Fotografia Konceptuale

Fotografia Konceptuale

He had never been much interested in deliberate, analytical description, he had sought the revelation of the elliptical view...the unexpected detail...the ephemeral moment - not the epic but the lyric truth

Kuota me siper i ishte bashkangjitur programit te nje ekspozite endacake qe p[ashe nga fillimi i vjeshtes te Cinthia Corones (fotografe e re argjentinase). Ka nje stil vertet te kendshmem, duke ju larguar detajeve precize, fokusit te forte, dhe ndjekjes se formave gjometrike (simetri, paralelizem vijash te drejta etc etc.)Anyways, me duket ndjekese e fuqishme e shkolles se Andre Kertesz dhe pike e mire ku ne mund te fillojme te flasim per fotografine konceptuale.

The floor is yours.

Po bashkangjis paralelisht disa punime te Corones dhe kertesz.

3_jpg.jpg

1_jpg.jpg

I love new york

Primus registratum
Re: Fotografia Konceptuale

Shume interesante!!!!!!!!!!!
imazhi i te pares me pelqeu shume ndersa guximi dhe humori i te dytes (bardh e zi eshte great mendoj une)me pelqeu gjithashtu

mi corazon

Forumium praecox

Nuk me pelqejne fare! Me vjen keq...........
Do t'ju pyesja c'ndjeni ju tek shikoni keto foto?
Une per vete sekelldisem nga te tilla deformime.

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rrapatushja:
[QB]ahhh edhe njehere

Cinthia Corona

1_jpg.jpg

sa gjate duhet te rrish duke pare kete qe t'ia arrish kuptimin e plote
help.gif
:cool:

I love new york

Primus registratum

shume shpesh ne art, sidomos ate modern nuk eshte e thene ta kuptosh 100% ate qe shikon, mund ta interpretosh si te duash nqs eshte komplet abstrakte dhe nqs jo mund ta shijosh ashtu sic eshte. Muns te shijosh ngjyrat, kompozimin, detajet etj.
anyway my opinion

Fillimisht postuar nga Rrapatushja:
[qb]Andre Kertesz

[
distortion70_jpg_jpg.jpg
[/qb]
Hmm po marr per shembull vetem kete, qe te ilustroj se cfare shikoj une tek keto foto.

Fotografia me lart me kujton tmerresisht, personazhin e Bette/Trude te 1934 i Alberto Moravia. Bette ne te majte, nje shpirt melankolik/idealist/i druajtur, dhe ne te djathte Trude Eksibicionistja, genjeshtarja hundegjate, me nje veshtrim te frikshem ne sy. Kjo eshte sigurisht si me pelqen mua ta interpretoj dhe mendoj dhe nuk kenaqem se pari, aq me teper qe ne mendjen time kam nje histori te gjate per vetem nje imazh /pf/images/graemlins/smile.gif

Sapced_Out une dhe nje nje e krisur tjeter e kemi titulluar ate Foto "Perdhunimi i Venusit" ne kontrast paralel me Boticellin /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif Kurse ajo ne cep nuk eshte koke por pjese e carcafit qe eshte rudhosur ne ate menyre. Kete e konstatova pasi e pashe foton aq afer sa ngeli avulli i hundes sime mbi xham te kornizes /pf/images/graemlins/smile.gif

tirana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mi corazon:
[qb]Nuk me pelqejne fare! Me vjen keq...........
Une per vete sekelldisem nga te tilla deformime.[/qb]
Qe nuk te pelqejne eshte normale. Jo gjithka shohim na ngjall kureshtje ose emocione.
Keto lloj fotosh nuk tregojne objektin qe shikon aty, ne kete rast mileti. Japin nje ide, te "shtyjne" drejt nje mendimi. Nepermjet nje trupi, mund te japesh idene e luftes, lindjes, ankthit, lumturise, konfuzionit etj etj. Provoji ti shikosh ne kete kendveshtrim dhe jo si trupa te deformuar.

fallen angel

Primus registratum

miro,a ta kam thone qe je shume i thelle apo kam harru... /pf/images/graemlins/tongue.gif

tirana

Primus registratum

Per t'gjat ma kishin thon po per te thell nuk me ka dal nomi /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dukuni iher knej me at' delegacionin tuj ere se u bom per mall!!

alexa

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Majmuni Hirko:
[qb]
Fillimisht postuar nga mi corazon:
[qb]Nuk me pelqejne fare! Me vjen keq...........
Une per vete sekelldisem nga te tilla deformime.[/qb]
Qe nuk te pelqejne eshte normale. Jo gjithka shohim na ngjall kureshtje ose emocione.
Keto lloj fotosh nuk tregojne objektin qe shikon aty, ne kete rast mileti. Japin nje ide, te "shtyjne" drejt nje mendimi. Nepermjet nje trupi, mund te japesh idene e luftes, lindjes, ankthit, lumturise, konfuzionit etj etj. Provoji ti shikosh ne kete kendveshtrim dhe jo si trupa te deformuar.[/qb]
Me fal qe po i bie ne qafe komentit tend, po sado ti shoh ato foto e vetmja gje qe shoh eshte nje deformim pa asnje loj shije dhe paksa i peshtire. Me duket se njerezit po mundohen te gjejne ne kete "art modern" gjera qe ky art nuk i percjell. Pervecse nje gjullurdie s'shoh gje tjeter. Keto me kujojne nje cirk ku shkova para ca kohesh me pasqyra qe shperfytyronin imazhin. Vegel e mire per te qeshur-jo art.

tirana

Primus registratum

ok, jane opinione.
Nese fotot e mesiperme te sekelldisin, dmth qe e kane arritur qellimin e tyre. Dhe sekelldisja eshte nje emocion. Ka dhe foto qe i shikon dhe nuk te japin asnji impuls, te mire apo te keq.!!

Erdha prape me municione /pf/images/graemlins/smile.gif . Ishim duke diskutuar njehere nese fotot jane me te fuqishme kur kapin nje moment ne kohe, apo kur vihet dore mbi to dhe perpunohen te sjellin mesazhe te ndryshme. Nje mikja ime kishte blere nja 2 foto nga Itzhak Ben Arieh, dhe me jane dukur te mrekullueshme te para nga afer. Ja me poshte...

The_Establishment_10-1027793151l.jpg

EVE-1027785337l.jpg

Lust_04-1027790996l.jpg

Libido_12-1028378472l.jpg

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Prej fotografive me imazhin e njëpasnjëshëm të së njëjtës figurë brenda një kuadri, prej asaj femrës që duke sikur vizaton rrufenën, e prej Urës së Bruklinit, nuk mund të mbahem pa shqiptuar Gjon Milli, shqiptari i vogël, ai që mjeshtërisht paraqiti një balet brenda një kornize, që e vuri Pikason e madhe të pikturonte në ajër Centaurin me një flash, e që studion fotografike (djegur njëherë) e ka pasur në Manhattan.
Kërkoni Gjon Milli në internet, ...

I love new york

Primus registratum

fantastike keto te fundit rrapatushe. very sensual dhe te mbushin me emocion qofte nga ana vizuale qofte nga bardh & zi, qofte nga simbolizmi.
nice