Fotografi spontane

oneo

Forumium praecox
Re: Fotografi spontane

Nga Vatikani, per ke nuk ka qene ta dini se eshte shume i vogel.

vaticano.jpg

Mu desh te paguaja 5 euro per te hipur siper kishes qe te nxirrja kete foto

Darien

Primus registratum

Kemi një shatërvan këtu tek puna, në mes të sheshit që mban emrin e kompanisë. Buzëqesh sa herë shikoj fëmijët që lozin....

Të futem dhe unë?
1577_playing.jpg

Si akrobat?
1594_playing.jpg

Apo si trim?
1595_playing.jpg

erdha-edhe-une

Primus registratum

....o Dairen se si i hapa keto foto mu kur jam ne nje temperature te madhe -se si me vie te futem neper ekran ne kete shadervan......me pelqein!

oneo

Forumium praecox

Venecia, shume e bukur

gondola.jpg

Gondolat qe gjenden sic kemi ne bencat ne Shqiperi

ladouce2005

Primus registratum

mua venecia mu duke e trishtuar dhe sikur po rrenohej cdo dite e me teper /pf/images/graemlins/frown.gif
lageshtira po shkaterron gjithcka, dhe shume ndertesa vertete te bukura ishin lene aq pas dore, sa do duhen me siguri miliona euro per mirembajtjen dhe shpetimin e tyre /pf/images/graemlins/frown.gif
gondolat jane gjeja me romantike aty, dhe te tere ramers-at kendojne shume kendshem /pf/images/graemlins/smile.gif
e adhurova sheshin San Marco :wub:

Darien

Primus registratum

Më kujtohet një përrallë ku personazhi kryesor duhet të kapërcente ylberin për t'u kthyer nga vajzë në djalë. Duhet të ketë kujdes ky çuni se mos e kapërcen pa dashje. /pf/images/graemlins/laugh.gif

1626_fountain_rainbow.jpg

jack owar II

Primus registratum

alb1.jpg

darien, e punova edhe ket fotografine ** e ke postue ti, me shprese ** ta jap nji pikevshtrim t'ri ndaj pamjes...
ajo pamja ** e ke fotografue ti, dmth origjinali, asht shume interesante e e bukur n'realitet, por n'pllake t'fotografise, n'film, apo n'monitor t'kompjuterit, ajo s'asht interesante. aryseja asht te fakti ** ajo fotografi nuk thote kurgja. ndryshe reagon truni kur i sheh tana ato drita, e kur syni ka mundsi me u adaptue, e ndryshe reagon kur e sheh nji pllake, e cila asht e vdekun e nuk ndryshon...

une ja bana dy ndryshime kryesore fotografise: e pjerrsova per me e qite horizontin n'diagonale, si dhe e reflektova horizontalisht. kto pamje me perendim t'diellit e me re e kane t'vecante dramacitetin, t'cilin u mundova me e theksue permes rritjes s'kontrastit, mirepo s'bani pune qysh mendova. prandaj e lash me kto fare ngjyra t'cuditshme. n'kesi raste, duhesh me e rregullue colour saturation t'aparatit n'vleren maksimale.

vetem vnoja veshin se sa interesant doket tash, thujse kerret n'rruge po bijne poshte fotografise - fajet i kane konturat, ** i japin dinamike pamjes.

shpresoj ** t'pelqen.

jack owar II

Primus registratum

harrova me e shtue se per me e pa dallimin n'mes t'fotografise pa reflektim horizontal e me ta, at'here shko te albumi i albforumit n'faqen 169, edhe aty e gjen pamjen, me rruge tuj perfundue n'horizont. n'fotografine e masiperme, rruga vjen prej horizontin edhe perfundon n'anen e majte. dramaciteti asht i dukshem, e ky efekt asht pasoje e asaj ** ne jemi msue tuj lexue prej t'majtes kah e djathta, prandaj edhe fotografite i shohim ashtu.

tana t'mirat,

Darien

Primus registratum

jack o'war ][

Nuk i shof dot fotografitë nga albumi se në forum hyj nga puna dhe albumi është i bllokuar. Po pata kohë do i hedh një sy nga shtëpia.

Nuk e di saktë për cilën fotografi e ke fjalën po e marr me mend që është një nga ato 4 që vura këtu: http://www.albforumi.com/af/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=16;t=000044;p=26#000683

Pjerrësimi sigurisht që e ndryshon perspektivën dhe mund të duket më bukur. Ndryshimi i kontrastit dhe niveleve të ngjyrave (color hue & saturation) nuk sjell shumë përmirësim edhe në foton origjinale sepse aparati e ka kapur skenën me shumë besnikëri. Pamjet janë ashtu si dukeshin me syze dielli nga makina në lëvizje - të çuditshme ndoshta, po janë ngjyrat reale.

Ndoshta do kishin dalë pak më mirë fotot po të kisha përdorur neutral density filter që ka aparati, po në atë kohë nuk e dija që e kishte. Me atë filtër mund të përdorja aperturë më të lartë ose ekspozim pak më të gjatë dhe do dilnin me më shumë dritë rruga, makinat, dhe pemët. Nuk e di sa do e përmirësonte kjo foton, po të paktën do shtonte informacionin dhe mund të lejonte për më shumë përpunim dixhital në Photoshop.

Gjithë fotot që vë këtu, si edhe tek http://s92056464.onlinehome.us, i lë pa ndryshime të dritës, kontrastit, dhe ngjyrave. Të vetmet ndryshime që bëj për në internet janë në lidhje me madhësinë (crop, resize). Po deshe ndonjë nga fotot origjinale më dërgo mesazh.

Ndryshimet e tjera i bëj para se t'i përdor, për shembull kur i stampoj apo kur i fus në Microsoft Publisher.

Darien

Primus registratum

lëvdatat po i ruaj për pasi të kem parë foton në album
/pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

jack o'war ][,

E pashë foton e ndryshuar dhe më pëlqeu. /pf/images/graemlins/smile.gif
Ngjyrat m'u dukën ndryshe tek e jotja, po ka mundësi ta kishte fajin ekrani, se nuk e pashë nga kompjuteri i shpisë.

renea,

Ajo fotoja e liqenit kur dikush hodhi një gur më pëlqen shumë. A ma dërgon origjinalin (hi-res)?

ladouce2005

Primus registratum

kaq te madhe sa e nxorre foton eshte e pamundur ta shikosh moj Bisouuuuu /pf/images/graemlins/laugh.gif

BISOU

Primus registratum

U PERPOQA TA ZVOGELOJ ... AHAH KESHTU E DU ME THA: ALA E DUA TE MALE /pf/images/graemlins/laugh.gif ME THA VETE MI /pf/images/graemlins/laugh.gif

OK RIGHT CLICK DHE SHKO TEK VIEW IMAGE DHE E SHIKON TE VOGEL /pf/images/graemlins/tongue.gif