FBKSH- AKSH

prespari

Primus registratum
Re: FBKSH- AKSH

DEKLARATË PUBLIKE NR. 5 E SKSH

Shkruar nga FBKSH.TK

6/8/2007

FRONTI PËR BASHKIM KOMBËTAR SHQIPTAR - FBKSH ;
SEKRETARIATI VENDIMMARRËS I KRYESISË QENDRORE ;
PROT. NR. 005 - 06 - 09 - 07 / AKT PUBLIK ;

VRASJE ME MOTIV ETNIK

Sigurimi Kombëtar Shqiptar (SKSH) ka arritur që të zbulojë motivet e vërteta të vrasjes së Selami Xhemailit nga Bujanoci më 7 Gusht të këtij viti.

Kjo vrasje nuk ka të bëj aspak me motive ekonomike (borxh) ashtu siç është plasuar në opinion nga qeveria dhe media serbe. Motivi i vërtetë i kësaj vrasje është etnik, sepse Selami Xhemaili në ditën e vrasjes ishte bërë drejtor zyrtar i kompanisë " Leneks" për mbushjen e ujit mineral me etiketën "Vrello", pas disa viteve duke qenë aksionar kryesor i saj.
Për qeverinë serbe një vendim i tillë ishte si kërcënim i territorit serb nga populli shqiptar, pasi që Selamiu ishte bërë drejtor i një kompanie me punëtorë dhe udhëheqës vetëm serb.
Vrasja është organizuar nga BIA (UDB-a) duke pasur për doras një shqiptar (Muzafer Sulejmani), përndryshe partnerin e tij më të ngushtë, vetëm e vetëm që t'i mjegullojë motivet e vërteta të kësaj vrasje para faktorit ndërkombëtar.
SKSH disponon me emrin e pjesëtarit të BIA-së që ka udhëhequr aksionin.
Se motivet e kësaj vrasje janë etnike e tregojnë edhe këto të dhëna të siguruara nga SKSH, si më poshtë vijon :

1) Selamiu muajve të fundit disa herë kishte paralajmëruar policinë se e ka jetën në rrezik duke qenë i kërcënuar që të mos e pranonte postin e drejtorit ;
2) Vendi ku ka ndodhur vrasja, ështe zona industriale (Banja e Bujanocit), e cila nuk frekuentohet shpesh nga kalimtarët dhe është e banuar vetëm nga serbët ;
3) Pengimi i gjykatësit hetues në vendin e ngjarjes, nga ana e BIA-së, që të bëj hetimet në kushte normale ;
4) Obduksioni i bërë shkel e shko, kurse gjatë tërë kohës së qëndrimit të kufomës, spitali i Vranjes ka qenë i vëzhguar nga pjesëtarët e BIA-së ;
5) Reagimi i menjëhershëm i mjeteve serbe të informimit dhe atë për dy qëllime; që vrasjes t'i jap karakter ekonomik, si dhe t'i njollos shqiptarët para faktorit ndërkombëtar duke tentuar t'i paraqes si popull i pacivilizuar, të cilët për sende të parëndësishme janë në gjendje të vriten në mes vete ;

6) Ardhja e disa ministrave serbë menjëherë pas vrasjes në Bujanoc dhe Preshevë gjoja për zhvillimin ekonomik të kësaj treve, një praktikë kjo që tashmë është e dëshmuar dhe s'i një praktikë e njohur nga qeveria serbe për shqiptarët, që sa herë vret ndonjë shqiptar i dërgon disa ministra të ekonomisë të cilët me një grusht para, pushtetarët servile shqiptarë i bënë që t'i heshtin problemet.

Qeveria serbe vazhdon, përveç me diskriminim politik, edhe me atë ekonomik që t'ua bëjë të pamundshëm shqiptarëve jetën në trojet e tyre stërgjyshore.
Kjo vrasje ka si detyrë parësore që t'i frikësoj shqiptarët për të mos marrë pjesë në procesin e privatizimit.
Me këtë akt qeveria serbe dëshiron që korridorin 10, përveç ushtarakisht ta ketë edhe ekonomikisht të kontrolluar vetëm nga serbët.
Një muaj pas vrasjes, e turpshme është heshtja e dy subjekteve politike shqiptare në Bujanoc aktualisht në pushtet, PVD-së dhe LPD-së, duke mos kërkuar që rasti të sqarohet në tërësi pasi që Selamiu u vra në mbrojtje të pronës së vetë. Këto dy parti procesin e privatizimit të ndërmarrjeve e aktualizojnë vetëm kur t'i shkoj për shtati interesave të tyre personale e familjare.
Me veprimet e tyre të deritanishme këto parti politike në Bujanoc dhe Preshevë që udhëheqin me pushtet, po bëhen dorë e zgjatur e qeverisë serbe për pësim kolektiv të shqiptarëve, që në fund edhe vetë do të digjen.
FBKSH i fton të gjithë shqiptarët që të bojkotojnë prodhimin e ujit mineral të kompanisë ''Leneks" nga Bujanoci me etiketën ''Vrello''.

Kryetari i FBKSH-së,
Prof. Dr. Bashkim Mitrovica (d.v.)

Zëdhënësi Politik i FBKSH-së,
Mr. Gafurr ADILI (d.v.)

Tiranë- Toplicë, 06 shtator 2007

prespari

Primus registratum

DEKLARATË NR. 6. E ZËDHËNËSIT POLITIK TË FBKSH

Shkruar nga FBKSH

7/8/2007

KOSOVËS NUK I DUHEN AS BISEDIMET ME BEOGRADIN DHE AS ZGJEDHJET PËR PUSHTET, POR I DUHEN LIRIA DHE…!

-Bisedimet e paralajmëruara për në fund të shtatorit, midis Prishtinës dhe Beogradit, edhe më shumë do ta dëmtojnë Kosovën dhe çështjen madhore kombëtare, prandej Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH) PARALAJMËRON, se ashtu siç nuk e ka njohur dhe pranuar as Rambujenë e Parisin, as Konçulin dhe as Ohërin, nuk do ta pranojë dhe njohi asnjë të ashtuquajtur marrëveshje kompromisi (lexo: tradhëtie) që do të nënshkruajnë të ashtuquajturi Grup i Unitetit të Prishtinës, sepse ky grup përfundimisht e ka humbur besimin e popullit shqiptar të Kosovës dhe në veçanti të FBKSH-së dhe strukturave të tij në Kosovë.

Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH), që nga themelimi i tij (në Tiranë, më 12-13 korrik 2002) përmes MEMORANDUMIT drejtuar gjithë institucioneve ndërkombëtare (në shtator të vitit 2002) dhe deklaratave të shumta, si dhe përmes takimeve me përfaqësuesë të bashkësisë ndërkombëtare, rregullisht e sistematikisht ka kërkuar dhe vazhdon të kërkojë që edhe popullit shqiptar në Ballkan, ashtu siç gjithë popujve të Botës, t’i njihet e Drejta e Vetëvendosjes, një e drejtë universale, kjo e sanskionuar në dhjetëra konventa dhe rezoluta të OKB-së, ku populli shqiptar i Shqipërisë Etnike: i Republikës së Shqipërisë, i Kosovës Protektorat, i Kosovës Lindore (Preshevës, Medvegjes dhe Bujanocit), i Kosovës Verilindore(Toplicës dhe Sanxhakut), i Kosovës Jugore (Luginës së Vardarit – ILIRIDA), i Malësisë së Madhe (Tivarit, Ulqinit, Tuzit, Plavës dhe Gucisë) dhe i popullit shqiptar të Çamërisë (në Republikën e Shqipërisë dhe në Turqi), do t’i mundësohej që përmes formës më demokratike – referendumit mbarëpopullor, të vetëdeklarohej PRO ose KUNDËR ribashkimit kombëtar të të gjithë shqiptarëve dhe të trojeve të tyre në një shtet të vetëm kombëtar shqiptar, me emrin SHQIPËRI. Dhe, nëse më tepër se gjysma e shqiptarëve të vetëdeklaruar, përmes referendumit popullor, do të deklaroheshin kundër ribashkimit kombëtar, atëherë edhe FBKSH dhe të gjitha strukturat e tij, ndër të cilat është edhe Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH), do të pushonin aktivitetet e tyre, sepse nuk do të kishim as të drejtën më minimale morale, politike, juridike dhe kombëtare që të mos i bindeshim vullnetit të sovranit popull.
-Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH) fuqimisht deklaron se Kosovës dhe popullit të saj nuk i duan as zgjedhjet për pushtet pa shtet, që paralajmërohen të mbahen në nëntor të këtij viti, kur këtë shtet dhe pushtet aktualisht e ka UNMIK dhe që do të zëvëndësohet me EUMIK, por Kosova dhe populli i saj kanë nevojë për LIRI, PUNË dhe BUKË, që iu kanë munguar dhe vazhdon t’iu mohohet edhe në këtë shekull të ri, që cilësohet si shekulli i LIRISË dhe DEMOKRACISË.
Prandaj, FBKSH paralajmëron bojkotimin e këtyre zgjedhjeve, që në fakt aspak nuk dallojnë nga zgjedhjet e dikurshme që mbaheshin gjatë kohës së pushtimit sllavo-serb apo gjatë luftës së lavdishme të UÇK-së kundër Serbisë.

Mr. Gafurr ADILI

Tiranë, 07 shtator 2007.

MLK

Primus registratum

prespari, ti ke te drejten tende te bsh propogande ketu per organizaten ne fjale, e drejta jote te besosh gjithashtu ne te organizate dhe qellimet e saj, po ne te njeten kohe ketu nuk eshte gazete q njerezit e hapin le lexu lajmet, keshtu qe te vesh kopje deklaratash pa asnje lloj diskutimi apo shkembimi mndimesh me dukt e pavlere se si lexon njeri.
Nejse ti bej punen e organizates baze, se jena mesu po nuk i mbushet mendja njeriu te antaresohet ne nje organizate e te mari armet me bo lufte. Dynjoja kan hallin si te mushin barkun e femijve e per kete nuk kane nevoje me mor armet e me zgjeru kufijte, po me rregullu nje here mrena kufijve.

komino

Valoris scriptorum

Po leje o burre edhe ti rehat!

Kush e di, ka te drejte ai!

Keshtu pak nuk i bejne keq askujt, perkundrazi, duhet edhe ndonje presion i vogel.

prespari

Primus registratum

Ja e fundit...

DEKLARATË NR.7 E ZËDHËNËSIT POLITIK TË FBKSH
Shkruar nga FBKSH
Wednesday, 19 September 2007
SHQIPTARËT QË, SERBËVE NË MITROVICË E BUJANOC DHE RUSËVE NË ULQIN IU SHESIN PRONAT DO TË NDËSHKOHEN….!
- Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH) dhe në veçanti Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH) prej kohësh ka përpiluar Listën e Zezë për të gjithë ata shqiptarë që pronat e tyre në veri të Mitrovicës dhe në Bujanoc ia shesin Serbisë, si dhe rusëve në Ulqin, të cilët FBKSH do t’i gjykojë dhe dënojë për tradhëti kombëtare ndaj Kombit dhe Atëdheut. FBKSH, gjithashtu për tradhëti kombëtare ndaj Kombit dhe Atdheut, do t’i gjykojë edhe ata ish drejtuesë të lartë të ish Zonës Operative të Shalës së Bajgorës t’i urdhëronin të dislokoheshin në Veri të Mitrovicës, i dislokuan dhe i urdhëruan që të rrëmbenin prona (troje, shtëpi, banësa dhe dyqane) në Prishtinë, gjë që ridëshmon konstatimin tonë të kahmotshëm se shumë drejtuesë të lartë të UÇK-së, në luftë ishin futur me laps në duar dhe parallogari të tyre se çka do të fitonin gjatë luftës dhe çka pas luftës.

- FBKSH, gjithashtu prej kohësh (që në shtator 2005), ka paralajmëruar se, Kosova para se të bëhet shtet i pavarur e sovran, më shpejtë dhe më lehtë mund të ribashkohet me Shqipërinë, prandej kemi kërkuar që rreth FBKSH dhe të gjitha strukturave të tij, ndër të cilët është edhe AKSH të bashkohet i gjithë potenciali atdhetar kombëtar shqiptar (partitë, partizat, organizatat, grupet, shoqatat, intelektualët atdhetarë, pa dallim krahine, ideologjie, feje, gjinie dhe përkatësi partiake) dhe bashkarisht ta ribëjmë Shqipërinë, ashtu siç e ka krijuar Zoti.
- Përgjëgjësitë morale e kombëtare para Kombit e Atdheut i marrim ne, drejtuesit e lartë të Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH) dhe strukturave të tij, ndër të cilat është edhe Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH), Sigurimi Kombëtar Shqiptar (SKSH) dhe Fondi Kombëtar Shqiptar (FKSH).

Mr. Gafurr ADILI.
Tiranë,
19.09.2007

prespari

Primus registratum

Intervistë e Gafurr Adilit dhënë InfoPress

Shkruar nga Naser KUKA (InfoPress)

Intervistë me veprimtarin e njohur të çështjes shqiptare në ballkan, Mr. GAFURR ADILI, Zëdhënës Politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe Sekr. i Përgj. i Këshillit Organizator të Kuvendit Mbarëshqiptar.
Infopress :
Fillimisht na thoni diç për veten tuaj: Kur u vendosët në Tiranë, cfarë ju shtyri të vini këtu, me se merreni….?

Gafurr Adili: Më lejoni që fillimisht t’i përshëndes të gjithë lexuesit e gazetës Infopress, dhe më pas edhe t’iu prezantohem shkurtimisht, si më poshtë vijon :
Para disa ditësh i mbusha 48 vjet. Shkollën fillore e kam kryer në vendlindje, në fshatin Kastriot (Serbica e quajnë sllavo-maqedonasit) të Kërcovës apo të Uskanës Ilire.

Të mesmen (gjimnazin) dhe fakultetin Juridik i kam kryer në Prishtinë. Kurse, studimet posuniversitare (për magjistraturë) me temë « Aspektet juridiko-ekonomike në Lidhjen Shqipatare të Prizrenit », nga shtatori 1982 deri në nëntor 1984, i përfundova në Zagreb.
Pjestar, fillimisht simpatizant dhe më pas edhe anëtar i Lëvizjes Atdhetaro-Revolucionare, fillimisht i Organizatës Marksiste-Leniniste të Kosovës (OMLK) dhe më pas edhe i grupeve e organizatave të tjera të kësaj lëvizjeje, jamë bërë që në pranverën e vitit 1978. Pra, kam pas nderin dhe fatin e madh që për mësues të parë, në qapitjet e mia të para nëpër këtë rrugë revolucionare, ta kisha ideologun e dëshmorin e kombit, shokun Kadri ZEKA.
Gjatë demonstratave të « Pranverës së Kuqe », siq i pat quajtur demonstratat e mars-prillit 1981, dëshmori i kombit, shoku im Nuhi Berisha, isha pjesmarrës aktiv i tyre, kurse në demonstratat e vitit 1982 jo, sepse në këtë kohë isha i arestuar, dhe ashtu si shumë djem e cuca heroike shqiptare, edhe unë i skuqja qelitë e burgjeve sllavo-maqedonase në Kërcovë dhe në Manastirit. Nga fillimi i nëntorit të vitit 1984 deri në fillim të prillit të vitit 1985, kohë kjo kur isha rrezikuar në Kërcovë, sepse ishin arrestuar 4 shokë dhe Ali Ahmeti (aktualisht lider i BDI-së) me Musa Xhaferrin (ish Zëvendës-Kryeministër i Branko Crvenkoskit) kishin shkuar në Zvicës, unë për 5 muaj bëra një jetë ilegale në Prishtinë dhe dhashë kontributin t’im modest në riorganizimin e Lëvizjes Atdhetaro-Revolucionare, e cila pas vrasjes së prijësve të kësaj lëvizjeje : Rexhep Mala, Nuhi Berisha dhe Bajram Bahtiri, kishte pësuar goditje shumë të rënda dhe duhej riorganizuar e rikonsoliduar.
Në fillim të prillit 1985 shkova në Zvicër, iu nënshtrova azilit politik, i cili edhe m’u njoht shumë shpejt (shtator 1985), dhe së bashku me gruan t’ime (Fekrijen) dhe 6 (gjashtë) fëmijët : Kastriotin, Kushtrimin, Kelmendin, Gëzimen, Albulenën dhe Donikën, deri në pranverë të vitit 2003 kam jetuar, punuar dhe vepruar në Malters të rrethit të Lucernit.
Kurse, sa iu përket pyetjeve tuaja se kur jamë vendosur në Tiranë, cka më ka shtyrë që të vija këtu dhe me se merrem…., më lejoni që t’iu them se :
Për herë të parë në Tiranë kam pas ardhë në verë të vitit 1986, dhe që atëherë e deri kur përfundimisht (në korrik të vitit 2003) u vendosa këtu, mund të kemë ardhë mbi 100 herë. Sidomos gjatë kohës së luftës në Kosovë (1998-1999) dhe të luftës në IRJM (2001), si dhe gjatë viteve 2002-2003, kur në korrik të vitit 2002, në Kuvendin Themelues të FBKSH-së (këtu në Pallatin e Kongreseve në Tiranë), edhe u zgjodha Kryetar i FBKSH-së, kam ardhë gati për cdo muaj dhe disa herë edhe në cdo dy javë.
Besoj që tanimë i gjithë opinioni kombëtar është i njoftuar se, fillimisht më 8 mars 2003 më këthyen nga Aeroprti i Rinasit të Tiranës, ku më shpallën person non-grada, dhe më pas kur erdha për së dyti, më 1 korrik të vitit 2003 edhe më arrestuan këtu në Tiranë, dhe për 5 muaj rradhazi u mbajta në burg, në ate burg ku dikur ishin mbajtur edhe Adem Jashari, Luan Haradinaj dhe Zahir Pajaziti., ku më në fund (25 nëntor 2003) fitova edhe pafajësinë dhe u lirova nga salla e gjykatës së Tiranës.
Pikërisht gjatë kësaj kohe, kur unë isha i arrestuar këtu dhe akuzohesha për « Nxitje të urrejtjes nacionale, fetare dhe racore », Parlamenti i Zvicrës fillimisht më morri statusin e refugjatit politik dhe më pas edhe lejeqëndrimin (vizën C) në Zvicër. Përfundimisht Zvicra më bindi se nuk është shtet demokratik, siq po proklamohet, sepse për sa kohë je i akuzuar nuk do të thotë se je fajtor, dhe duhej të priste që të përfundonte procesi politik gjyqësor, gjë të cilën nuk e bëri por ra nën ndikimin e lobit serb aty, i cili rregullisht Zvicrën e ka akuzuar si strehë të « terroristëve » shqiptar, siq na kanë quajtur dhe vazhdojnë të na quajnë pushtuesit e kolonizatorët sllavo-grekë ne clirimtarëve.
Kurse, sa i përket pyetjes suaj se me merrem, shkurtimisht po iu them se merrem me zanatin t’im gati 30 vjecar, me aktivitet politiko-atdhetar, Aktualisht ushtroj dy detyra politiko-atdhetare :
Zëdhënës Politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH), dhe nga 25 nëntori i vitit 2006 edhe Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit Organizator të Kuvendit Mbarëshqiptar, Kryetar i të cilit është Gjeneral Kudusi LAMA (BABUSHI).

Infopress :
Meqë që në rininë e hershme qenkeni njohur me ideologin dhe drejtuesin e lëvizjes ilegale të rezistencës sonë kombëtare, tani dëshmor i kombit, Kadri Zekën, a ju kujtohet ndonjë rast veqantie me te, që do t’ia vlente ta shpalosni për lexuesit e gazetës sonë ?

Gafurr Adili: Isha student i vitit të parë të Fakultetit Juridik (1977-1978) dhe meqenëse aty ku banoja, në një bodrum në rrugën Sremi (sipër mensës së studentëve), nuk i kisha kushtet për të mësuar, shkoja në sallën e leximit të fakultetit Juridik. Kjo sallë mbushej plotë e përplotë, sepse edhe ishte shumë e vogël. Një ditë marsi i vitit 1978, kur unë përgaditja të drejtën romake, aty erdhën dy gazetarë të Radio Prishtinës, të cilët na intervistonin për kushtet tona aty në fakultet, dhe në rastin konkret edhe në ate sallë. Pikërisht ate ditë, meqë unë nuk kisha gjetur vend të lirë për t’u ulur në karrige, isha ulur në tokë. Ky rast i kishte bërë përshtypje Kadriut, i cili në ate kohë punonte në Radio Prishtina (udhëhiqte emisionin e natës) dhe më në fund pasi i intervistoi 7-8 veta, vetëkuptohet që të parin më intervistoi mua, më në fund erdhi te unë dhe më ftoi për kafe. Shkuam te ajo kafja që ishte te podrumi i fakultetit Juridik. Ishte zhurmë e madhe, por unë e Kadriu flisnim shumë ngadalë, që të mos na dëgjonin spiunët e UDB-së, siq thoshte Kadriu.
Ndejtëm gati dy orë dhe me në fund, vetëkuptohet kur Kadriu u bind se nuk isha djal i keq, më dha edhe detyrën e parë. Ato ditë në Prishtinë do të vinte këngëtari serb Zdravko Qoliq. Nga xhepi i tij nxorri para që unë të blija biletën për të ndjekur koncertin në ish sallën „25 Maj“. Nuk ia morra paratë dhe i thash kam para. „Do ta keshë të vështirë të gjejsh biletë, prandej merri edhe këta para. Biletën bleje edhe nga ata që i shesin dyfish e trefish nëpër duarë, sepse rëndësi ka që të shkojsh dhe pastaj bashkë do të takohemi e do të flasim për përshtypjet që të ka lënë ai koncert, ku do të shpaloset degjenerimi i rinisë sonë, që më shumë pëlqen muzikën sllave se sa ate popullore shqiptare“.
Kur u ndamë Kadriu më tha: „Detyra kur merret duhet të kryhet“.
Do ta kryej shoku Zeqë, i thash unë; sepse dua të rradhitem në krahë të atyre djemve e vashave shqiptare që e duan Shqipërinë.

Detyrën që e morra edhe e kreva. Mbajë mend që salla ishte plotë e përplotë. Rinia, përgjithësisht shqiptare, kërcente dhe brohoriste sikur të ishte e droguar. Pastaj, kur përfundoi koncerti dola jashtë dhe erdha te dera ku do të dilte Qoliqi. Gjithashtu, më kujtohet që kur Zdravko doli dhe dashti të futej te vetura e tij, Zotroen DS (ngjyrë metalike), duke dashur ta puthnin edhe ia dëmtuan veturën. Dhe, kur TV Beogradi 2 e pyeti Zdravkon se si e ndjente veten pasi ia dëmtuan veturë, ai tha: „Do të zemërohesha sikur të ma dëmtonin në Beograd, por meqenese ma dëmtuan vajzat shqiptare në Prishtinë, jo vetëm nuk jamë zemëruar, po përkundrazi, jamë gëzuar“. Ah sikur ta kisha një allti e ta vrisja këtë qen bir qeni thash unë. Sipas të gjitha gjasave këtë fjalë do ta kisha thënë me zë të lart, kur papritmas te brryli i dorës së majtë dëgjova një shtrengim nga një dorë, dhe kur unë këtheva kokën pash se ishte Zeqa, i cili më tha: „Do ta vrisje një Zdravko dhe nuk do bëje asgjë, veq që do humbisje veten, sepse ka plotë Zdravko Jugosllavia!“. U larguam nga aty dhe duke ecur rrugës më foli shumë. Mbajë mend që më ka folur për luftën midis dy koncepteve:
1.Konceptit të vëllazërim-bashkimit jugosllav dhe
2. Konceptit të vetëdijësimit kombëtar shqiptar.
Pra, që në këtë kohë unë u rradhita në rradhët e konceptit të dytë, ku fillimisht u bëra simpatizant dhe më vonë edhe anëtar i Organizatës Marksiste Leniniste të Kosovës (OMLK), ku unë si simpatizant (qershor 1978) në Prishtinë shpërndava disa trakte për 100 Vjetorin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit.
Gjatë kësaj kohe më humbën lidhjet me Kadri Zekën, sepse Kadriu kishte shkuar në Zvicër, por shumë shpejt këto lidhje i rivura me Nuhi Berishën, i cili në këtë kohë ishte një vit pas meje në fakultetin Juridik. Dhe, po ta lexoni librin: « Pranvera e luleve të kuqe » të dëshmorit Nuhi Berisha, aty ku flet për demonstratat e 26 marsit 1981 dhe për ate djaloshin (siq thotë Nuhiu) që nuk parnoi të ulej aty ku e urdhëronin policët serb, jamë unë ai djaloshi që, gjithashtu së bashku me Nuhiun, të nesërmen (27 mars) organizuam bojkotimin e mësimit te fakulteti juridik dhe ekonomik, në shenjë revolte për arrestimet, plagosjet dhe vrasjet që kish bërë armiku ynë.

Infopress :
I përmendët tre luftëtarët e luftës së UCK-së : Adem Jasharin, Luan Haradinajn dhe Zahir Pajazitin. A jeni njohur personalisht me ndonjerin prej tyre dhe, nëse po, kur dhe si ndodhi kjo njohje?

Adili: Fatkeqësisht nuk kam pas as nderin dhe as fatin që t’i njoh këta tre pishtarë të lavdishëm të UCK-së. Por, kam patur fatin dhe nderin e madh ta njoh dëshmorin Fehmi Ladrovci, i cili në vitin 1982 më ka regjistruar në studimet posuniveristare në Zagreb, si dhe dëshmorin Abedin Rexha, me të cilin (në tetor të vitit 1992) kemi kaluar (në këmbë) kufirin në Bllatë të Dibrës dhe bashkë kemi shkuar deri në Preshevë, ku u ndamë për t’u ritakuar në Prishtinë.
Kemi qenë tre veta, të tre të gatshëm dhe të përgaditur edhe për dyluftime me armiqtë tanë, sepse kufijtë artificial i kalonim në këmbë, sepse as unë, as Abedini dhe as shoku tjetër, në cantat tona nuk mbanim dokumenta identifikimi.
Pastaj, më 18 tetor të vitit 1992 (ora 15) unë e Abedimi jemi ritakuar para Institutit Albanologjik të Prishtinës dhe kemi shkuar te një banesë aty afër, ku unë rrija i fshehur me shokun t’im.
Pikërisht, në këtë kohë (16 tetor 1992), në fshatin Kqiq të Vushtërrisë mbajtën Konferencën e Organizatës Revolucionare Shqiptare (ORSH) dhe vendosëm që gazetën “Kushtrimi I Lirisë” ta nxirrnim në Prishtinë.
Ate ditë, kur erdhi Abedini, ne (5 drejtuesë të lartë të ORSH-së) mbanim mbledhjen për konsolidimin e redaksisë. Ate ditë unë i kisha 10 mijë marka gjermane, që duhej tua dorëzoja shokëve për aktivitetin e tyre dhe botimin e gazetës. Dhe, kur Abedini na foli se kishin gjetur ca gjëra me të cilat do ta dëmtonin shumë armikun, por nuk kishin para që t’i blinin, atëherë unë nga shokët kërkova që t’ia jepnim Abedinit dhe iu premtova se sapo të këthehesha në Zvicër do t’i mobilizoja shokët në diasporë e do t’iu dërgoja para për ta botuar gazetën “Kushtrimi I Lirisë”.
Propozimin t’im e pranuan të gjithë shokët e mi aty dhe unë sapo ia dhash 10 mijë markat Abedinit, Ai u ngrit dhe shkoi në detyrë. Kur u këtheva në Zvicër dëgjova për sulmet e shumta mbi policinë serbe në Drenicë.

Infopress :
Ju ishit aktiv gjatë luftës në Kosovë dhe IRJM dhe edhe pas luftës ju nuk u këthyet as në Kosovë a as në vendlindjen tuaj, sic vepruan shumë shokë apo bashkëveprimtarë tuaj të lëvizjes ilegale apo edhe të luftës së armatosur. Pse ndodhi kjo dhe a keni ndonjë shpjegim?

Adili: Për sa kohë trojet shqiptare do të vazhdojnë të mbahen të pushtuara e të kolonizuara nga pushtuesit e kolonizatorët serbë, malazezë, sllavo-maqedonas dhe grekë unë nuk do të këthehem në vendlindjen t’ime.
Tre djemve të mi (Kastriotit, Kushtrimit dhe Kelmendit) ua kam lënë amanet që, nëse do të ndodh që të vdes para se të realizohet ribashkimi kombëtar shqiptar, trupin t’im të ma varrosin këtu në Tiranë, mundësisht pranë varrit të (Mergimit), dëshmorit ILIR Konushevci, të cilin gjitashtu e kam njohur mire, dhe të mos më varrosin në vendlindje, sepse armiku im mundet që mbi varrin t’im të ngrit një postë policie dhe mu te koka ime ta vejë WC-në e kësaj poste të policisë sllavo-maqedonase.

Infopress :
Pas shpalljes së pafajësisë dhe lirimit nga burgu, ju vazhduat dhe edhe më tej vazhdoni të mirreni me aktivitete të njejta politike. A ballafaqoheni me ndonjë “shqetësim” nga ana e organeve të shtetit shqiptarë apo aktivitetin e zhvilloni lirshëm dhe pa pengesa?

Adili: Qëllimi i arrestimit t’im dhe mbajtja ne burg për gati 5 (pesë) muaj me rradhë (1 korrik deri 25 nëntor 2003), atëherë kur unë isha Kryetar i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH), ishte një dhe i vetëm, që të shpartallohej FBKSH, gjë që deri diku edhe e kishin arrijtur. Kur dola nga burgu (25 nëntor 2003) vërejta se shumë gjëra, që i kishim ndërtuar me mund e djersë ishin prishur. Shumë njerëz, bile edhe drejtues të lartë të FBKSH-së, ishin trembur dhe larguar. Disa, të cilët ishin edhe dëshmitarë në procesin politik kundër meje, ishin implikuar edhe në veprime të pista, ndër të cilat ishin edhe organizimi i grupeve me maska, maska këta që vidhnin popullin në emër të AKSH-së.
Edhe pas daljes nga burgu, jo vetëm ndiqesha në cdo hap nga spiunët që i urdhëronte qeveria socialiste, por disa herë edhe jamë kërcënuar se nëse nuk do të ndërprisja aktivitetin politiko-atdhetar do të dëbohesha nga Shqipëria. Një hap i tillë edhe u ndërmor në dhjetor 2003, kur mu në ditën e Bajramit, pak para mesnatës (në ora 23), te shpija ime erdhën 2 oficerë të policies së Tiranës, dhe më dorëzuan vendimin e nënshkruar nga Igli Toska (Zv.Ministri i Brendshëm), permes te cilit kerkohej qe une deri te nesrmen (ora 12) te shoqerohesha deri ne Aeroportin e Rinasit dhe nga aty te percillesha per ne Zvicer.
Por, une ne ora 10-te te dites se neserme, para Drejtorise se Policise se Tiranes, organizova nje konfrence me masmedian e shkruar dhe elektronike shqiptare, ku deklarova : “Zotit Nano ia fala kur me 8 mars 2003 me kethei nga Aeroporti i Rinasit. Gjithashtu, ia fala edhe mbajtjen ne burg per 5 muaj. Por, nuk do t-ia fale kurre nese do te me deboje nga Atememedhu im Shqiperia, sepse po aq sa eshte Shqiperia e tij eshte edhe e imja. Zoti Nano dhe qeveria e tij socialiste perfundimisht duhet te binden se nga kjo rruge dhe betimi im qe kam bere para 25 vitesh, si dhe ribetimin qe e bera edhe para gjykates se Tiranes, do te mund te me largojne vetem plumbat e armiqeve dhe tradhetareve, prandej apeloj qe te nderpresi presionet e deritanishme dhe te mos me pengoje e sabotoje ne kete rruge qe eshte e sanksionuar edhe ne preambulen e Kushtetutes se Republikes se Shqiperise, ku decidivisht thuhet: Me aspiraten shekullore per identitet dhe bashkim kombetar…., sepse shume shpejt ka me ardhe koha kur do te pergjigjet per shkelje te aktit me madhor juridik, te cilin permes referendumit (shtator 1998) e ka miratuar sovrani popull”.
Te nesermen Zevendes Ministri i Brendshem (Igli Toska), i cili ushtronte funksionin e Ministrit, sepse ish ministri Luan Rama (i cili dikur, me 8 mars 2003, permes telefonit kishte urdheruar shpalljen t’ime “non-grada”, tanime kishte dhene doreheqje) u terhoq dhe deklaronte se nuk kishte leshuar vendim per debimin t’im nga Shqiperia.
Keshtu edhe une perfundimisht u vendosa ne Tirane, ku edhe shtrova kerkesen per nenshtetesi, por nga ana tjeter as ndjekjet dhe percjelljet nuk u ndalen, qe ne dhjetor te vitit 2004 per 4 jave me rradhe, perseri pa asnje vendim te shkruar, me mbajten ne izolim shtepiak, qe ishte kulmi i turpit te qverise socialiste.
Megjithate, nuk guxoj te harroj dhe te mos theksoj perkrahjen dhe mbeshtetjen e madhe qe po me jep populli dhe ne vecanti intelektualet shqiptare ketu, shumica e te cileve jane nenpunes dhe deputete te Kuvendit te Republikes se Shqiperise. Infopress :
Organizata qe ju perfaqesoni, eshte vazhdimesi e levizjeve qe per synim kishin bashkimin kombetar te shqiptareve, ne nje shtet te vetem, apo paraqet risi ne rrafshin organiyativ dhe funksional ?

Adili: Fronti per Bashkim Kombetar Shqiptar (FBKSH) eshte vazhimesi e gjithe Levizjes Atdhetare Shqiptare qe nga Lidhja Shqiptare e Prizrenit (1878), qe si nje pe i kuq, me hopet e zigzaket, dhe me ramjet e ngritjet e saj ka propaganduar, vepruar dhe luftuar per ribashkimin kombetar shqiptar, nder te cilat gjate dekadave te fundit ishin: Levizja Revolucionare e Bashkimit te Shqiptareve (LRBSH), Organizata Marksiste Leniniste e Kosoves (OMLK), Levizja Popullore e Kosoves (LPK), Levizja Kombetare per Clirimin e Kosoves (LKCK), Komiteti I Trojeve Shqiptare (KTSH), Organizata Revolucionare Shqiptare (ORSH), dhe se fundi edhe nga Ushtria Clirimatre e Kosoves (UCK).
Fronti per Bashkim Kombetar Shqiptar (FBKSH) eshte bashkim forcash politike, shoqatash joqeveritare, intelektualesh atdhetare dhe i masave te gjera popullore, pa dallim krahine, feje dhe ideje, qe punon, vepron dhe lufton per ribashkimin e te gjitha trojeve shqiptare dhe popullit qe jeton ne keto troje ne nje shtet te vetem kombetar shqiptar ne Ballkan, me emrin Shqiperi. Pra, kjo eshte pjesa hyrese e Platformes Politike te FBKSH-se, e miratuar ne Kuvendin Themelues te FBKSH-se (12 dhe 13 korrik te vitit 2002), ku edhe eshte miratuar edhe Statuti i FBKSH-se, ne te cilin, krahas te tjerave, jane sanksionuar edhe zonat e FBKSH-se, si me poshte vijon : Zona Nr. 1 (Republika e Shqiperise me 7 nenzona : 1. Tirana, 2. Shkodra, 3. Kukesi, 4. Peshkopia, 5.Elbasani ), Zona Nr. 2 (Kosova Historike me 7 nenzona: 1.Prishtina, 2. Mitrovica, 3.Peja, 4.Prizreni, 5. Ferizaj, 6.Gjilani dhe 7.Presheva), Zona Nr. 3 (Lugina e Vardarit me 8 nenzona: 1.Shkupi, 2.Kumanova, 3.Tetova, 4.Gostivari, 5.Kercova, 6.Dibra, 7.Struga dhe 8.Manastiri), Zona Nr. 4 (Malesia e Madhe me 5 nenzona: 1.Ulqini, 2.Tivari, 3.Tuzi, 4.Plava dhe 5.Gucia), Zona Nr. 6 (Evropa me 13 nenzona: 1. Zvicra, 2.Italia, 3.Franca, 4.Spanja, 5.Beneluksi, 6.Skandinavia, 7.Britania e Madhe, 8.Gjermania, 9.Autria, 10.Cekia, 11.Sllovenia, 12.Kroacia dhe 13.Bosnja),
dhe Zona Nr.7 (SHBA, Kanada dhe Australi).

Infopress :
A funksionon ky lloj organizimi edhe ne hapesira te tjera shqiptare apo eshte mjaftuar vetem ne Shqiperi, Mqedoni dhe Kosove?

Adili: Duke pershkruar me siper gjithe strukturimin e FBKSH-se, ku shihet qarte se FBKSH eshte nje formacion mbarekombetar, besoj se i jame pergjigjur edhe pyetjes Suaj.
Kuvendi i Dyte Kombetar i FBKSH-se, qe u mbajte ne Prizrenin Historik (16 shtator 2005), konstatoi se FBKSH eshte formacioni i vetem mbarekombetar dhe te gjitha kryesite e keshillave te Zonave u porositen qe FBKSH tani e net e ardhmen te behet edhe nje front mbarepopullor, qe do te thote se FBKSH duhet te shtrihet ne cdo fshat e lagje te qyteteve shqiptare te Shqiperise, si dhe u percaktuar edhe dy detyrat madhore per FBKSH-ne:
Detyra e pare, te misheroje idene e ribashkimit kombetar shqiptar ne cdo familje shqiptare te Shqiperise Natyrale dhe ne diaspore. Detyra e dyte, te perpiqet maksimalisht qe ta minimizoje percarjen ndershqiptare, percarje qe na e kane mbjelle armiqte tane, sepse deviza e tyre ka qene dhe mbetet: “Percaje e sundo!”.
Ne sherbim te detyres se pare ka qene edhe aksioni politik I vitit te kaluar, ku vetem Brenda nje nate, keshillat e FBKSH-se net e gjitha hapsirat e Shqiperise vendosen posterat me fotografite e dy koloseve te kombit: Kryetarit te Nderit te FBKSH-se, Ukshin Hotit dhe Komandantit te Nderit te AKSH-se, Adem Jasharit, dhe amanetin e Ukshin Hotit: “Shqiperine e pabere beje te bere, beje ose vdis…!”, si dhe mbishkrimet e shumta me parullat: FBKSH-AKSH: RROFTE BASHKIMI KOMBETAR.
Kurse, ne sherbim te se dytes, minimizimit se percarjes ndershqiptare dhe krijimit te unitetit kombetar, eshte edhe inisiativa e FBKSH-se, qe u kurorezua me themelimin e Keshillit Organizator te Kuvendit Mbareshqiptar, me 25 nentor 2006, ketu ne Tirane, keshill ky qe ka per detyre dhe mission organizimin, mbajtjen dhe perfundimin me sukses te larte te Kuvendit Mbareshqiptar, nga I cili do te dale Asamblea Kombetar Shqiptare. Kryesia e Keshillit Organizator te Kuvendit Mbareshqiptar tanime I ka publikuar Projekt-Tezat e Bashkimit Kombetar te Shqiptareve, te cilat mund t-I gjeni edhe te web-faja: http://www.al-today.com

Infopress :
Rastet e daljes se njerezve me uniforma dhe emblema te AKSH-se, koheve te fundit jane shpeshtuar. A keni me te vertete ndonje lidhje me to apo thjeshte behet fjala per grupe - fraksione qe nuk kontrollohen nga ju ?

Adili: Aspak nuk eshte e vertete qe dalja e njerezve me uniforma dhe emblema te AKSH-se te jete shpeshtuar. Perkundrazi, numri i grupeve me maska, te cilet nuk jane asgje tjeter pos grupe hajdutesh ordinere, qe here-here veshin edhe uniforma dhe vendosin edhe ndonje embleme te AKSH-se, eshte zvogeluar shume, per mos me thene krejtesisht, sepse siq thote populli: “Nuk ka mal pa derra”, dhe nuk eshte ashtu siq ka qene gjate viteve 2003-2004, periudhe kjo kur, siq e theksova edhe me siper, grupe te caktuara hajdutesh e kriminelesh qe organizoheshin nga sherbimet sekrete antishqiptare, jo vetem vidhnin popullin ne emer te AKSH-se, por gjithashtu ne emer te AKSH-se edhe i kercenonin intelktualet e personalitetet politike ne Kosove.

Dalja e nje grupi banditesh me maska (prej 7-8) vetash ne nje fshat te malesise se Gjakoves (ne dhjetor 2006), ishte perpjekja e fundit e sherbimeve sekrete antishqiptare qe veprojne ne Kosove dhe jashte saje, qe nuk kishin arrijtur te bindeshin se FBKSH dhe strukturat e tij jane aq shume mire te organizuara, qe te populli shqiptar i Kosoves te krijonin pershtypjen sikur AKSH nuk na qenka e mireorganizuar dhe na paska fraksione, si dhe mbi te gjitha per ta njollosur imazhin dhe misionin e AKSH-se, se sikur AKSH na qenka nje bande qe vjedh dhe grabit popullin e vet.

Por u gabuan rende, sepse perfundimisht u binden se struktura inteligjente e FBKSH-se, Sigurimi Kombetar Shqiptar (SKSH) eshte shume me mire i organizuar se ata, sepse SKSH ashtu siq mundi dhe dijti qe te zbulonte gjithe organiken e te ashtuquajtures “Ushtria Serbe per Clirimin e Kosoves” (SOVK), mundi dhe dijti qe vetem brenda 8 oresh ta zbulonte edhe kete grup hajdutesh ordinere dhe mbi te gjitha edhe ta demaskonte publiksht, permes masmedias se shkruar dhe vizive te Kosoves.

Kuvendi i Dyte Kombetar i FBKSH-se (16 shtator 2005), krahas shume vendimeve te tjera, ka sanksionuar edhe si me poshte vijon: 1. I ka anuluar dhe i shpallur te pavlefshme te gjitha gradat ushtarake, cka do te thote se te gjithe drejtuesit e AKSH-se, qe nga niveli me i larte (Shtabi i Pergjithshem) e deri te niveli me i ulet, nuk kane grada ushtarake.
2. I ka anuluar dhe i ka shpallur te pavlefshme te gjitha kartelat ushtarake te pjestareve te AKSH-se.
3. I ka anuluar dhe i ka shpallur te pavlefshem blloqet e prodhuara ne emer te AKSH-se, sepse AKSH nuk ka pse te grumbulloje ndihma ne popull kur per kete gje kompetente eshte struktura tjeter e FBKSH-se, Fondi Kombetar Shqiptar (FKSH).
4. Ndalohet dhe cilesohet akt kriminal perdorimi i maskave me uniforma dhe emblema te AKSH-se ne territorin e Republikes se Shqiperise dhe te Kosoves Administrative, sepse AKSH nuk vepron aty ku veprojne simotrat e saj, Ushtria Shqiptare (ne R. e Shqiperise) dhe TMK-ja (ne Kosoven Adminstrative), si dhe ne diaspore (Evrope, SHBA, Kanada dhe Australi), ku veprojne ushtrite e shtetve perkatese, dhe 5. Vetedeklarimi i pjesetareve te FBKSH-se ne Republiken e Shqiperise dhe ne Kosoven Administrative, si dhe ne diaspore (Evrope, SHBA, Kanada dhe Australi) si luftetare te AKSH-se eshte jo vetem i ndaluar por eshte cilesuar edhe si akt i denueshem, qe do te thote se nese ndonjeri nga pjestaret e FBKSH-se ne vendet e sipercekura, ne vende publike do te deklarohet se na qenka AKSH, atehere do te barte edhe konseguenca, konseguenca keta qe shume mire jane te sanksionuara ne Rregulloret e Brendshme te FBKSH-se dhe ne Rregulloren e Disiplines se AKSH-se.

Pra, bazuar per sa siperceka besoj se shume qarte del edhe pergjigja ime ne pyetjen Tuaj, se Fronti per Bashkim Kombetar Shqiptar (FBKSH), zedhenes politik i te cilit jame une, jo vetem nuk ka asnje lidhje me keta grupe qe, siq e ceka edhe me lart, i organizojne sherbimet sekrete antishqiptare, por edhe i ndjek dhe denon keta grupe qe nuk jane asgje tjeter pos banda kriminale qe me vetedije apo pa vetedije iu sherbejne armiqeve tane.
Nga ana tjeter, ne emer te Kryesise Qendrore te FBKSH-se, kam kerkuar dhe vazhdoj te kerkoj, si nga djemt e vashat shqiptare qe punojne ne kuader te SHPK-se ashtu edhe ne TMK, si dhe nga i gjithe populli shqiptare i Kosoves qe kurdo qe te hasin bandite te tille t’i vrasin si qen te rrugeve, dhe pasi t’i vrasin t’ua hjekin edhe masken, dhe nese do te ndodhte qe njeriu me maske te ishte djali im t’ia pasi ta vrasin s’i qen te rrugeve t’ia degjenerojne edhe kufomen.
Gjithashtu, kerkoj qe ne shqiptaret te jemi shume te qarte dhe te vetedijshem se fenomene te tilla ndodhin edhe ne shtete shume te sofistikuara, sepse siq thash edhe me siper “Mal pa derra nuk ka”, dhe aq me teper kur te kihen parasysh kushtet dhe rrethanat ne te cilat vepron Fronti per Bashkim Kombetar Shqiptar (FBKSH) dhe strukturat e tij: AKSH, SKSH dhe FKSH konsideroj se edhe ne e kemi shume te veshtire qe t’i eliminojme dukurite e tilla pa ndihmen e popullit tone dhe te djemve e vashave me te devotshme te ketij populli qe na lindi e na rriti per t’i sherby deri ne frymemarrjen tone te fundit.

Infopress :
Po si e shpjegoni pra rastin e fundit ne Bozhdarhane?

Adili: E gjithë kjo ishte një skenar i parapërgaditur nga segmente të huaja antishqiptare, të përkrahur nga segmente antishqiptare edhe brenda Kosovës Protektorat, të cilët këta hajdutë pulash i kishin mësuar që, fillimisht të mos e grabisnin popullin dhe të krijonin përshtypjen sikur A.K.SH. na paska fraksione. Por, kur ne ua corrëm maskat këtyre maskarenjëve, padronët e tyre u terhoqën, kryesori i tyre iku në Itali dhe ata (hajdutët e pulave dhe të lopëve) filluan të grabinsin fshatarët e gjorë e të varfër, siq kishin bërë edhe herë të tjera, gjatë viteve 2003-2004, kur kanë grabitur edhe një motër të dy dëshmorëve të kombit ne Rrafshin e Dukagjinit. Në vitin 2002-2003, në Tetovë, kur strukturat tona i arrestuan 3 veta me maska dhe me uniforma e emblema të A.K.SH.-së, doli që ata hajdutë ordinerë i kishte organizuar dhe nxjerrë në veprim shefi i policisë sllavo-maqedonase të Tetovës, emri i të cilit shkjau për momentin nuk po më kujtohet, por që e kemi të regjistruar dhe të arkivuar në dokumentet e strukturave inteligjente të F.B.K.SH.-së. Raste të tilla do të ketë edhe në të ardhmen, sepse qëllimi dhe misioni i armiqëve ka qenë dhe do të vazhdojë të mbetet përpjekja e tyre për të kompromentuar idenë dhe misionin e krahut të armatosur të F.B.K.SH.-së, të Armatës Kombëtare Shqiptare (A.K.SH.), siq kanë vepruar edhe me Ushtrinë Clirimtare të Kosovës (U.C.K.), por këtë rradhë do të dështojnë me turp dhe nuk do të kenë sukses siq e kanë pasur deri diku me U.C.K.-në, sepse fatkeqësisht U.C.K. nuk pati formacion politik drejtues siq A.K.SH. e ka Frontin për Bashkim Kombëtar Shqiptar (F.B.K.SH.).

Infopress: Zoti Adili, ju falëderoj për intervistën e dhënë, si dhe ju uroj shëndet dhe suksese në misionin që keni përpara.

Adili: Falemnderit edhe nga ju.

Sqarim:

- Qe te publikohet kjo interviste ne Gazeten “Infopress” te Prishtines nuk lejoi Z. Hashim THACI, Kryetar i Partise Demokratike te Kosoves.

- Vendosa qe ta publikoj ne masmedian e shkruar dhe elektronike shqiptare, sepse konsideroj qe edhepse eshte bere ne janar te vitit 2007, nuk e ka humbur aktualitetin.

Me pershendetje atdhetare shqiptare,

Gafurr ADILI.

Tirane, 20 shtator 2007.

prespari

Primus registratum

HARAM IU QOFTË VOTA, DJERSA DHE GJAKU I POPULLIT....!
Shkruar nga FBKSH

DEKLARATË POLITIKE NR. 8 E ZËDHËNËSIT POLTIK TË FRONTIT PËR BASHKIM KOMBËTAR SHQIPTAR (FBKSH)

- Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH), një formacion politiko-ushtarak mbarëkombëtar, që udhëhiqet nga filozofia politiko-ushtarake kombëtare e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, që nga themelimi i tij (korrik 2002, në Pallatin e Kongreseve në Tiranë), rregullisht dhe sistematikisht është përpjekur dhe në vazhdimësi do të përpiqet që, krahas mishërimit në popull, të idesë së ribashkimit kombëtar shqiptar dhe të minimizimit të përcarjes ndërshqiptare që na e kanë krijuar armiqtë sllavo-grekë dhe shërbëtorët e tyre, edhe të vetëdijësojë popullin shqiptar nga manipulimet e matrapazëve politikë shqipfolës, si dhe këtyre të fundit edhe t'iu cjerri maskat e tyre të maskarenjëve, të cilët për më tepër se një dekadë, kanë manipuluar dhe po manipulojnë, jo vetëm me votën e popullit, por edhe me djersën dhe gjakun e tij. Haram i qoftë vota, djersa dhe gjaku i popullit....!

- Maskarenjtë politikë shqiptarë, të Prishtinës dhe të Shkupit, si dhe ata të Podgoricës, të cilët mbi interesat madhore kombëtare kanë vënë interesat e tyre partiake, klanore dhe individuale, të luftës për pushtet pa shtet , kur këtë pushtet dhe shtet e kanë të huajtë, pushtuesit e kolonizatorët e trojeve shqiptare të Shqipërisë Etnike, si dhe të pasurimit marramendës të tyre, të familjeve dhe të pasardhësve të tyre, shumë rëndë po e dëmtojnë edhe imazhin dhe prestigjin e popullit shqiptar edhe në arenën ndërkombëtare, siq ishte edhe rasti i djeshëm i deputetëve shqipfolës në Sobranien e Shkupit, të cilët ridëshmuan kolaborimin dhe vëllazërimin e tyre me LSDM (BDI), e cila kokën e ka patur dhe e ka në Beograd, do me ëMRO-DPMN (PDSH), e cila kokën e ka patur dhe e ka në Sofje, por asesi jo kolaborimin dhe vëllazërimin me FBKSH-në që kokën ë ka patur dhe e ka në Piemontin e Cështjes Shqiptare, siq e ka quajtur Tiranën, Dëshmori i Kombit Mr. Ukshin HOTI.

- FBKSH, prej kohësh publikisht ka deklaruar dhe vazhdon të deklarojë se, krahas qenies së tij një formacion politiko-ushtarak mbarëkombëtar, me synimin e tij edhe të një formacioni mbarëpopullorë, që nga themelimi e deri më sot, dhe në vazhdimësi do të përpiqet e do të luftojë qe, ta vetëdijësojë popullin shqiptar që të mos manipulohet edhe në të ardhmen, siq ka ndodhur deri më tani, nga manipulantët politikë, të cilët (për 17 vite me rradhë) kanë shpërdoruar jo vetem votën por edhe djersën dhe gjakun e popullit shqiptar, dhe me këtë rast edhe do të kërkojë qe, populli shqiptar në të gjitha trojet e pushtuara e të kolonizuara të Shqipërisë Etnike, t'i bojkotojë zgjedhjet që organizohen për pushtet pa shtet, siq janë edhe zgjedhjet e rradhës, të paralajmëruara se do të mbahen më 17 nëntor 2007, në Kosovën Protektorat, të cilat nuk janë asgjë tjetër pos edhe një manipulim i rradhës i ndërkombëtarëve dhe veglave të tyre shqipfolëse ndaj popullit shqiptar të Kosovës Protektorat dhe më gjërë, prandej domosdoshmërisht edhe duhet të bojkotohen.

- FBKSH, gjithashtu, prej kohësh ka deklaruar dhe deklaron se, që nga themelimi i tij, ka qenë një formacion opozitar i gjithë poltikës zyrtare shqiptare të Tiranës, të Prishtinës, të Shkupit dhe të Podgoricës, poltikë kjo që kërkon që shqiptarët në Bashkimin Evropian të integrohen copa-copa:
1.Republika e Shqipërisë e cunguar dhe e gjymtuar nga të gjitha anët e saj,
2.Kosova Protektorat pa status të përcaktuar dhe s'i një pjesë integrale e Serbisë,
3.Shqiptarët e Kosovës Lindore (Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit) dhe të Sanxhakut nën pushtimin e kolonizimin serb, 4.Shqiptarët e Kosovës Jugore (Lugina e Vardarit) nën pushtimin e kolonizimin sllavo-maqedonas,
5.Shqiptarët e Malësisë (Tivarit, Ulqinit, Tuzit, Plavës dhe Gucisë) nën pushtimin e kolonizimin sllavo-malazez, dhe
6.Krahina e Çamërisë me mbi 500 mijë shqiptarët e degdisur e të syrgjynosur si refugjatë në Republikën e Shqipërisë dhe në Turqi,

- Për FBKSH-në dhe gjithë strukturat e tij, ndër të cilat është edhe Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH), ka qenë dhe është e papranueshme dhe e patolerueshme, integrimi i tille copa copa, sepse FBKSH ka kërkuar dhe kërkon që fillimisht të realizojmë integrimin ndërshqiptar, ribashkimin kombëtar shqiptar, në një Komb-Shtet të fuqishëm dhe të ballancuar me komb-shtetet tjera në Ballkan, dhe më pas të pasojnë integrimet e tjera të rradhës, qofshin këto integrime ballkanike apo edhe euro-atlantike, gjithëmonë mbi bazën e verdiktin të sovarnit popull, përmes formës me demokratike të vetëdeklarimit dhe të vetëpërcaktimit përmes referendumit popullorë.

- Për të realizuar këtë mision sa fisnik po aq edhe të drejtë dhe legjitim, të bazuar në të drejtën tonë historike dhe në gjakun e dëshmorëve të kombit, që nga Lidhja Shqiptare e Prizrenit e deri në ditët e sotme, si dhe në të drejtën pozitive ndërkombëtare, të drejtën e vetëvendosjes se popujve, e drejtë kjo e garantuar në dhjetëra konventa e rezoluta të OKB-se, por deri më tani e mohuar vetëm për popullin shqiptar, apelojmë dhe kërkojmë që të gjithë shqiptarët atdhetarë, pa dallim krahine, feje dhe ideje, dhe që në damarët e tyre rrjedh vetëm gjak shqiptari, kudo që ata ndodhen, që pa më të voglin hezitim dhe hamendje të bashkohen rreth Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH). Ideologjia dhe feja e vetme e FBKSH-së dhe e gjithë strukturave të tij, që nga themelimi e deri më sot, ka qenë, është dhe do të mbetet vetëm SHQIPTARIZMI DHE SHQIPERIA E RIBASHKUAR.

Mr. Gafurr ADILI (d.v.)
Tiranë, 26 shtator 2007.

prespari

Primus registratum

DEKRATATË POLITIKE NR. 9 E ZËDHËNËSIT POLITIK TË FRONTIT PËR BASHKIM KOMBËTAR SHQIPTAR(FBKSH)

Shkruar nga FBKSH

- Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH) është i shtrënguar që publikisht të denoncojë gjithë politikën titiste, e cila gjatë dekadës së fundit ka mbisunduar e dominuar politikën zyrtare të Tiranës, të Prishtinës, të Shkupit dhe të Podgoricës, plitikë kjo që po përpiqet që popullin shqiptar ta ndajë e përcajë në: popull shqiptar, në popull kosovar dhe në popull cam, apo edhe më keq se kaq, shqiptarët nën "Maqedoni" t'i quajë maqedonas, shqiptarët nën Mal të Zi t'i quajë malazezë dhe shqiptarët e Kosovës Lindore (Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit) t'i quajë serbë.

- E gjithë kjo politikë antikombëtare ka për sunim shpërbërjen e kombit shqiptar sipas një plani të mirënjohur antishqiptar europian, që parasheh:

1.Shqiptarët në Republikën e Shqipërisë të quhen shqiptarë, ashtu si gjermanët e Republikës Federale të Gjermanisë që quhen komb dhe shtet gjermanë;

2.Shqiptarët e Kosovës të quhen kosovarë, ashtu siq gjermanët e Austrisë quhen komb dhe shtet austriak;

3.Shqiptarët nën "Maqedoni" (në Luginën e Vardarit: Shkup, Kumanovë, Tetovë, Gostivar, Dibër, Kërcovë, Strugë, Prespë, Manastir, Përlep dhe Veles) të quhen maqedonas, ashtu si gjermnofolësit në Zvicër që quhen zvicerianë;

4.Shqiptarët nën Mal të Zi (në Malësinë e Madhe: Tivar, Ulqin, Tuz, Plavë dhe Guci) të quhen malazezë dhe
5.Shqiptarët nën Serbi (në Kosovën Lindore: Preshevë, Medvegjë, Bujanoc dhe Toplicë) të quhen serbë.

- Të këtij qëllimi janë edhe të ashtuajturit simbole dhe flamuri i të ashtuajturit shtet i Kosovës, që nuk përbëjnë asnjë element kombëtar shqiptar, që kanë qenë, janë dhe përjëtësisht do të jenë të papranueshëm për Frontin për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH) dhe të gjithë strukturat e tij: Armatën Kombëtare Shqiptare (AKSH), Sigurimin Kombëtar Shqiptar (SKSH) dhe Fondin Kombëtar Shqiptar (FKSH), që përfaqësojnë vullnetin e popullit shqiptar të Shqipërisë Etnike dhe të diasporës shqiptare për integrimin ndërshiptar dhe ribashkimin kombëtar shqiptar të të gjitha trojeve shqiptare dhe të popullit që jejton në këto troje shqiptare në një shtet të vetëm kombëtar shqiptar në Ballkan, me emrin shumë të bukur SHQIPËRI.

- Nëse bashkësia ndërkombëtare dhe gjithë veglat e saj shqipfolëse dëshorojnë që të binden me këtë realitet të sipërcekur, le të urdhërojnë që edhe popullit shqiptar t'ia lejojnë dhe njohin e garantojnë të drejtën e vetëvendosjes së popujve, e drejtë demokratike kjo e garantuar me dhjetëra konventa e rezoluta të Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB) dhe përmes formës më demokratike, referendumit plebishitar e mbarëpopullor, populli shqiptar i të gjitha trojeve shqiptare të Shqipërisë Etnike të deklarohet:

1. PRO, ose

2. KUNDËR

Ribashkimit Kombëtar Shqiptar në një shtet të vetëm kombëtar me emrin SHQIPËRI. Dhe, nëse më tepër se gjysma e popullit shqiptar do të deklarohej kundër këtij ribashkimi edhe FBKSH dhe të gjitha strukturat e tij nuk do të kishin të drejtën e tyre që të vepronin kundër vullnetit të sovranit popull.
- Në të kundërtën e kësaj, kemi kërkuar dhe vazhdojmë të kërkojmë, por jo edhe shumë kohë të gjatë dhe në pafundësi, që edhe popullit shqiptar më në fund t'i njihet e drejta e vetëvendosjes, sepse në të kundërtën durimit tonë i ka ardhur fundi dhe mbi të gjitha Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH) është bërë e papërmbajtur dhe ka shumë rrezik që të rrëbelohet e të shkëputet nga Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH) dhe pastaj gjykojmë se do të jetë shumë vonë dhe nuk do të ketë më vend as për bisedime, sepse FBKSH prej kohësh ka deklaruar se, nëse do të kërsasë pushka e AKSH-se nuk do të ketë më bisedime të llojit Rambuje e Paris, Koncul dhe Ohër.

- Prandej, për herë të fundit edhe apelojmë që, nëse vërtetë dëshirojmë paqë e stabilitet në Evropë, fillimisht kjo paqë e ky stabilitet duhet të arrihet në Ballkanin e trasuar, në këtë ballkan "fuci baroti", gjithëmonë sipas parimit të së drejtës së vetëvendosjes së popujve, që nënkupton krijimin e shteteve etnike në Ballkan, si: Shqipëria Etnike, Greqia Etnike, Bullgaria Etnike, Kroacia Etnike dhe pse jo edhe Serbia Etnike, me c'rast edhe do të krijoheshin komb-shtetet e ballancuara në Ballkan, ku më pas dhe në vazhdimësi do të pasonin edhe integrimet e rradhës, qofshin këto ballkanike apo euro-atlantike, por gjithëmonë mbi bazën e verdiktit të sovranit popull, që është parimi themelorë i demokracicë moderne.

Mr. Gafurr ADILI (d.v.)
Tiranë, 29 shtator 2007.

http://www.fbksh.tk

prespari

Primus registratum

PRONONCIM I ZËDHËNËSIT POLITIK TË FRONTIT PËR BASHKIM KOMBËTAR SHQIPTAR
Shkruar nga FBKSH

MBI PREZANTIMIN E MBRËMSHËM NË RTK TË ARMATËS KOMBËTARE SHQIPTARE:

- Grupet e armatosura, të Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH), të prezantuara në emisionin qendror të lajmeve të orës 19:30 të RTK-së, janë struktura të rregullta të AKSH-së, të cilat as nuk kanë qenë dhe as nuk janë banda hajdutësh, por që janë struktura të mirëfillta të AKSH-së, të cilat prej kohësh mua, (si përfaqësues legal të FBKSH-se) dhe të gjitha strukturat relevante të Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH), na kanë paralajmëruar se kërkesës sonë (të FBKSH-së) për durim dhe dhënie rast FBKSH-së, që ribashkimin kombëtar shqiptar ta realizojmë me mjete diplomatiko-politike PO I VJEN FUNDI, gjë të cilën unë edhe e kam paralajmëruar përmes Deklaratës Politike Nr. 9, por që fatkeqësisht ky paralajmërim aspak nuk është marrë dhe nuk po merret në konsideratë, as nga faktori kombëtar shqiptar dhe as nga faktori ndërkombëtar.

- Veriun e Kosovës nuk e administrojnë as institucionet ndërkombëtare (UNMIK dhe KFOR) dhe as ata vendore (SHPK dhe TMK), por e administrojnë forcat kriminale serbe, të cilat herë-herë na janë shfaqur si "Rojet e Urës" dhe kohëve të fundit edhe si "Garda e Car Lazarëve", që kanë bërë krime në Kosovë dhe që arrijnë deri aty sa të futen edhe në thellësi të fshatrave të Dardanes (ish-Kamenicës) dhe të terrorizojnë popullsinë e pambrojtur shqiptare, jo vetëm nga institucionet ndërkombëtare, por as edhe nga ata vendore në Kosovë, por që vendosmërisht do t'i mbrojnë bijtë e bijat më të devotshëm të popullit shqiptar të Kosovës Kreshnike, djelmoshat trima dhe vashat heroike të Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH).

Me përshëndetje atdhetare shqiptare!

Mr. Gafurr ADILI,
Zëdhënës Poltik i FBKSH-së.

Tiranë, 4 Tetor 2007

AKSH - Paraqitja ne RKT
http://www.youtube.com/watch?v=r97jwq6sW38

AKSH-ja Dhe Gafurr Adili 03.10.2007 KTV

http://www.youtube.com/watch?v=-UT3ULcjME0

Gafurr Adili ne TOP STORY - Top Channel

http://www.youtube.com/watch?v=04jybJKQmtc

Ryker e konsideron AKSH-në serioze!

Shkruar nga Arben Zeqiri

Në raportin e pregaditur nga kryeadministratori i Kosovës Johakim Ryker, raport të cilin duhet ta paraqet para asamblesë së Kombëve të Bashkuara në Neë York dhe në të cilën do të elaborohet gjendja e sigurisë në Kosovë, ndër të tjera do të flitet edhe për të ikurit nga Burgu i Dubravës, gjendja momentale e sigurise dhe qetsisë të cilët shefi i UNIMK-ut e llogarit sipërfaqësisht stabile mirëpo me gjasa shumë reale për destabilizim.

Në këtë raport theks i veçantë i është vënë edhe Armatës Kombëtare Shqiptare e cila sipas llogaritjeve të UNMIK-ut paraqet një ushtri të armatosur dhe mirë të pregaditur dhe llogaritet si rreziku më i madh për destabilizimin e mundshëm të Kosovës. Pra, sipas raportit në fjalë dhe sipas analizave profesionale të zhvilluara nga ekspertët e sigurisë të UNMIK-ut, Armata Kombëtare Shqiptare, llogaritet si një faktor serioz dhe me ndikim për sigurinë në Kosovë dhe për ardhmërinë e procesit. Pritet që pas prezentimit të raportit, Ryker të mer edhe rekomandime dhe sugjerime nga OKB për hapat e më tutjeshme të UNMIK-ut dhe KFOR-it, në lidhje me sigurinë e Kosovës në përgjithsi dhe ndaj AKS-së në veçanti. Gjithashtu, popullata e Kosovës janë kurioz dhe presin nga çasti në çast edhe reagimin e udhëheqësve të AKSH-së pas deklaratës së Rykerit.

prespari

Primus registratum

PRONONCIMI NR.1 I KRYETARIT TE FBKSH,
PROF. DR. BASHKIM MITROVICA

Prof. Dr. Bashkim MITROVICA,
Kryetar i FBKSH-se :

SHQIPTARET NUK KANE NEVOJE T'I MBROJNE JOSHQIPTARET E LLOJIT MAJKO, DHENDURRET E SLLAVEVE TE LLOJIT CEKU DHE AS FAKIRAT E LLOJIT SEJDIU !

Pandeli MAJKO shfyente kunder djelmoshave e vashave shqiptare te AKSH-se dhe Zedhenseit Politik te FBKSH-AKSH-se, Mr. Gafurr ADILIT, ashtu siq dikur shfryente rahmetlija Millosheviq kunder UCK-se dhe Komandantit Legjendar ADEM JASHARI, dhe aspak kete nuk e beri kunder krimineleve te "Car Llazareve". Ketu doli edhe joshqiptarizmi i Tij dhe tani po publikohet edhe origjina e tij vllaho-bullgare.

Gjate luftes se Kosoves (1989-199) MAJKO ishte Kryeminister i Republikes se Shqiperise dhe gjate kesaj kohe nderpreu gjithe furnizimin e UCK-se me buke e barot, siq dikur deklaronte Asdreni i madh: "NUK DUAM NUK VEC CA ARME DHE PAK BUKE!", dhe nga ana tjeter si gjel deti na fryhej sikur i priti refugjatet shqiptare te Kosova, por Zoti Majko dhe e gjithe kamarilla e tij duhet ta dije shume mire se asgje nuk ka bere per refugjatet shqiptare te Kosoves, sepse ata i priti populli vella i Republikes se Shqiperise, ashtu siq i priti edhe populli vella nen "Maqedoni" dhe kurrsesi qeveria sllavo-maqedonase.

Agim CEKU therret qytetaret qe te mbeshtesin organet e sigurise dhe paturpesisht deklaron: "Kosova do te kete forcen e saj te sigurise dhe do te mbrohet ne menyre institucionale. Kosova nuk ka nevoje per njerez si ata te AKSH-se dhe paraqitaj publike e AKSH-se nuk dergon mesazhe te mira per Kosoven"
Agim CEKU perpiqet qe edhe njehere ta mashtroje popullin shqiptar te Kosoves dhe me gjere, siq e ka mashtruar disa here deri me tani, dhe se fundi (para pak kohesh), edhe permes deklarates: "Me 28 Nentor 2007 do ta shpallte Pavaresine e Kosoves", me qellim qe populli te rrije i qete dhe te kete durim deri kur Kosova te bjere perfundimisht nen grackat e Serbise dhe te BE-se, dhe te mos i bashkangjitet FBKSH-AKSH-se.

Z. CEKU, Kosova nuk ka "institucione", aq me pak te sigurise, qe te mbrojne ne menyre funksionale Kosoven nga Serbia. Keto "institucione" jane ne nivelin me te ulet te vasalitetit te UNMIK-ut, ketij ndermjetesuesi dhe ambasadori te Beogradit.
Ata "institucione", per te cilat na flet Ti, duan te "mbrojne" Kosoven prej lirise se vertete, prej ribashkimit kombetar dhe rrjedhimisht prej veprimtareve te Levizjes Kombetare Antikoloniale Shqiptare, qe eshte e do te jete Fronti per Bashkim Kombetar Shqiptar (FBKSH) me strukturat e saj, nder te cilat eshte Armata Kombetare Shqiptare (AKSH).
Keto "institucione" nuk kane qene ne gjendje te mbrojne Kosoven prej ndarjes, keto institucione nuk kane qene ne gjendje te parandalojne deri me tani trupat paraushtarake serbe te Gardes se Car Llazarit qe ushtrojne terror ne Kosoven Veriore (pjesen veriore te Mitrovices), rreth kufirit me Kosoven Lindore (ne fshatrat e Dardanes dhe te Besjanes, ku u shfaqen djem tane), nuk kane qene ne gjendje te mbrojne Kosoven prej veprimtarise agjenturore te Sherbimit Sekret Serb.

Ata 'Institucione" kane qene dhe jane ne gjendje vetem te "mbrojne" Kosoven prej shkeputjes perfundimtare nga Serbia.
Me deklaraten se "Kosova nuk ka nevoje per njerez si ata te AKSH-se", Z.CEKU pozicionohet ne vijen qe e kishte dikur rahmetlija Ibrahim Rugova, kur u paraqit UCK-ja dhe qe e quajti "ushtri e fakseve", "pjelle e UDB-se", "dore e zgjatur e Serbise", "grupe katundaresh" etj....

Por, Kosova dhe te gjitha trevat shqiptare nen pushtim dhe kolonizim kane nevoje per veprimtaret e FBKSH-se dhe luftetaret e AKSH-se, perderisa keto treva akoma nuk jane te lira dhe jane nen meshiren e pushtuesve dhe kolonizatoreve sllave.
"Mesazhi i mire" i autonomise, pushtimit dhe varesise nga te huajt duhet prishur, thyer dhe vrare, sepse ndryshe sllavo-greket dhe kolaboracionistet e tyre, do te vrasin popullin shqiptar, qenien e tij kombetare!!!

Kurse fakiri SEJDIU, deklaron : "Kosova nuk ka nevoje per mekanizmat jashte institucionale" dhe beri thirrje KFOR-it dhe UNMIK-ut te reagoje ndaj cdo provokimi. Ai nuk po reagon kunder Serbise, por me dashurine me te madhe ndaj Serbise reagon kunder AKSH-se. Ai, fakiri Sejdiu, duke pasur ende ne nje dore dhe ne tru stafeten e Titos, po vepron njelloj si dikur Azem Vllasi, qe ne kohen e demonstratave te vitit 1981 i beri thirrje ushtrise serbo-jugosllave te nderhynte ne Kosove. Kurse, tani kerkon qe KFOR-i te reagoje ne rolin e ushtrise serbe-jugosllave....

Mitrovice, 7 tetor 2007.

prespari

Primus registratum

Zaret u hodhën…, AKSH ekziston
10 Tetor 2007
Shkruan: Tomorr TOPLICA

Më 3 tetor 2007, në Lajmet Qendrore të Radiotelevizionit të Kosovës (RTK), u paraqitën filmime të shkurtuara nga një Reportazh shumë më i gjatë i daljes në skenën politiko-ushtarake shqiptare të Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH).

Lajmi shumë shpejt mori dhenë. Disa reaguan, disa heshtën. Disa u gëzuan, disa u tmerruan. Disa u befasuan, disa u shqetësuan. Disa u aktivizuan, disa u neutralizuan. Disa u trimëruan, disa u frikësuan.

Reaguan kundër, por në mënyrë konstruktive, ashtu siç ua don interesi momental dhe ashtu siç ua kërkon pozita pushtetare që mbajnë: Kryetari i Kosovës – Fatmir Sejdiu, Kryeparlamentari Kolë Berisha, Kryeministri Agim Çeku, Ministri i Brendshëm Blerim Kuçi dhe ndonjë tjetër që unë ende nuk e kam dëgjuar apo parë në televizion. Këto reaguan kundër, por reaguan me takt dhe me demagogji njëkohësisht.

Reagoi edhe një partiçkë e vogël e Kosovës, që veten e quan Lëvizja Kombëtare për ”Çlirimin” e Kosovës (LKÇK), e cila reagoi me një ton sa nënçmues aq edhe mospërfillës, duke e konsideruar si diçka ”të parëndësishme” daljen publike të pjesëtarëve të Armatës Kombëtare Shqiptare.

Reagoi edhe KFOR-i, duke u zotuar se do ta mbrojë “stabilitetin dhe paqën” në Kosovë dhe se nuk ka nevojë për forca tjera ushtarake në Kosovë përveç tij.

Deri tani bilanci i reagimit apo mosreagimit të pushtetarëve e politikanëve shqiptarë në Shqipërinë e Robëruar është ky: Pozita e Prishtinës u deklarua kundër. Opozita e Prishtinës heshti, ose e injoroi faktin. Pozita dhe opozita shqiptare e Shkupit heshti ose e injoroi ngjarjen. Heshtën edhe liderët shqiptarë të Kosovës Lindore dhe të Malësisë së Madhe.

Në Shqipërinë e Lirë (londineze) reagoi Kryeministri i Shqipërisë. Reagoi kundër AKSH-së, duke i quajtur ushtarët, luftëtarët e lirisë e të bashkimit kombëtarë, çlirimtarët e Shqipërisë Etnike hiç më pak se "aventurierë"!

Ish-Kryeministri ”socialist” i Shqipërisë, Pandeli Majko, reagoi kundër dhe reagoi shumë ashpër, antishqiptarisht e në mënyrë ofenduese, duke i quajtur pjesëtarët e AKSH-së, ushtarët e Shqipërisë Etnike - "njerëz me thasë në kokë"!

Për të tjera reagime në Tiranë nuk ka njohtime, por kjo nuk prish punë. Mjaftojnë këto reagime që të konkludojmë se reagimet anti-AKSH ishin më të forta në Tiranë se në Prishtinë apo gjetiu.

Reagime të ndryshme sigurisht që do të ketë edhe në të ardhmen dhe vazhdimisht. Do të ketë reagime pro et contra (për dhe kundër) nga pushtetarë e jo pushtetarë, nga plotikanë e jo politikanë, nga intelektualë e krijues të ndryshëm, nga njerëz të thjeshtë e nga njerëz të ndërlikuar, nga miq e armiq të kombit tonë, por reagimi kryesor, relevant dhe vendimtar është dhe do të jetë reagimi dhe qëndrimi i popullit shqiptar ndaj AKSH-së, qëndrimi I kombit shqiptar ndaj vetvetes dhe ndaj lirisë e bashkimit të Shqipërisë Etnike.

Kombi shqiptar do të jetë ai që do ta vulosë të ardhmen e tij, të Atdheut të tij dhe fatin e AKSH-së. Të tjerat s’kanë rëndësi. AKSH nuk duhet të merret shumë me reagimet e pushtuesve sllavo-grekë dhe lakejve të tyre shqipfolës, antikombëtarë, antishqiptarë e mercenarë. Përgjigjja më e mirë ndaj tyre është vazhdimi i luftës çlirimtare, është bashkimi i popullit, është fitorja mbi robërinë, është liria e Shqipërisë Etnike. Me qentë që lehin gardhiqeve dhe me ujqërit që ulërijnë në dritë të Hënës AKSH-ja nuk duhet të merret aspak, sepse harxhon kohë dhe energji panevojë. Në luftë e sipër ata do të dërrmohen e asgjësohen vetvetiu.

Populli shqiptar i Kosovës ende nuk ka reaguar. Ai vetëm hesht dhe në heshtje e përkrah AKSH-në dhe i gëzohet jo vetëm daljes së saj publike, por edhe forcimit dhe rritjes së vazhdueshme të saj. Populli hesht, ai është si vullkani para shpërthimit. Populli do ta thotë fjalën e tij i fundit, por këtë herë do ta thotë rrast fjalën dhe vullnetin e tij për vetëvendosje dhe bashkim kombëtar të Shqipërisë Etnike.

Të njëjtin qëndrim, të përkrahjes në heshtje të AKSH-së, ka edhe populli shqiptar në Shqipërinë londineze, në Iliridë, në Kosovën Lindore, në Malësi të Madhe e anembanë Shqipërisë Etnike dhe në Diasporë.

Jo rastësisht rapsodi popullor këndoi e këndon vazhdimisht: “…sërish vjen Marsi e sërish vjen Stina…”, sepse urtësia e intuita popullore e di dhe e ndjen se liria nuk erdhi me ardhjen e KFOR-it dhe UNMIK-ut në Kosovë. Populli e di se amaneti i Adem Legjendarit dhe shokëve të tij ende nuk ka shkuar në vend, ende nuk është realizuar, sepse Kosova jo vetëm që nuk është e bashkuar me Shqipërinë, jo vetëm që nuk është shtet i pavarur, por çka është më tragjike, ajo ende është pjesë e Serbisë, e ndarë, me plagë të vjetra e të reja dhe e qeverisur në emër të saj nga UNMIK-u!

Daljes së AKSH-së në skenë iu frikësuan liderët, qeveritarët, pushtetarët dhe politikanët anacionalë të të gjitha ngjyrave. Ata që folën dhe ata që heshtën. Pse vallë?

Sepse nuk e kanë ndërgjegjen e pastër. Sepse nuk kanë ndjenja dhe vetëdije kombëtare shqiptare. Sepse janë kundër bashkimit kombëtar, janë kundër vullnetit dhe vetëvendosjes së popullit, janë kundër bërjes së Shqipërisë Etnike! Dhe mbi të gjitha, ata reaguan instiktivisht, pa menduar, pa analizë, nga frika, sepse nuk e kanë popullin me vete. Se po ta kishin mbështetjen e popullit, atëherë nuk do të kishin nevojë aspak që të merren me AKSH-në, por do ta injoronin daljen e saj publike dhe do t'ia lenin policisë që të merret me atë çështje. Por jo, ata reaguan shpejtë dhe reaguan shumë ashpër e të frikësuar, duke e shndërruar paraqitjen e AKSH-së në një problem ”destabilizues”, ”kërcënues”, në një çështje politike dhe ushtarake.

Zaret u hodhën…, thotë një fjalë, më në fund AKSH-ja doli nga ”interneti”, siç shpreheshin deri dje gojëkëqinjtë, dhe u paraqit në dritë të Hënës. Nesër do të dalë edhe në dritë të Diellit, kurse pasnesër do të shndërisë në dritë të Lirisë dhe të Shqipërisë Etnike. Zaret u hodhën…,AKSH doli nga irealiteti në realitet, ajo ekziston.

Zaret u hodhën, ”loja” filloi, kthim prapa nuk ka. Pas kësaj paraqitjeje publike AKSH nuk mund të hy përsëri në ”internet”, por do të qëndrojë aty ku e ka vendin, aty ku ka qenë gjithmonë, që nga formimi i saj – në gjirin e popullit liridashës e atdhetar shqiptar. Do të qëndrojë në ballë të popullit për liri, vetëvendosje e bashkim kombëtar të Shqipërisë Etnike.

Zaret u hodhën, AKSH foli, AKSH u duk. Por vallë, ç’ishte kjo e folme dhe kjo e dukme? Improvizim apo Realitet?

Improvizimi është trillim, sajim, shpikje aty për aty për të dalë nga situata e papritshme. Improvizimi është gjindshmëri, aftësi, veprim i paplanifikuar që më parë, por që bëhet aty për aty për të dalë nga kriza momentale.

Improvizime, zakonisht, bëjnë aktorët në skenën e teatrit, të cilët kur harrojnë tekstin e dramës, dialogun apo monologun, ata aty për aty, pa u hetuar nga publiku, me mjeshtëri dhe pa belbëzuar, vazhdojnë aktrimin duke improvizuar, duke sajuar tekst të ri të vetin, por që i përshtatet motivit të aktit të dramës, tragjedisë apo komedisë që luhet në skenë.

Improvizimi është zotësi dhe aftësi krijuese e aktorit, politikanit, liderit, oratorit, ligjëruesit dhe të gjithë njerëzve, kur bëhet në kohën dhe në çastin e duhur, për të dalë nga situate e palakmueshme, e paparashikueshme. Improvizimi është njëfarë Plani B i të gjithë veprimtarëve artistik, politik e ushtarak.

Improvizimi është domosdoshmëri, por nuk është frytdhënës nëse shndërrohet në shprehi, sepse improvizimi nuk është art, nuk është politikë dhe nuk është plan strategjik ushtarak. Me improvizime konstante nuk bëhet art, nuk bëhet politikë, nuk bëhet luftë dhe as nuk fitohet liria.

I mbetet AKSH-së që ta vërtetojë në të ardhmen e afërt se paraqitja e saj nuk ishte improvizim por realitet. Se nuk ishte demagogji por defilim real atdhetar, luftarak e çlirimtar.

Vetëm koha dhe populli do ta vërtetojnë nëse dalja në publik e AKSH-së ishte Improvizim apo Realitet.

Megjithatë, zaret u hodhën…, këtej e tutje më nuk do të ketë gjumë mbi dafina, shpirtrat u trazuan, këmbanat ushtuan, ora filloi tik-takun e saj historik drejt Shqipërisë Etnike.

8 tetor 2007

prespari

Primus registratum

ntervista e Mr.Gafurr Adili - zëdhënës politik i FBKSH-së dhënë gazetës "Express"

Express: Keni deklaruar në shtypin gjerman se lufta është e pashmangshme . Do të ketë luftë në Kosovë ?

Gafurr Adili : Deklarata ime, se lufta është e pashmangshme, është njëri nga shumë konkluzionet e Kuvendit të Dytë Kombëtar të Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH), të mbajtur më 16 shtator 2005, në Prizrenin historik, të cilën deklaratë edhe e kam publikuar përmes gazetave në shtator të vitit 2006 dhe të cilën e argumentoj kështu: Nëse bashkësia ndërkombëtare Kosovës do t'i njohë statusin e shtetit të pavarur e sovran, luftën në Kosovë do ta fillojnë serbët ;dhe anasjelltas: Nëse bashkësia ndërkombëtare Kosovës nuk do t'ia njohë statusin e shtetit të pavarur e sovran, luftën do ta fillojnë shqiptarët, sepse shqiptarët dhe mbi të gjitha as dëshmoret e kombit të Kosovës nuk mund ta durojnë rikthimin e Serbisë në Kosovë, apo më mirë të themi, ripushtimin dhe rikolonizimin e Kosovës nga pushtuesi e kolonizatori serb.
Dhe, ky konstatim i yni, sa i logjikshëm dhe i drejtë, i paralajmëruar prej kohësh nga FBKSH, për fatin tonë të keq po shfaqet hapur, jo vetëm nga "Car Lazarët", prapa të cilëve qëndron Beogradi, por edhe nga vetë politika zyrtare e Beogradit, që ka ngelur po ajo e Millosheviqit, politikë ekspansioniste dhe gjenocidiale.

Express: Kundër kujt do të luftoni ?

Gafurr Adili : Kundër Serbisë dhe forcave kriminale të saj, ndër të cilët është edhe banda "Car Lazarët", të cilët po vringëllojnë armët mbi Kosovë dhe popullin shqiptar.

Express: Bisedimet Prishtinë-Beograd, vlerësojnë analistë të huaj dhe vendorë, nuk do të sjellin rezultat. Çka pas 10 dhjetorit, nëse nuk do të ketë pavarësi për Kosovën?

Gafurr Adili : E kemi ditur dhe e kemi deklaruar se t' ashtuquajturat bisedime midis Beogradit dhe Prishtinës nuk janë asgjë tjetër pos një teatër kukullash që organizohen për të manipuluar popullin shqiptar, siç e kanë manipuluar deri më tani, se gjoja statusi i Kosovës do të përcaktohet në fund të vitit 2006 dhe pastaj u tha në mars të vitit 2007 dhe kështu me radhë në qershor, shtator dhe dhjetor 2007. Ne e dimë se si do të rrjedhin ngjarjet pas 10 dhjetorit 2007, por për momentin nuk guxoj të dekonspiroj para kohe. Shumë shpejt, kryesia qendrore e FBKSH-së do t'i shpalosë objektivat dhe rrugë zgjidhjet e çështjes se pazgjidhur madhore kombëtare.
Aktualisht jemi të angazhuar në bojkotimin e zgjedhjeve të 17 nëntorit në Kosovë dhe do të arrijmë që mbi 70% e popullit shqiptar në Kosovën protektorat t'i bojkotojë zgjedhjet për pushtet pa shtet, me të cilin veprim përfundimisht do t'ua marrim legjitimitetin politikanëve servilë të Prishtinës.

Express: Ju po deklaroheni dhe po parashikoni luftë në Kosovë, gjithashtu edhe Garda e Car Lazarit në Serbi po kërcënon me luftë në rast se Kosova bëhet e pavarur?

Gafurr Adili: Përgjigjen në këtë pyetje e kam dhashë në pyetjen e parë të kësaj interviste. Por mund të shtoj vetëm se Serbia do ta humbë këtë luftë dhe shumë shpejt do ta harrojë edhe Kosovën Lindore (Preshevën, Medvegjen dhe Bujanocin), Sanxhakun dhe Toplicën. Serbia etnike do të ngelet vetëm ish-pashallëku i Beogradit, kurse Shqipëria etnike do të jetë 94 mijë kilometra katrorë.

Express: KFOR-i thotë se nuk do të lejojë asnjë organizatë që të destabilizojë vendin. Si do të reagoni ju me këtë rast? Ata janë përgjegjës për sigurinë e Kosovës...

Gafurr Adili : Është shumë e vërtetë se aleati ynë KFOR është përgjegjës, jo vetëm për sigurinë në Kosovë, por edhe për ruajtjen e tërësisë territoriale të Kosovës protektorat. Kjo është e sanksionuar në Rezolutën 1244 të OKB-së, që është në fuqi. Por nëse është kështu, shtrohet pyetja se pse KFOR nuk e kryen detyrën e
tij?
1. Pse as KFOR-i dhe as UNMIK-u dhe me këtë rast as TMK-ja dhe SHPK-ja, nga viti 1999 e deri më tani, nuk e administrojnë Kosovën veriore, përfshirë këtu edhe veriun e Mitrovicës, por i lejon bandat kriminale serbë, të cilat i kanë të lyera duart me gjak shqiptari, gjatë luftës në Kosovë, që të ushtrojnë dhunë dhe represion mbi popullsinë shqiptare atje, ku për pasojë shqiptarët detyrohen të shesin pronat dhe shtëpitë e tyre dhe të ikin e të vendosen në pjesën jugore të Mitrovicës dhe në Prishtinë.
2. Pse KFOR-i dhe UNMIK-u dhe me këtë rast as TMK-ja dhe SHPK-ja, nuk e mbrojnë popullin shqiptar nëpër fshatrat e Besianës (ish Podujevës), apo edhe të fshatrave të Dardanës (ish Kamenicës), por tolerojnë që jo vetëm bandat e "Car Lazarëve", por edhe ushtria dhe xhandarmeria e rregullt e Serbisë të futet në këto zona, të ushtrojë dhunë dhe terror mbi shqiptarët e këtyre zonave dhe për pasojë shqiptarët të ikin e të vijnë në Gjilan dhe në Prishtinë.
3. Pse KFOR-i dhe UNMIK-i, dhe me këtë rast as TMK-ja dhe SHPK-ja, nuk i bastisin enklavat serbe në Kosovë, kur dihet fare mirë se serbët e këtyre enklavave janë të armatosur me armët më të sofistikuara, pjesën dërrmuese të të cilave Serbia ua ka sjellë në emër të ndihmave humanitare (gjatë revoltave popullore të 17 dhe 18 marsit të vitit 2004), dhe nëpër këto enklava janë celulat e Garda "Car Lazarët", truri politik i të cilëve është në Graçanicë.
Pra, aleati ynë KFOR-i duhet ta mbrojë edhe popullin shqiptar, të cilin edhe e bastis, por këtë nuk e bën kundër serbëve. Nëse kisha serbe në Graçanicë për serbët është vend i shenjtë, edhe për shqiptarët Memoriali i Jasharajve në Prekaz është i shenjtë, është Meka Shqiptare dhe KFOR-i dy herë ka gërmuar aty, kurse në Graçanicë asnjëherë?!

Express: Flitet se po rekrutoni vazhdimisht njerëz në AKSH ? Sa është numri i pjesëtarëve të AKSH-së?

Gafurr Adili: - Unë jam zëdhënës politik i FBKSH-së (për shqiptarët) dhe shef i Departamentit të Diplomacisë të FBKSH-s (për ndërkombëtarët) dhe nuk kam kompetenca që të njoh krahun e armatosur të FBKSH-se, Armatën Kombëtare Shqiptare (AKSH). Është shumë e vërtetë se është një interesim shumë i madh dhe një dyndje barëpopullore për t'u anëtarësuar , fillimisht në radhët e FBKSH-së dhe më pas edhe të AKSH-së, jo vetëm në Kosovë, por edhe në trojet tjera shqiptare dhe në diasporë.
Dal nga dal, por shumë sigurt FBKSH-ja nga një front mbarëkombëtar po shndërrohet edhe në një front mbarëpopullor.

Express: Në cilat vende operoni, Kosovë, Maqedoni,Shqipëri, Mali i Zi?

Gafurr Adili : Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptare është një formacion mbarëkombëtar, që shtrihet në të gjitha trojet shqiptare të Shqipërisë etnike dhe në diasporën shqiptare. Organizimi bazë i FBKSH-së janë këshillat popullore të FBKSH-së, të cilët shtrihen në çdo fshat e lagje të qyteteve shqiptare.
FBKSH është i organizuar në 7 zona:
1. Zona Nr. 1- Republika e Shqipërisë,
2. Zona Nr. 2 -Kosova Historike (me 7 nën zona: 1. Prishtina, 2. Mitrovica, 3. Peja, 4. Prizreni, 5. Ferizaj, 6. Gjilani dhe 7 .Presheva, Medvegja dhe Bujanoci),
3. Zona Nr .3-Lugina e Vardarit-ILIRIDA (me 11 nën zona: 1. Shkupi, 2. Kumanova, 3. Tetova, 4. Gostivari, 5. Kërcova, 6. Dibra, 7.Struga, 8. Prespa, 9 .Manastiri, 10.Përlepi dhe 11. Velesi),
4. Zona Nr. 4Malësia e Madhe (me 5 nën zona: 1. Tivari, 2. Ulqini, 3. Tuzi, 4. Plava dhe 5. Gucia),
5 .Zona Nr .5 (Çamëria),
6 .Zona nr. 6 (Evropa) dhe
7. Zona Nr. 7 (SHBA, Kanada dhe Australi).

Express: Pas paraqitjes publike në TV të AKSH-së, kanë reaguar institucionet e Kosovës duke thënë se Kosova nuk ka nevojë për një AKSH. Si e shihni pozicionin e tyre?

Gafurr Adili : Kosova nuk ka institucione, sepse Kosova nuk është shtet. Të gjithë ata që flasin kështu përpiqen të manipulojnë popullin shqiptar me institucione fiktive, prandaj edhe kërkoj që përfundimisht të binden se e kanë humbur besimin në popull. Dhe, këtë do ta shohin në zgjedhjet për pushtet pa shtet të 17 nëntorit 2007.

Express: A mendoni se me luftë mund të zgjidhet problemi i Kosovës?

Gafurr Adili : Që nga koha e iliro-pellazgëve, populli shqiptar gjithmonë ka zhvilluar politikë defanzive dhe me këtë rast edhe të gjitha luftërat e tij kanë qenë dhe janë luftëra mbrojtëse, në të cilat luftëra populli ynë është mobilizuar kur ka qenë i mbështetur për muri, kur nuk ka patur rrugë tjetër dhe është dashur të luftojë për vetëmbrojtje dhe bijetesë nga sulmet e armiqve tanë ndër shekuj, ndër të cilët kanë qenë dhe janë edhe pushtuesit dhe kolonizatorët sllavo-grekë të trojeve shqiptare të Shqipërisë etnike.
Pra, ashtu si populli shqiptar, edhe ne bijtë e bijat e tij nuk e kemi dashur dhe as nuk e duam luftën, sepse ajo sjell djegie, shkatërrime dhe vrasje.
Kam bindjen e patundur se bashkësia ndërkombëtare më në fund do të bindet se një luftë në Kosovë është edhe një luftë ballkanike dhe më rrezik të madh edhe për një luftë botërorë, prandaj edhe apeloj që urgjentisht të organizohet një konferencë ndërkombëtare e llojit të Konferencës së Londrës (1913), e cila konferencë fillimisht do të rivendikonte të gjitha vendimet famëkëqija të Konferencës së Londrës (te vitit 1913) dhe përfundimisht edhe popullit shqiptar do t'ia njihte të drejtën e vetëvendosjes, një e drejtë universale kjo për të gjitha popujt e botës, e garantuar në dhjetëra konventa dhe rezoluta të OKB-së, por që padrejtësisht deri më tani i është mohuar dhe vazhdon t'i mohohet vetëm popullit shqiptar, i cili vazhdon të jetë i ndarë në 6 shtete, ku për pasojë Republika e Shqipërisë është i vetmi vend në botë, i cili nga të gjitha anët kufizohet me popullin dhe trojet e veta shqiptare.
Duke ia njohur popullit shqiptar këtë të drejtë universale, të Drejtën e Vetëvendosjes, populli shqiptar përmes referendumit mbarëpopullor do të deklarohej:pro ose kundër bashkimit kombëtar shqiptar Në Ballkan, në këtë Ballkan "fuqi baroti" do të krijoheshin shtetet etnike, ku përfundimisht Ballkanit do t'i hiqej epiteti "fuqi baroti" dhe do të fillonte sendërtimi i paqes dhe stabilitetit në Ballkan, në këtë nyje nevralgjike të Evropës dhe me këtë rast do të mund të konsolidohej edhe Evropa e Bashkuar.
Nëse Bashkimi Evropian dëshiron të krijojë një Evropë stabile, fillimisht ky stabilitet dhe kjo paqe duhet të realizohet në Ballkan, gjithmonë sipas parimit të komb-shteteve etnike. Në të kundërtën, Ballkani gjithmonë do të jetë një vatër lufte, një "fuqi baroti" edhe për Evropën dhe ndoshta edhe me gjerë.

Express: As institucionet e vendit e as ato ndërkombëtare nuk ju duan si AKSH, si mendoni që të bëni luftë në Kosove , si e shihni pozicionit tuaj karshi institucioneve të huaja dhe vendore ?

Gafurr Adili : Aleatët tanë, qofshin këta vendorë apo ndërkombëtarë, të cilët nuk i dekonspirojnë, siç kanë bërë deri më tani politikanët debilë të Prishtinës, na duan si Front për Bashkim Kombëtar Shqiptar me të gjitha strukturat e tij, ndër të cilat është edhe AKSH, dhe jo vetëm qe na duan, por edhe na inkurajojnë në misionin tonë fisnik, të ribashkimit kombëtar shqiptar. Nuk na duan vetëm aleatët e sllavo-grekëve, qofshin këta të huaj apo edhe shqiptarë, që janë shumë pak dhe të cilët edhe më shumë do t'i pakësojmë shumë shpejt.

prespari

Primus registratum

DEKLARATË POLITIKE NR . 10 E ZËDHËNËSIT POLITIK TË FBKSH-së
Shkruar nga FBKSH

MOS NA OFENDONI SE DO TË TURPËROHENI JU DHE PASARDHËSIT TUAJ....!

Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH) nuk e ka sulmuar popullin serb, ashtu siq bandat kriminale të \"Car Lazarëve\" po vringëllojnë armët kundër Kosovës dhe popullit shqiptar, jo vetëm në Kosovën Protektorat por edhe në trojet tjera shqiptare nën Serbi (Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc), nën Mal te Zi dhe nën \"Maqedoni\", si dhe në Beograd, ku punojnë e jetojnë mbi 200 mijë shqiptarë.

Djemtë trima dhe vashat heroike shqiptare te AKSH-së kanë dalë për të mbojtur popullin e pambrojtur, as nga KFOR e UNMIK dhe as nga TMK dhe SHPK, dhe nuk i meritojnë ofendimet që po iu bëjnë disa individë dhe personalitete politike, qofshin këta në Prishtinë apo edhe në Tiranë, siq ishte edhe rasti i fundit i Zëdhënësit të SHPK-së, Z. Veton Elshani, i cili dikur ka luftuar dhe është plagosur nga banidtët paramilitarë të Serbisë, por që për fatin e Tij të keq, sot po shkel jo vetëm mbi gjakun e dëshmorëvë por edhe mbi gjakun e Tij, dhe këtë e bënë vetëm e vetëm për t\'u graduar nga ata që po iu shërben me zell dhe miopëri, sepse po përpiqet që midis AKSH-së dhe kriminelëve serbë të krijojë paralelizma dhe krahasime, që s\'është asgjë tjetër pos një miopëri siq dikur vepronin zëdhënësit shqipfolës të policisë serbe në Kosovë, të cilët krahasonin UCK-në me bandat kriminale të Arkanit, të Sheshelit, të Milloshevicit dhe të Koshtunicës.

Në emër të Kryesisë Qendrore të FBKSH-së, këshilla ime e fundit për Z. Elshani dhe të gjithë ata qënuk kanë kujdes se cka deklarojnë, vetem e vetem që t\'iu hyjnë në qef armiqëve sllavo-grekë dhe miqëve të tyre, është :

MOS I FYENI E OFENDONI DJEMTË E VASHAT SHQIPTARE QË KANË VENDOSUR TË VDESIN PËR KOMBIN DHE ATËDHEUN....!

Sepse, nesër do të jetë shumë vonë dhe do të turpëroheni, jo vetëm ju por edhe pasardhësit tuajë, ashtu siq sot turpërohen pasardhësit e ish-shërbëtorëve të Sërbisë, të cilët kanë ikur në Sërbi.

Mr. Gafurr ADILI (d.v.).
Tiranë, 18 tetor 2007.

prespari

Primus registratum

Ç’thotë Gafurr Adili i AKSH-së?

Aty ku bukës i thonë bukë,
e ujit – ujë, është AKSH-ja!

I nxitur nga instinkti i një gazetari, që përherë të jetë në rrjedhat e shfaqjeve
dhe të regjistrimit me kohë të çfarëdo risie në shoqëri, me paraqitjen pub-
like dhe sensacionale të Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH) në
opinion,dhe me qëllim të realizimit të një interviste ekskluzive për revistën
tonë, fillova të hulumtoj në internet mundësinë e vënies së kontaktit even-
tual me zëdhënësin e kësaj structure politike dhe ushtarake, z. Gafurr Adilin.

Befasia ime ishte e menjëhershme. Nga bashkëbiseduesi im i kërkuar,
nuk mora vetëm përgjigjen pozitive për këtë intervistë, por edhe një sërë
komplimentesh që ai i bënte për revistën “Kosovarja”, për të cilën, siç më tha në kon-
taktin e parë, personalisht ka një respekt tëjashtëzakonshëm dhe atë e lexonte
rregullisht sa ishte në Zvicër. Edhe pse, paraqitja e një strukture
paralele ushtarake në arenën e brishtë institucionale politike kosovare shkaktoi
reagime të ndryshme kontradiktore, përmes kësaj interviste, qëllimi ynë aspak
nuk është që të ndikojmë anshëm në asnjë qëndrim zyrtar dhe jozyrtar, por
të jemi në shërbim të informimit sa më të mirë të lexuesit tonë, i cili, më pas, do
ta krijojë bindjen e lirë dhe të pavarur vetjake për këtë çështje.

Kush është Gafurr Adili?

- Jam shqiptar, nga rrethi i Kërçovës. Shkollën fillore e kam kryer në vendlindje.
Gjimnazin dhe Fakultetin Juridik i kam kryer në Prishtinë. Studimet pasuniver-
sitare (1982-1984), me temën “Aspektet juridiko-ekonomike në Lidhjen Shqiptare
të Prizrenit”, i kam përfunduar në Zagreb. Jam 48 vjeç, i martuar, baba i gjashtë
fëmijëve: Kastriotit, Gëzimes, Kushtrimit, Kelmendit, Albulenës dhe Donikës. Jam
edhe gjysh. Kam qenë i burgosur politik, si pjesëmarrës i demonstratave mars-prilli
të vitit 1981 dhe pastaj, pas daljes nga burgu, për aktivitet atdhetar (1982-1984)
jam detyruar të emigroj në Zvicër, ku kam jetuar nga prilli i vitit 1985 deri në
korrik të vitit 2003, kohë kjo kur edhe më arrestuan në Tiranë. Pas gati 5 muajsh paraburgim, nga gjykata e Tiranës fitova pafajësinë. Mirëpo, gjatë kësaj kohe Parlamenti
i Zvicrës më mori stre-himin politik, që e kisha fituar në shtator të vitit 1985 dhe me këtë rast edhe leje qëndrimin (vizën-C) në Zvicër. Nga 25 nëntori i vitit 2003 jetoj dhe veproj në Tiranë.

Çfarë organizmi është FBKSH-ja? Cila është platforma e saj politike dhe kur është formuar Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH) si krah ushtarak i saj? Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH) është një bashkim forcash politike, shoqatash joqeveritare, intelektualësh atdhetarë dhe i masave të gjera popullore, pa dallim krahine, feje dhe ideje, që punon, vepron dhe lufton për ribashkimin e të gjitha trojeve shqiptare
dhe të popullit shqiptar që jeton në këto troje në një shtet të vetëm kombëtar në Ballkan, me emrin Shqipëri. FBKSH është një organizim politiko-ushtarak mbarëkombëtar, që shtrihet në të gjitha trojet shqiptare të Shqipërisë Etnike dhe në diasporën shqiptare dhe tash po bëhet edhe një front mbarëpopullor, sepse shtrirja dhe organizimi i FBKSH-
së shkon deri në çdo fshat dhe lagje të qyteteve shqiptare të Shqipërisë etnike.
Quhet formacion politiko-ushtarak, sepse është krah i armatosur, apo më mirë të them,
dora e djathtë e FBKSH-së është Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH). Nëse do
ta ilustroja me trupin e njeriut, lirisht mund ta ilustroj kështu: FBKSH është
trupi, AKSH është dora e djathtë e trupit. FBKSH është Sigurimi Kombëtar Shqiptar
(SKSH) ose dora e majtë e trupit. Fondi Kombëtar Shqiptar (FKSH) janë këmbët e
trupit. Dhe, ky trup ka edhe kokën, sepse trupi pa kokë nuk funksionon. Kjo është
Kryesia Qendrore e FBKSH-së, ku krahas kryetarëve të Zonave të FBKSH-së janë
edhe Shefi i Shtabit të AKSH-se, Shefi i Drejtorisë Qendrore të SKSH-së dhe Shefi
i Këshillit Qendror të FKSH-së. Kryetar i FBKSH-së, nga 12-13 korriku (Ku-
vendi themelues i FBKSH-së, në Pallatin e Kongreseve në Tiranë) dhe deri në Kuven-
din e Dytë Kombëtar (16 shtator 2005, në Prizrenin historik) kam qenë unë dikur me
pseudonimin Mr.Valdet VARDARI dhe nga Kuvendi i Dytë Kombëtar (shtator 2005)
Prof. Dr. Bashkim MITROVICA, kurse unë zëdhënës politik i FBKSH-së (për opin-
ionin tonë kombëtar) dhe shef i Departamentit të Diplomacisë të FBKSH-së për
ndërkombëtarët, detyra këto që vazhdoj t’i ushtroj edhe sot.

Me iniciativën e FBKSH-së, më 25 nëntor 2006, në Hotel “Tirana International”, u or-
ganizua Mbledhja Themeluese e Këshillit Organizator të Kuvendit Mbarëshqiptarë,
ku në pjesëmarrjen e 74 delegatëve e delegateve, nga të gjitha trojet shqiptare
dhe nga diaspora, u themelua Këshilli Organizativ i Kuvendit Mbarëshqiptarë
(17 anëtarësh) dhe u zgjodh edhe Kryesia 5 anëtarëshe:

1. Kryetar - Gjeneral Kudusi LAMA, nga Kukësi,
2. Zv.kryetar - Prof. Dr. Hulusi HAKO, nga Delvina,
3. Zv.kryetar, Kolonel Sejdi VESELI, nga Prishtina,
4.Zv.kryetare, Kolonele Shyhrete GOSALCI, nga Prishtina dhe
5. Sekretar i Përgjithshëm, magjistër Gafurr ADILI, nga
Kërçova.

Pra, unë ushtroj edhe detyrën e Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit Organizativ
të Kuvendit Mbarëshqiptar dhe jam edhe drejtor i Revistës “KUVENDI”, revistë
periodike e Këshillit Organizator të Kuvendit Mbarëshqiptar dhe deri tash (nga
marsi i vitit 2007) kemi nxjerr tre numra dhe jemi duke përfunduar edhe numrin
4 të revistës “KUVENDI”, të cilën e kemi me tirazh 1000 ekzemplarë dhe e kemi
shpërndarë në të gjitha trojet shqiptare dhe në diasporë, të cilën lexuesit mund ta
lexojnë edhe në internet: http://www.shqiperiaebashkuar.org

A funksionon ky lloj organizimi edhe në hapësira të tjera shqiptare apo
është përqendruar vetëm në Shqipëri, Maqedoni dhe në Kosovë?

- FBKSH është formacion politiko-ushtarak mbarëkombëtar, që do të thotë
vepron dhe është i organizuar në të gjitha trojet shqiptare të Shqipërisë etnike dhe
në diasporën shqiptare në Evropë, SHBA, Kanada dhe Australi.
Kuptohet se diku është më mirë i organizuar dhe shtrirja e tij është më masovike,
e diku jo aq sa duhet, siç është në Shqipëri dhe Kosovë, por rëndësi ka që kudo
ku bukës i thuhet bukë dhe ujit – ujë, janë të organizuara këshillat e FBKSH-së. Pra,
kemi këshilla edhe në trojet shqiptare në Mal të Zi dhe në Çamëri.

Si i komentoni reagimet zyrtare të pushtetarëve aktualë në Kosovë pas paraqitjes publike të AKSH-së dhe cili ishte qëndrimi i Tiranës zyrtare?

- Aspak nuk dallonin nga ata që dikur vetëquheshin pushtetarë nën pushtimin
dhe kolonizimin serb. Pra, ishin identikë me reagimet e atyre që Ushtrinë Çlir-
imtare të Kosovës (UÇK - në) e quanin: “ushtri e faksave”, “grupe katundarësh”,
“dorë e zgjatur e Serbisë”, “ogranizatë terroriste” etj. UÇK-në kështu e quanin edhe liderët e partive politike të Tiranës dhe të gjitha deklaratat e tyre i kemi dhe i ruajmë. Do
të vijë koha që të gjithë do të japin llogari për të gjitha, si ata që e kanë sharë e ofen-
duar UÇK-në, ashtu edhe ata që aktualisht e shajnë dhe e ofendojnë edhe vazh-
duesen e misionit të UÇK-së, Armatën Kombëtare Shqiptare (AKSH).

Frikoheni se mund të fillojë ndonjë fushatë e madhe e burgosjes së
aktivistëve tuaj nga strukturat legale të KFOR-it, SHPK-së dhe policisë së
UNMIK-ut në Kosovë, si dhe, mundësisë së insistimit të tyre për burgosjen
tuaj të sërishme në Tiranë?

- Aspak nuk frikësohem, sepse nuk e njoh frikën dhe nuk di çka është ajo! Përballë
vendosmërisë time që të sakrifikoj edhe më të shtrenjtën jetën, siç e kanë
sakrifikuar shumë bashkëluftëtarë të mi:

Kadri ZEKA, Nuhi BERISHA, Abedin REXHA, Fehmi dhe Xhevë LLADROVCI, Harun
BEKA dhe Ukshin HOTI, arrestimi ka qenë dhe është luks.

Kurrsesi nuk mund të fillojë ndonjë fushatë arrestimesh, jo vetëm të aktivistëve tanë në Kosovën protektorat, por as në Kosovën Lindore (Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc), as në Kosovën Jugore (Lu-gina e Vardarit-ILIRIDA) dhe as ndaj meje këtu, në Tiranë, sepse nuk besoj të jenë aq budallenj që të bëjnë aventura të tilla. Të gjithë e dinë se jemi shumë të fuqishëm.

Paraqitja juaj publike, më së paku i entuziazmoi ish - pjesëtarët e UÇK-së dhe
partitë politike të dala nga kjo strukturë. Si e komentoni ju këtë heshtje të
tyre: xhelozi nga frika e marrjes së primatit për të ardhmen tonë kombëtare,
apo është vetëm një veprim i matur ku duhet pritur ende për një qëndrim më
të detajuar zyrtar?

- Në bazë të informacioneve që më kanë sjellë këshillat e FBKSH-se nga të gjitha
Zonat e FBKSH-së dhe mbi të gjitha nga Zona Nr. 2 (Kosova historike) e FBKSH-së,
rezulton se janë gëzuar shumë luftëtarët e devotshëm dhe përgjithësisht populli
shqiptar, jo vetëm i Kosovës protektorat, por i gjithë populli shqiptar. Nuk janë gëzuar vetëm ata që kanë keqpërdorur djersën dhe gjakun e popullit, të cilët thirren si parti politike të dala nga UÇK-ja apo edhe udhëheqës të disa shoqatave, të cilët në emër kanë qenë dhe janë bisht të partive politike dhe vazhdojnë të manipulojnë dhe të vjedhin
në emër të familjeve të dëshmorëve, invalidëve të luftës dhe veteranëve të luftës.
Të gjithë këta e dinë se vetëm në Parlamentin e Shqipërisë së Bashkuar do të japin llogari për të gjitha.
Dihet se i pari që do të japë llogari do të isha unë dhe pas meje të gjithë me radhë, fillimisht bashkëpunëtorët e mi dhe pas tyre edhe liderët e partive politike që kanë
keqpërdorur votën e popullit dhe ata liderë të partive dhe shoqatave që kanë keqpërdorur djersën dhe gjakun e popullit shqiptar. Prandaj, edhe nuk gëzohen, por sikurse deri tash, edhe në të ardhmen, do të përpiqen që të na pengojnë, sabotojnë dhe besa edhe të na luftojnë që të mos arrijmë ta realizojmë amanetin e dëshmorëve të kombit, të cilin e kanë
tradhtuar, sepse e dinë shumë mirë se çka ka do t’i gjejë në Shqipërinë e Bashkuar.

T’i kthehemi formacioneve ushtarake të AKSH-së. Cila është e vërteta për
të: Është ushtri apo janë vetëm grupe
operative?

- Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH) është më tepër se ushtri. Në kuadër të AKSH-së veprojnë edhe njësitë operative që ne i quajmë njësitë elite, të cilat veprojnë siç janë edhe njësitet elite të ushtrive më të mëdha, marinsat amerikane. Këto njësi kanë vepruar dhe gjithmonë do të veprojnë me maska, ashtu siç veprojnë edhe marinsat amerikane.

Ka disa vjet që është në skenë AKSH-ja, a është rritur në numër dhe cila është
platforma e saj vepruese?

- Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH) nuk ka platformë, sepse Platformë Politike
ka Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar (FBKSH) dhe AKSH, duke qenë krah i
armatosur i FBKSH-së, zbaton platformën politike dhe vendimet politike të FBKSH-së.
Kurse, sa i përket numrit të luftëtarëve të AKSH-së, më falni, është sekret ushtarak
dhe nuk është në kompetencat e mia që të flas për gjëra të tilla.

A është AKSH-ja e aftë t’i mbrojë shqiptarët në Kosovën Veriore dhe kush do ta merrte përgjegjësinë në rast se atje do t’i ndodhte diçka popullatës shqiptare?

- Sipas Rezolutës 1244, Kosovën dhe popullin e saj duhet ta mbrojë UNMIK-u
dhe KFOR-i, bashkë me ta edhe SHPK-ja dhe TMK-ja. Por, siç dihet, gjatë këtyre tetë
vjetëve, Kosova Veriore nuk administrohet as nga UNMIK-u dhe as nga KFOR-i, si dhe
as nga SHPK-ja dhe as nga TMK-ja, por ligjin e dhunës dhe të represionit ndaj
shqiptarëve e bëjnë bandat kriminale të Serbisë. Aty janë vendosur të gjithë kriminelët serbë që duart i kanë të lyera me gjak shqiptari. Aty ndodhet edhe krimineli Ratko Mladiq, që komandon edhe gardën e ashtuquajtur “Garda Car Lazarit”!

Pra, përgjegjësinë duhet ta marrë UNMIK-u dhe KFOR-i dhe bashkë me ta edhe SHPK-ja dhe TMK-ja. Armata Kombëtare Shqiptare (AKSH) është në gjendje që të
marrë në mbrojtje popullsinë shqiptare edhe në Kosovën Veriore, nëse këtë gjë nuk
mund ta bëjë KFOR-i dhe TMK-ja, ashtu siç ka marrë në mbrojte popullsinë shqiptare në fshatrat e Besianës, ku u shfaqën djelmoshat trima dhe vashat heroike të AKSH-së, sepse në këto fshatra të Besianës, ashtu si edhe në fshatrat e Dardanës, të cilat nuk i administron
as KFOR-i dhe as TMK-ja, shpesh herë futen jo vetëm kriminelët e “Car Lazarit”, por edhe ushtria dhe xhandarmëria e rregullt e Serbisë dhe i terrorizojnë fshatarët shqiptarë të këtyre zonave, ku për pasojë edhe detyrohen të shpërngulen dhe të vijnë në Gjilan dhe
në Prishtinë.

Nga kjo bisedë, të themi e nxehtë, të bëjmë një digresion. Cili është men-
dimi i FBKSH-së dhe AKSH-së për intelektualët tanë të çmuar kombëtar,
por edhe të anatemuar shpesh nga politika zyrtare: Adem Demaçi, Rexhep
Qosja, Albin Kurti dhe të tjerë?

- Mendimi im nuk mund të jetë i ndryshëm nga ai që mbizotëron te shumica dërmuese e popullit shqiptar, që mbi-zotëron te çdo shqiptar që në damarët e tij rrjedh vetëm gjak shqiptari. Pra, respekti më të madh e kemi pasur dhe vazhdojmë ta kemi, jo vetëm për intelektualët tanë atdhetarë: Bacën Adem DEMAÇI (simbolin e rezistencës shqiptare), babanë e kombit, Rexhep QOSJA dhe atdhetarin e dëshmuar e të ridëshmuar Albin KURTI, por edhe për të gjithë ata intelektualë atdhetarë, qofshin në Prishtinë, në Tiranë
apo në disporë, të cilët në një formë apo tjetër, me veprat dhe këshillat e tyre na ndihmojnë në misionin tonë tepër fisnik, ribashkimin kombëtar shqiptar. Pra, jo vetëm unë, por të gjitha strukturat e FBKSH-it, i kemi quajtur dhe i quajmë truri i kombit. Nga ana tjetër, edhe do të kërkoj dhe do t’i ftoj që t’i bashkëngjiten Këshillit Organizativ të Kuvendit Mbarëshqiptarë dhe vitin që vjen, më 10 qershor 2008, me rastin e 130 - vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, bashkërisht ta mbajmë Kuvendin Mbarëshqiptarë, ku do të miratohet edhe Platforma e Ribashkimit Kombëtar Shqiptar dhe do të zgjidhen edhe organet e Kuvendit Mbarëshqiptarë, ndër të cilat do të jetë edhe Ansambleja Kombëtare Shqiptare (AKSH).

Kur prisni që ky synim madhor i bashkimit kombëtar mund të realizohet, kur dihet mirë qëndrimi i ashpër i bashkësisë ndërkombëtare rreth mosndryshimit të kufijve ekzistues në Evropë?

- Kosova nuk bëhet e pavarur. Më lehtë dhe më shpejt Kosova mund të ribashkohet me Shqipërinë. Për 17 vjet me radhë, ka qenë një humbje e kotë e kohës me lloj-lloj opsionesh, me ç’gjë ne shqiptarët i kemi çoroditur edhe aleatët tanë të bashkësisë ndërkombëtare. Sikur ne shqiptarët të bashkohemi rreth një mendimi, qëndrimi dhe veprimi të përbashkët dhe përballë bashkësisë ndërkombëtare të dalim me kërkesën tonë të ligjshme, kërkesën që edhe popullit shqiptar, ashtu si gjithë popujve të botës, t’i njihet
e drejta e vetëvendosjes, e drejtë kjo e garantuar me konventa dhe rezoluta të OKB-së, e cila padrejtësisht deri tash i është mohuar dhe vazhdon t’i mohohet vetëm popullit shqiptar. Jam i bindur se deri tash (gjatë këtyre 17 vjetëe) edhe do të ishin ribashkuar në një shtet të vetëm kombëtar. Është rast unikat që Republika e Shqipërisë, nga të gjitha anët, kufizohet me trojet dhe popullin e vet. Nuk mund të ketë Evropë të Bashkuar
dhe stabile, nëse kjo paqe e ky stabilitet, fillimisht, nuk garantohet në Ballkanin
“fuçi baroti” dhe për të arritur që për fundimisht Ballkanit t’i hiqet epiteti
“fuçi baroti”, e kjo arrihet vetëm duke riorganizuar shtetet etnike në Ballkan, si: Shqipëria etnike, Bullgaria etnike, Greqia etnike, Kroacia etnike dhe pse jo edhe Serbia etnike.

Pse Serbia nuk flet për Serbi etnike, por flet për Serbi të Madhe?!

Sepse, po të flasë për Serbi etnike, e di fare mirë se Serbia etnike duhet të jetë vetëm në
pashallëkun e Beogradit. Pra, duke krijuar shtetet etnike, arrihet ekuilibri i shteteve, mbi bazën e të cilit edhe zbatohet parimi i reciprocitetit mbi minoritetet ë shtetet etnike të Ballkanit, sepse po aq sa do të ishte komb-shteti grek, bullgar, kroat dhe serb, po aq do të ishte edhe komb-shteti shqiptar me emrin Shqipëri.
Jam plotësisht i bindur se shqiptarët 100 - vjetorin e Pavarësisë Kombëtare, në
Vlorën heroike (në vitin 2013), do ta kremtojnë me një Shqipëri të bashkuar.

Meqë unë jam nga Prizreni, qytetit të lavdisë sonë kombëtare dhe kryeqytet
shpirtëror i të gjithë shqiptarëve, nëse do të vinte dita e shpalljes zyrtare të
bashkimit të trojeve shqiptare, do ta bënit këtë akt formal mu në këtë
qytet?

- Platforma politike e FBKSH-së është Programi i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit. Dhe,
unë e thashë se planifikojmë që vitin që vjen (10 qershor 2008), në 130 - vjetorin e
Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, në Prizrenin historik ta mbajmë Kuvendin Mbarëkom-
bëtar Shqiptar. Mund të ndodhë që situatat të na çojnë drejt përshpejtimit të
proceseve politike dhe pikërisht aty edhe ta shpallim ribashkimin kombëtar.

Mbi bazën e mbështetjes që po gjejmë në popull, them se edhe ndërkombëtarët
përfundimisht do të binden se ai rend politik shumë servil në Prishtinë, besa
edhe këtu në Tiranë, e ka humbur besimin e popullit. Besim të cilin, me punë dhe
sakrificë e ka krijuar vetëm FBKSH-ja dhe strukturat e saj. Këtë do ta dëshmojmë me
bojkotimin që do t’iu bëjmë zgjedhjeve të radhës, të paralajmëruara të mbahen më
17 nëntor 2007, me ç’rast do të bindeni se as 20 për qind e popullsisë nuk do të dalë
në zgjedhje, kurse pjesa tjetër do t’i bashkohet FBKSH-së. Madje, edhe ndërkom-
bëtarët do të detyrohen t’i bashkohen FBKSH-së dhe pastaj fjalën do ta kemi ne,
do t’iu shpalosim Programin e Veprimit Taktik dhe Strategjik të FBKSH-së.

Unë kam një moshë mesatare. Ka shans që ta përjetoj këtë ditë madhore të
bashkimit kombëtar?

- Jo vetëm se do ta përjetoni, por do të jepni edhe kontributin tuaj për rindërtimin dhe zhvillimin e Shqipërisë së ribashkuar.Edhe babai im 72 vjeç do ta përjetojë këtë.

Sa ju kupton dhe ndihmon familja në këtë mision tuaj që keni nisur, dhe meqë lexuesit tanë janë më shumë femra, na thoni cili është qëndrimi i bashkëshortes suaj për qëndrimin tuaj, kur dihet se shqiptarët shpesh në histori, më burrëresha i kemi pasur gratë sesa burrat?

- Bashkëshortja ime, Fekrija, që në fillim, jo vetëm që më ka kuptuar shumë drejt,
por edhe më ka përkrahur shumë e po më përkrah edhe tash në gjithë aktivitetin tim
gati 30-vjeçar politiko-atdhetar. Dhe, këtë po e ilustroj me dy fakte:

1. Kur më ka arrestuar UDB-ja (në vitin 1982) na kishin lindur dy fëmijë (Kastrioti
dhe Gëzimja) dhe ajo i rriti ata; 2. Kur u largova nga vendlindja, në vitin 1985, asaj dhe 5 fëmijëve të mi nuk ua jepin pasaportat dhe deri në vitin 1990, kur filloi shpërbërja e RSFJ-së, unë kam jetuar i vetëm në Zvicër, kurse ajo i rriste fëmijët. Por, mbi te gjitha ka qenë kontributi i saj që unë sot të krenohem me fëmijët e mi, të cilët janë shembull në Zvicër. Kushtrimi po përfundon magjistraturën në shkencat politiko-diplomatike në Bern
të Zvicrës. Kelmendi ka përfundur vitin e tretë të Fakultetit të Farmacisë në Basel të
Zvicrës. Donika sivjet duhet të përfundojë shkollën e mesme për ekonomi-biznes
dhe pastaj të vazhdojë fakultetin.

Mesazhi i juaj për lexuesit e revistës “Kosovarja”?

- Nënat dhe motrat e mia shqiptare, në trojet e Shqipërisë etnike, të luftojnë për të
drejtat e tyre dhe të inkuadrohen në jetën shoqërore kombëtare shqiptare.
Vetëm në Shqipërinë e bashkuar, të gjithë, burra dhe gra, do të jemi të barabartë, të
lumtur dhe me dinjitet kombëtar. Ju falënderojmë z. Gafurr dhe ju priftë e mbara!
- Ju faleminderit edhe Juve dhe gjithë lexuesve Tuaj!
Adnan Abrashi

prespari

Primus registratum

Në Kosovën e munduar po sos durimi. Ish UÇK-së i hanë duart, ndërsa në skenë ridel Armata Kombëtare Shqiptare. Një vend mes luftës dhe paqes. Për njeriun e AKSH-së, Gafurr Adili, është koha e Shqipërisë së Bashkuar

LUFTA NË PRAG

PËR SHQIPËRINË E BASHKUAR

Përplasja ushtarake është e pashmangshme. Kosovës nuk duan t'ja japin pavarësinë. Shqiptarët duhet të bashkohen në një shtet të vetëm.
Dhe sipas Gafurr Adilit. AKSH dhe FBKSH po bëjnë atë që nuk bën Tirana, Prishtina dhe Shkupi

NGA ALQI KOÇIKO

Më së shumti, opinioni shqiptar brenda kufirit zyrtar do të mbante mend emrin e tij për shkak të një procesi gjyqësor të shumëndjekur në Tiranë. Ku Gafurr Adili akuzohej për "nxitje të urrejtjes ndëretnike" bashkë me Idajet Beqirin. Por megjithëse, si thotë Adili, ai arrestim ishte telekomanduar nga ish kryeministri Fatos Nano me kërkesë të ish shokut të tij Ali Ahmeti, gjyqi në fakt i bëri nder. Sepse duke i dhënë pafajësinë, gjykata shqiptare i pastroi emrin dhe i legalizoi funksionin si përfaqësues politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe krahut të armatosur, AKSH, një trupë ushtarake që pas Marrëveshjes së Ohrit në 2001-shin, është pare me shumë dyshim, nga çdo palë zyrtare shqiptare në Tiranë, Prishtinë a Shkup. Po ata janë sërish aty. U desh një shfaqje e disa djeve me veshje komandosh dhe maska para dy javësh (videoja mund të shihet sot e gjithë ditën në youtube) si reagim ndaj disa tentativave dhe deklatatave të të ashtuquajturës Gardë të Car Lazarit në Serbi, që AKSH të bëhej temë dite, bashkë me pavarësinë e Kosovës. Ky organizim shumëdiskutuar, pak i matshëm nga ana fizike e hapësinore, por shumë i sikletshëm për politikën tone zyrtare (sipas Gafurr Adilit edhe mediat e kanë sabotuar) po del sërish në sipërfaqe. Jo thjesht duke u deklaruar i gatshëm për të mbrojtur Kosovën në rast sulmi nga serbët, por edhe për t´u vënë në dispozicion të mbrojtjes së integritetit territorial. Sepse për FBKSH-në, AKSH-në dhe Gafurr Adilin, zor se do të ketë pavarësi të Kosovës: Në të kundërtën, duhej që shqiptarët që në krye të herës të luftonin për bashkimin mbarëkombëtar në një shtet të vetëm, pastaj të kërkonin integrimin e mëtejshëm. E quajtur herë si organizatë interneti e herë si grup fantazëm, Fronti dhe krahu i armatosur e saj deklarojnë prezencën në shumë zona të Kosovës, shtrirjen me degë në çdo cep shqiptar (edhe në Çamëri) dhe bindjen se në çdo rast, luftëtarët e ish UÇK-së dhe forcat e Trupave të Mbrojtjes së Kosovës janë me ta për t'u përballur me më të keqen. Për të arritur atë që "shqiptarët zyrtarë" hezitojnë ose nuk duan ta bëjnë, bashkimin mbarëkombëtar.

-Zoti Adili, shfaqja në terren e disa trupave të Armatës Kombëtare Shqiptare dhe e juaja në media ditët e fundit, shkakyoi njëfarë pështjellimi. Pse kjo shfaqje pikërisht tani; si e gjykoni situatën në Kosovë?

Është folur e stërfolur shumë se gjoja statusi i Kosovës do të përcaktohej gjatë vitit 2006 dhe kjo gjë jo që nuk ndodhi, por edhe u shty në pafundësi: fillimisht për në mars-prill, pastaj qershor dhe më tej u tha pas 120 ditësh të ribisedimeve, gjë që do të duhej të ishte pas 10 dhjetorit 2007. Edhe tani po flitet se do të shtyhet për në vitin 2008 dhe kështu me rradhë, vetëm e vetëm për ts mashtruar popullin dhe për ta ruajtur "status-quo-në" e brishtë deri në pafundësi. Gjatë gjithë aktivitetit tonë mbi pesëvjeçar (nga korriku 2002), kur në Pallatin e Kongreseve të Tiranës është themeluar Fronti për Bashkim Kombëtar Shqiptar-FBKSH) masmedia e shkruar dhe elektronike shqiptare, rregullisht dhe sistematikisht e ka sabotuar zërin tonë, zërin e ribashkimit kombëtar shqiptar. Por njësitet elitë të krahut të armatosur të FBKSH-së, të Armatës Kombëtare Shqiptare (AKSH), nuk kanë dalë për këtë arsye. Ata u shfaqën në ato fshatra të Besjanës (ish Podujevës) ku nuk mbrohen as nga KFOR e UNMIK dhe as nga TMK dhe SHPK, ashtu siç nuk mbrohen as fshatrat e Dardanës (ish Kamenicës), ku përveç bandave të "Car Llazarëve" edhe ushtria dhe xhandarmëria e rregullt e Serbisë futen dhe ushtrojnë dhunë e represion mbi popullsinë shqiptare të këtyre krahinave shqiptare, e për pasojë shqiptarët e këtyre krahinave detyrohen të shpërngulen dhe të vendosen në Gjilan apo në Prishtinë.
Në situatë të ngjashme, bile edhe më të keqe, e kemi edhe në Kosovën Veriore, dhe sidomos në pjesën veriore të Mitrovicës, ku gjatë këtyre tetë viteve, që kur Kosova administrohet (sipas Rezolutës 1244) nga UNMIK dhe KFOR, por realisht që kjo pjesë nuk administrohet as nga KFOR as nga TMK e SHPK, kjo zonë administrohet nga bandat kriminale serbe, të cilat gjatë luftës në Kosovë (1998-1999) kanë bërë masakra dhe duart i kanë të lyera me gjak shqiptaro. Për pasojë mbi 80% e shqiptarëve janë shpërngulur nga aty dhe janë vendosur në pjesën jugore të Mitrovicës apo në Prishtinë. Pra, ata djelmosha trima dhe vasha heroike të AKSH-së po mbrojnë kufirin e Kosovës dhe popullin e pambrojtur të saj nga një rrezik i përsëritjes së një Srebrenice në Kosovë. Kurse, dalja ime si zëdhënës politik i Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar dhe rrjedhimisht edhe i krahut të armatosur, AKSH, konsidtonte me paraqitjen e situatës reale, gjendje kjo që përjeton Kosova dhe populli shqiptar atje dhe që nuk i tregohet popullit, por i fshihet nga politika dhe masmedia e shkruar dhe elektronike e ashtuquajtur "e pavarur". Kjo masmedia jo vetëm në Tiranë por edhe në Prishtinë, nuk po e pasqyron gjendjen reale atje.

-Tema "AKSH" u shoqërua me disa reagime, kryesisht negative, nga qarqet zyrtare në Prishtinë e Tiranë (Çeku, Majko)? Si i komentoni këto reagime?

Sa i përket përgjigjes, do të parapëlqeja kundërpërgjigjen e kryetarit të FBKSH, Prof. Dr. Bashkim Mitrovica: "Shqiptarët nuk kanë nevojë t'i mbrojnë as joshqiptarët e llojit Majko, as dhëndurrët e sllavëve të llojit Çeku dhe as fakirat e llojit Sejdiu!".
Kurse kryeministrit Berisha i rikujtoj se as unë, që vitin që vjen ( më 15 mars 2006) do t'i mbush plot 30 vjet që jam betuar për çlirim dhe ribashkim kombëtar, dhe as ata djelmosha e vasha që kanë qenë pjesëmarrës të tri luftërave të dekatës së fundit, nuk kemi qenë dhe as nuk jemi aventurierë, porjemi bij e bija të këtij populli, që jemi betuar se deri në frymëmarrjen tonë të fundit të veprojmë e luftojmë se deri në frymëmarrjen tonë të fundit të veprojmë e luftojmë për ribashkimin e të gjitha trojeve dhe popullit që jeton në këto troje shqiptare përreth Republikës së Shqipërisë (nga të gjitha anët e saj) në një shtet të vetëm kombëtar shqiptar me emrin Shqipëri. Pastaj të pasojnë integrimet, qofshin këto integrime ballkanike apo edhe euro-atlantike, gjithmonë duke e pyetur sovranin popull përmes formës më demokratike, referendumit popullor.

-Si u përgjigjeni akuzave se AKSH përbëhet nga ish luftëtare të mbetur pa punë që u "hanë duart" për profesionin e vjetër?

Mbi 80% e ish-luftëtarëve të lirisë, ish pjesëtarë të UÇK-së, sot janë të papunë dhe të lënë rrugëve të Kosovës. Mbi 20% të popullit në Kosovë jeton në varfëri të tejskajshme (Raporti i fundit i Fondit Monetar Ndërkombëtar, në mars 2006). Por kjo nuk don të thotë se është kryesorja. Mua më kanë pas lutur (në vitin 2004) që të punoja pedagog në Universitetin e Tiranës, meqenëse jam magjistër i shkencave juridiko-ekonomike, bile të merrja titullin e doktorit të shkencave, por nuk kam pranuar, sepse nuk kam kohë, pasi jam përkushtuar që profesionalisht të merrem me aktivitet politiko-kombëtar. Pra, edhe ata që janë të organizuar në rradhët e FBKSH që ka një Platformë Politike, një Statut, disa rregullore dhe një Program të Veprimit Taktik e Strategjik për Ribashkim Kombëtar Shqiptar. ata djelmosha e vasha të AKSH-së që janë vënë në mbrojtje të kufirit të Kosovës për të shmangur ndonjë Srebrenicë e re, nuk e duan as luftën dhe as vdekjen, përkundrazi, e urrejnë luftën, sepse e duan jetën dhe ia dinë vlerën më shumë se çdokush që nuk ka ideal. Dhe, ideali ynë është jeta në liri dhe kurrën e kurrën nën robëri, nën pushtimin kolonizimin e pushtuesve dhe kolonizatorëve sllavo-grekë.

-Sa luftëtarë ka AKSH-ja; ku shtrihet veprimi dhe mbulimi i tyre; si financohen ata zoti Adili?

Nuk janë në kompetencat e mia përgjigjet dhe as nuk guxoj të ju përgjigjem në këtë pyetje, sepse për opinionin kombëtar shqiptar unë jam zëdhënës politik i FBKSH-së, kurse për opinionin ndërkombëtar jam Shef i Departamentit të Diplomacisë së FBKSH-së. AKSH ka një Shef të Shtabit të Përgjithshëm, i cili për AKSH-në i raporton Kryetarit të FBKSH-së, zotit Bashkim Mitrovica. Kurse me financat merret Departamenti i Financave të FBKSH-së dhe në mënyrë më të veçantë e të specializuar, struktura tjetër e FBKSH-së, Fondi Kombëtar Shqiptar që gjithashtu ka një shef departamenti, i cili gjithashtu raporton para Kryesisë Qendrore të FBKSH-së.

-Ju i deklaruat trupat e TMK-së dhe KFOR-it "aleatë"; po nëse ato nuk pranojnë të quhen kështu nga ju?

As nuk na intereson sesi do të sillen ato. Ne kemi deklaruar: Le të shkojnë trupat e KFOR dhe të TMK-së ta mbrojnë kufirin e Kosovës me Serbinë dhe popullin e këtyre krahinave, trupat e AKSH-së do të tërhiqen nga aty, në të kundërtën jemi këtu dhe gjithmonë do të qendrojmë këtu, nile shumë shpejt do të shkojmë edhe në veri të Kosovës, nëse atje deri më 1 nëntor 2007 nuk do të shkojë KFOR dhe TMK.
Nëse nuk do ta pranojnë këtë ofertë tonën për aleancë, KFOR do të deshtojë me turp më misionin e tij, sepse ne e dimë që në një sulm të Serbisë mbi Kosovën ,me Serbinë nuk do të përballën ushtarët me rrogë (mercenarët) e KFOR-it, por do të përballen luftëtarët (vullnetarët) e AKSH-së, kurse ushtarët dhe komandantët e TMK-së do t'i bashkangjiten "Divizionit Adem Jashari" të AKSH-së.

-Ju punoni e luftoni për bashkimin e trojeve shqiptare në Shqipërinë e Bashkuar, e cila mandej do të integrohet në BE; si duhet, sipas jush, realizuar ky bashkim (në aspektin ekonomik, politik) në kushtet dhe raportet e sotme të forcave?

Është një absurditet dhe rast unikal në botë që Republika e Shqipërisë, nga të gjitha anët të kufizohet me trojet dhe popullin e vet. Kam bindjen që sikur të mos ishte deti Adriatik edhe Italia do të mbante yë pushtuara e të kolonizuara troje shqiptare.
Gjithashtu, absurditet është që ne shqiptarët të kemi akademi shkencash, një në Tiranë dhe një në Prishtinë, si me nxënësit tanë në Republikën e Shqipërisë të mësojnë me një abetare, kurse nxënësit tanë në Kosovë të mësojnë me tjetër, ata nën "Maqedoni", ata nën Mal të Zi dhe ata nën Serbi (Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc) me abetare të tjera. Ribashkimi (territorial) Kombëtar Shqiptar është i pashmangshëm dhe kam bindjen e patundur se 100 vjetorin e Pavarësisë Kombëtare, në Vlorën tonë heroike, do të kremtojnë të ribashkuar.

Por ne vazhdojmë të kërkojmë që urgjentisht të bashkohen dy Akademitë e Shkencave dhe Arteve (ajo e Tiranës dhe e Prishtinës) dhe të fillojnë me unifikimin e teksteve mësimore, me bashkimin shpirtëror dhe me bashkimin e kapitaleve. Pra FBKSH, një formacion mbarëkombëtar shqiptar, i cili në Kosovë po shëndrrohet në një front mbarëkombëtar shqiotar, i cili në Kosovë po shëndrrohet në një front mbarëpopullor, dhe të gjitha strukturat e tij ndët të cilat është edhe AKSH, Sigurimi Kombëtar Shqiptar (SKSH) dhe Fondi Kombëtar Shqiptar (FKSH) jemi opozitë e politikës zyrtare shqiptare të Tiranës, të Prishtinës, të Shkupit dhe të Podgoricës, e cila kërkon inkuadrimin copa-copa të shqiptarëve në Bashkimin Evropian.
Ne themi dhe kërkojmë fillimisht integrimin ndërshqiptar në një komb-shtet të vetëm dhe pastaj le të pasojnë integrimet e tjera, qofshin këto integrime ballkanike apo edhe euro-atlantike.

-Cilat janë gjasat reale, në bazë të informacioneve tuaja, që ky bashkim të jetë i mundshëm (p.sh. disa zëra nga pala maqedonase janë shprehur më pare për shkëputjen e territoreve shqiptare e bashkimin me Shqipërinë, e pjesa maqedonase me Bullgarinë).

-Kosova nuk bëhet e pavarur. Para se të bëhet e pavarur, më lehtë dhe më shpejt ajo mund të ribashkohet me Shqipërinë. Që në shtator 2005, pas Kuvendit të Dytë Kombëtar të FBKSH-së të mbajtur në Prizren, përmes një intervistë në gazetën "Epoka e Re në Prishtinë ka deklaruar " Lufta është e pashmangshme, sepse nëse bashkësia ndërkombëtare Kosovës do t'ia njohë statusin e shtetit të pavarur e sovran, luftën do ta fillojnë serbët, dhe nëse nuk do të ndodhë kjo, luftën do ta fillojnë shqiptarët, sepse jo vetëm popullin shqiptar, por as dëshmorët në varrë nuk mund ta durojnë ripushtimin dhe rikolonizimin e Kosovës nga Serbia.
Nëse shqiptarët në Prishtinë do ta shpallin njëanshmërisht pavarësinë, edhe serbët në veri të Mitrovicës do ta shpallin shkëputjen e veriut të Kosovës, dhe me këtë rast bie përtokë marrëveshja e Dejtonit, që përcaktohet se "Lejohet shpërbërja e kufijve të ish republikave të RSFJ-së por nuk lejohet prishja e kufijve të ish republikave të RSFJ-së.

Me këtë rast do të rihapet "Kutia e Pandorës", ndryshimi dhe rishikimi i kufijve në Ballkan, që si pasojë do të na sjellë deri te krijimi i komb-shteteve etnike në Ballkan, si: Shqipëria Etnike, Bullgaria Etnike, Greqia Etnike , Kroacia Etnike dhe Serbia Etnike, dhe përfundimisht Ballkani "fuçi baroti" do të humbasë epitetin e tillë dhe do të bëhej një Ballkan që do të prodhonte paqe e stabilitet edhe për Evropën e Bashkuar. Kjo sepse në Ballkan do të krijoheshin komb-shtetet e balancuara dhe të drejtat e minoriteteve në këto komb-shtete do të rregulloheshin mbi parimin-bazë të reciprocitetit midis komb-shteteve të barabarta në Ballkan.

-Jetoni dhe punoni në Tiranë.Çfarë mbështetje keni në Republikën e Shqipërisë për misionin që keni marrë përsipër? Si e vlerësoni diplomacinë shqiptare në çështjen e Kosovës? A mund të ishte bërë më shumë, a duhej vepruar ndryshe?

Që nga 25 nëntori 2003, kur dola nga burgu 313 i Tiranës (ku qëndrova i arrestuar nga 1 korriku i vitit 2003) dhe më pas fitova (nga gjykata e Apelit të Tiranës) edhe pafajësinë për akuzën e "nxitjes së urrejtjes nacionale...", punoj dhe veproj në Tiranë, por që realisht nuk jam i kënaqur nga politika zyrtare e Tiranës. Këtë po e ilustroj me disa pikëpyetje:

Pse Parlamenti i Tiranës, krahas komisioneve të shumta, së paku të mos këtë një Komision për Çështjen Kombëtare, kur Serbia ka edhe një Ministri për Kosovën?

Pse në bisedimet e Vjenës për Kosovën me Serbinë nuk u fut Tirana, kur dihet se Serbia Kosovëm e quan "Zemër të Serbisë" vetëm për periudhën gati 100 vjeçare që ka pushtuar dhe përpara Kosova ka qenë vilajet me vete me kryeqendër Shkupin, si dhe kur dihet fakti se Kosova nuk ka qene shtet dhe me këtë rast nuk ka as kor diplomatik që do të mund të përballej me diplomacinë serbe?!

Pse Tirana zyrtare nuk organizon një Kuvend Kombëtar, ku do të krijohen Asambleja Kombëtare Shqiptare, një organizim mbarëkombëtar, para të cilit do të jepnin llogari të gjitha partitë dhe institucionet e Tiranës, të Prishtinës, të Preshevës, të Shkupit dhe të Podgoricës për çështjet madhore kombëtare shqiptare, që si kurrë më parë kërkojnë rrugëzgjidhje?!

-Cili është opinioni juaj sot për bashkëpunëtorin e dikurshëm Ali Ahmeti; për veprimtarin Albin Kurti, për kryediplomatin shqiptar?

Kam deklaruar (në vitin 2004) se ish bashkëluftëtari im Ali Ahmeti duhet të hyjë në librin e Ginisit, sepse nuk kam dëgjuar, as nga historia jonë kombëtare dhe as nga ajo ndërkombëtare, që dikush të ketë krijuar një ushtri çlirimtare dhe aq më tepër kombëtare, që kap pushkën kundër një ushtrie të një shteti, dhe nga ana tjetër njeh sovranitetin e atij shteti kundër të cilit rroku armët.

Për Albin Kurtin, të cilin për fatin tim të keq nuk kam patur rastin që ta takoj edhe fizikisht, ushqej respekt dhe konsiderata të larta. Është një atdhetar i dëshmuar gjatë luftës së Kosovës, sepse ishte sekretari i zëdhënësit të UÇK-së, Adem Demaçi, për çka edhe ka vuajtur 5 vite në burgjet e Serbisë, dhe sidomos si lider i Lëvizjes Vetëvendosja u ridëshmua edhe një here se është biri më i mirë e më i dëvotshëm i Kosovës kreshnike.
Kurse, ministrin e Jashtëm Lulzim Basha nuk e njoh. Por njoh veprat e tij, mbi të gjitha për pasqyrimin e drejtë të politikës ndërkombëtare, ish ministrin Besnik Mustafaj, të cilin e përgëzoj për punën dhe guximin qytetar që ka shfaqur për sa kohë ishte ministër i Jashtëm i Republikës së Shqipërisë.

prespari

Primus registratum

FRONTI PER BASHKIM KOMBETAR SHQIPTAR - FBKSH ;
SEKRETARIATI VENDIMMARRES I KRYESISE QENDRORE ;
PROT. NR. 012 - 29 - 10 - 07 / THIRRJE PUBLIKE ;
Tirane, Prishtine, Shkup, Tivar, Presheve dhe Preveze, me 29 tetor 2007.

(Sigla e FBKSH)

POPULL SHQIPTAR I KOSOVES KRESHNIKE !
BOJKOTO ZGJEDHJET PER PUSHTET PA SHTET !

Fronti per Bashkim Kombetar Shqiptar (FBKSH) edhe me pare ka paralajmeruar bojkotimin
e zgjedhjeve per pushtet pa shtet, qe jane paralajmeruar te mbahen me 17 nentor 2007,
dhe me kete rast edhe te gjitha keshillat e FBKSH-se ne Zonen Nr.2 (kosova Hitorike),
kane qene te udhezuara qe ne popull te propagandojne dhe te agjitojne per bojkotimin e
zgjedhjeve te 17 nentorit 2007.

Jemi ne lufte dhe ne kohe lufte nuk mabhen zgjedhje. Shtetet e Bashkuara te Amerikes,
gjate Luftes se Dyte Boterore anulluan zgjedhjet dhe ato i zhvilluan menjehere pas
perfundimit te LDB-se.
Pra, aktualisht jemi ne lufte diplomatiko-poltike per percaktimin e statusit te Kosoves,
por siq po verehet kjo lufte poltiko-diplomatike edhe mund te shnderrohet ne nje lufte
politiko-demokratike te dhunes, sepse kete lufte te armatosur po e provokon Serbia.
Prandej, populli shqiptar i Kosoves Kreshnike, kete rradhe duhet te rideshmohet dhe
bojkotoje zgjedhjet per pushtet pa shtet, si dhe te kerkoje qe fillimisht te kerkoje qe
ta bejme shtetin dhe pastaj edhe te ndertojme pushtetin, gjithemone permes zgjedhjeve
te lira e demokratike.

Te gjitha keshillat e FBKSH-se, e gjithe anetaresia e gjere dhe te gjithe simpatizantet e
Frontit per Bashkim Kombetar Shqiptar (FBKSH) dhe strukturave te tij, nder te cilat eshte
edhe Armata Kombetare Shqiptare (AKSH) te vazhdojne aktivitetin e tyre propagandistik,
ne te gjitha hapsirat e Kosoves Protektorat te shkruajne parulla me kete permbajtje:
FBKSH - AKSH : BOJKOTO ZGJEDHJET !

Kryetari i FBKSH-se,
Prof. Dr. Bashkim MITROVICA (d.v.)

Zedhenesi Poltik i FBKSH-se,
Mr. Gafurr ADILI (d.v.)

Tirane - Prishtine, 29 tetor 2007.

prespari

Primus registratum

NJOFTIM PUBLIK (I JASHTZAKONSHEM) I ZEDHENESIT POLITIK TE FBKSH :
( Sigla e FBKSH )

MOS LUANI ME ZJARRIN SE...... !

Sot, 29 tetor 2007 ( e hene), para ores 12 te nje lokal, i quajtur UJVARA, shume
afer Stadiumit "Selam Stermasi" (ish Stadiumit DINAMO), nje oficer i policise se
Anti-tetorit te Republikes se Shqiperise, mu afrua ne tavolinen ku bashke
me dy shoke po pija kafen e mengjesit dhe pasi mu prezantua me emer
dhe mbiemer, me shtriu doren dhe me kerkoi qe neser, 30 tetor 2007 (e marte),
ne ora 8.00 te mengjesit, te shkoja e te lajmerohesha te Drejtoria e Policise se
Tiranes, dhe une iu pergjigja shume shkurt: Jo ne 0ra 8.00 por ne ora 9.00 sepse....

Por, pas konsultime te menjehereshme (permes telefonit) me Kryetarin e FBKSH-se,
Prof Dr. Bashkim MITROVICA, arrijtem ne vendimin e perbashket qe:

1. Te mos lajmerohem te Drejtoria e Policise se Tiranes pa ftese zyrtare,
sepse une perfaqesoj nje formacion politik mbarekombetar, Frontin per Bashkim
Kombetar Shqiptar (FBKSH), te cilin e kemi themeluar pa lejen e kerkujte, por
vetem mbi bazen e vullnetit te popullit te Republikes se Shqiperise, vullnet ky i sanksionuar ne Preambulen e Kushtetutes se republikes se Shqiperise, ku decidivisht thuhet: ".....me aspiraten shekullore per identitet dhe bashkim kombetar...!";

2. Ne ora 9.00 te lokali ku une banoj (Komuna e Parisit, Pallatet HAWAI) te organizoj
ne konference me gjithe masmedian e shkruar dhe elektronike shqiptare te Tiranes,
dhe me gjere, permes te ciles te apeloj qe politika zyrtare (shqipatere) e Tiranes,
dhe permes saj edhe poltika zyrtare (shqiptare dhe nderkombetare) e Prishtines,
si dhe ajo shqiptare e Shkupit dhe e Podgorices, te mos luajne me zjarrin kete rradhe, sepse situatat ne hapsirat shqiptare dhe ne Ballkanin "fuci baroti" nuk jane per lojera te tilla te ndyra dhe nuk jam ai Gafurr ADILI i vitit 2003, por sot jam Zedhenes Poltik
dhe Shef i Departamentit per Diplomaci te FBKSH-se, qe eshte faktor ne te gjitha trevat shqiptare te Shqiperise Etnike dhe qe gezon mbeshtetjen masovike te popullit shqiptar,
jo vetem ketu ne trojet e Shqiperise Etnike, por edhe ne diasporen shqiptare,
si edhe me gjere, te te gjithe aleatet tane ne bote.

Prandej, permes ketetij NJOFTIMI PUBLIK (TE JASHTZAKONSHEM) e ftoj gjithe
masmedian e shkruar dhe elektronike shqiptare te Tiranes dhe me gjere, qe
neser (30 tetor 2007) ne ora 8.30 te vijne ne Konferencen per shtyp, qe do ta
organizoj te lokali i lagjes se Pallateve HAwai (perballe Kopshtit Kristal) te
Komuna e Parisit (Tirana e Re), ku do te shpalos qendrimet e fundit te FBKSH-se
per situatat aktuale ne hapsirat shqiptare, dhe me theks te vecant ne Kosove.

Zedhenesi Politik i FBKSH-se,
Mr. Gafurr ADILI (d.v.).

prespari

Primus registratum

--------------------------------------------------------------------------------

FRONTI PER BASHKIM KOMBETAR SHQIPTAR - FBKSH ;
SIGURIMI KOMBETAR SHQIPTAR - SHKSH ;
PROT. NR. 001-01-11-07 / KOMUNIKATE PUBLIKE
Prishtine, 01 nentor 2007

Një vëlla kaloi në përjetësi, mjerrë ata që trradhëtuan!

Në emër të kryesisë qëndrore të Frontit për Bashkim Kombëtar Shqiptar, në emër të Shtabit të Përgjithshëm të Armatës Kombëtare Shqiptare, zyra qëndrore e Sigurimit Kombëtar Shqiptar si dhe vëllezërve e motrave nga rradhët tona shprehim ngushllimet më të përzemërta në rradhë të parë për familjen Morina që e rritën dhe e edukuan Xhavitin në një frymë që të gjithë ia kishim lakminë, i dhan kurrajon dhe kombit shqiptarë i dhuruan një burr të vërtetë, atdhetarë, trim, i guximshëm dhe profesional që përjetësisht i qëndroi besnik betimit të dhënë që kur kapi pushkën për bashkimin e trojeve shqiptare. Djali i tyre nuk ka vdekur por, ka rilindur një figurë mbarëkombëtare që të gjithë me krenari do të përkulemi para tij sa herë që të na shkojë ndërmend fjala SHQIPTARë. Shprehim ngushllime dhe të gjithë vëllezërve dhe motrave të idealit që i qëndruan besnik kur ishte në mesin tonë dhe po i qëndrojnë besnik edhe sot kur ai u shndërrua në një amanet dhe obligim për të gjithë ata. Dhimbja është e madh po aq sa ishte dhe dashuria jonë dhe e juaja ndaj tij dhe aq më i madh do jetë obligimi dhe në të njejtën kohë motivi për të vazhduar në rrugën e tij. Andaj ftoj familjarët, vëllezërit dhe motrat e idealit, bashkëluftëtarët e Armatës Kombëtare Shqiptare që të jenë më të fortë se kurrë dhe mllefin që kemi ndaj vrrasësve të pamëshirshëm ta shndërrojmë në motiv dhe vullnet për tu trreguar të gjithëve se Xhavit Morina u shndërrua në një komandant shpirtëror i një armate të pathyeshme. Përgjatë historisë së lavdishme të kombit shqiptarë ne kemi ditur që të përcjellim për në botën e përjetësisë shumë patriotë dhe atdhetarë për ti qëndruar besnik amanetit të tyre që është vetëm një: RIBASHKIMI I TROJEVE SHQIPTARE.

Sigurimi Kombëtar Shqiptarë po zhvillon hetime të detajuara duke ju falemenderuar dhe vëllezërve e motrave që na befasuan kur papritur nga shtabet e partive të cilave u ndihmonin deri dje, bashkë me telegramet e ngushëllimit dhe përkrahjenmorale na dërguan dhe informacione me rëndësi të veçantë që po na çojnë drejt zbulimit të së vërtetës që si duket do jetë i hidhur për shumëkend. Gjithmonë lutemi që dora vrasëse mos të jetë shqiptare sepse kjo do ta rriste dhe më tepër dhimbjen dhe shqetësimin që kemi edhe pse të gjitha informatat dhe hetimet që po zhvillohen na çojnë drejt një grupi trradhëtarësh që pa mëshirrë goditën vëllaun tonë dhe trradhëtuan atë në rrugën drejt Ribashkimit të Trojeve Shqiptare.
Lus të gjithë vëllezërit dhe motrat që të jenë të durueshëm, gjakftohtë dhe mos të dëmtojnë veten dhe të bien në grackat që po i pregadit pushteti sepse ata deshtën që të dëmtojnë patriotët de akoma dëshirojnë këtë gjë. Andaj, ju lus që të qëndroni vigjilent dhe të matur ndaj çdo provokimi apo dezinformimi derisa ne ta publikojmë raportin përfundimtarë ku në mënyre publike do të zbardhim rastin si dhe do të denoncojmë publikisht vrasësit si dhe trradhëtarët nëse vërtetohen.

Priof. Dr. Bashkim MITROVICA - Kryetar i FBKSH-së ;

Prof. Dr. Çlirim PRESHEVA - Shef i Drejtorise Qendrore të SKSH-së ;

Prishtinë, 01.11.2007

prespari

Primus registratum

Deklaratë Publike Nr. 22 e Kryesisë Qendrore të Frontit për Bashkimin Kombëtar Shqiptar - FBKSH

fbksh-emblema.jpg

Deklaratat agresive qe vijne nga qarqet zyrtare serbe dhe segmentet e papergjegjeshme militare, edhe nje here nuk bejne gje tjeter vecse demtojne ne radhe te pare kryesisht interesat e pakices serbe ne Kosove dhe rrezikojne ardhmerine e bashkejeteses normale.

Keto deklarata te perseritura deri ne marrezi nuk e shqetesojne popullin shqiptar te Kosoves dhe forcen kryesore udheheqese Frontin per Bashkimin Kombetar Shqiptar (FBKSH) dhe strukturat e tij vepruese.

Keto deklarime e qendrime te papergjegjeshme e kercenuese me siguri qe do te gjejne reagimin e duhur te faktorit nderkombetar te angazhuar ne Kosove.

Zëdhënësi Politik i FBKSH
Mr. Gafurr ADILI.

Vemendje: Deklarata u vendos te formulohej ne prani te disa shokeve ne Kosove ne konsultim edhe me zotin Kucaj dhe Abazi. Ajo eshte dhene per publikim edhe ne shtypin e dites ne Kosove. Duhet te shperndahet ne te gjitha drejtimet.

Tiranë - Prishtinë, 05 Nëntor 2007