Fjalori erotik ne Shqip, nga Edmond Tupja

S6T6N6

Forumium maestatis
Fjalori erotik ne Shqip, nga Edmond Tupja

Per ata qe nuk jane ne dijeni, prej ca kohesh ne tregun e dijes eshte shtuar dhe nje fjalor i ri, ai erotik me autor Edmond Tupen. Si mendoni a eshte i vlefshem nje fjalor i tille? Duhet te ekzistoje apo jo.

Pres debat per ceshtjen ne fjale S6

BISOU

Primus registratum
Re: Fjalori erotik ne Shqip, nga Edmond Tupja

PERGJIGJE:

Nje fjalor erotik duhet te existoj pa diskutim.
A eshte i domosdoshem ? Po sidomos tek ne qe nuk ka asnje literature erotike!!!!!

Dhe une do interesohem te hapim nje dege te Playboy ne Tirane.

xoxoxoxox :devil:

Kordelja

Valoris scriptorum

Une nuk e dija qe cdo botim ne treg kosniderohet LETERSI.

Mah, ca s'me degjojne veshet e s'me shohin syte :shrug:

P.s.Fjalorin e shpfletova, nuk eshte erotizem, eshte banalitet. Fjalet e atij fjalori Tupja i ka mbledh nga jevgat me siguri se s'ma merr mendja se i perdor vete ne caste intime.

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Hera:
[qb] S6

Pse nxitohesh? A nuk do ishte me mire ta hapje temen ketu? Gjuhesia [/qb]
Ne fakt u nxitova dhe ... harrova, do ti qe vetem nickun kam Satana /pf/images/graemlins/smile.gif nejse nuk besoj te jete problem transferimi temes /pf/images/graemlins/smile.gif

Mos ju turr me aq revansh! Une ne kete faqe shof plot pallavra ne kuader te "krijimtarise personale", poezi e copeza qe te ngrejne tensionin, e mgjithate u kemi lene nje ***** vend. Mos duhet te kemi nje forum tjeter ku diskutojme librat, qysh nga biografite, diet books, e deri tek self help?

Kordelja

Valoris scriptorum

Nelke, mos me shpall antierotike /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kot e ke qe do te hedhesh balte mbi personin tim /pf/images/graemlins/laugh.gif

Do te te shkruaj ne privat ca terma qe ka perdor Tupja /pf/images/graemlins/laugh.gif mbase te interesojne.

Pyetja e fundit ishte shume inocente, dileme brenda meje.

C'te kete thene topja valle? Ndonje gje aq vulgare sa nuk eshte thene ne fjalore te te njetes natyre ne gjithe vendet e botes?

Isabelle

Valoris scriptorum

Te mbeshtjell ne gji dhe te beshtyj ne surrat moj kaqolja ime, bredharake, sisë-lopë... ?

:lol:

Stuff like that ?

Kuqalashja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gishteza:
[qb] Do te te shkruaj ne privat ca terma qe ka perdor Tupja [/qb]
Na nxitet kureshtjen. Kaq banale jane Gishtez sa nuk sillen dot ketu ato termat? :rolleyes:

BISOU

Primus registratum

EDHE UNE JAM KURIOZE TE DI SE CFARE PERMBAN, A KA WEBSITE PER FJALORIN NE FJALE?? NESE JO ATEHERE ATA QE E KANE DUHE TE PERKUFIZOJNE SHPREHJET E THENA QE TI DISKUTOJME...
KUSH ESHTE DAKORT ME MUA??? :shrug:

Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb] Te mbeshtjell ne gji dhe te beshtyj ne surrat moj kaqolja ime, bredharake, sisë-lopë... ?

:lol:

Stuff like that ? [/qb]
Pse tallesh me flirtimin rural te brezit te kaluar. Kane ndjere edhe ata pasjon!

Isabelle

Valoris scriptorum

Pse mi hala e bo kjo mangufja jote eeee ?

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Nga halli jo nga qejfi! Po n'kohe te saj ka ditur edhe ajo te frymezoje.

O gishtez he mi do me japesh nje sample ta provoj se kam neps /pf/images/graemlins/laugh.gif

RecurrentDream

Forumium praecox

Shume fjale nga ato qe ka listuar Tupja ne kete "fjalor" (pervec atyre te natyres folklorike-rurale /pf/images/graemlins/laugh.gif )jane te tilla qe ne mund t'i perdorim ne jeten e perditshme ne italisht, anglisht apo edhe esperanto, vetem ne shqip s'na i nxe goja.

Por sa me shume t'i shohesh te shkruara dhe sa me shume t'i degjosh te thena hapur, e humbasin ate ngarkese "tabu" me ngjyrim erotik dhe tingellojne thjesht shqip.

Une mendoj se ky diskutim me objekt fjalorin e famshem, nuk perben me nje "çudi", qe kur gazetari i Kombinat Show e vuri doktor Harxhin te lexonte: "Kur ai ja rrasi gjer ne rreze..." nje nga shprehjet e "nxehta" te fjalorit erotik. Per fatin e keq (apo ndoshta dhe te mire) te fjalorit, kjo shprehje u transmetua aq here me spotin paralajmerues te programit saqe andej nga hera e 10-te qe e degjoje, tingellonte si: "Kur ai e percolli per ne shtepi..."

Diavolessa

Valoris scriptorum

Tupja i ka mbledh nga jevgat me siguri

Une as qe ja kam idene kush o Tupja dhe as qe e kam lexu noi here. Sorry per injorancen ..ma mai sentito luminare.

Sidoqofte edhe ne se i ka mbledhur fjalet nga ato jevgat sic thua ti Mbi te gjitha duhet te jene shqiptare. Kan inteligjence po aq as cdo kush tjeter. Keshuqe nuk eshte aq e nevojshme te klasifikohen njerezit duke nxitur veten si me lart /pf/images/graemlins/wink.gif

Duke qendruar ne teme....fjalori erotik sigurisht qe egziston pasi cdo kush nga ne ka nje erotizem brenda vetes....pavaresisht se varet se si e shprehim o nuk e shprehim ..egziston.

Nuk me duket tema noi letersi e madhe!

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb] Ky Mond Tupja mos ka jetuar ca kohe ne Elbasan ? [/qb]
Cfare lidhje ka?!

E. Tupja asht profesor frengjishtjeje ne Katedren e Gjuheve te Huaja ne Tirane.
Gjithashtu eshte dhe redaktori i librit te Rudina Xhunges.
Eshte dhe tip i lezetshem kur flet ne tv. E dini si tha per librin e vet:

-Ai duhet shfletuar e lexuar, jo te thuhen me goje. :rolleyes:

Tip Aurel Plasari, por ky nuk pati nevoje per histori shoqeruese /pf/images/graemlins/laugh.gif

mengjesi

Primus registratum

Edmond Tupja eshte nje nga perkthyesit me te mire te frengjishtes tek ne (sa per info ka perkthyer veprat e Enverit ne frengjisht) dhe merret shume edhe me teori perkthimi.

Kjo teme hyn tek letersia sepse leksiku eshte nje nga pjeset e gjuhes qe ndikohet, me sakte ajo pjese qe ndikohet me shume nga letersia. Dalja ne qarkullim e nje fjalori erotik, mgjs modest per nga numri i zerave, ndihmon si shkrimtare si perkthyes, e sidomos keta te fundit, te pasqyrojne me sakte, me me shume zhdervjellesi skena erotike. Pra librat e perkthyer ne shqip kane shans te jene me te pasur e te na bejne ne shqiptareve dembele te shfletojme nga pak fjalorin /pf/images/graemlins/smile.gif .

babi

Primus registratum

Une mendoj qe ky fjalor ka as me shume e as me pak pervec rendesise se nje fjalori erotik por aman ne gjuhen shqipe - pra nje liber i ri ne kuptimin e te qenit shqip.

Normalisht se cfare kuptojme me erotizem eshte individuale, e mund te ndodhi qe ne nuk mendojme si Tupja mbi kete pike, por ama ai nisi nje rruge ku nuk ishte ecur me pare pervecse me zhargon.

Ne fund te fundit - kjo eshte gjuha jone e te shprehurit te erotizmit, banale, vulgare, por e ndjere ama, pa zbukurime drejt e ne teme.

Pastaj shqiptaret nuk jane njerez te llafeve por te punes, per te tilla çeshtje, dhe nuk e kane sterholluar shume kete pune nder shekuj.

:wave: