nje ambjent helmues per arsye te konkurrimit te larte qe ekziston ne kete fushe.

Shpeshhere ata vdesin te palumtuar, te keqkuptuar dhe te vuajtur nga ana shpirterore dhe financiare.

Asnjehere nuk ka ndodhur qe nje artist te kete bere emer gjate kohes se jetes se tij.

Fama i ka ardhur vetem pas vdekjes. Cfare ironi e fatit!

Cfare mekati kane bere per te merituar dicka te tille?! Besoj se ata e kuptojne shume mire.

E gjithe kjo kategori njerezish pasqyron realitetin ne menyre teper subjektive. Ata jo vetem helmojne te tjeret por edhe helmohen per vete.

Kjo thene, me lejoni te shpreh se ne asnje moment te cakuar ne jete nuk jam ndjere e interesuar apo e influencuar nga vepra e nje artisti POR nga artisti vete. Te shihja nje artist ne moment krijimi do te ishte kulmi i lumturise time.

Ajo qe prodhon nje njeri nuk eshte NJERIU VET. Ne qofte se vepra e tij eshte me e madhe se sa ai vete atehere cfare kuptimi ka??

Personalisht me pelqen shume arti i gdhendjes, skulptura dhe arkitektura. Simetria eshte pasioni im.

PS. Frida Kalo me kujton vetullat e babit, burrit dhe vajzes. Vajzes i bera elektrolize.

El