Fjalori BanaL

Blendi

Primus registratum
Re: Fjalori BanaL

Nuk ka kuptim tashi te vazhsosh te ndotesh ketu kshu. Nuk kam kohe te pastroj cdo banalitet tendin. Kij pak konsiderate per kohen e tjetrit. Po flisje gjoja per kontekst, por ti vetem po me ofendon mua qe detyrohem te fshij kur ti je duke share tjetren me soj e sorrollop.

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Blend pse ma fshive postimin ? Asaj iu lejoka qe te dale jashte forumit dhe te thashethemoje mbi jeten time reale ? ...
Gabim Blend, shume gabim /pf/images/graemlins/wink.gif

[/ QUOTE ]

une ty nuk te permend fare ne asnje bisede. Ty do te te pelqente ta beja, por ja qe nuk ndodh. Merri pyeti te gjithe forumistat me ke flas une ne msn dhe nese te del ndonjeri qe te thote se kam fol me ta, dhe per me teper per ty, hajde te llafosemi. Por ti je shume femije dhe i papjekur per te kuptuar dhe kjo eshte arsyeja pse kelthet keshtu, asgje tjeter.

cacol

Forumium maestatis

Blend, lexo postimin e anetares Yahoo. Nqs ti byrazer nuk arrin te kuptosh qellimet e nje postimi, apo nje postim te shkruajtur me te vetmin synim per te ofenduar, atehere lere Administratorllekun. Kontrollo ne faqen paraardhese, gjej postimin ne fjale, dhe do shohesh qe s'do kesh postime te tjera per te fshire, pervec atij /pf/images/graemlins/wink.gif

olololol

Primus registratum

LABO !

Ca ke mer daj e ke bo temen lomsh
Ktu e me diskutu rreth ktij fjalori jo me dhone shembullin personal.
Ca i ofendon kot kshu

alinos

Forumium maestatis

kam fol une per jeten tende reale? E ku e di une jeten tende reale? Une kam gati nje vit qe s'di asgje dhe s'dua te di asgje per jeten tende reale. Kur shkrova ne teme s'e dija qe ishe verdalle, dhe kur me pyete t'u pergjigjja. Nese ti ke kuptuar me shume ne ate mes, me vjen keq, por sic te kam thene nje here: une asnjehere s'te kam ty ndermend, kur shkruaj.

Kjo paranoja jote eshte bere tashme e bezdisur dhe kam pershtypjen se ti e di fare mire qe s'e kam me ty, por thjesht kerkon te terheqesh vemendjen e te tjereve, duke me sulmuar mua. Te keshilloj te gjesh nje personazh tjeter me popullor ne AF, se do te kesh dhe me shume sukses.

alinos

Forumium maestatis

Na cuditet.

[/ QUOTE ]

pse cuditesh? Kjo eshte nje teme e denje per Albforumin e sotem dhe menyren sesi trajtohen njerezit ketu!

M

Mortal

Guest

Ndihem fajtore, kishte rene tema ne qetesi, postova une dhe...
Tema eshte e denje. Ne pranojme te flitet per pozicionet e sexit neper nen-forume te tjera ketu, kur me pare e kthenim kanalin nga Jugosllavi nqs kishte qofte edhe nje prekje nga sexet e kunderta, jo me puthje.
Kontraditka qendron se disa e marrin temen seriozisht, duke qene se eshte tek nen forumi i "Sociologjise" dhe jo te "Thashethemet" apo "Temat e lira" dhe disa te tjere thjesht e shikojne kalim kohe. Asnje pale nuk eshte fajtor.
Gabimi fillon kur gjerat kalojne ne planin personal, sepse me copmuterin dhe tastieren behem trime dhe une, se jo per gje po une kam frike dhe nga hija ime /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S.

Nje keshille, mos ironizo /pf/images/graemlins/wink.gif

antip

Primus registratum

Sa te bukur jane njerezit ne avatar. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ah internet, internet...

marina s.

Forumium maestatis

Jane mbushur tere keto faqe dhe askush, nga keta qe kane shkruar,s'e ka bere dallimin midis banalitetit dhe vulgaritetit.Ketu po flitet per fjalorin vulgar;banaliteti eshte tjeter gje.Nejse...

Duke lexuar gjithe keto shkrime,me erdhi ne mend firma e nje antari "une ia fus po**** per qejfin tim,ti ia fut po**** per qejfin tat...".
E ne fakt keshtu eshte:kush me shume e kush me pak,kush ne sy te tjerve e kush fshehurazi,te gjithe pjerdhin si perfundim.

Hajt shnet!

AnaBlue

Forumium maestatis

Ne shekencen e Komunikimit ka nje te vertete empirike qe quhet "Listener makes meaning", qe do te thote, qe ka me shume rendesi se si do kuptohet ajo qe thua, nga ajo c'ka ti ke dashur te thuash.

Dhe nese banaliteti pengon percjelljen e asaj qe ke dash me shpreh, atehere ti qe flet me banalitet je nje kominikues -jo efektiv. je i dobet, sepse tjetri te heq vizen pa kaluar te paragrafi i dyte - e qe andej ti shkruan apo flet vetem per/me veten tende. pra kot.

Te tjerat jane sofizma.

[/ QUOTE ]
Desha te ktheja nja dy pergjigje te anetareve qe ja vlejne. Ke zemren dhe mendjen ne vend te duhur Blendi, nuk kam lexuar nje budallik nga ty dhe pse ka pasur plot raste qe nuk kam qene dakord me idene tende. Lum ato qe te kane pjese te jete se tyre /pf/images/graemlins/smile.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Anablue, po te sqaroj dhe dicka tjeter, qe te dalesh disi nga bota jote e stereotiposur dhe plot me paragjykime: fjala vulgar rrjedh nga fjala latine VULGUS, qe do te thote POPULL. Pra fjalori vulgar, eshte fjalori i jetes se perditshme, ai qe populli PERDOR. Kaq per ty.

[/ QUOTE ]
latinisht fjala vulgar mund te thote popull, por shqip nuk do te thote popull. Me nje fjale shprehja "fjale popullore" nuk quhet "fjale vullgare". Te pakten keshtu ka qene, nese ka ndryshuar shqipja keto vitet e fundit. Edhe nje gje tjeter, mund te thuash se nga vij une eshte normale te flasesh fjale banale, ne kete menyre te kuptojme menyren tende te komunikimit pa u hedhur perpjete duke ofenduar te tjere.

cacol

Forumium maestatis

Zonje, ca dmth kompjuter ne shqip ? /pf/images/graemlins/lol.gif

Keshtu puna edhe per fjalen VULGAR. Prejardhjen e ka nga latinishtja, dhe etimologjia e saj flet qarte mbi kuptimin real te fjales.

Ti AnaBlue ke ate edukimin tipik komunist, packa se jeton ne Ameriqi : Tmerresisht e dashuruar pas etiketave dhe automatikisht pas APARARENCES apo per ta thene me mire pas domosdoshmerise per t'u dukur "E EDUKUAR". Shtoj qe ndoshta atje ku jeton, ke rene pre e puritanizmit shovinist qe ekziston ne shume lagje te USA, dhe ja rezultati.

Tu martofshin femijet me zezake /pf/images/graemlins/laugh.gif ( meqe je raciste /pf/images/graemlins/wink.gif )

u74

Primus registratum

Fjalori banal e ka vendin e vet , kur ke te besh me noj idjot , pordhac , brainweshed ,lole ...etj, do ti thrrasesh ne emer rrot k...i . Nojher eshte i domosdoshem edhe fjalori banal , ne fund te fundid eshte edhe pasuri e nje gjuhe , pjese qe s'mud ta mohosh .

i_own_u

Primus registratum

kur ke t'bosh me njerez banal... perdoret me kenaqsi dhe fjalori banal /pf/images/graemlins/shrug.gif

i_own_u

Primus registratum

pastaj varet shum dhe nga kultura e nje kombi

jo se ne jemi te pik'lluar nga qielli por ne rrug ne Shqiperi esht veshtir te degjosh fjal te pista siç perdorin ne Itali e ne Gjermani pershembull

ne Itali esht vet gjuha banale... çdo 2 fjal e kan kazzon e figen n'goj, mallkime nga me te ndyrat... ku dhe ne Shqiptaret e perdorim perdit kte fjalor ne Italisht por ta degjoj ne Shqip te vret veshin

t'pakten a me parechio...

^^MIA^^

Forumium maestatis

Buzke,
vete pergjigjja duhet te te kishte treguar, se fjalori banal perdoret kryesisht per te fyer/lenduar dhe per te shprehur zemerim. Nisur nga ky lloj perkufizimi, shpreha dhe opinionin tim ne lidhje me perdorimin e tij. Me e qarte tani, zemra?

[/ QUOTE ]

Pyet nje here veten tende per qartesi se te ka verbuar zemerimi, je person shume antipatik ndaj jo zemra mua se nga ty eshte ofendim!
Sdq,nje femre nuk i ka hije te perdori fjale banale as dhe per fyerje,te gjithe kemi perdorur dhe i perdorim ,por cfare tregojme?!
Kjo ceshtja e banalitetit per mua ngelet shume etike, ajo qe duhet te perpiqemi eshte te kontrollohemi ne paragjykime persa i perket personave qe i perdorin.