Franca rrezon Kushtetuten europiane!

Franca rrezon Kushtetuten europiane!

Sipas informacioneve qe jepen rreth 55% e zgjedhesve franceze votuan te dielen kunder kushtetutes europiane. Cfare mendoni ju te nderuar miq per ceshtjen ne fjale???

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Franca rrezon Kushtetuten europiane!

Fillimisht postuar nga audio bullys:
[qb]
Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Eshte shume e embel jeta kur ne moshen 23-24 vjec (pa gjetur akoma pune) te kesh nja 70 000$ borxh![/qb]
kush jane keta, se une nuk njoh asnje qe ka borxh.. [/qb]
Varet se me kë rrin ti Bully. Ti mË duket se ke kamioni e paske gjet veten! /pf/images/graemlins/wink.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Biseda devijoj jo vetem nga tema por dhe nga menyra e civilizuar e komunikimit. Nuk e marr vesh me Bully-in pse e grric Antares qe ishte fare i lumtur duke postuar per hesap te tij shkrime qe nuk po ja lexonte njeri. Hajt shnet dhe me jepni nje ze me PM ose me te ulurime kur i afrohet koha me i vu drynin temes.
Ciao :kiss:

MLK

Primus registratum

:lol: :lol: :lol: :lol: qeka bo me u thirr policia ketu, paska plas keq, une them qe Amerika ka kalo ne Afrikes per vete :smash:

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb] Unë këtu në Quebec paguaj: 600$ rent, 13$ car insurance + 18$ home insurance, 150$ daycare.
.....
Unë njoh më shumë që e fillojnë jetën sesa njerëz që e kanë të rregulluar nga të tjerët! /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
pse s'thua ti qe -I can be your family's sugar DADDY- ahahahaha..kshu qe te ndiheni dhe juve te avantazhuar ahahahahahahahah

nje cike me seriozisht tashti, e di si themi neve kendej?

good for you!

109UV

Primus registratum

[qb]
kush jane keta, se une nuk njoh asnje qe ka borxh.. [/qb]
Varet se me kë rrin ti Bully. Ti mË duket se ke kamioni e paske gjet veten! /pf/images/graemlins/wink.gif [/QB]
wrong! /pf/images/graemlins/wink.gif

antares

Primus registratum

Ndoshta drynin duhej t'ja vije dickaje tjeter po nejse.
E lexove Haaretzin simoter e Jerusalem Post?

Maturia eshte virtyt!

antares

Primus registratum

Bile nje studenti mjekesie borxhi i shkon edhe me shume!
Gjithmone kur babi e mami nuk kane aq para qe t'ja mbulojne kuptohet!
Bully! Po pse shoqerohesh vetem me Gatesin dhe Marta Stuartin ti more djale, dil njecike edhe ne jeten reale te 99% te popullsise!
Sulltani i omanit ka 35 000 000 000 $ pasuri personale, po kjo nuk do te thote qe Omanezet lundrojne ne mireqenje.
Shiringa (qe permendi MLK) te paska kapur keq dhe doza (gabim shtypi) nga 35cc (tru gomari) te eshte dhene 350cc!
Kjo shpjegon shume gjera!

antares

Primus registratum

Pse nuk iken ne USA atehere kur i pelqeka kaq shume?
Deri ne Winsdor eshte 4 ore me makine.

Kondrapedali

Kondrapedali

Qefi ja ka po babi s'e la /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Kur isha vjet në Shqipëri nuk mbeti shqiptar pa më përmendur fatin e madh që kanë shqiptarët që jetojnë në SH.B.A e në Kanada /pf/images/graemlins/laugh.gif . Më mbushën mendjen madje që Québec nuk ishte gjë se flitej frengjisht dhe bënte ftofët. Kurse për Albertën, Manitobën e Saskaçouan i dhashë disa leksione sepse nuk e kishin idenë :devil: .

109UV

Primus registratum

Kujton se eshte piktor!! lol

degjoni dyshja kaushi (aq, nje kaush jeni te dy bashke, lol)

mos nxirrni konkluzione me 2 te dhena. kam nja 10 faqe qe jua them.. po nuk hani pyk juve..

anyway, pse nuk flisni me dhjetra mijra kanadezet qe punojne ne amerike dhe pyetini ata sa mire eshte ne kanada /pf/images/graemlins/wink.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga audio bullys:
[qb] Kujton se eshte piktor!! lol

degjoni dyshja kaushi (aq, nje kaush jeni te dy bashke, lol)

mos nxirrni konkluzione me 2 te dhena. kam nja 10 faqe qe jua them.. po nuk hani pyk juve..

anyway, pse nuk flisni me dhjetra mijra kanadezet qe punojne ne amerike dhe pyetini ata sa mire eshte ne kanada /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
E pse të mos pyesim ata dhjetëra mijëra amerikanët që punojnë në Kanada /pf/images/graemlins/tongue.gif ? Bully, ti ke 10 faqe që shkruan por nuk po tha asgjë fatmirësisht /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Më lart të kam shkruar që unë preferoj cilësinë e jetës më shumë sesa të kem thasë me para për t'i marrë me vete në varr.

P.S. Shumë nga ata Kanadezë që punojnë në SH.B.A ose kanë kapur majat ose janë në pension /pf/images/graemlins/wink.gif .

109UV

Primus registratum

[qb] P.S. Shumë nga ata Kanadezë që punojnë në SH.B.A ose kanë kapur majat ose janë në pension /pf/images/graemlins/wink.gif . [/qb]
lere lere se ti flet si e ema e zeqos ne maje te thanes..

nuk e di pse harxhoj kohe ti pergjigjem grupit kaushi..

antares

Primus registratum

Bile harroi te ilustroje dhe rastin e Shania Twain qe iku ne Zvicer qe te "mos paguaje taksa"!
Keta tipa i formojne pikpamjet dhe opinionet me kete Miljarder apo ate rock-star!
Jane ngrohte ne ate "hapesiren virtuale" per sa kohe qirane e billet i paguan "babaka" e "mamaka"!
Zot fali se nuk dijne c'bejne!

Kondrapedali

Kondrapedali

Hë pra mo se ene un nuk po e mor vesh se pse po konsumoj tastjerën me ty /pf/images/graemlins/tongue.gif . Ty ene me ta von mu.tin ke huna nuk ja nin erën :goofy: .

Indulgence

Primus registratum

Pfffff... E qelbet fare, fare...

Nje gje s'kuptova mire une nja dy faqe para, kur Kondra listoi arsyet qe njerzit/Shqiptaret emigrojne ne Amerike:
"Per dokumenta" :confused:
C'fare vlere paskan keto dokumenta kur ata pasi t'i marrin s'do rrine ne Amerike :confused: S'kam degjur per dyndje emigrantesh me dokumenta/shtetesi amerikane neper Europe apo Kanada. Me ndriconi pak iu lutem...

P.S. Vazhdoj te mos e kuptoj patosin e shumices ne keto lloj diskutimesh, qe ne shumicen e rasteve drejtohet kunder Amerikes. S'po e marr vesh cila pale e ka me te forte shpelarjen e trurit/trashesine e shiringes :shrug:

Xeni85

Primus registratum

Fillimisht postuar nga INDULGENCE:
[qb] Pfffff... E qelbet fare, fare...

Nje gje s'kuptova mire une nja dy faqe para, kur Kondra listoi arsyet qe njerzit/Shqiptaret emigrojne ne Amerike:
"Per dokumenta" :confused:
C'fare vlere paskan keto dokumenta kur ata pasi t'i marrin s'do rrine ne Amerike :confused: S'kam degjur per dyndje emigrantesh me dokumenta/shtetesi amerikane neper Europe apo Kanada. Me ndriconi pak iu lutem...

P.S. Vazhdoj te mos e kuptoj patosin e shumices ne keto lloj diskutimesh, qe ne shumicen e rasteve drejtohet kunder Amerikes. S'po e marr vesh cila pale e ka me te forte shpelarjen e trurit/trashesine e shiringes :shrug: [/qb]
Si fillim qe mos te ta prishim punen e dyndjes.Nje raport qe kam lexuar (i viteve 90) fliste per 50.000 US citizens banues ne Ceki (shumica ne prage).Pra kur ka qene nje numer i tille ne nje shtet qe sapo kishte fituar pavarsine bjeri pak lapsit dhe mendo se sa ka ne evropen perendimore qe ka marrdhenie qe ne 45 me ameriken.Lexova ca postime me pare qe paska emigrante nga danimarka suedia gjermania etj ne Amerike,me lejoni tiu them thjeshte shikoni raportin e 2005 per fituesit e huaj te green card dhe do shikoni se sa "evropiano perendimore" vine ne amerike (perpjestoni numrin e tyre fitues me numrin e popullsise pastaj numrin e shqiptareve fitues me numrin e popullsise dhe bingo,i mbyllni gojen vetes me ne fund).
NJe shoku im kishte nje biznes te vogel ne TR dhe nxirrte mjaftueshem per nje jete normale,jo shume por sa per te qene i lumtur.Si perfundim i del llotaria shet shtepine shet dyqanin per dy leke dhe vjen ne token e endrrave.Tani mbledh plehrat ne nje gradacele ne manhatan.
Ne shqiptaret nuk kemi pse te qahemi nga amerka pasi jemi nevojtare dhe edhe ne maqedoni po te na japin te drejten te jetojme do te shkonim,por ju lutem mos ia fusni si pushka qorrit qe danezet e norvegjezet e ku di une nga evropa perendimore vikan ne masa ne amerike.E verteta eshte qe levizje ka por ka ne te dy anet mos me shume nga amerika per ne evrope sesa vice-versa.
Kam nje cun ne klase dhe sa te mbroje(ka dhe nje semester) do te shkoje te jetoje ne Indi,sipas llogjikes se njeshit dhe jo te masave une do te thoja qe francezet(pasi eshte freng) po emigrojne per indi,mendim i cili do te ishte aq abstrakt saqe do te dukej qe ma ka pikturu trurin pikaso.
DHe duke iu kthyer disi temes ne "Political Science" te pakten ne tekstin qe kam perdorur une demokracia dhe komunizmi nuk ndaheshin ne + ose - sikur te ishin pole te kunderta por ishte nje vije dhe shtetet vendoseshin sipas nivleit te demokracise si psh ...+5 +4....0 -1-2.....
Tani niveli me i larte i + ishte Suedia dmth vendi me demokratik dhe me pas vinin te gjitha vendet nordike me rradhe pastaj gati ne nje nivel vinin kanada angli amerike dhe pastaj vinin vendet komuniste pas 0 por ajo qe kjo na le te kuptojme eshte qe eshte e vertete se disa vende jane ME demokratike sesa disa te tjera dhe e njejta gje dhe per komunizmin (shikoni kinen moderne qe mao tze duni do kishte vra veten po ta kishte pare).

Kondrapedali

Kondrapedali

Ti Lucifer je nga Amerika? Si ka mundësi? Apo thuaj mjafton të shohësh nickun tënd që të kuptosh që edhe ti bën pjesë në aksin e të keqes /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Indi, me dokumenta nuk do të thotë që ti mund të shkosh kudo në botë të jetosh e të punosh. Kudo të duhen letra të tjera e nuk përfiton nga avantazhet e sistemit. Prandaj zgjedhja e shqiptarëve të SH.B.A e Kanadasë është o aty ku janë o në Shqipëri. Zgjedhja besoj bëhet e thjeshtë sidomos po pate edhe bagazhe me vete (kalamoj). Megjithatë ka shumë që kthehen. Përse vallë? /pf/images/graemlins/wink.gif

109UV

Primus registratum

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4617903.stm

Permbledhja e shtypit europian nga BBC, ku tema kryesore ishte fjalimi i Tony Blair ne parlamentin europian. Me duket se te gjithe, perfshire dhe gjermanet (sigurisht qe francezet jane kunder cfare thote Blair), e pranojne qe Blair ka vene pikat mbi i ne fjalimin e tij:

+ "It is obvious which way Europe has to go: Tony Blair's vision has success and reality on its side," the paper says. (Die Welt)

+ Mr Blair is right to argue that the EU needs to do more to face up to the challenge of globalisation and that its agricultural policy needs to be reformed, the paper believes. (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
+ "Sweden's government has found the right answers, and these follow the largely successful Anglo-Saxon model quite closely."
+ "at a time when Europe has 20 million unemployed, he (Tony Blair) can boast of an economy that works".
+ "What is the European social model good for if the EU has 20 million unemployed and lower labour productivity than the US? How can it march ahead if India produces more scientists than all of Europe?"