Fjalet qe kurre s'ti thashe....

Ofelia

Forumium praecox
Re: Fjalet qe kurre s'ti thashe....

Gabim Sirius!!!

Il più bello dei mari
è quello che non navigammo.
Il più bello dei nostri figli
non è ancora cresciuto.
I più belli dei nostri giorni
non li abbiamo ancora vissuti.
E quello
che vorrei dirti di più bello
non te l'ho ancora detto.

sirius

Primus registratum

Me fal Ofelia por duket qe peskam nje perkthim/interpretim tjeter un.Tani nuk e kam me vete versionin origjinal(dhe po ta kisha nuk di turqisht)po do te interesohem me teper rreth saj.
Faleminderit per korrigjimin.
Sirius,

Ofelia

Forumium praecox

Hiçgje... thjesht kam dobesi per Hikmet dhe i vura veshin.
Pershendetje

Kordelja

Valoris scriptorum

Origjinali

En guzel deniz

henuz gidilmemis olanidir...
En guzel cocuk :
henuz buyumedi.
En guzel gunlerimiz :
henuz yasamadiklarimiz.
Ve sana soylemek istedigim en guzel soz :
henuz soylememis oldugum sozdur...

Nazim Hikmet - 1946

Shijoje edhe ketu /pf/images/graemlins/smile.gif

abs

nuk e di...

Kordele thnx. /pf/images/graemlins/smile.gif

une zgjodha kte...

Sehnsucht

Heimkehren
will ich zum Meer,
hineintauchen in den blauen Wasserspiegel,
ins Meer!
Heimkehren will ich zum Meer!
Die Schiffe streben zum Horizont,
hell und weit,
ihre straffen Segel sind nicht gebläht vom Leid.
Ich wäre glücklich,
könnt ich einmal auf einem solchen Schiff Wache tun.
Da uns der Tod eines Tages gewiss ist,
nun so möcht ich wie ein in der Flut versickerndes Licht
verlöschen im Meer.
Heimkehren will ich zum Meer!
Heimkehren zum Meer!

Nazim Hikmet

naten all
:wub:

Diavolessa

Valoris scriptorum

Fjalet qe dua t'i them......
jane fjale qe s'i kam thene kurre.
Fjale qe s'ja kam thene askujt.
Nuk gjinden ne asnje fjalor.
Jane fjale te renditura pa drejteshkrim.
Pa presje ..pa pike..pa pikecuditese......

Fjalet qe dua te te them jane fjale si syte e ty te zi si ullinj.
Fjale qe do te notojne ne dendesine e flokut tend...
Per ciltesine tende qe edhe gurin e ben te flase.
Fjalet qe zogjte i ngurezojne...Ti bejne te kapshem ..edhe trugjet te fluturojne.....

Fjalet qe dua te te them ..jane fjale tik-take
me shije mjalti qe djeg ne fyt....
Fjale qe i njoh mire.....
Fjale si leng portokalli ne gojen shkrumb...

bujana

Primus registratum

Fjalet qe kurr s'ti thash /pf/images/graemlins/tongue.gifo ti veje nje zogu trurin tend ,me siguri do fluturonte mrapsht ! Trap!!!! :mad:

it's me

Primus registratum

Sono quelli i canti che pensai ma che non scrissi
Le parole d'amor che non ti dissi

Ilir Bllaca

Primus registratum

Fjalet qe nuk ti thashe...Hmmm:

Jo nuk esht ashtu, sic me thua ti
Pse me tradhetove ti ne dashuri?

Larg un do te iki, tutje do te shkoj,
Te tjera vogelushe do te dashuroj.

ala

Forumium praecox

Fjalet qe kurre s'ti thashe...

Ate dite shkurti,ate 16 shkurt te atij viti(nuk e di nese ishte i bekuar a i mallkuar)e kam kujtuar shpesh,aq shpesh sa dhe ne enderr te shihja shpesh.Vetem tani jo,pa iluzione mendoj se ishte dicka qe tani ka kaluar.U be kaq shume koha qe nuk te kam pare me sa nuk di c'te te them.As nuk e di se ku ndodhesh.Kam imagjinuar shpesh here te takoheshim diku ne ndonje stacion treni fare rastesisht ose ne port para nisjes ose aeroport,por asgje nga ato nuk ndodhi...

ala

Forumium praecox

Po vazhdoj te them ato qe nuk munda te ti thoja atehere kur ti do doje ti degjoje.
Me ke munguar dhe per nje kohe te gjate nuk ia kam falur vetes faktin qe nuk u lidha me ty.Por atehe isha shume frikacake per ti shprehur lishem ndjenjat e mia,isha dhe teper krenare per ta ulur hunden...,megjithate koha kalon dhe dashur pa dashur thone se eshte ilaci me i mire per plaget e dashurise.Dhe mua keshtu me ndodhi,tani te mendoj si dicka te kaluar,si dicka te paarritshme,te paperseritshme.
Megjithate nuk e di se si do reagonte zemra ime n.q.s.do ndesheshim rastesisht ne rruge.E di se c'me kujtohet:14 Shkurti - Shen Valentini,dhurata qe kishe bler per mua.Vetem zoti e di sa shume doja ta pranoja ate dhurate,por nuk e bera,do doja te shihja se cme kishe blere,Kur u afrove u skuqe ne fytyre dhe me the :per sh.Valentin nese e pranoja do te thoshte qe te kisha pranuar ty,perndryshe ...Une te thashe se do me pelqente te mbeteshim miq,(ndoshta kjo ishte nje menyre imja per te te mbajtur prene vetes)por ti nuk pranove.Qe nga ajo dite e deri sa mbaroi shkolla ne nuk folem me me njeri tjetrin,dhe per mua ka qene periudha qe kam vuajtur me shume,sepse kishim shoqeri te perbashket,dhe ishim teper te lidhur te gjithe.Desh harrova te te thoja se ate dite qe nuk pranova dhuraten tende,qe nuk folem me ,kam qare,kam qare kaq shume dhe per nje kuhe te gjate mbi libra,fleta e fletore shkruaja vetem per ty,mendoja vetem per ty,tamam si puna e asj kur te pata prane s'dita te te mbaja por ja qe kjo isha une,dhe ndoshta prandaj u dashurove me mua.Kur u ktheva nga pushimet,e mban mend tek ditelindja e S. per dreq erdha me vonese(Kishim gati 1 muaj qe s'ishim pare dhe shkolla kishte goxha qe kishta mbaruar)dhe ju te gjithe ishit ulur dhe u turren te me takonin shoqet,kurse Ju te tjeret nuk levizet,prisje te beja une hapin e pare.Dhe une e bera te takova,u pershendetem por nuk kercyem bashke(ne cdo feste gati cdo vallezim e kercenim te dy)Keshtu ky ishte nje rast kur ne filluam te flisnim si per tu pershendetur dhe kaq.ka qelluar dhe disa here te tjera dhe pastaj ...une u fejova kurse ti fillove pune.U takuam rastesisht dhe disa hre te tjera deri sa sot u bene gati tre vjet a me shume qe nuk e di ku je.Sa here qe jam kthyer ne Shqiperi te kam kerkuar me sy,por asnjehere s'te kam pare.Tani jam martuar,kam nje bebe,dhe jam e lumtur me familjen time(te pakten keshtu mendoj),por ti do te mbetesh ne kujtesen time gjithe kohen sepse ke qene vuajtja ime e pare dhe ndoshta dhe dashuria e pare.Kam dhe shume te tjera per te te thene,por s'ka gje,besoj se mjafton me kaq per te kujtuar ate kohe te bukur dhe keto ishin ato qe nuk munda kurre ti te ti thoja...

sweet eda

Primus registratum

Ka shume fjale, qe s'ti kam thene, dhe ndoshta s'do t'i them kurre.....fajin te gjithe e ka jeta apo jo :confused: :confused: , as vete se di!!!! c'jete mizore, s'i nuk ditem te mbajme njeri tjetrin??? pse ikem? une te dua...ja keto jane pyetje, dhe fjale plotesuese, qe edhe po te kisha perballe, asnjhere s'kisha per ti thene. asnjhere.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Dua te te them perseri te dua.....por te kam humbur si e dashur.
Dua te te them se te kam xhan.....por te kam humbur si shoqe.
Dua te te them qe te urrej....por zemra s'ma pranon te te them...
E atehere ..te them....

Kujtome mua sic ai djali aq i embel , qe poshte yjeve mblidhte nje trendafil e te thoshte qe asgje nuk do te ndryshonte...
E dashuria sic thoshte Shakespeare....."Nuk hesht si heshitin monumentet....e nuk humb kur tjetri eshte larg"....

Ema

Goddes

Oh sa e embel kjo Pap /pf/images/graemlins/frown.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Flas me hijen tende...
Ju bej shetitje gjurmeve te tua...
Bej koleksion buzeqeshjeve...
Pikturoj lulet me ngjyrat e dashurise
Lag rrenjet e dashurise tende, per te shikuar rritjen cdo dite.
Dua ty...shpirtin tend....Boten qe te rrethon!....por sikur te ta thoja ty!!!!!!!!!!!!Jo vetmise sime!!!

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

che pensieri morbidi, che si fan uscire dal mio cuore al tuo come nuovi e strani imagi di noi due. Ti ho lasciato mi hai lasciato cosa ci farano i sentimenti che gridono qui dentro ...te odio, magari te amo.

perche mi dovevo contrarti due volte per ti lasciare ancora come due goce di acqua, come le fiori e l'erba nel primavera ti ho amato cosi fresca e puro come l'aria, ora te odio perche te amo...te odio moltissimo...te odio per dimenticarti la tua fiama che non si fa svanire nel buio, che non mi lascia in pace...te odio /pf/images/graemlins/wink.gif

shkrimi

Forumium praecox

...ne fillim ishe "emri i identifikimit ", mbete e tille dhe perfundimishte e tille shkove e mistershme " ...kam frike se ne gishterinje ke pluhur :book: te kimise se luleve