Festivali Shqiptar Kombetar i 45!!

ados

Primus registratum
Re: Festivali Shqiptar Kombetar i 45!!

Nuk nxjerin ndonje femer te re, por akoma me 45 vjecare qaramane vazhdojne syleshet..!!

marina s.

Forumium maestatis

Harrova Adi Krasten. Eshte prezentator shume i zoti.Nuke di kush e ka pare nga ju naten e trete te festivalit...ajo qe ndodhi kur intervistoi te ftuarin italian, s'ka ndodhur me pare ne festivale te tjera /pf/images/graemlins/laugh.gif

Imagjinoni Sala me Lirien ne salle,bashke me ministrin e drejtesise,zvministren e kultures,kryetarken e Parlamentit etj, e Adi qe i thote te ftuarit: "...me Al Kapone,vella, ketu te bejne minister...zere se nuk e thashe kete...plus kesaj eshte per qeverisjen e meparshme" ahahahahahahaha /pf/images/graemlins/lol.gif
dhe qeshte apo nuk qeshte salla e duartrokiste pa ia var fare qeverise /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Mendimi i memorizimit nuk eshte idiotllek. Sdq une nuk do rri t'iu jap leksion ju pashijsave ketu /pf/images/graemlins/laugh.gif

Persa i perket festivalit, kishin valvitur plot krekosje flamurin e te kenduarit LIVE, dhe sot doli qe te gjitha kenget jane kenduar ne playback, bile dhe orkestra kishte rolin e nje palaçoje ne skene... ky mashtrim, dhe pazotesia e kengetareve per te kenduar live ne festival, tregojne sa i arrire ka qene ky i fundit...

^^MIA^^

Forumium maestatis

Kush e tha kete??? Se kam degjuar kete,vura re qe shumicat e kengetareve kendonin live..pervec ca kokrrave si Evis Mula me shoqri baballare..

cacol

Forumium maestatis

Shif Fiksin.

Dha ca fragmente nga orkestra, dhe ata miqte pavarsisht nga kenga, gjithmone te njejten levizje benin /pf/images/graemlins/lol.gif

Turp!

aristokratja

Forumium praecox

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Shif Fiksin.

Dha ca fragmente nga orkestra, dhe ata miqte pavarsisht nga kenga, gjithmone te njejten levizje benin /pf/images/graemlins/lol.gif

Turp!

[/ QUOTE ]
Hej, jam dakord per nivelin e Festivalit, por kur doli tek Fiksi dhe ajo Rovena Stefa, qe kishin bere nje krim qe nuk i kishin dhene cmim, aty e prishen fare ironine per Festivalin e 45.

cate

Primus registratum

Kush po fliste per tekstet, them qe eshte shume i bukur ky qe kam vene ketu poshte.
me ka pelqyer shume kjo kenga. shume e ndjeshme.
Orkestra eshte e inscizuar e keni teshkruar dhe tek sito i festivalit, ndersa kengetaret jane LIVE.

HERSIANA MATMUJA
Ah jete,oh jete
o sa keq ,
dallge e jetes na perplasi!
por e di ,
se mes jush prape do te vij.
vec kitaren prane e mbaj si ngushellim.
enderroj une bashke me te .
ndaj tingujt e saj,
e lotet e mija
e bejne kete kenge.
ref.:
ah jete,o jete e pameshire,
qe na u venite,u trete ,u zbehe
pa u celur mire.
kaq te pafat pse kem' qellu,
perse ,perse?
pse t'mos shoh diellin qe ndrin,
por shoh vetem qiellin plot re?

str.2:buzeqeshje,
qe m'dhurohen papritur,
zemres vec brengat ia shtojne.
don t'ua ktheje ,
por vec thjesht perpelitet,
therret ndihme,
ja , e degjoj...
ndaj dufin e saj,
qarte une e shfrej,
vec kur kendoj.

Festivali45.com

cacol

Forumium maestatis

O duauna, po na thua qe Festivali ne te vertete na paskesh qene Karaoke ? /pf/images/graemlins/lol.gif

Ore doli eksperti tek Fiksi ( ia harrova emrin ) dhe tha qe cdo gje ishte ne Playback. Ca ka per te mos kuptuar ketu ?

aristokratja

Forumium praecox

Po shkoj te kendoj dhe une. Jam ushtruar ca ne karaoke. Edhe mund t'ia dal te fitoj ndonje cmim. Ndoshta... /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Mos me thuaj qe je stervitur tek Flares /pf/images/graemlins/tonguee.gif

ssssssss

Primus registratum

wiiiii un se kam pa festivalin /pf/images/graemlins/frown.gif se skam qene ... si doli kshu ja vlete kenga per eurovision

cufi_bardhit

Primus registratum

Lips ku ta gjej ket kengen fituese une ? se skam pas kohe me e degju /pf/images/graemlins/frown.gif

Dooris07

Primus registratum

A i ka ndonjeri kenget e festivalit ose ja ka iden se ku mund ti shkarkojme...?

dimir

Forumium praecox

Ka ndonje Kengen e Magjishme te Mariza Ikonomit te festivalit?

Si ka mundesi qe Festivali ne RTSH te Jete me teper i padrejte se i drejte ne zgjedhjen e kenges Fituese!

ani_tini

Primus registratum

Kengen e mariza ikonomit mund ta degjosh tek
www.albavideo.blogspot.com
Personalisht, me pelqeu shume kenga e saj dhe vokali i saj eshte vertete per tu admiruar. Gjithsesi une nuk pata shanse te shija te gjithe fesitvalin por ndermjet frederik ndocit dhe mariza ikonomit do te preferoja me shume kete te dyten qe te fitonte dhe te perfaqesonte shqiperine ne eurovision.

cate

Primus registratum

ja nje pjese nga rregullorja e fesivalit
Ekzekutimi
- Ekzekutimi i kengeve do te behet ne kete menyre.
1. Pjesa e kenduar do te ekzekutohet drejtepersedrejti nga kengetari
2. Vokalet percjellese do te ekzekutohen drejtpersedrejti.
3. Pjesa orkestrale, do te ekzekutohet me play back.
4. Harqet dhe elemente te tjere te pjeses orkestrale qe mund te realizohet ekzekutimi i drejteperdrejte i tyre, do te luhen nga Orkestra Simfonike e RTSH dhe instrumentiste plotesues te miratuar nga Drejtori Artistik.
5. performanca skenike do te jete deri ne 6 vete, e cila do te zgjidhet nga vete konkuriesit. Ne te perfshihen:
a) solisti
b) vokalet percjellese
c) balerine
d) instrumentiste

Mund te behen pershtatje ne tekst e ne muzike, qe ne cdo rast nuk duhet te ndryshojne sensin e pergjithshem te kenges. Formacioni orkestral do te plotesohet edhe nga suporti kompiuter qe Drejtori Artistik do ta quaje te pranueshem.
AMMAN KUSH THA QE DI TE KENDOJ DHE UNE NE KARAOKE, SE ME SHKRIU FARE....SHTSHSTSHSTSHSTSHSTSSHHHHTTTT
ME CPO LEZOJ UNE KETU QE IKONOMI ME MIRE SE NDOCI, ESHTE PER TE QESHE.
PO BOLLE E ME KENGE E RITME TE KOPIUAR E TEKSTE TE DEGJUARA.
PER MUA NDOCI KISHTE NJE KENDE SHUME AKTUALE DHE NUK KRAHASOHEJ ASNJE TJETER.
PER VOCAL ISHTE MATMUJA. TULL FARE
HAJT TUNG

cacol

Forumium maestatis

Ndoci paska patur KENDE dhe jo kenge.

O duauna, orkestra e RTSH ishte dordolece pra mo. Persa i perket harqeve ( ku perfshihen edhe harpat ) cdo gje ishte ne playback.

Pse thua shtttttt zotrote ? Karaoke quhet pikerisht kur muzika eshte e luajtur ne playback, ndersa vokali eshte live. Por ne kete festival, asgje nuk ishte live, merr vesh ti apo jo ???

Nejse, keto festivale per njerez te trashe dhe syleshe ( edhe veshleshe ) si puna e disave ketu jane /pf/images/graemlins/smile.gif. Ia pafshi hajrin ( dhe ndonje Hajrie ishallah ). Tung!